Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Religia

F4k3r

Jestes Wierzacym ?  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestes Wierzacym ?

• Tak
      69
    • Nie
      37
  2. 2. Jesli Tak - Chodzisz do kosciola

• Tak
      37
    • Nie
      49
    • Sporadycznie
      20
  3. 3. Wierzysz w Biblie , Sakramenty , Zbawienie ?

• Tak
      46
    • Nie
      60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Idioto. Nie znasz bilbi? Moglismy byc niesmiertelni ale zjedli zue jablko ;x

Wierzę, sporadycznie, tak.

A co to bilbia? -,-

Szczerze? Wyjebongo mam w jakieś jabłko.

Idiota? Nie wiem poco ten tekst poszedł, ale ja mogę wierzyć w co chcę.

g0Tef.jpg

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mnie się bardzo podoba pewien cytat:

"Jeżeli Bóg jest, to dlaczego go nie ma"

@Meth0d

Zachowujesz się jak fanatyczny katolik, daj ludziom mieć swoje zdanie.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Aha i jeszcze jedno pytanie do zagorzałych katolików. Jest taka sytuacja: Stoi katolik i buddysta, pierwszy mówi, że to Bóg jest najważniejszy i jedyny, drugi, że to Budda i teraz bezstronny obserwator komu ma przyznać rację? Powtarzam - bezstronny.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Wierze, ale na niektóre rzeczy mam osobny pogląd. Do kościoła chodzę raz w miesiącu jak dobrze pójdzie, czasem zdarza się, że co kilka miesięcy.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

@Up

Wolne żarty.

Bóg jest jeden , czy wierysz w niego to już nie moja sprawa - tylko nie gadajcie mi głupot tutaj typu ja wierzę w ewolujcę czy cuś.

z punktu widzenia osoby wierzącej w jakąś religie... Jest ten niby bóg ale zobacz ile jest religii. Każda religia ma swojego boga więc dlatego napisałem że bogów jest wielu :P

tCGj4L.png

Opublikowano

Bóg stworzył świat. Mamy dużo religi na świecie. Czyli powinno być X planet? Mhmm. Prawdziwa religia jest tylko jedna. Nie wiem która ale wierzę w naszą. ;f

@tam up up wysoko

BIBLIA

zgubilem jedno L i juz wielki zoonk? gz.

Opublikowano

Jak patrzę co tu ludzie wypisują(np meth0d), to mnie w żołądku skręca...

Ludzie.. Więcej tolerancji. Mi to wisi co kto i w co wierzy. Ja(tak jak już ktoś wcześniej napisał) wierzę w siebie i w naukę(choć nie wszystko da się nią wytłumaczyć).

Wierzę średnio w istnienie sił paranormalnych, ale nie w boga. Bóg dla mnie to nic innego jak wymysł naszych przodków, którzy zobaczyli ogień i nazwali go bogiem.

Natomiast siły paranormalne.. Cóż.. Coś jest.. Ale co? Nie wiem..

A tak na serio to jestem ateistą udającym dla zmyły katolika(mieszkam na wsi...)

Szkoda mi Cię... Boisz się swojej wiary?! Udajesz, że wierzysz, bo inaczej by Cię wyśmiali i nazwali "niewiernym"? Nikt by Cię nie "lubił" i wszyscy gadaliby: "To ten niewierny"?

Nie cierpię słuchać takich pustych słów. Jak mi kurwa wyjaśnisz to że ktoś kto nie miał żadnych szans na zejście z wózka inwalidzkiego po długiej modlitwie (Częstochowa) tak od sobie wstał z wózka?

Organizm człowieka jest nieprzewidywalny i wszystko może się zdarzyć. Czasem tak bywa, że osoba, która ma niewielkie szanse na przeżycie, nagle zdrowieje(np rak). Wg mnie to po prostu szczęście i wola życia ratują człowieka(głównie wola życia).

@Up

Wolne żarty.

Bóg jest jeden , czy wierysz w niego to już nie moja sprawa - tylko nie gadajcie mi głupot tutaj typu ja wierzę w ewolujcę czy cuś.

A to Ty jesteś tym bogiem, że wiesz o istnieniu tylko jednego? Może nie ma żadnego? A może jest 1000? Dla każdej religii jest inny(czasem ten sam).

Zresztą skąd Ty to możesz wiedzieć czy w ogóle bóg istnieje?

