Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Herobrine istniał?

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tego co widzę, to najmądrzejszym i prawdziwym postem jest post od FoxRoxa, istniał w Invdef, usunęli w alphie, a w becie usunęli resztki kodów, chcieli za jednym razem usunąć nie potrzebne resztki kodu, no i uświadomić ludzią, że HeroBrine nie istnieje, aby nie otrzymywać zbędnych pytań o niego.

hollssygna.png

• Odpowiedzi 164
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To przyjmijmy że był herobrine

1 nie było go w kodzie gry(może był ale wątpię bo ludzie sprawdzali)

2 brak skina w plikach

3 nie ma rzetelnego dowodu

4 ten screen gdzieś u góry w kopalni to zombie bo zombie ma identyczne ubrania ja podstawowy skin

5 większość ssów podrobionych

6 herobrine kiedy go zobaczymy ucieka więc większość historyjek typu 'zaatakował mnie' to fake

Ja nie mam wątpliwości chodź niektóre dźwięki z minecrafta mrożą krew w żyłach i gdybym się po nich odwrócił i zobaczył herobrine to bym się chyba posrał ze strachu xD

Opublikowano

A to wszystko się zaczęło od historyjki jakiegoś anglika xD A tutaj ta historia

Całkiem niedawno stworzyłem nowy świat w single-playerze Survivalu. Z początku nie zauważyłem nic ciekawego i jak zwykle ściąłem parę drzew i stworzyłem warsztat. Wtedy zauważyłem, że coś poruszało się w gęstej mgle (muszę grać na słabych opcjach graficznych, bo mój komputer jest niewiarygodnie powolny. Pomyślałem, że to krowa, więc zgodnie z instynktem zacząłem ją gonić, by spróbować zdobyć skórę na zbroję.

Okazało się, że to nie była krowa. Patrzył mi prosto w oczy inny gracz z domyślną skórką, jednak bez źrenic w oczach. Nie widziałem jego nazwy użytkownika, an że dwukrotnie sprawdziłem że nie jestem w multiplayerze, bardzo mnie to zaciekawiło. Gdy więc przybysz szybko się odwrócił i uciekł, postanowiłem rozpocząć pościg. Niestety, nie dogoniłem go.

Postanowiłem, że będę kontynuować grę na tej mapie, choć wciąż nie wiedziałem, co o tym wszystkim myśleć. Przechadzałem się po świecie i co rusz znajdowałem bardzo ciekawe i nietypowe rzeczy. Idealnie równe tunele, małe piaskowe piramidki na środku oceanu, rzędy drzew bez liści - nie, one nie mogły zostać wygenerowane przez sam silnik gry. Co rusz wydawało mi się, że widzę tajemniczego gościa, jednak ani razu nie miałem okazji się mu dokładnie przyjrzeć. Nawet wydłużanie dystansu renderowania nie pomagało mi go ujrzeć - gdy tylko mi się zdawało że zobaczyłem jego postać i zmieniłem ustawienia, on nagle znikał.

Niedługo potem wstąpiłem na forum gry, by sprawdzić, czy komukolwiek przytrafiło się coś takiego. Ujrzenie pseudo-gracza na singlu jest w końcu dość nietypowe! Ku mojemu zaskoczeniu, nie znalazłem ani jednego. Stworzyłem więc nowy temat w nadziei, że jednak znajdę graczy, którym się coś takiego przytrafiło. Co ciekawe, mój post został usunięty w przeciągu 5 minut. Nie poddawałem się; po chwili stworzyłem duplikat tematu, ale został on usunięty jeszcze szybciej. U góry strony zauważyłem, że ktoś przesłał mi PW. Wiadomość pochodziła od użytkownika o nicku Herobrine, a jej treść była bardzo krótka, ale jakże wiele mówiąca: "Przestań." Nigdy w życiu nie słyszałem o tym gościu, więc odruchowo postanowiłem obejrzeć jego profil. Tam powitała mnie wiadomość, że "żądana strona nie istnieje. ERROR 404"

Szczęście jednak się do mnie uśmiechnęło - dostałem maila od innego, anonimowego użytkownika forum. Stwierdził, że forum to niebezpieczne miejsce na dyskusje o dziwnym człowieku z Minecrafta, gdyż moderatorzy mogą usuwać i dowolnie modyfikować wiadomości. Powiedział, iż on także widział tę dziwną rzecz i że ma całą listę innych osób którym się przytrafiło dokładnie to samo - piękne, regularne struktury, oraz dziwny MOP w kształcie gracza bez źrenic.

