Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Kowalhack - Została Jedna Mała Rzecz

sajmon202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

FAIL niestety FAIL ... Popieram post

Jest to nierealne. Czemu ?

Bo YMIR nie jest taki głupi,żeby losową liczbę robić na niezmodyfikowanym czasie.

Takie gry wykonują dodatkowo dużo funkcji matematycznych na czasie,dodaje,odejmuje,mnoży,dzieli losowe liczby przez siebie .

I końcowy skrypt jest podobny (napisałem to językiem zrozumiałym dla zielonych):

jeśli losowa liczba jest większa od 70 ,to:

usuń przedmiot;

lub jeśli jest mniejsza od 70,to

ulepsz przedmiot;

Tak to wygląda w rzeczywistości,losowa liczba to potężny algorytm przekształcający losowo czas.

Np.odejmuje,dodaje,mnoży czas na obecnym serwerze przez czas z innego serwera umiejscowionego na drugim krańcu świata,co daje inne czas .

Uwierzcie mi,wiem co mówię,twórcy gry nie poszli na łatwiznę.

Losowanie liczb tak naprawdę nic nie da... Nie myśl że to jest ciągle jedna liczba , lub ta sama ... Serwer robi losowe kombinacje których wątpie czy uda się zgadnąć (100% in upgrade item)

za duża sygnatura

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

mieć wpływ na wartość losową zadawaną odgórnie..... hmmmm - rozpracować kowala to tak jakby rozpracować duzego totka. A pozatym jak ci sie uda to i tak zostanie zablokowane - przecez gm tez to czytaja...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

heh gm czytaja ;D :)

jestem ciekawy jak by chociaz taki hack działał przez tydzien jakie eq by mieli ludzie :D stalki+9 syriusze+9 -_-

szkoda ze na pl sie nie da hwanga:D ^^

zycze powodzenia i miłej pracy przytym hacku ;)

Sa dni kiedy widać to jak na dłoni ..... . Magik , Fokus , Rahim > Paktofonika :)

jebni + jak ci pomogłem . jak nie jebni minus . jezeli minusujesz/plusujesz bez mózgu lepiej odłącz kabel neo ;].

Opublikowano

nie znam się na programowaniu cheatów ale przychodzi mi do głowy jeden pomysł, mianowicie:

są privy z kowalem 100% do +9 albo i takie że ma się 100% do +6. W takim razie można by zrobić na szybko priv i sprawdzić co się zmienia w bazie danych i to coś inicjatorem wplątać w pliki serwerowe ma innym priwie.

proszę mnie nie obrażać gdyś ja naprawdę się nie znam na tym a to co przedstawiłem to mój nupski sposób myślenie

proponuje jechać do Niemczech i zrobić włam do ich serwerowni ^^

Opublikowano

Ale zeby tak jakby zmieniac wartosci % ulepszenie to musialbys im sie do bazy wlamac i zmienic wiec twoj pomysl jest raczej nierealny.

Dokładnie. Injectorem chcecie się włamać do bazy danych ?

Nie zamknę, ponieważ uważacie, że jest to realne.

Poczekam, aż kilka osób znających się na rzeczy się wypowie i wtedy zamknę :>

Opublikowano

Ja sądze, że to jest nierealne, jak by to było takie proste już dawno by niemcy to z epvp złamali i zrobili programik.

W Metinie toczą się milionowe inwestycję w wszystko, a wy sobie myślicie, że jakieś 14 letni chłopczyk z mpc złamie ich algorytmy i

wszystko i kowal będzie wam robił itemki... a były w tej bajce smoki ?

nie..

pozdrawiam i zapraszam do realnego myślenia, SUI i Bambus ma pewnie to samo zdanie co ja oraz kilka innych Cheat Makerów :P

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

A ja jednak dalej mysle ze to jest realne pamietacie kilka miechów temu wszyscy mówili ze na zadnym privie nie da sie miec Lvl kolo nicku a teraz co 2 polski dedyk to ma...

Lepiej nie zamykac moze kogos oswieci :D

Opublikowano

A ja jednak dalej mysle ze to jest realne pamietacie kilka miechów temu wszyscy mówili ze na zadnym privie nie da sie miec Lvl kolo nicku a teraz co 2 polski dedyk to ma...

Lepiej nie zamykac moze kogos oswieci :D

Level obok nicku to całkiem inna sprawa, bo robisz to w swoich plikach.

napiskx.png
Opublikowano

Jak to zrobicie to nie udostepniajcie na PL, tylko privy...