Jeszcze jedna kwestia.. To, że ktoś nie chodzi do kościoła to nie znaczy, że nie wierzy, ponieważ chodzenie do kościoła to nie mus. Jak chcesz wierzyć, to sobie wierz. Jak nie chcesz chodzić do kościoła, to nie chodź - Proste!

Podsumowując, religia.. Wg mnie to jedna, wielka, cholerna ściema, na której ludzie się opierają...

Pzdr

Fuck%20you%20Jesus!.jpg

Opublikowano

Ale masz temat oczywiście że wierzę a do kościoła chodzę ale jak idę sam bo jak idę z kumplami to do sklepu i do parku. Tak wierzę w biblię itd.

Jeśli pomogłem daj +

~Śmierć to nasze przeznaczenie~

Liczy się to co aktualnie masz.... czyli niewiele.

mc1997.png

Signature by GalactiX.

Opublikowano

Generalnie temat mozna zamknac bo tak naprawde na te pytania co zadajecie odpowiedzi nie ma. Zbedny spam.

Opublikowano

Ludzie.. Więcej tolerancji. Mi to wisi co kto i w co wierzy. Ja(tak jak już ktoś wcześniej napisał) wierzę w siebie i w naukę(choć nie wszystko da się nią wytłumaczyć).

A ty pajacu wiesz jakie głupoty wypisujesz? i nie chodzi mi nawet o ten jeden temat.

Toleruję ateistów , buddystów i co tam jeszcze jest , ale nie toleruję pajaców którzy zabierają głos chodź nie mają najmniejszego pojęcia o niczym. Przykładem była osoba która wierzy w ewolucję. Huh...

Kolejny mądry się odezwał :

Duza czesc problemow u starszych ludzi jest spowodowana ich wymyslaniem a gdy uwierza w cos to one znikaja

Pojebie nic przypadkiem się nie zdaża. Jeździłem na wózku inwalidzkim i żaden z lekarzy nigdy nie dawał mi nadzieji że wyjdę z tego. 3 lata po wypadku udało mi się i co? Przypadkowo nic się nie dzieje.

A ja nie mam ochoty rozmawiać z primitywnymi ludźmi ( oczywiście mowa tu o nie których).

Pozdrawiam .

ExGlobal Moderator | exModerator  | ExMentor | Goldmember

Powoli wracam do życia.

Student prawa  ^^

Opublikowano

Tzn. tak 1 tak 2 tak 3 tak :)

Pomogłem? Postaw add.png

Nie pomogłem? Nie stawiaj nic!

8726.gif25358.gif

minecraftus.png

50 postów [x] Mam mało postów ... Wiesz dlaczego?

100 postów [x] Bo nie spamuje jak neo kid!

150 postów [-]

200 postów [-]

250 postów [-]

300 postów [-]

Opublikowano

meth0d HAHAHAHAHAHHAHAHA, skoro jesteś taki wierzący do odpowiedz mi na pytanie.

Jeżeli bóg jest wszechmogący to czy może stworzyć taki kamień, którego nigdy nie będzie mógł podnieść.

Ja nie wierzę w te chuje...

RAsfepN.png
Opublikowano

A ty pajacu wiesz jakie głupoty wypisujesz? i nie chodzi mi nawet o ten jeden temat.

Toleruję ateistów , buddystów i co tam jeszcze jest , ale nie toleruję pajaców którzy zabierają głos chodź nie mają najmniejszego pojęcia o niczym. Przykładem była osoba która wierzy w ewolucję. Huh...

Duza czesc problemow u starszych ludzi jest spowodowana ich wymyslaniem a gdy uwierza w cos to one znikaja

Pojebie nic przypadkiem się nie zdaża. Jeździłem na wózku inwalidzkim i żaden z lekarzy nigdy nie dawał mi nadzieji że wyjdę z tego. 3 lata po wypadku udało mi się i co? Przypadkowo nic się nie dzieje.

A ja nie mam ochoty rozmawiać z primitywnymi ludźmi ( oczywiście mowa tu o nie których).

Pozdrawiam .

I kurwa jak to wytrzymać?! Piszesz, że jesteś tolerancyjny, ale w tym samym zdaniu, piszesz że "pajacem" jest "osoba która wierzy w ewolucję". I? Huh... I kurwa co z tego, że wierzy w ewolucje. Ja również w to wierzę, ponieważ jest to logiczne.

