Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BOT] Hermiona v1.0

yaszko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich !

Od jakiegoś czasu nudząc się postanowiłem napisać słusznego, działającego i fajnego bota do gry Plemiona. Po rozmowach znajomych na temat gry postanowiłem wziąć się do roboty i już po kilku dniach wstępnie działający Bot został przetestowany przeze mnie pierwszy raz. Widziałem kilka innych botów i postanowiłem zrobić coś naprawdę solidnego działającego z dawką humoru - stąd nazwa Hermiona :) Jestem nowy w grze plemiona i nie znam się nawet dokładnie na taktykach czy zagrywkach stąd zamieszczam moje pytania poniżej. Info: Aktualnie bot potrafi: Wysyłać kilka ataków naraz za pomocą jednego kliknięcia, wysyłać ataki o określonej godzinie (np w środku nocy) budować budynki w kolejce, pobierać informacje ze strony (ilość surowców czy armii), wykrywać nadchodzący atak, wyświetlać rzeczywistą stronę gry Plemion obok tak że można normalnie grać wraz z uruchomionym botem. Temat zakładam ze względu na opinie jakie potrzebuje od Was uzyskać. Zamieszczam screena aby nie wchodzić tu z pustymi rękami i czekam na odpowiedzi na moje pytania.

fMvPl.jpg

uoH8A.png

0NLhL.png

Moje pytanka:

- Mając w kolejce budynek do budowy a nie mając na niego wystarczająco dużo surowców Bot ma go pominąć czy czekać aż surowce się uzbierają?

- Na jakiej zasadzie ma działać auto-atak. Na jakie wioski/kiedy/jaka armia itp..

- Rekruatacja wojska - jak się ma odbywać (w stosunku do budowy budynków bo także wymagane są tu surowce)

- Info o nadchodzącym ataku gry nie ma nas przy komputerze (wysyłać maila? czy może inaczej)

- Wasze sugestie co dodać.

Jeśli macie pytania poza forum piszcie mail: [email protected]

• Odpowiedzi 122
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Info o nadchodzącym ataku gry nie ma nas przy komputerze

Niech bot, wysyła wiadomość na e-maila lub gadugadu (o ile druga, opcja jest możliwa).

Opublikowano

Niech bot, wysyła wiadomość na e-maila lub gadugadu (o ile druga, opcja jest możliwa).

Obie opcje możliwe więc dodam ustawienie gdzie można wybrać która drogą Bot powiadamia.

Opublikowano

Moje pytanka:

- Mając w kolejce budynek do budowy a nie mając na niego wystarczająco dużo surowców Bot ma go pominąć czy czekać aż surowce się uzbierają? - myśle najlepiej niech czeka

- Na jakiej zasadzie ma działać auto-atak. Na jakie wioski/kiedy/jaka armia itp.. podajesz namiary na wioske i liczbe wojska a on nimi atakuje co np X czasu

- Rekruatacja wojska - jak się ma odbywać (w stosunku do budowy budynków bo także wymagane są tu surowce)

- Info o nadchodzącym ataku gry nie ma nas przy komputerze (wysyłać maila? czy może inaczej) jeśli się da to najlepiej niech wysyła sms'a przez jakaś bramke np

- Wasze sugestie co dodać.

Jeśli macie pytania poza forum piszcie mail: [email protected]

EDIT : a możesz go wrzucić żebyśmy protestowali wink.gif

Opublikowano

W czym to piszesz?

Dodaj jeszcze takie wojska jak:

-rycerz

-łucznik

-łucznik na koniu

Co do zakładki "wyślij atak", to po zamknięciu bota powinny się zapisywać to wszystko co tam wpisaliśmy i jak otworzymy bota to się to wczyta, żeby nie uzupełniać za każdym razem.

