Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Religia

F4k3r

Jestes Wierzacym ?  

106 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jestes Wierzacym ?

• Tak
      69
    • Nie
      37
  2. 2. Jesli Tak - Chodzisz do kosciola

• Tak
      37
    • Nie
      49
    • Sporadycznie
      20
  3. 3. Wierzysz w Biblie , Sakramenty , Zbawienie ?

• Tak
      46
    • Nie
      60

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Generalnie nie wierzę w boga ale nie jestem jeszcze pełnoletni i muszę chodzić do kościoła <_>

E-CO-KURWA.jpg?imageSize=Medium&generatorName=WTFCAT

Ja też nie jestem pełnoletni i mam kościół w dupie, tak jak i opinie na temat mojej niereligijności. Jakby mi ktoś kazał iść do kościoła to bym rzecz jasna nie poszedł..

Co mam rozumieć po przez:

(Nie do końca muszę ale lepiej dla mnie jeśli będę chodził)

Ktoś Cię bije jak nie pójdziesz do kościoła? Rozwiń więcej tą wypowiedź.

Miałem coś napisać ale nie zrozumiecie, i to nie temat do pisania ...

Temat - Służy do pisania postów przez użytkowników.

Napisz, a nie piszesz, że miałeś coś napisać, ale.. ale...

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ktoś Cię bije jak nie pójdziesz do kościoła? Rozwiń więcej tą wypowiedź.

Nie .

Temat - Służy do pisania postów przez użytkowników.

Napisz, a nie piszesz, że miałeś coś napisać, ale.. ale...

Nie chodziło mi o to e temat nie jest do pisania , tylko temat o którym chciałem napisać jest tematem bardziej do rozmów .

Opublikowano

Dla mnie to jedna wielka bzdura.

Jakby ten Bóg istniał, to by nie dopuszczał do śmierci ludzi, skoro jest taki wszechmogący. -,-

Ja na religię nie chodzę od podstawówki, a w kościele może kilka razy byłem. ( Chyba na komunii )

Żyję z tym i jest dobrze, ta religia jest chyba tylko do zarobku. Wrzuć na tacę, żeby ksiądz miał co wpierdalać.

Pozdrawiam (:

Szczerze? Równie dobrze mogę sobie postawić koguta przed ryjem i zacząć się do niego modlić.

Chyba na to samo wychodzi.

Popieram. Skoro bog kocha ludzi to dlaczego pozwala im umierac w brutalne sposoby ? Dlaczego kobiety sa gwalcone ? Dlaczego dzieje sie tyle niedobrego ? Odpowiedz jest prosta - Ktos wymyslil religie tylko po to aby ludzie mysleli ze na ziemi nie sa sami. Wierze w Jezusa ale tylko pod wzgledem takim ze byl czlowiekiem ktory czynil dobro i dazyl to dobra na ziemi. Moge pomodlic sie przed lozkiem do Jezusa za to ze byl dobrym czlowiekiem ale do kosciola nigdy w zyciu nie pojde. Z tego co mi wiadomo Jezus nie chcial kosciolow , chcial zeby czlowiek modlil sie w obojetnie jakim miejscu , nie chcial zadnych swiatyn tak jak to sobie maja te skurwysyny w watykanie. Dla Jezusa wielki szacunek bo napewno ktos taki kiedys byl ale poza byciem czlowiekiem nic innego niestety raczej w nim nie bylo : ) Moje zdanie jest takie - Jebac koscioly bo sa one tylko pod zarobek.

Opublikowano

Nie .

To dlaczego musisz chodzić do kościoła? Zostajesz zmuszany?

@UP: Zgadzam się. Jezus mógłby istnieć, ale nie miał tej "mocy", którą mu się przypisuje.

Opublikowano
Popieram. Skoro bog kocha ludzi to dlaczego pozwala im umierac w brutalne sposoby ? Dlaczego kobiety sa gwalcone ?

Właśnie dlatego zadałem pytanie: Skoro Bóg jest to dlaczego go nie ma?

@Ktoś tam wyżej.

Nikt Ci nie każde chodzić do kościoła, nawet jeżeli nie masz 18 lat.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Właśnie dlatego zadałem pytanie: Skoro Bóg jest to dlaczego go nie ma?

@Ktoś tam wyżej.

Nikt Ci nie każde chodzić do kościoła, nawet jeżeli nie masz 18 lat.

Poczytaj Biblię to się dowiesz.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

No i co by zrobił? Nic. Bo nic nie może.

@Joaquin

Nie zamierzam czytać Biblii, może tylko jako ciekawą książkę fantasy bym przeczytał, a tak to nie. A i mam szokującą wiadomość do tych, którzy jeszcze czytają - JEZUS UMRZE!

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

@Up: Ale zmartwychwstanie i wyzwoli ludzi z łap szatana...