Zapomniałem prawie o tej sprawie, ale miesiąc później ponownie dostałem wiadomość od informatora. Inni gracze sprawdzili tajemniczego Herobrine i po dogłębnych poszukiwaniach internetu okazało się, że ten nick jest używany często przez pewnego Szweda. Po dodatkowym zbieraniu informacji, tożsamość tajemniczego gościa została wyjawiona - był to nie kto inny jak brat twórcy gry, Notcha. Zdesperowany i zachęcony faktem, że może jednak uda się wszystko jakoś wyjaśnić, wysłałem do dewelopera gry maila, by upewnić się, czy ma brata. Minęło trochę czasu, ale wkrótce w skrzynce odbiorczej znalazłem długo wyczekiwaną odpowiedź.

"Miałem kiedyś brata, ale nie ma go już z nami..."

-Notch

3t6EGVz.png

Opublikowano

@up każdy o tym wie -_- Tylko chodzi o terażniejsze chwilę.I nie tylko od tego bo były już wcześniej doniesienia o nim.

Opublikowano

Przeczytałem te wszystkie posty przezwas juz nigdy nie wejde do minecraft...

Opublikowano

Ja to tam nie wiem czy on istniał,ale ciekaw jestem...

Sprawdź to i może się przekonasz że istnieje w Multiplayer :

Odpalasz minecrafta a w nick wpisujesz "Herobrine" to dziwne prawda ?

cooltext526158168.png

Opublikowano

Herobrine to legenda. Ja osobiście nie wierze w niego :P. Jak oglądam filmiki na youtube w których widać jak "Herobrine" goni gracza to myśle, że po prostu na multi gra sobie 2 kolesi xD. ( Hmm.. a tak nie jest ? :D ).

Opublikowano

@Up Jest :)

Co do tej historyjki Anglika z wikiMC o podobno Notch napisał że miał brata ale nie ma go z nami....

Notch pisał wiele razy że na 80% ma brata przyrodniego którego jeszcze nie poznał ale chce go spotkać ale ten brat niema nic wspólnego z HeroBrine

Może pomyślmy o nicku? Dlaczego HeroBrine? BohaterskiMózg ?(źle chyba Brine przetłumaczyłem na googlach pisze że to solanka)

Piszmy dalej :D

............

Opublikowano

W Herobrine jest trochę prawdy a trochę nie ... Podobno był kod ale gdzie by była tekstura ?

@TOPIC

Jeżeli już wiesz to zamknij aby spamu uniknąć

entisttag.png

Użytkownik Który Został Zbnowany :Napewno

Okres Bana: Perm

Moderator / Admin Który Nałozył Blokade : Lord Makin

Powód :Spamer/idiota/grozi administracji/dureń (Za coś tekigo Max 72h Ban A Nie Perm )

Link Do Tematu :

http://www.mpcforum.pl/topic/247974-napewno/

Lub Przenieś Mnie !

Zasłużyłem To Poproszę Plusika O To Jego Wygląd : add.png

Opublikowano

W alphie istniał "Herobrine mod 1.0.0" w invdef miała być to chyba jakaś niespodzianka ( na Halloween? ) Textury usunięto ale kod został aż do 1.6.5 a w 1.6.6 usunięto go żeby syfu nie było ( najlepiej zrobić force update 1.6.6 )

1367303118-U250803.png

Wszystko trzeba od nowa...

Opublikowano

A wiecie co?

Może was to przestraszyć ale gdy sobie oglądałem filmiki o modach na minecraft zobaczyłem to

I co o tym myślicie bo ja teraz mam gęsią skurkę i się boję grać w minecraft xxD

PS ten post jeszcze na tym forum jest tak samo na liście w blogu notcha teraz to już nie wiem co myśleć

PPS a po dalszym grzebaniu na yt

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

HB kiedyś istniał. Widziałem go. Zacznę od początku.

