Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Kowalhack - Została Jedna Mała Rzecz

sajmon202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

proszę bez spamu , a te wasze prośby o nie zamykanie/zamykanie tematów ... to nie wy o tym decydujecie . i autor , .dll tak jak każdy plik może mie wirusa ; >

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

zapytam kolegi który robi hacki do tibii może i wam pomoże z tym bo on jest dosyć dobry :D

@Edit

Mój kolega powiedział

"int random(int nMin, int nMax) { return rand() % nMax + nMin; }

i juz tu zjeba

lint random(int nMin, int nMax) { return rand() % (nMax - nMin) + nMin; }

tak ma byc

Dzięki temu namierzymy gdzie dokladnie sie znajduje...Mi wyszło ze to Wielka Brytania , a u nich jest inna strefa czasowa...czyli 1h roznicy.

jeden h*j brzydko mowiac

czas systemowy jest liczony od 1 stycznia 1970 roku gmt

no wkazdym razie taki sam jest wszedzie

i jezeli ta ich idea była by słuszna to niech proboja porpostu sie dostroic

metoda prób i błędów

pozatym wątpie w ten ich pomysł

bo czas systemowy jest potrzebny tylko przy wywolaniu srand();

a potem za kazdym rand();em wychodzi inna liczba

i komputer generuje ciąg losowych liczb na bazie jakiejs losowej liczby

tzn nie do konca losowych bo dla danej liczby bedzie zawsze taki sam

ta liczba bazowa daje sie przez funkcje srand()

i zeby sie niepowtarzalo to sie wrzuca tam czas systemowy

a potem za kazdym razem jak wywołujesz rand(); to masz jakas liczbe zalezna od tego ktory raz wywołujesz i co dales do srand();

a raczej wątpie zeby serwer przy kazdym losowaniu wywolywal srand i rand

prawdziwniejsze jest to ze srand wywoła przy resecie a potem tylko bieze kolejne liczby

jak uda im sie przewidzec jaka wartosc serwer wpakowal do srand i ktory konkretnie raz wywolywany jest rand przy tym uleprzaniu to ich pomysl wypali"

Najlepszy Bux na którym się dorobisz

banner9.gif

Opublikowano

a wiec bawilem sie z tym programikiem i ulepszalem mieczyki na 5 lvl i sprwadzalem rozne liczby az na jednej bylo 35 drugiej nie pamietam i mieczyk spalił na +1 sprobowalem tak 3 razy i było tak samo wychodzi na to ze jak pierwsza liczba jest 35 to pali przedmiot

Opublikowano

Trochę dziwna sprawa kupiłem buty u handlarki 3 pary to wszystkie ulepszył do +6 a jak chciałem fms i koziki na +6 to spalił za to ebonitowe ulepszył na +6 też.

Moim zdaniem trzeba go trochę dopracować i będzie zajebiście!!!

Opublikowano

Ja mam trochę inny pomysł....

Mianowicie trzeba by było napisać program który będzie synchronizował czas z jakimś serwerem (np time.windows.com) dodatkowo program będzie ingerował w clienta czyli po naciśnięciu "ok" przy ulepszeniu robi logi które zapisuje w liście

np.

g, m, s, ms, item

13:25:15:30, + 6 , zawiodłeś

13:25:55:12 + 6, ulepszyłeś

itd...

Po analizie przynajmniej 1000 wpisów można by było do czegoś dojść i napisać skrypt który sam ulepsza w danym wyliczonym przez siebie czasie ale to i tak tylko gdybanie

P.S nawet jak by ktoś wpadł na to to by tego nie udostępnił z dwóch powodów

1. Siedział by na realnej kasie za ulepszanie itemów i sellanie na allegro

2. Po udostępnieniu sposób szybko by został zlikwidowany a na serwerach rollback już by czekał

Uważam że temat do zamknięcia

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

a wiec bawilem sie z tym programikiem i ulepszalem mieczyki na 5 lvl i sprwadzalem rozne liczby az na jednej bylo 35 drugiej nie pamietam i mieczyk spalił na +1 sprobowalem tak 3 razy i było tak samo wychodzi na to ze jak pierwsza liczba jest 35 to pali przedmiot

pamiętajcie o synchronizacji czasu... oni maja czas z synchronizowany z time.nist.gov. Klikacie na zegarek dwa razy>czas z internetu i wybieracie time.nist.gov, tak jest w windows seven

Trochę dziwna sprawa kupiłem buty u handlarki 3 pary to wszystkie ulepszył do +6 a jak chciałem fms i koziki na +6 to spalił za to ebonitowe ulepszył na +6 też.

Moim zdaniem trzeba go trochę dopracować i będzie zajebiście!!!