@All nie wierzacy: Teraz to się popisujecie... A jak nadejdzie sąd ostateczny to będą ,,łzy i zgrzytanie zębów"...

@Dowody: Dowodami na istnienie trójcy świętej są cudy za wstawiennictwem np. papieży i objawienia...

Nothing to do here.

Opublikowano

@All nie wierzacy: Teraz to się popisujecie... A jak nadejdzie sąd ostateczny to będą ,,łzy i zgrzytanie zębów"...

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhaahahahahaha!!!

Mocne!

@Dowody: Dowodami na istnienie trójcy świętej są cudy za wstawiennictwem np. papieży i objawienia...

Tak, tak.. Ale kto to potwierdził?

Opublikowano

Buddyści będą tak samo sądzeni jak chrześcijanie? Weź się człowieku nie ośmieszaj.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@ asd1111 Dobrze mówi, polać mu ;)

@ iRokushou Jakbyś trochę wiedział co nie co to byś zrozumiał to,że Bóg jest jeden mimo tylu religii. W jednej religii nazywa się on Bóg, w drugiej Mahomet, a w trzeciej Budda. Mimo wielu nazw to jest to ta sama jedna osoba...

@ Klaskaj Wierzysz w to co widzisz,tak? Czyli w tlen ,którym oddychasz nie wierzysz bo w końcu wierzysz w to co widzisz...

@ YellowViper Z Tobą się zgodzę... Nie ma dowodów na istnienie Boga... Aczkolwiek są rzeczy na tym świecie,w które wierzymy a tak naprawdę ich niema...

I nie myślcie sobie,że jestem ultra mega katolikiem... Jeżeli jesteście tego zdania to się bardzo grubo mylicie... Do kościoła chodzę tylko na ślub i pogrzeb, modlę się jak mi czapka stoi ale również rzadko to się zdarza ale mimo to wiem,że jest to "coś". Takie jest moje zdanie :huh:

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano
@ iRokushou Jakbyś trochę wiedział co nie co to byś zrozumiał to,że Bóg jest jeden mimo tylu religii. W jednej religii nazywa się on Bóg, w drugiej Mahomet, a w trzeciej Budda. Mimo wielu nazw to jest to ta sama jedna osoba...

Tylko jakoś muzułmanie zabijają chrześcijan za to, że wierzą w innego Boga. Niestety ale Budda/Mahomet(haha, to było dobre, nie ma to jak znajomość religii) to nie Bóg aka Jezus. Nawet w Dekalogu jest to napisane.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Ja wierzę w Boga i mam dowody że istnieje, bez nich, nigdy by mi nie przyszło to do głowy, sama Biblia by mnie nie przekonała.

Co do kościoła... oczywiście 3x nie. Po co nam kościół, samemu można się modlić i uczyć. ;s

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Tylko jakoś muzułmanie zabijają chrześcijan za to, że wierzą w innego Boga. Niestety ale Budda/Mahomet(haha, to było dobre, nie ma to jak znajomość religii) to nie Bóg aka Jezus. Nawet w Dekalogu jest to napisane.

Owszem,aczkolwiek (niby) "stworzycielem" świata jest Bóg a nie Jezus. Ludzie tczą Jezusa jako Boga i mają racje,gdyż zacytuję xD :"Ja i Ojciec jedno jesteśmy" (J 10,30)" Co oznaczać może iż Bóg a Jezus to jedna osoba,aczkolwiek nie można nie brać pod uwagę tego,że "miłość" jest pomiędzy nimi taka wielka,że uważać można,że owe uczucie niemal "łączy"ich w jedność. Niestety to tylko gdybanie... Każdy ma swoje racje i niech tak zostanie... Nikt nikogo do wiary nie namawia i namawiać nie powinien, a sprzeczki związane z wiarą to na moje jedno wielkie bagno(tak to ujmę) <_< . A co do zabijania w imię Boga jest to po prostu głupota ludzka. Zabijają pod własnym pretekstem, a bronią się tylko wiarą...Ale trzeba pamiętać,że Bóg dał nam wolną wolę, wolność wyboru... Jak mówi Biblia każdy z nas stanie przed sądem ostatecznym i wszystkie jego grzechy i jak dobre czyny,zostaną przed nim ukazane... No ale cóż... Jest to tylko kolejne gdybanie... Nie chcę tego ciągnąć dalej więc może zostawić to ludziom,którzy znają się na tym lepiej niżeli ja :mellow:

@Up Zgadzam się z Tobą na temat kościoła. W XXI wieku "nie ma" prawdziwych kapłanów(bynajmniej ja takiego nie spotkałem)... Modlić się można w sobie,w domu czy gdziekolwiek... Jak mówi Chrześcijaństwo Bóg jest w nas i niech tak lepiej zostanie :)

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano
Owszem,aczkolwiek (niby) "stworzycielem" świata jest Bóg a nie Jezus. Ludzie tczą Jezusa jako Boga i mają racje,gdyż zacytuję xD :"Ja i Ojciec jedno jesteśmy" (J 10,30)" Co oznaczać może iż Bóg a Jezus to jedna osoba,aczkolwiek nie można nie brać pod uwagę tego,że "miłość" jest pomiędzy nimi taka wielka,że uważać można,że owe uczucie niemal "łączy"ich w jedność. Niestety to tylko gdybanie...