Ja uwazam ze na privy to mozliwe, wkońcu kazdy ma raczej pliki by Rain. (Te Aryman'y itd. to zmodyfikowane Raina jedynie)

BlackShot

sergeantmajory.png

Vectorek

Klan: Aeria

Opublikowano

zostala jedna mala rzecz - wlamanie sie do bazy

sprobujcie na evenye tego kowalhaxa zrobic, na pewno wam sie uda.

80384400986636967106.png

Opublikowano

Noo ciekawe co z tego wyjdzie xD

Są tylko dwa możliwe wyjścia albo wielka porażka, albo wielki sukces :P

3o85xxwdD4S7KnoXGU.gif

Opublikowano

Na moje, jeśli takie coś się uda, będzie rozpowszechnione i nie będą mogli tego zablokować to już się nie będzie opłacało grac na metku. Ale jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Najlepsza metoda prób i błędów "Edison nie poniósł tysiąca porażek, tylko wynalazł 1000 sposobów na to, jak nie zrobić żarówki" ;)

"Wyznacz Sobie taki cel, że gdybyś go osiągnął, to zwaliłby Cię z nóg."

The Secret

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
Szczerze mówiąc to ma sens...pytasz jak znaleźć ich czas...No nie wiem czy bedzie dobrze ale proponuje zacząć od ip strony...

http://www.selfseo.com/find_ip_address_of_a_website.php

Dzięki temu namierzymy gdzie dokladnie sie znajduje...Mi wyszło ze to Wielka Brytania , a u nich jest inna strefa czasowa...czyli 1h roznicy.

Przy okazji powiedz mi czy ja dobrze mysle, czy nie...Jak nie to nakieruj mnie do twojego toku myslenia..

a mi wyszło jak wpisałem mpcforum Niemcy xD

Opublikowano

Na evenye to nawet moja mama by się włamała. Jak hasło do bazy mają 12345 xD

Temat można zamknąć, jak dla mnie to nierealne, ale jakby udało ci się to opublikuj chociaż dowód.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Jak już pisałem przydałaby się jakaś pomoc...

Potrafiłby ktoś sprawdzić w plikach raina (a dokładnie w pliku game) jaki jest skrypt odpowiadający za liczbę losową?

@edit

na razie co do czasu - nie potrzebuje bo czy ulepsza sprawdzam na moim privie a wiadomo że czas mam taki sam na privie jak i u mnie

nie znam się na programowaniu cheatów ale przychodzi mi do głowy jeden pomysł, mianowicie:

są privy z kowalem 100% do +9 albo i takie że ma się 100% do +6. W takim razie można by zrobić na szybko priv i sprawdzić co się zmienia w bazie danych i to coś inicjatorem wplątać w pliki serwerowe ma innym priwie.

proszę mnie nie obrażać gdyś ja naprawdę się nie znam na tym a to co przedstawiłem to mój nupski sposób myślenie

proponuje jechać do Niemczech i zrobić włam do ich serwerowni ^^

To nie zadziała bo w bazie po prostu się zmienia liczbę np. z 60 na 100 i wtedy jest 100% na ulepszenie... nieważne jaka liczba się wylosuje

8gjeu5j.gif
Opublikowano

Ludzie dajcie spokój z komentarzami i dajcie mu pracować.

Ps. aaaa i jeszcze pamiętajcie co powiedział kiedyś stary dziadek "POLAK POTRAFI" :P

4566511400.png

Opublikowano

Też kiedyś wpadłem na ten pomysł, gdzieś miałem nawet obliczenia na ten temat, jak znajdę to napiszę, ale wydaje mi się, że to oto chodzi. Później editne posta

Opublikowano

Jak ten hack powstanie to wszystkie privy (nawet te fajne typu Anime ;]) szlak trafi... W sumie tam jescze nie ma fali 1 hit killerow, ale za to avalon zostal juz opanowany przez dzieci neo z kickhackiem i dojsc na 3 pietro w DT i nie zostac lognietym przez kogos to cud -.-. Kowalhack by sie pojawil, wiec wiadomo kazdy zaczal by od trudnych serwow bo tam wiecej mozna zarobic na ulepszaniu. W koncu coraz wiecej osob zaadaptowalo by ten pomysl i po serwie, i tak z kazdym innym.

Mozecie dawic - . nie dbam o to ;). Wyrazilem swoje zdanie. A wiec dalej robcie kowal hacka i rozjebcie wszystkie privy a w koncu globale i bedziecie plakac '' dzieci neo pobraly hacka i grac nie idzie'' - a wiec na chuj go robicie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...