Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftBlock [Dedyk] [No-Premium] [No-Whitelist]

Spake

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 171
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na początku serwer był fajny i tak dalej. Później wszystko robiło się gorzej, ale po długiej przerwie stwierdziłem, że znów jest zajebiście.

Opublikowano

Hej, pisze teraz z Kafejki. Do domku wracam we czwartek. Mam wtedy ogromne plany co do serwera. Zmieniamy build na 1000, robimy aktualizacje do 1.7.3. Wgrywam nowe mody, działające testowane samoloty. Wynajmę ludzi do odbudowy mapy. Tj. Załatania dziur itd. Nowa grafika, nowe pluginy. Można by powiedzieć że serwer przechodzi ogromną reformacje. Jak na razie starcza nam na przedłużenie serwera. Moim zdaniem była to dla mnie lekcja, jak ogarniać taki rodzaj serwera, jak się nim zajmować. Aktualizacja będzie trwała max. 4 dni. Proszę Was o pisanie co mam zmienić w tym serverze, co dodać. Mam dla Was propozycje kilku modów.A i jeszcze co do lagów w nowym updacie będzie to naprawione. Mogę z nich dodać 2-3:

-HiddenDoors

-Allocator

-ChestTrap

-TheFan

-JumpPad

Zapraszam, i proszę o cierpliwość, Oskar13.

Zbieram +.

Opublikowano

Nareszcie konkrety... Na serwerze nie jest tak źle aczkolwiek ;) a nie będe pisać publicznie, wrócisz to pogadamy na GG :D

Serwer w 100% polecam, dużo nowych rzeczy, mili gracze, dobra stronka, możliwa zmiana skina... POLECAM

Chcesz wygrać gry na steam za free? Zarejestruj się

<<<TUTAJ>>> . Wszystko jest w 100% wiarygodne i legalne.

Pytania na PW

Opublikowano

Oskar13 serwer pod twoja nieobecnosc stracil polowe graczy przez: lagi, nieogarnietych modow itd. Teraz niektorzy tez sie posypia poniewaz taka duza przerwa zacheca przecietnego gracza do szukania nowych serwerow. Ale mysle ze da rade wrocic do tych 80 osob online tylko bedziesz musial naprawde sie napracowac, z tego co widze tworzysz cos naprawde nowego i niepowtarzalnego czego nie znajdzie sie na innych serwerach. Proponowalbym rowniez nowy nabor na moderatorow takie jest moje zdanie. Pomysl tez nad nowa mapa albo gruntowne ogarniecie dotychczasowej: Na lotnisku sa dane cuboidy przez modow i ludzie tam sie buduja, wiekszosc miast jest zasypana krzeslami dodatkowo stworzono xx malych miasteczek, czy nie lepiej stworzyc ze 3-4 takie na miare po 100 graczy?

b_560_95_1.png

Opublikowano

Tak ze statusem coś się stało lub jest wyłączony ;) Serwer jak najbardziej działa

i popieram PicMejkersa ;) Troche roboty Cie czeka Oskar

Pytania na PW

Opublikowano

Co bardziej wolicie? Mo`Creatures czy Planes mod (Samoloty)

Nie da się 2, ponieważ ze sobą kolidują.

Zbieram +.

Opublikowano

Co bardziej wolicie? Mo`Creatures czy Planes mod (Samoloty)

Nie da się 2, ponieważ ze sobą kolidują.

Czyli od jutra serw off na kilka dni ?

[extract]Zbieram minusiki :) Bo plusów nikt nie daje ^^[/extract]

kabuto.png

Opublikowano

Samoloty duzo lepsze niz zwierzeta, i tak duzo nie wnosza do gry poniewaz nie ma: medalionow, biczy itd.