Wymądrzasz się tak, a nie wiesz, że Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty to jedna i ta sama osoba(tylko właśnie w tych trzech osobach, to tzw. Trójca Święta)... Czego was w tych szkołach uczą.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Wymądrzasz się tak, a nie wiesz, że Bóg Ojciec, Syn Boży i Duch Święty to jedna i ta sama osoba... Czego was w tych szkołach uczą.

Nie wymądrzam tylko przedstawiam swoje zdanie,które mam prawo przedstawić ;) Tak masz rację z trójcą i tu się zgadzam... A jeżeli chodzi o szkołę to hmm... Religia w mojej szkole jest na niskim poziomie(szczególnie ze względu na nauczycielki Religii,gdyż zamiast uczyć "wpajają" nam Chrześcijaństwo tak jak one byłyby osobami wszechmogącymi,wszechwiedzącymi... Popełniając błąd,chociażby ten najmniejszy dla niej nie jesteś już "prawdziwym" chrześcijaninem... Niestety taka jest w naszej szkole rzeczywistość :( (do innych nauczycieli nie mam zastrzeżeń) ) mimo,że szkoła jest "dobra" pod względem nauki.

1314539894-U88990.jpg

Opublikowano

Bo się powinno mieć lekcje z księdzem, i to takim jakiego ja mam, na oko 20 lat i można z nim pogadać o wszystkim, tylko nie wolno się bać pytać. Ja tam jak mam jakieś pytanie, oczywiście dot. religii to wale od razu.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

@Up

No z księdzem najlepiej... my mieliśmy ostatnio to chyba 3 lekcje były w zeszycie, przez pół roku albo oglądaliśmy filmy na projektorze, albo księdza nie było, albo jakieś prezentacje w ogóle nie z tematu religii, albo jakieś filmiki z youtube, a na koniec piątki wystawiał na półrocze to też gdzieś 2 lekcje przepadły. :D :D :D

550W OCZ Fatal1ty Modular SLI, AMD Phenom II X4 960T BOX (3.0GHz, Quad Core, 6MB, 95W, AM3), ASRock 870 870 Extreme3, DDR3 4GB 2000MHz PDP Patriot PGS Sector5 Low Voltage (2x2GB, DualDDR, CL9), Radeon HD6770 Sapphire 1024MB GDDR5, DP, HDMI, DVI, PCI-E 850/4800, SilentiumPC Brutus 410 Pure Black

wqdz690429546a.jpg Piszę poprawnie po polsku.

Opublikowano

Bo się powinno mieć lekcje z księdzem, i to takim jakiego ja mam, na oko 20 lat i można z nim pogadać o wszystkim, tylko nie wolno się bać pytać. Ja tam jak mam jakieś pytanie, oczywiście dot. religii to wale od razu.

Tylko ze wiesz 70% osob ktorzy sa ksiezami sa nimi tylko dla zarobku. Malo jest ksiezy prawdziwych oddanych wiarze. Przykladem na takie zachowanie jest np. to ze gdy chcemy ochrzscic dziecko mowisz do ksiedza '' 100 zlotych moze byc ? '' i wyjezdza ci z textem - Ofiara powinna byc wieksza '' lub cos w tym stylu i nie stwierdzam tego na pdst. 1 ksiedza bo takich jest bardzo wielu i moi znajomi wlasnie takich napotkali. Jak juz pisalem w moim poscie koscioly sa pod zarobek a wiare powinno okazywac sie modlac np. przed snem a nie w jakiejs pojebanej swiatyni gdzie tylko chodzi o kase. Jak dla mnie nie ma boga : ) Byl Jezus a Jezus byl czlowiekiem tyle ze bardzo dobrym i wg.takiej zasady mysle. Nikt kto kocha ludzi nie pozwolilby na to co sie dzieje na swiecie.

Opublikowano

To, że jestem wierzącym, nie oznacza, że jestem katolikiem. Są inne religie.

Tak pozatym, czemu cuda nie zdarzają się teraz, gdy my żyjemy, i nie ma na to dowodów, że coś było.

Biblia mówi, że bóg stworzył człowieka.

Nauka mówi, że człowiek ewoluował z małpy.

Mamy problem...

Jestem ateistą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...