Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do Administracji Słów Kilka.

shidka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Mounthains
Opublikowano

+1

zwykle za mojej kadencji sprawami user-admin zajmowalem sie ja gdyz chlopaki mieli kupe roboty.... potem mi rowniez pomagali, ale z seldkiem sie zgadzam.... dziennie takich pm'ow od admina wahaja sie meidzy 30-50 dziennie

Tyle też mam :). Jestem takim admem "do userów"

• Odpowiedzi 116
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tyle też mam :). Jestem takim admem "do userów"

Mysle ze Makin jest takim admem od userow, co chwile przeglada komunikator a nie ma dodawania komentarzy :-)

KOCHAM MINECRAFTA

Opublikowano

Mysle ze Makin jest takim admem od userow, co chwile przeglada komunikator a nie ma dodawania komentarzy :-)

Makin - ofc jak byłem userem odpowiedział mi na każde pytanie zadane na pw ; )

Mounthains - ofc też mi odpowiadał ; D

dudsonowa - idk. bo jak byłem userem to nie miała admina ;/

kokosz - nie miałem okazji pisać na pw ;)

Opublikowano

Hm.. Dzień dobry. Tak jakoś Świtkiem o poranku... :) Ale dobrze, do rzeczy:

Dlaczego administracja zamyka tematy, w których przedstawiona jest prawda "jednej" ze stron? Rozumiem, że was to oczernia i że jak kokosz pisał nie będzie na tym forum demokracji, ale może odeprzecie chociaż ataki, a nie pozostajecie bez słowa? Mlody jakoś się udzielił (chociaż nie jest już adminem). I chociaż nie brał w sporze udziału, to jednak pisał w temacie mądrze, głównie do dzieci, które się darły i klęły... Ale do czego zmierzam. Oto jest cytat, który mnie osobiście wkurzył:

No to, teraz powiedzmy twardo żądam wyjaśnienia od kokosza, co chciał powiedzieć przez słowo "plebs". I jeszcze jednego wyjaśnienia:

chłopie, dla kogo przez tyle lat się męczyłeś z tym forum? Powiedz mi, DLA KOGO? Chyba dla ludzi, użytkowników, co nie? Więc nie odp... teraz, że jak się komuś nie podoba, to może sobie wyjść,

bo ja Ci powiem jedno... Jak znajdzie się osoba, która zrobi podobny projekt i ściągnie użytkowników, którym do tej pory było "wszystko jedno" to zostaniesz na MPCF sam z Mou, duds i kilkoma innymi osobami,

które mają równie snobistyczne podejście albo jest im po prostu wszystko jedno gdzie włożą swój cenny czas na pisanie/czytanie, ewentualnie zostanie jeszcze zgraja napsów i trolli, bo oni są wszędzie.

Zacznij z nami rozmawiać, bo niepodważalne decyzje head admina, też muszą być czymś uzasadnione, a uzasadnienie, to nie są zdania typu: "bo dziś była ładna pogoda".

Wszystkim trollom z góry dziękuję za wypowiedzi. Możecie mi kazać wypierdalać lub się zamknąć. Bo ja jestem zwykłym szarawym użytkowniczkiem, który nie składał aplikacji ani nie został zwalony z posadki, więc moje zdanie jest wyrażone kompletnie bez emocji.

Administracji/modom z góry dziękuję za ostrzeżenia lub nawet perma :) Mi już na niczym nie zależy.

Nie przeczytałeś całości? Nie wypowiadaj się.

Dziękuję kokoszowi za przeniesienie do Sugestii... Ale od tej chwili nie mogę wypowiadać się w temacie :P Jest on dla mnie "zamknięty" bo nie mam 250 postów wymaganych dla działu... -.='

nudzi mi sie to cos napisze ^^

moim zdaniem te zarzuty nie maja zadnej podstawy a ta wypowiedz ktora cytujesz jest akurat prawdziwa , moze Twoja interpretacja bardziej Cie denerwuje niz samo stwierdzenie.