Koziki z tych trzech mają najmniejszą szanse na ulepszenie... Krótki przykład np. buty zwykłe się ulepszają na 1 2 3 4 5 ebo na 1 2 3 4 a koziki na 1 2 3 ty ulepszałeś jakby na 4

8gjeu5j.gif
Opublikowano

Ulepszalem buty te od handlarki na 0 lvl kupilem 6 par i oto wyniki... nie wiem moze sie to komus przyda :)

1.

51/78 +1

91/46 +2

74/2 +3

38/62 +4

52/16 +5

70/94 +6

2.

80/69 spalil na +1

3.

74/51 +1

60/100 +2

17/43 +3

3/91 +4

41/37 +5

56/93 +6

4.

38/64 +1

20/19 spalil na +2

5.

21/24 +1

79/66 +2

74/54 +3

60/3 +4

71/65 +5

86/21 spalił na +6

6.

90/78 +1

5/33 +2

39/85 +3

54/41 +4

60/87 +5

6/72 spalił na +6

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

@UP aż z ciekawości wbije na metka i ulepszę na tych samych wartościach i dam edita :]

@EDIT

Jednak tak nie zrobię bo prędzej wbiję 99lv niż wypadną mi takie same liczby :P

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Opublikowano

Krótko mówiąc z hacka dupa dla mnie temat do zamknięcia ... może za 45 lat jak mojemu koledze konto odbanują : D

Najlepszy Bux na którym się dorobisz

banner9.gif

Opublikowano

Ja myślę tak że poprostu mogło by to zadziałać ale tylko że te liczy itp musiały by współpracować z szansą na ulepszenie przedmiotu . Powiedzmy ze te liczby zrobione są na 60% ulepszenie i bedzie pokazywac 50/46 itp a jak by bylo np 25% na ulepszenie to tez bedzie pokazywac 50/46 (nie to samo ale w zbliżeniu).

Opublikowano

Niech nikt nie zamyka tematu jezeli ktos pokombinuje pogłowkuje to moze wyjsc cos z tego a uwierzcie mi kowal hack = koniec polskiego metina i nie tylko....

czyli jezeli w polsce powstanie kowal hack to we wszystkich krajach ktore maja swojego "metina" bedzie to koniec dla gry metin2 a w polsce na MPC Forum narodzi sie najwieksza grupa hakerska na swiecie,, :) pzdrawiam i oczywiscie + sik dla autora tematu

Za duza ta ninja

Opublikowano

Na głównym forum metina był nawet taki temat o kowalu i to gówno prawda że coś jest związane z czasem;p Kowal ma swój własny nieprzewidywalny algorytm który prawie zawsze wylosuje coś innego:)

W tym temacie na głównym forum metina było to bardziej wyjaśnione:)

TEMAT DO ZAMNIĘCIA

eh...

Opublikowano

Mam taki problem gdy właczam ten plik liczby.exe wyskakuje błąd "Nie znaleziono punktu wejścia do procedury __iob_func w bibliotece MSVCR100D.dll". Można coś ty tym zrobic?

1327915121-U74000.jpg

Opublikowano

Powiem tak to ma naprawdę sens ale zauważmy ulepszanie w dt wszyscy ulepszają w podobnym czasie a jednak nie wszystkim wchodzi wiec czas od 1-100 musi być minimalny .Wiec to są mili sekundy ponieważ w nich określa się czas w programach itd

Chetnię pomogę i zsynchronizuje czas ale prosił bym o ten programik co miałeś w filmiku ;)

Opublikowano

@up

http://www.sendspace.com/file/xachsd

prosze a tu skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7684fd715307abd1bd29889b72664998869d610198c7c1519c960cfe63c1d0ff-1293925491

1327915121-U74000.jpg

Opublikowano

@up

prosze a tu skan

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=7684fd715307abd1bd29889b72664998869d610198c7c1519c960cfe63c1d0ff-1293925491

Jak wypakowałem paczke o nazwie "LICZBY" uruchamiam liczby to wyskakuje rrorr

Liczby.exe - Nie można znaleźć składnika

Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się poniważ nie znaleziono MSVCP100D.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem no i zainstalowalem od nowa tzn wypakowalem i dalj to samo

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Opublikowano

Musiałbyś wysyłać fałszywe pakiety. Robiłem już coś takiego z inną grą i to sensu nie ma. Tylko naprawde dobrzy hakerzy coś takiego mogli by zrobić.

Opublikowano

Wyświetl postUżytkownik majko11 dnia 02 January 2011 - 00:45 napisał
@up

prosze a tu skan

Jak wypakowałem paczke o nazwie "LICZBY" uruchamiam liczby to wyskakuje rrorr

Liczby.exe - Nie można znaleźć składnika

Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się poniważ nie znaleziono MSVCP100D.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji moze naprawic ten problem no i zainstalowalem od nowa tzn wypakowalem i dalj to samo 

wez tam masz plik .dll wklej go do C:\windows\system32 i powinno działać

1327915121-U74000.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...