Jeździłeś na wózku i wstałeś... Po prostu Twój organizm wygrał. Miałeś "wole normalnego życia".. I wygrałeś..

Nie masz ochoty rozmawiać z prymitywnymi ludźmi? Kto np? Twoje zachowanie wskazuje na Ciebie.

Pozdrawiam

BTW:

Ty, Ci, Cię, Ciebie, Twój, Twoje itp. itd, piszę się z Wielkiej literki :)

Dlaczego w jednym poście obraziłeś cztery razy?

Opublikowano

Sorry Meth0d ale nie zachowujesz się jak na osobę tolerancyjną przystało. Wyzywasz innych, dlatego, że mają inne zdanie od Ciebie.

Przykładem była osoba która wierzy w ewolucję. Huh...

Może wierzyć równie dobrze w ewolucję, tak samo jak ty w Boga.

Z Bogiem jest tak samo jak z Niewidzialnym Różowym Jednorożcem, paradoksalnie jest i niewidzialny i różowy. Nikt go nie widział, ale wie że jest, a skoro jest, to dlaczego go nie ma.

Jeszcze odniosę się do tej wypowiedzi, którą już wspomniałem wcześniej, jak wyjaśnisz jako bezstronny obserwator, który wierzący ma rację - chrześcijanin czy buddysta. Tutaj nie ma żadnego wyjścia.

Jeszcze co do Kościoła katolickiego, to w tych czasach jest to bardzo potężna instytucja, która tak na prawdę jest skierowana na zarabianie pieniędzy. Piorą ludziom mózgi, tylko po to żeby na nich zarabiać. Może kiedyś zrozumiesz/zrozumiecie i przejrzycie co Kościół tak na prawdę z wami robi(np. miłujcie innych, ale w inkwizycje wyprawiali).

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Pozdrawiam .

Opętało cię coś?

Trudno pojąć że ktoś nie wierzy w twojego Boga który według ciebie jest awsome ,a według nas jest debilem/frajerem/istotą nieistniejącą?

Napisałem debilem/frajerem ,ale nie można kogoś oceniać skoro nie istnieje ;>.Chodzi mi tu o to że w tym poście mogę obrazić symbol Boga który przez debili jest wykorzystywany do zarabiania kasy.

Religia to zło które należy tępić ,doprowadzi ona kiedyś do upadku ludzkości.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Zgadzam się z iRokushou i sebos2.

Kościół i cała religia jest do zarabiania kasy, ale mało tego. Chodzi z tacą i wszyscy wrzucają. Co się potem z tą kasą dzieję? Nie możemy być do końca pewni, że idzie na "dobre" cele.

Opublikowano

1. Religia nigdy nie doprowadzi do upadku ludzkości, religia tępi zło ;]

Nie mówię tu o sektach itp...

2. Niektórzy chcą niezbitych dowodów na to, że Bóg istnieje..

Jakby były na to niezbite dowody, to nie byłaby to wiara, proste..

Opublikowano

A wiecie ile religia (katolicyzm) zabila ludzi tysiace . Teraz kosciol jest wykorzystywany w zlych stronach ale nie mylcie Religii , Boga i kosciola.

wakow9.png
Opublikowano

Tak religia jest dobra, ale instytucja, która nią kieruje nie jest.

Religia nigdy nie doprowadzi do upadku ludzkości, religia tępi zło ;]

Inkwizycje, święte wojny itp. to jest tępienie zła?

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

1. Religia nigdy nie doprowadzi do upadku ludzkości, religia tępi zło ;]

Nie mówię tu o sektach itp...

2. Niektórzy chcą niezbitych dowodów na to, że Bóg istnieje..

Jakby były na to niezbite dowody, to nie byłaby to wiara, proste..

Przeczytaj swoją kochaną Biblie ,a zobaczysz tam takie smaczki jak:

"Miasta ,w których ludzie są innego wierzenia trzeba wyrżnąć" - mniej więcej.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Generalnie nie wierzę w boga ale nie jestem jeszcze pełnoletni i muszę chodzić do kościoła <_> (Nie do końca muszę ale lepiej dla mnie jeśli będę chodził)

Hmm... wierzę w przeznaczenie [...] Miałem coś napisać ale nie zrozumiecie, i to nie temat do pisania ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...