W wikipedi mozna znalezc czym konkretnie jest plebs:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plebs

Wiec nie sadze ze z mpcforum korzystaja wg wikipedi:

-plebejusze w starożytnym Rzymie (w czasach Republiki)

-plebs, niższej warstwa społeczna w Cesarstwie Rzymskim (dzieli się na miejski, wiejski; prawa i inne patrz: plebejusze)

-plebs miejski, warstwa społeczna w miastach średniowiecznych i wczesnonowożytnych

po prostu nie te czasy xD a kokosz ma racje.

Polecam tez przed napisaniem czegos i interpretacja na swoja niekorzysc - przeczytac czy sa do tego jakies podstawy.Bo ja tu ich nie widze.

Opublikowano

nudzi mi sie to cos napisze ^^

moim zdaniem te zarzuty nie maja zadnej podstawy a ta wypowiedz ktora cytujesz jest akurat prawdziwa , moze Twoja interpretacja bardziej Cie denerwuje niz samo stwierdzenie.

W wikipedi mozna znalezc czym konkretnie jest plebs:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Plebs

Wiec nie sadze ze z mpcforum korzystaja wg wikipedi:

-plebejusze w starożytnym Rzymie (w czasach Republiki)

-plebs, niższej warstwa społeczna w Cesarstwie Rzymskim (dzieli się na miejski, wiejski; prawa i inne patrz: plebejusze)

-plebs miejski, warstwa społeczna w miastach średniowiecznych i wczesnonowożytnych

po prostu nie te czasy xD a kokosz ma racje.

Polecam tez przed napisaniem czegos i interpretacja na swoja niekorzysc - przeczytac czy sa do tego jakies podstawy.Bo ja tu ich nie widze.

Polecam szukać aktualnych znaczeń. http://www.miejski.pl/slowo-Plebs

Nie wypowiadaj się, jak nie masz nic do powiedzenia, tu nie chodzi tylko o to jedno słowo.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Ja wole korzystac z pewnych zrodel a nie z folklorowych , moze sa gdzies jeszcze inne definicje tego okreslenia Plebs , w jakichs gwarach to moze oznaczac pogarde .Z tym ze ja uzywam jezyka polskiego a nie gwar i tym sie bede kierowal.

jezeli Ty stawiasz def z miejski.pl nad wikipedie to dla mnie to jest okreslenie bardziej podpadajace pod lokalna gware , jezeli kokosz napisze ze jest goralem np i wedlug niego to slowo znaczy to czy to , to ok , Dopoki tego

nie napisal nie ma sensu odnosic sie do lokalnych zrodel czy lokalnych definicji.

Opublikowano

Ja wole korzystac z pewnych zrodel a nie z folklorowych , moze sa gdzies jeszcze inne definicje tego okreslenia Plebs , w jakichs gwarach to moze oznaczac pogarde .Z tym ze ja uzywam jezyka polskiego a nie gwar i tym sie bede kierowal.

jezeli Ty stawiasz def z miejski.pl nad wikipedie to dla mnie to jest okreslenie bardziej podpadajace pod lokalna gware , jezeli kokosz napisze ze jest goralem np i wedlug niego to slowo znaczy to czy to , to ok , Dopoki tego

nie napisal nie ma sensu odnosic sie do lokalnych zrodel czy lokalnych definicji.

Nie wiem co próbujesz nam przekazać, ale nie masz racji.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Holywar, powiedz mi, w czym różni się definicja z Miejskiego od tej z Wikipedii? Przecież znaczenie jest takie samo, tyle że na Miejskim jest ono bardziej aktualne i nie odnoszące się tylko do Rzymu :O Wyjdź.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ja nie slyszalem nigdzie oprocz na lekcjach z historii i jakichs tam innych przedmiotow humanistycznych takiego okreslenia 'Plebs'.Widze ze forsujecie opinie ze jakoby ten archaizm jest nadal aktualny.No ok ale tak jak mowie , to jest wasza sprawa w jakich srodowiskach sie poruszacie i czy uzywacie tego okreslenia 5 czy 10 x dziennie i w jaki sposob , moze tworzycie jakas subkulture gdzie ten wyraz

dalej funkcjonuje i okresla to a nie cos innego. Ja polecam uzywac okreslen ktore sa zrozumiale dla wszystkich jednak.