Prosimy o jakąś wersję testową bota ;]

for-ever

33608.png

19072.png

Opublikowano

Co do Bramki SMS to można oczywiście ale limit 30 sms dziennie... - chyba że jakoś to obejdę :)

Zapisywanie zakładki Atak po zamknięciu jak najbardziej będzie. Piszę w C# .NET.

Opublikowano

Dobrze by było gdyby jeszcze w zakładce "Wyślij atak" pokazywała się obecna ilość wojska w wybranej wiosce ;)

Da się zroibć :)

Opublikowano

Co do Bramki SMS to można oczywiście ale limit 30 sms dziennie... - chyba że jakoś to obejdę :)

Zapisywanie zakładki Atak po zamknięciu jak najbardziej będzie. Piszę w C# .NET.

ale jeśli jakoś się zrobi żeby zmieniła jakoś IP, niech np przez proxy wchodzi albo coś w tym stylu, bo limit jest na IP tak mi się wydaje ..

a i ponowie pytanie, dostaniemy jakąś wersje do potestowania ;>

Opublikowano

ale jeśli jakoś się zrobi żeby zmieniła jakoś IP, niech np przez proxy wchodzi albo coś w tym stylu, bo limit jest na IP tak mi się wydaje ..

a i ponowie pytanie, dostaniemy jakąś wersje do potestowania ;>

Bardzo wczesna wersja, oczywiście może być bugowa. Nie rozsyłajcie za daleko.

Hermiona v1.0 http://cl.ly/8PGX

Opublikowano

Coś on nie za bardzo dopracowany jak na razie. Jestem w zupełnie innej wiosce, a pisze, że w innej. Ale gui ok :D

Ostrzegałem, wyświetlanie wioski już poprawione.

Opublikowano

Ja mam taki problem że nie widzę spodu tego bota tam gdzie piszę żeby się lagować, a mam ekran 1360 na 768 pikseli :P

76561198056612716.png

Opublikowano

Ja mam taki problem że nie widzę spodu tego bota tam gdzie piszę żeby się lagować, a mam ekran 1360 na 768 pikseli :P

Chcę zaznaczyć, że na mniejszych rozdzielczościach też tak jest.

Opublikowano

Poprawiam to co piszecie na bieżąco. Rozumiem że boicie się o konta ale zauważcie że login/hasło wpisujecie normalnie na oficjalnej stronie plemion więc nie ma szans na "wykradzenie" loginów. Aha, no i antywirus scan tez nie wykazuję żadnego keylogera czy innego niebezpieczeństwa :)

Opublikowano

O rany, rany. Jakby było takie coś, żeby wysyłało SMS, że nas atakują, albo jakieś raporty/wiadomości to bot po prostu najlepszy. Te opcje już wymiatają, a co będzie później, to hoho^^"

Wielkie dzięki, że udostępniłeś 1.0, już mogę potestować; )

Opublikowano

...

Czy da się jakoś usunąć te logi 10sec RunWork albo je zmienić żeby tak szybko nie wyskakiwały ???

Aha i rozumiem że nie pójdzie na mobilnym necie??? aha i ostatnie pytanie co trzeba mieć zainstalowane??? zainstalowałem .net frameworka 4 ale po jakichś 10 minutach wyskakuję błąd

d0b842e1470e4711a1804eb52b64a424.0.gif

Specjalista
Opublikowano

Dobrry botek, ;d

Miałem wcześniej takiego, ale płatnego :), a teraz już za free mam :)

DObra robota, rozwija dalej o nowe funkcje ;]

Opublikowano

Hm, a jakiej przeglądarki używasz? U mnie wszystko działą bez problemu. Może zapamiętałeś tam hasło i dlatego tutaj nie chce Ci zalogować.

Opublikowano

Google Chrome, ale przeglądarka chyba nie ma znaczenia bo nie mogę się zalogować w Hermionie na plemiona, tzn logować loguje ale jak wybieram świat to nic się nie dzieje. Usunąłem zapamiętane hasło w google chrome i dalej to samo

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...