Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Herobrine istniał?

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Być może u kogoś stało się tak jak u mnie, a więc:

Wygląda na to że jakiś błąd stworzył "zamianę skinu" czyli spotkałem człowieka wyglądającego całkiem jak ja i wygląda na to że podmienił się ze świnią...

Poprostu człowiek wydawał głosy świni i gdy go zabiłem wypadło mi mięso...

Niektórzy robią takie postacie na multi

Sposób 1:

wystarczy mieć plugin Inconomy, mały Tut:

Wpisujemy /shop add human [za ile kupic] [za ile sprzedac] (albo na odwrót)

potem /buy human 1

I obok pojawia się nasz "Herobrine"

Sposób drugi:

Zainstalować plugin o nazwie (nie jestem pewien) Non Nick,dzięki niemu nie będzie widać nicku kogoś kto wpisze /hide nick

Pomogłem ? daj minusa :D

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A mój stary to mikołaj. Tak nagle każdy od napisania tego tematu zaczął spotykać Herobraina LOL...Jakie dzieci NEO.To był żart Notcha że go usunął...I teraz każdy zaczął go spotykać, bo Geo napisał temat...Nie ma jak tak kłamać i nawet jeszcze nie umieć..."Wyszedł z lawy" - Chciałeś zabłysnąć LOL

Tak ? Jak go nie widziałeś to myślisz że go nie ma ? Ja na przykład też myślałem kiedyś że go nie ma ale jak dzisiaj grałem i robiłem forta natknąłem się na takie coś :

I co myślisz że ja to zbudowałem NIE :P

Sk'a a ja się tak przestraszyłem o.O

post-304829-0-57130500-1307198471_thumb.png

Opublikowano

@UP

Zwykły bug...Też tak miałem...

Tam jest dungeon ;D

Jeżeli masz jakieś pytania, pisz śmiało pw :)

Opublikowano

Ok, fajnie się nabijało posty?

Teraz przeczytać to i do zamknięcia.

Herobrine

Fikcyjna postać, która wg legendy chodzi po świecie gry w trybie dla pojedynczego gracza i buduje własne budowle. Posiada domyślną skórkę, jednak z całkowicie białymi oczami. Z legendy można wywnioskować, że postać obserwuje gracza, ukrywa się, a próba pościgu za nią kończy się zawsze niepowodzeniem. W legendę został wmieszany również twórca gry. Z krótkiego maila z tej legendy można się domyśleć, że Notch dodał tą postać, jako wcielenie swojego, nieżyjącego już brata. Jednak jest to w całości legenda, której prawdziwość zdementowali twórcy gry. Jako żart, na liście zmian wersji 1.6.6 umieszczono informację, że Herobrine został usunięty z gry.

Niedawno stworzyłem nowy świat w trybie singleplayer w Minecraft. Wszystko było normalne, zacząłem ścinać drzewa, stworzyłem stół warsztatowy. Zauważyłem, że coś poruszyło się w gęstej mgle (mam bardzo wolny komputer, więc muszę grać na bardzo małym polu widzenia). Sądziłem, że to krowa i zacząłem ją ścigać, by zebrać trochę skóry na zbroję.

Jednak to nie była krowa. To inna postać z domyślną skórką gracza, lecz z pustymi oczami. Nie widziałem dymku z nickiem, dwa razy się upewniałem, czy aby na pewno nie jestem w multiplayerze. Nie stał długo, popatrzył się na mnie i uciekł w stronę mgły. Zacząłem go gonić z ciekawości, ale zniknął.

Kontynuowałem grę dalej, nie wiedziałem co myśleć. Odkrywając świat napotykałem rzeczy, które nie mogły być zrobione przez generator map; tunele 2x2 w skale, małe, idealne piramidy z piasku na oceanie, drzewa bez liści. Ciągle wydawało mi się, że widzę innego "gracza" w gęstej mgle, ale nigdy nie byłem w stanie przyjrzeć mu się lepiej. Próbowałem zwiększać odległość rysowania zawsze, kiedy tylko go widziałem, ale to nic nie dawało.