Opublikowano

Ja polecam uzywac okreslen ktore sa zrozumiale dla wszystkich jednak.

Patrz no, każdy je rozumie oprócz ciebie. :<

Km5iG.png

Opublikowano

Skoro dla Ciebie głównym źródłem wiedzy jest wikipedia, to nie obraź się, że będe mówił do Ciebie ty kutasie ok?

Kutas — w XVII–XVIII-wiecznej Polsce chwost na końcu sznura, przypinanego do pasa jako element dekoracyjny (także do szlafmycy)

Nie masz nic sensownego do powiedzenia, ciśniesz się w zad i nie mam zielonego pojęcia co chcesz tą głupią gadką wskórać. Żyjemy w XXI wieku i jeśli ktoś mówi do Ciebie ty kutasie na pewno nie chodzi mu o pas, czy mówiąc plebs odwołuje się do starożytnych rzymian kumasz? Jak masz pisać takie bzdury to lepiej w ogóle nie pisz.

card.png

Opublikowano

Mlody i Mateq powiedzieli już chyba wszystko w tej sprawie z holywar, ja dodam tylko... że

albo ty, (do ciebie mówię holy) nie zrozumiałeś co ja tam napisałam,

albo nie przeczytałeś całości i zamierzałeś sobie popisać, bo jak sam przyznałeś zaczęło ci się nudzić.

Otóż, nie chodziło mi o to jedno, jedyne słowo, bo w przypływie emocji powiem na kogoś ch... no wiece ;)

i też może się tego czepić.

Chodziło o wyjaśnienie większej ilości spraw. I jakoś do tej pory, nikt nie miał z tym problemu

ale jak wiemy, ludzie są różni...

Eh...

Pozdrawiam wszystkich.

Opublikowano

Dalej nie rozumiesz, że sprawa nie dotyczy jednego zdania? Wyjdź, proszę Cie... i nie dawaj nam powodu do zastanawiania się w jakim kraju żyjemy -.-'

A raczej z jakimi ludźmi mamy do czynienia.

Opublikowano

Jezeli chcesz zebym cos zrozumial to opieraj swoja wypowiedz na wiecej niz jednym zdaniu admina.Jezeli kokosz zaczyna dzielic spolecznosc na tych lepszych i tych gorszych to ok , jego sprawa predzej czy pozniej na tym straci.Dla mnie on nie jest moze takim autorytetem jak dla was moze i dlatego podchodze do tego inaczej niz wy.

Opublikowano

Znów cytuję sama siebie:

1. Dlaczego administracja zamyka tematy, w których przedstawiona jest prawda "jednej" ze stron?

2. No to, teraz powiedzmy twardo żądam wyjaśnienia od kokosza, co chciał powiedzieć przez słowo "plebs"

3.chłopie, dla kogo przez tyle lat się męczyłeś z tym forum? Powiedz mi, DLA KOGO? Chyba dla ludzi, użytkowników, co nie?

4. Zacznij z nami rozmawiać, bo niepodważalne decyzje head admina, też muszą być czymś uzasadnione, a uzasadnienie, to nie są zdania typu: "bo dziś była ładna pogoda".

to tyle, jeśli chodzi o opieranie tego tematu na niby JEDNYM zdaniu kokosza.

Dziękuje, do widzenia.... a btw:

Wszystkim trollom z góry dziękuję za wypowiedzi. Możecie mi kazać wypierdalać lub się zamknąć.

+ jak ktoś nie rozumie mnie, może zrobić to samo

+ nie wypowiadać się...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...