Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Turniej - Mistrzostwa MPC - League Of Legends - Zaczynamy od wtorku.

Pro kiki Junior

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 432
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Do twojego teamu dołączę ja lub Pro Kiki.

Niemcu mi odpisał, ale on będzie mieć lagi, więc to jest trochę nie sprawiedliwe ;/

Inni będą mieli full team a my co?

Opublikowano

Prosił bym wszystkie grupy o wybranie swojego przedstawiciela i podesłanie mi pasujących wam terminów (zaczynając od poniedziałku). Znacznie ułatwi mi to rozdzielenie meczów.

Opublikowano

zróbcie tak jak jest na WCG, gracie tydzień, a mecze nierozegrane gracie w niedziele (tylko sobie godziny ustalacie)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

Proszę dogadywać się ze swoimi drużynami na PW.

UWAGA

Potrzebuję 6 osób do ostatnich testów. Proszę zgłaszać się do mnie na PW.

Opublikowano

Jest godzina 19.30, zaczynamy wieczorne wydanie wiadomości.

Tak więc cały turniej zostanie rozegrany na mapie Summoners Rift. Tak, jest to mapa 5vs5 ale można na niej grać również 3vs3. Walka będzie rozgrywała się na 3 liniach - top, mid, bot. Dozwolone będzie też robienie jungli i bieganie po niej. Gra będzie jak każda normalna, kto pierwszy rozwali nexus przeciwnika - wygrywa.

Wybieranie postaci będzie ograniczone trybem draft mode. Ci którzy nie grają jeszcze rankedów, mogą nie wiedzieć co to jest - dlatego to wytłumaczę. Draft mod to system wybierania postaci w którym na początku każda drużyna banuje po dwie postacie - zbanowane postać nie mogą być wybrana przez żadną z drużyn.

Banowanie następuje w kolejności:(A to drużyna która pierwsza banowała, B to drużyna która pierwsza wybiera)

Lider grupy A banuje championa.

Lider grupy B banuje dwóch championów.

Lider grupy A banuje championa.

Później następuje wybieranie championów w kolejności:

Lider grupy B.

Dwie pierwsze osoby z grupy A.

Dwie osoby z grupy B.

Ostatnia osoba z grupy A.

Dlaczego właśnie draft mode? No cóż, pozwoli to nie napotkać w przeciwnym teami championów którzy są OP/ nie umie się ich skontrować/ po prostu się ich nie lubi w przeciwnym teamie. Poprawi to trochę balans drużyn, nie będzie meczów typu "kto picknie 3 OP championów wygrywa". Być może nie będzie się to podobało niektórym osobom, ale według mnie takie coś jest do turniejów niemal niezbędne.

Rozgrywki będą prowadzone systemem turniejowym - drużyna która przegrywa, odpada. Będzie jednak od tego jeden wyjątek. Na Dream Hacku wprowadzony był jeden ciekawy element - aby drużyna która przegrała jeden mecz nie odpadała od razu ma ona jeszcze jedną szansę. Dlatego jeśli np. drużyna G przegrywa w drugiej rozgrywce, spada do tabeli niżej i gra z drugim przegranym, jeśli wygra - gra z przegranym z pół finału, jeśli znowu wygra - gra w finale i ma szanse na zwycięstwo całego turnieju. Znowu głupi pomysł? No cóż, dzięki temu prawie każdy będzie miał szansę na gorszą grę.

Terminy meczów będą ustalane według tego kiedy dana drużyna ma czas - pierwszy mecz musi się rozegrać maxymalnie w środę aby nie przeciągać turnieju. W przypadku gdy któraś drużyna się nie stawi jej przeciwnik wygrywa walkowerem.

To chyba wszystkie potrzebne informacje, jakbym o czymś zapomniał piszcie.

Opublikowano

Nie ma mnie od niedzieli przed poniedziałkiem i przez następny tydzień :/

Ja tak samo ! :(

Jadę w poniedziałek rano !!!

A Wracam w sobotę -.-

Aż głupio pytać ale czy przesunęli byście termin o tydzień ?? :/

I tak odpowiedz będzie brzmieć "Nie" !

Ale pomyślcie drużyny się ze sobą lepiej zgraja i będzie bardziej happy xD

@Edit

Przy okazji @UP miał by czas na napisanie "antycheata" xD

Opublikowano

mnie nie będzie od 9 sierpnia więc chciał bym żeby turniej odbył się jak najszybciej więc do drużyny E jest potrzebny rezerwowy

Opublikowano

Nick na forum: ^*KOKS*^

Nick w grze: Matuszek

Numer GG : 28176201

Lvl lub ELO: 21

Już są grupy rozdzielone więc po co się zapisujesz? o.O

Opublikowano

Ja tak samo ! :(

Jadę w poniedziałek rano !!!

A Wracam w sobotę -.-

Aż głupio pytać ale czy przesunęli byście termin o tydzień ?? :/

I tak odpowiedz będzie brzmieć "Nie" !

Ale pomyślcie drużyny się ze sobą lepiej zgraja i będzie bardziej happy xD

@Edit

Przy okazji @UP miał by czas na napisanie "antycheata" xD

Na twoje miejsce weźmiemy kogoś innego.

Przykro mi.

mnie nie będzie od 9 sierpnia więc chciał bym żeby turniej odbył się jak najszybciej więc do drużyny E jest potrzebny rezerwowy

W poniedziałek planujemy aby wystartowały pierwsze mecze.

Proszę o napisanie do mnie na GG osób, które się zgłosiły na turniej.

GG 22947226

w83od2.jpg

Opublikowano

a co Ci da oddalenie dalej kamerki :P jest jeszcze auto pick, ale draft mode temu zaradzi

co do meczy przegranych - drużyna, która dojdzie do finału z drabinki przegranych startuje ze stratą 1 meczu (na starcie jest 1-0 dla drużyny, która nie przegrała żadnego meczu i wystarczy 1 win do wygrania turnieju), finał powinien być rozgrywany w systemie rozgrywek BO 3 (drużyna z 2 zwycięstwami wygrywa)

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...