Zrobiłem sb domek (zwykły, prosty). Gdy kończyłem już dach nagle zobaczyłem herobrine :D Tuż obok stał mały zamek, a obok z 10/15 TNT o.O

Ale to jeszcze z czasów alpha ;)

@Edit:

Właśnie grałem na BETA 1.1_02 i pojawił się. Wyobraźcie sb, że mi MC zlagowało -.-

Gdy budowałem kopalnie znalazłem lawę, a z lamy wylazł HB :P

Wg mnie na 80% prawda.

JA PIERDOLE

Opublikowano

@up

A w tej bajce były smoki?

Myśle że istniał do czasów alphy napis removed herobine został podany poto aby powiadomić graczy o usunieciu kodu z herobrinem ;)

nie regulaminowa sygnatura

Opublikowano

Ojej ludzie!

Nie ma się czego bać!

Na becie nie ma już rzekomego HB!

To wasze posty... Na Alphie mogę uwierzyć... Ale na Becie?...

HB to wasze odbicie w mgle, ale od czasów Bety został usunięty ten bug.

Ten temat to zwykły temat do nabijania postów.

75217085885568519449.png

Opublikowano

Nooootch zaaa co ? xD tak sobie myślę że notch robi sobie z nas po prostu jaja.

co to ma być >?

w 1.5 nic mi się dziwnego nie działo było ok supcio zaktualizowałem sobie do 1.6.5.W Tej wersji naprawdę miałem dziwne złudzenia bo byłem chory że Herobraian stoi w nocy na mojej górze.Mogłem zrozumieć że na górze była w połowie piramida z dirtu której ja nie zrobiłem... mogłem zrozumieć to że kawałki domu mi znikały przez bugi ale głowy jakiegoś ludka w jaskini to już nie mogłem uwieżyć choć to mógł być zombi.

Ale urwa to że jak zaktualizowałem do 1.6.6 to po 2 godzinach mój piękny drewniany domek palił się a wtedy byłem w jaskini jak coś. No wiecie ? albo była burza albo nie wiem.

ja tego nie zmyśliłem pff. i tak uważam że on nie istnieje a czemu ? bo to mogła być burza ja miałem zwidy. Więc...

Ale sądzę że jak ktoś zrobi Nochowi spam na emailu z tematami Herobraian itp.. To go zrobi w przyszłych wersjach nie mówiąc o tym ;/

Opublikowano

Nooootch zaaa co ? xD tak sobie myślę że notch robi sobie z nas po prostu jaja.

co to ma być >?

w 1.5 nic mi się dziwnego nie działo było ok supcio zaktualizowałem sobie do 1.6.5.W Tej wersji naprawdę miałem dziwne złudzenia bo byłem chory że Herobraian stoi w nocy na mojej górze.Mogłem zrozumieć że na górze była w połowie piramida z dirtu której ja nie zrobiłem... mogłem zrozumieć to że kawałki domu mi znikały przez bugi ale głowy jakiegoś ludka w jaskini to już nie mogłem uwieżyć choć to mógł być zombi.

Ale urwa to że jak zaktualizowałem do 1.6.6 to po 2 godzinach mój piękny drewniany domek palił się a wtedy byłem w jaskini jak coś. No wiecie ? albo była burza albo nie wiem.

ja tego nie zmyśliłem pff. i tak uważam że on nie istnieje a czemu ? bo to mogła być burza ja miałem zwidy. Więc...

Ale sądzę że jak ktoś zrobi Nochowi spam na emailu z tematami Herobraian itp.. To go zrobi w przyszłych wersjach nie mówiąc o tym ;/

Bzdura!

Nie pierdol mi tutaj farmazonów!

Jeśli go widziałeś, poszukaj coś na temat HB w plikach MC!

75217085885568519449.png

Opublikowano

@up

A w tej bajce były smoki?

Myśle że istniał do czasów alphy napis removed herobine został podany poto aby powiadomić graczy o usunieciu kodu z herobrinem ;)

Człowiek pozbawiony myślenia. Który opiera się na mitach, postach, wieku... 80% takich ludzi to n00by, 19% to n00b-cheater 1% to debile nie grający w gry multiplayer - NudlexD

@topic:

Wg mnie to jakiś bug

@edit:

Dobra jak jesteś taki mądry to zmyśliłem to :rolleyes:

JA PIERDOLE

Opublikowano

Haha

kto się wystraszył?

Ja się prawie zlałem ze strachu

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...