Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TUT]Jak zagrać na Prywatnym serwerze XoR Runes of Magic

Kobi55

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A mi zbugowało postacie i to już dwie... normalnie chce się na nie zalogować i nie mogę... pasek się ładuje i się zaraz pod końcem zatrzymuje... co jest ?

X

by Me.

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ok, to w końcu działa serv czy tylko mi pisze że mam złą wersje roma? Wszystko robię według poradnika :/

Edit:

ok wszystko gra tylko pozyskiwanie serverów nadal trwa :(

Opublikowano

Hej. Zrobiłem wszystko jak w poradniku wiec czemu mi pisze ze mam złą wersje ROMa ?

Edit.

też macie ,,pozyskiwanie listy serwerów..." i nic ?

Opublikowano

Hejka ;) mam pewien problem z luncherem ;// zrobiłem tak jak pisał Kobi na początku ściągnąłem Clienta (9Gb), zainstalowałem i zaktualizowałem go, wrzuciłem tego lunchera i jak go odpalam to przeleci raz cały pasek i potem wyskakuje error raport (ten "nie wysyłaj" nie wiem jak go nazwać xDD ) ;(( Próbowałem kilka razy odpalać, ściągać na nowo za każdym razem to samo ;((

Jak ktoś wie dlaczego proszę o pomoc bo już nie mogę się doczekać żeby sobie w tego ROM'a zagrać ;))

Dodam że czasem prócz tego błędu wyskakuje jeszcze :

post-104738-0-22183300-1316445182_thumb.jpg

Mam dokładnie ten sam problem.

Prosiłbym o podanie jego rozwiązania, gdyż widzę, że został on pominięty i brak jasnej odpowiedzi.

Z góry thx. :)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Mógłby ktoś dać jasną odpowiedź czy serwer obecnie działa czy padł?

Zrobiłem wszystko zgodnie z poradnikiem ale gdy próbuje się zalogować pojawia się komunikat: Twoja wersja gry jest inna niż na serwerze, proszę zaktualizować grę.

Jeśli ma ktoś pomysł jak to rozwiązać to niech podzieli się nim.

Z góry dzięki

Opublikowano

Hello friends!

I want to invite you all to play with me at Nexon Studio ROM Server,Chapter 4 Currently Supported.

The best and only server of Runes of magic online,the MMORG where you need to unlock the secrets of Rom to save the world.

Rates

- 7x EXP

- 7x Tp

- 3x Drop

- 3x Gold

If you want to join me in this great game,please click on the following links:

Main Site:http://www.rom4u.com

Forums:http://forum.rom4u.com

Opublikowano

Przeczytalem caly temat niestety nie udalo mi sie rozwiazac problemu... po odpaleniu lunchera mam chinskie znaki, mogl by mi ktos lopatologicznie wyjasnic w czym tkwi blad ?

PS: Czy ten serwer zawsze ma takie problemy ze strona glowna i forum ?

Z gory dzieki.

Opublikowano

A wiec witam, chciałbym poinformować, że serwer jest online, działą i jest okej.

Jak na niego wszedłem? Zajeło mi to pare ładnych dni i zarwaniu paru nocek, ale udało sie.

Może nie do konca tak jak chcialem, ale udało. Teraz sie tym z wami podziele.

No to zaczynamy

1. Musimy sciagnac full clienta, tylko jest własnie jedno ale, wersje US z jezykiem angielskim. Nie wiem, ale ja mając wersje FULL PL, robiac wszystko miałem białe textury, jezeli sie komus uda, to prosze o pomoc.

Tutaj Link

2. Sciagamy roma, aktualizujemy do najnowszej wersji.

3. Sciągamy podstawowy Xor Rom Launcher, wypakowujemy go do folderu z grą i odpalamy akualizacje.

Tutaj Link

4. Gdy wszystko nam sie zaktualizuje, wychodzimy z launchera i sciągamy plik client.exe , do ktorego link macie poniżej. Wklejamy go do głownego folderu z grą i podmieniamy.

Tutaj link

5. Nastepnie otwieramy plik RuneDev.ini i usuwamy wszystko, a nastepnie wklejamy to co jest poniżej.

[Path]
Resource=.\

[server]
IP=rom-srv.xor-net.com
Port=21002
RunewakerInsideTestServer = 1

[ErrorList]
PosX=200
PosY=200
Width=1440
Height=760

[ChatLog]
Chatlog=1

[Option]
Glow=1

[Locale]
Language=ENUS

[userAgreement]
display=1

6. To juz wszystko, właczamy launcher, klikamy start i logujemy sie na nasze konto : ).

PS. Nie dawajcie mi żadnych plusów czy czegoś takiego, ja nie korzystam z tego forum, chcialem tylko pomóc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

mógłby ktoś komu działa ten xor wysłać jakoś pliki cvp.iif i Client.exe.ini

gdyż wciąż nie mogę go zaktualizować z launchera bo pisze mi że nieprawidłowy format ciągu wejściowego czy jakoś tak ;p

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Jak wersja gry jest potrzebna . ?? mam najnowszą i nic nie działa :/

Popróbowałem jeszcze kilka razy i nic . próbowałem na kilku wersjach .. nie chce się z pachować Xor Rom Launcher .

a gdy podmienię pliki cvp.iif i Client.exe.ini . i wkleje plik client.exe i odpalę grę to wyskakuje XorGuard na czarnym tle i nic się nie dzieje ;/

Robiłem również razem z poradnikiem napisanym przez ( Bartek525 ) ale też nic nie chce zaskoczyć :/

Opublikowano

cześć też gram na tym servie jak coś można by założyć jakąś polską gildie jak coś to będę około 14 bo muszę na nowo przeinstalować clienta bo miałem po Japońsku

PS mój nick to Gargii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...