Oskar13 prosilbym cie abys nie zapomnial dodac pluginu ktory umozliwia sprzedaz itemow pod komenda /shopsell oraz kupno pod komenda /shopbuy jezeli nie da rady to conajmniej plugin ze skrzynkami i tabliczkami :D

b_560_95_1.png

Opublikowano

Na forum serwa piszą, że Oskar wrócił dzisiaj lecz nie ma neta, serw off dzisiaj cały dzień i tak pozostanie do update a nawet nie wiedzą kiedy on nastąpi, z mojej strony po serwie. Szkoda nawet grać !

kabuto.png

Opublikowano

po serwie to było nawet w czasie jego grania:

-nieogarnięty świat

-administracja bez perspektyw (na ogół zajmują się sobą, lub stawiają sobie pomniki), to administratorzy powinny wychodzić z inicjatywą a nie zwykli gracze czekając na akceptacje ze strony administracji

-nic się nie dzieje (prócz eventów które czasami się zdarzają,chociaż jedna atrakcja podczas całego grania to jednak nie to)

-i na koniec kwestia griferów z którymi administracja nie potrafi sobie poradzić, a wystarczyło by zablokować lawę oraz wyłączyć fancy mod (ostatnia głośna sprawa ze złodziejami z którymi oczywiście administracja do dzisiaj sobie nie poradziła)

I tak po tygodniu z 60 graczy zmalało do 30, a teraz do 0 aż do odwołania. Jeszcze długo by wymieniać ale na tym poprzestanę, a historia widocznie lubi się powtarzać i zapewne craftblock(dawny worldofblock) poniesie klęskę swojego poprzednika.

Chciałbym jeszcze dodać że są to moje osobiste odczucia podczas grania ponad tydzień na tym serwie, i uprzejmie proszę aby obyło się bez wyzwisk i oszczerstw.

Opublikowano

po serwie to było nawet w czasie jego grania:

-nieogarnięty świat

-administracja bez perspektyw (na ogół zajmują się sobą, lub stawiają sobie pomniki), to administratorzy powinny wychodzić z inicjatywą a nie zwykli gracze czekając na akceptacje ze strony administracji

-nic się nie dzieje (prócz eventów które czasami się zdarzają,chociaż jedna atrakcja podczas całego grania to jednak nie to)

-i na koniec kwestia griferów z którymi administracja nie potrafi sobie poradzić, a wystarczyło by zablokować lawę oraz wyłączyć fancy mod (ostatnia głośna sprawa ze złodziejami z którymi oczywiście administracja do dzisiaj sobie nie poradziła)

I tak po tygodniu z 60 graczy zmalało do 30, a teraz do 0 aż do odwołania. Jeszcze długo by wymieniać ale na tym poprzestanę, a historia widocznie lubi się powtarzać i zapewne craftblock(dawny worldofblock) poniesie klęskę swojego poprzednika.

Chciałbym jeszcze dodać że są to moje osobiste odczucia podczas grania ponad tydzień na tym serwie, i uprzejmie proszę aby obyło się bez wyzwisk i oszczerstw.

Brawo :) Ja mam takie odczucia od 2 dni.. Serwa wywaliło, a adminie piszą.. "Oskara nie ma będzie dzisiaj.." no to elo z takim serwem.

kabuto.png

Arcymistrz
Opublikowano

I znowu spieprzyli sprawę z serwerem jak się za co biorę to niech solidnie Oskar w zapowiedzi ludzi nakręcał mod oj oj oj kupa dupa itp...

A teraz gówno z tego wsi i stoi

Koniec serwera

Opublikowano

Tylko tym razem Oskara nie można o nic winić/oskarżać ;). Wyjechał sam/ z rodziną / z przyjaciółmi (Nie wiem nie wnikam) na wakacje i ma do tego pełne prawo. Podczas jego nieobecności Gold miał zarządzać teamem i chyba całą resztą i to on się nie spisał. Na spawnie burdel, działki rozdawane przy lotnisku, sprawa z krzesłami, z brakiem eventów, niedawaniem cubów. To wina złej organizacji i źle dobranego / niezgranego teamu (Nie mówie o wszystkich). Oskar już niby wrócił Jeśli przeprowadzi ten update to i również team ulegnie dość dużej zmianie... Trzeba czekać.

Pytania na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...