Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stawianie Servera Minecraft Bez Hamachi, Z Routerem.

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebujesz... Router i stałe IP.

Stawiasz serwer na CraftBukkitcie!

1. By nie tracić czasu weźmiemy się od razu do roboty...
    Pliki są czyste, w razie czego wystarczy PODMIENIĆ/WYWALIĆ plik minecraft_server.jar na hMod/CanaryModa
  2. Ściągamy paczuszkę.
    http://hotfile.com/dl/117643067/525951d/craftbukkit-0.0.1-SNAPSHOT.jar.html

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=09889961d4d3a3d6a54cc3f71aacc71e34b27958b40e85e06d7e6909384a3935-1294928064

http://virusscan.jotti.org/pl/scanresult/514f2de6bc651e12e684befbb46f09b71068a404

3. I wchodzimy na nasz router przez stronę przeglądarkę internetową, dla przykładu posłużę się routerem D-Link Di524.
  4. W przeglądarce wpisujemy 192.168.0.1 i podajemy login i hasło, domyślnie jest to "admin" i bez hasła.
  5. Następnie wchodzimy tam gdzie pokazuję screen. Uwaga ja IP przypisałem sobie 192.168.0.2, dlatego najpierw należy sprawdzić jakie już nam przydzielił/sami przydzieliliśmy sobie i wpisać je.
    http://img96.imageshack.us/i/75151749.png

http://img199.imageshack.us/i/beztytuufzw.png

6. W ten sposób pozwalamy na swobodny dostęp między internetem i naszym routerem dla portu 25565, którym będzie posługiwał się nasz serwer, jednak ten port nie jest wymuszony. Wraz z tym punktem przekierowujemy połączenia z naszego IP i portu 25565 na nasz serwer
  7. Rozpakowuje wcześniej pobraną paczkę, wchodzi w folder "Server" i odpalamy serwer, a za pomocą notatnika otwieramy plik "server.properties".
  8. Zmieniamy pewne dane w nim na...
    #Minecraft server properties //linijka, która jest oznaczona jako komentarz, nie widoczna dla serwera
    #Thu Jan 13 15:02:47 CET 2011 //linijka, która jest oznaczona jako komentarz, nie widoczna dla serwera
    level-name=world //nazwa mapy, można zostawić
    hellworld=false  //czy ma być piekło
    spawn-monsters=true //czy potwory mają się pojawiać na naszym serwerze
    online-mode=false //dajemy false, nasz serwer nie będzie na liście, ale za to każdy się do nas połączy
    spawn-animals=true //czy zwierzęta mają się pojawiać na naszym serwerze
    max-players=20 //maksymalna ilość graczy
    server-ip= //IP, wpisujemy nasze z routera, które zostało nam przypisane
    pvp=true //czy nasi gracze z serwera będą mogły się nawzajem zabijać
    server-port=25565 //port na którym gramy, lepiej go zostawić

Oczywiście bez tego //nazwa mapy, można zostawić itp.

9. Odpalamy serwer i nasi gracze mają wpisywać publiczne IP.

• Odpowiedzi 189
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siedzę w Minecrafcie dosyć sporo ok. 2 miechy i jak na to, wszystko się zgadza. Sam tworzyłem serwery Hamachi, lecz poradników do No-Hamachi nigdy nie widziałem. Dla Ciebie leci "+" i myślę że się przyda ten poradnik, warto byłoby go przypiąć.

Opublikowano

@UP Jeżeli masz w domu router, stałe IP, i jakiś serwer na hamachi w 100% możesz go postawić bez hamachi według tego poradnika. :)

Opublikowano

Zamiast tego standardowego serwa mogłeś po prostu wkleić hModa. Większość serwów na nim stoi, jest najbardziej rozwinięty.

Skan z jotti nie działa.

2xDown

Skanowanie zostało przedwcześnie przerwane

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Mam router, ale aktualnie mam oryginalną wersję Minecrafta i wole pograć na jakimś dedyku, niż na swoim własnym serwerze z lagami. ;)

Ale myślę że w przyszłości przyda mi się owy poradnik.

Opublikowano

Zamiast tego standardowego serwa mogłeś po prostu wkleić hModa. Większość serwów na nim stoi, jest najbardziej rozwinięty.

Skan z jotti nie działa.

Scan działa, mogłeś literke wykroić przez przypadek. Moda w każdej chwili możesz dam wrzucić, niczym to się nie różni. Wolałem napisać poradnik na oryginalnym serwerze MineCraft bez ulepszeń.

Opublikowano

Przy próbie podłączenia do servera wyskakuje monit że user not premium . Jak to naprawić?

www.worldofminecraft.pl

Polskie Centrum Minecraft

Opublikowano

Tak ogolnie to super tut, tylko nie wiedzialem jak sie konfiguruje to na netgear DG834GT, ale znalazlem jak sie konfiguruje tamto pod CS'a po angielsku i jakos poszło.

Łap wielkiego plusa, gdyby ktos mial problemy z zalozeniem tego na tym routerze pisac mi PW :)

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

@Iska

Znaczy, że albo nie grasz na piracie, albo pochrzaniłeś coś w server.properties. Upewnij się, że w pliku server.properties masz linijkę:

online-mode=false FALSE, nie true!

Opublikowano

@Iska

Znaczy, że albo nie grasz na piracie, albo pochrzaniłeś coś w server.properties. Upewnij się, że w pliku server.properties masz linijkę:

online-mode=false FALSE, nie true!

Dzięki zadziałało ;)

www.worldofminecraft.pl

Opublikowano

Pokazuje mi taki problem

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.2_01
[iNFO] Loading properties
[iNFO] Starting Minecraft server on 192.168.0.2:25565
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

A gdy zrobiłem to na hamahi to pisze że nie mam premium ;/ co mam zrobić ;/

reflink w sygnie

Opublikowano

Ustaw

online-mode=false

w pliku server.txt

www.worldofminecraft.pl

Opublikowano

to samo ;/ pokarze mój plik server.txt

#Minecraft server properties
#Mon Jan 17 19:02:49 CET 2011
level-name=world
hellworld=false
spawn-monsters=false
online-mode=false
spawn-animals=true
max-players=20
server-ip=192.168.0.2
pvp=true
server-port=25565

ps. mam taki sam router

reflink w sygnie

Opublikowano

Pokazuje mi taki problem

[iNFO] Starting minecraft server version Beta 1.2_01
[iNFO] Loading properties
[iNFO] Starting Minecraft server on 192.168.0.2:25565
[WARNING] **** FAILED TO BIND TO PORT!
[WARNING] The exception was: java.net.BindException: Cannot assign requested address: JVM_Bind
[WARNING] Perhaps a server is already running on that port?

A gdy zrobiłem to na hamahi to pisze że nie mam premium ;/ co mam zrobić ;/

Nie, tobie piszę, że masz zajęty port, a nie że nie masz premium. Widzę, że masz mój adres IP 192.168.0.2:25565

Zmień go na hamachi. Tut dotyczy serwerów nohamachi

Opublikowano

a możesz zamieścić link do wersji w formacie .jar bo nie moge dodać pluginów ;/

//Nie piszemy post pod postem. używaj funkcji edytuj.

warn

reflink w sygnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...