Zapisałem mapę i udałem się na fora sprawdzić, czy ktokolwiek inny spotkał pseudo-gracza. Nic jednak nie znalazłem. Stworzyłem własny temat opowiadając o graczu i pytając się, czy ktoś miał podobne przeżycia. Post został usunięty w niecałe 5 minut. Spróbowałem znowu, jednak kolejny post został usunięty jeszcze szybciej. Dostałem prywatną wiadomość od użytkownika "Herobrine" zawierającą jedno słowo: "Przestań". Kiedy próbowałem wejść na profil tego użytkownika, wyświetlał się błąd 404 (nie znaleziono strony).

Dostałem maila od innego użytkownika. Twierdził, że moderatorzy czytają wiadomości użytkowników i bezpieczniej będzie kontaktować się przez maila. Deklarował, że też widział tajemniczego gracza i jest mała lista innych użytkowników, którzy również go widzieli. Ich światy są zaśmiecone przez budowle tamtego gracza.

Minął miesiąc od czasu, kiedy dostałem tamtą wiadomość. Kilka osób, które napotkały tajemniczego gracza zaczęło szukać informacji o Herobrine i dowiedzieli się, że ta nazwa była często wykorzystywana przez gracza ze Szwecji. Po dalszym gromadzeniu informacji okazało się, że to brat Notch'a, twórcy gry. Osobiście wysłałem do Notcha maila z pytaniem, czy miał brata. W odpowiedzi dostałem krótką odpowiedź:

Miałem, ale nie ma go już z nami.

-Notch

Nie widziałem tajemniczego gracza od czasu pierwszego spotkania i nie zauważyłem żadnych zmian w świecie poza moimi własnymi...

HeroBrine_in_my_house.jpg

WALNIJ +

[/b]

Opublikowano

Jeśli tak bardzo boicie sie Herobrina (który zresztą nie istenieje) to poprostu przestawcie sobie texture packa na innego niz default i zabijecie Herobrina raz na zawsze ... Taa- Daaaa!!

Poco mam robić jaką kolwiek sygne skoro itak mi ją możecie edytować ...

Opublikowano

HEROBRINE ISTNIAŁ!

LECZ W NIEKTÓRYCH WERSJACH MINECRAFT'A!

TERAZ W WERSJI 1.6 ZOSTAŁ USUNIĘTY CAŁKOWICIE.

TEMAT DO USUNIECIA!!!

Pozdrawiam, O.S.T.R.

WALNIJ +

[/b]

Opublikowano

O.S.T.R

Ameryke odkryłeś kilka osób to pisało

ale z jednym się zgodzę TEMAT DO USUNIĘCIA robi sie spam

Opublikowano

Kazdy prawie go widzial albo widzial po nim slady ...

Ciekawe duzo ludzi pisze rowniez ze byl tylko na alphie

Ja zaczelem gre jak byla alpha i codziennie gralem duzo zwiedzalem bardzo duzp terenow i NIGDY ani sladu od waszego"HeroBrine'a"

ludzie tak pisza robia fotomontarze i potem inni ludzie sie boja grac w Minecrafta.

Co za idiota wogole to wymyslil ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Zanim napiszecie czy widzieliście Herobrina podajcie moze najpierw:

- swój wiek

- czy jesteście zdrowi na umyśle

- i gdzie mieszkacie (na przyszlosc)

Poco mam robić jaką kolwiek sygne skoro itak mi ją możecie edytować ...

Opublikowano

Nie spodziewałem się, że Geoning to taki spamer.

Robi głupi temat do spamowania, bo taka jest prawda.

Każdy pisze, że istniał lub nie istniał - ma to sens?

Notch dodał tą postać, jako wcielenie swojego, nieżyjącego już brata.

Jednak jest to w całości legenda, której prawdziwość zdementowali twórcy gry.

Jako żart, na liście zmian wersji 1.6.6 umieszczono informację, że Herobrine został usunięty z gry.

Więc macie dowód, że gdzieś tam istniał, sam mogę potwierdzić.

Sprawa ucichła około dwa tygodnie po wydarzeniu. Przez ten czas inteligencja się dowiedziała, że pierwsze "spotkanie" Herobrine'a było zwykłym dowcipem w wykonaniu panów z Brocraft. Przyznali się oni do winy, stwierdzając, że to była podmieniona tekstura. Co do autentyczności ww. obrazka nie jestem pewien, ale najprawdopodobniej to też jest bajeczka.

Herobrine istnieje, lecz nie w każdej wersji gry.

Można go napotkać w starszych wersjach...

Proszę zamknąć temat.

Raport.

WALNIJ +

[/b]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...