Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Kowalhack - Została Jedna Mała Rzecz

sajmon202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy uda się to zrobić ale po co zamykać temat jeżeli może co z tego wyjść...

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zgadzam się z tym powyżej :D Jeżeli jesteś wdzięczny za moją odpowiedz możesz mi dać +

• Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Współczuje temu kto sie włamie do ich bazy danych . Wyobraźcie sobie..... Tyyyyyyyyle kapuchy na sprzedanych SM na różne wspomagacze czy jak to sie tam u was nazywa, i tu nagle jakiś 14 letni chłopiec z jakiegoś forum włamuję się do ich bazy i psuje wszystko..... To już wolę karę śmierci niż na ulicy skończyć z długiem na kilkanaście milionów.

Ja radze zamknąć zanim ktoś jeszcze wpadnie w kłopoty... :mellow:

63989389769756300986.png

Opublikowano

Współczuje temu kto sie włamie do ich bazy danych . Wyobraźcie sobie..... Tyyyyyyyyle kapuchy na sprzedanych SM na różne wspomagacze czy jak to sie tam u was nazywa, i tu nagle jakiś 14 letni chłopiec z jakiegoś forum włamuję się do ich bazy i psuje wszystko..... To już wolę karę śmierci niż na ulicy skończyć z długiem na kilkanaście milionów.

Ja radze zamknąć zanim ktoś jeszcze wpadnie w kłopoty... :mellow:

Jeny... nikt tu nie mówi o włamywaniu się do bazy... oni wszyscy dalej swoje. My próbujemy zrobić takiego mini program-kowal który będzie sprawdzał czy ulepszy w tej sekundzie czy nie.. A no i 15 letni. A no i ktoś miał pomóc żeby przeszukać pliki raina jak ma ktoś priva a tu nic

8gjeu5j.gif
Opublikowano

widać że macie słabe mózgi

wytłumaczę wam prostym językiem:

(aha, i po pierwsze mamy przecież pliki serwerowe metina, i tam możemy szukać wszystkich odpowiedzi)

proces ulepszania jest prymitywnie prosty, jak kilka osób już powiedziało - losuje liczbę sprawdza ją i ulepsza albo nie.

tu po prostu trzeba wiedzieć jak działa funkcja rand() losująca liczbę.

gdy by ta funkcja operowała by na nie zmieniających się liczbach, to ciągle zwracała by to samo. a więc musi używać jakiejś zmieniającej się liczby - czym jest czas.

potem trzeba znaleść odpowiednie daty, godziny, minuty, w których ta funkcja zwróci odpowiednią wartośc.

A potem pozostaje napisać program który ulepszy ten przedmiot w idealnym czasie :)

(co jest niemożliwe ponieważ zanim pakiet dojdzie do serwera - minie trochę milisekund co odrazu zmieni czas, chyba że ten proces odbywa się w kliencie a nie na serwerze - chuj wie.)

mileena lover <3

Opublikowano

Możliwe do zrobienia, ale nic nie znajdziesz. Kowal żyje własnym życiem, tak to można określić.

Jeśli 'kowalhack' ma wyglądać tak jak sobie to obmyśliłeś to wiesz, zabraknie jakiś tam dziesiątek, setnych, tysiącznych sekundy i koniec zabawy.

@Edit.

hee, zrobiłeś tu większe szoł niż Sylwester na Polsacie.

"No bird soars too high, if he soars with his own wings" 

Opublikowano

mówicie o opóźnieniach to program bardzo dopracowany wyśle wcześniej tak, że akurat dojdzie,

a co o samym pomyśle myślę, że to jest nierealne na razie ponieważ jak ktoś powiedział to jest jak wygrana w lotto

za dużo jest liczb i innych czynników które to uniemożliwiają

sygna2k.png

Sygnaturka wykonana przez 7mateol

Daj addwz.png to nic nie kosztuje, a może wiele zdziałać!

youtubelogoj.png

Opublikowano

Jest realne.......jezeli bylo by nas tyle ilu jest chinczykow i bysmy byli intaligentni jak Einstein. o moze wyjsc ale pewnie nie jeden z GF to forum obserwuje. GF wszystko wie wiec zanim to zrobicie, oni wszystko pozmieniaja. Napewno jest kilka nopkow ktorzy siedza i patrza co sie dzieje na serwerach a jak cos zle to zara poprawiaja. Realny pomysl ale czas...

­

Opublikowano

To mało realne, myślicie że nie wielu próbowało? Oni już mają swoje sposoby ; /

Opublikowano

Jak to nie rozumiesz?! -,-

70% szans na ulepszenie to ulepszaj jak jest liczba 0 - 70.

Prześlij to nam i zobaczymy czy działa!

Bo jak takie coś robisz z mieczykiem to każdy powie że to fux

Słuchaj, ja na pl mam troche itemów +9, moge to posprzedawać i kupić pare fmsów. Zobaczymy.

b8o4ya.jpg

ŻYCIE NA KRAWĘDZI X D

Opublikowano

Ej ja tego troche nie rozumie napiszcie mi na GG 5812062 ja bede za półtorej godziny zawsze jestem PoGGadaj ze mna czyli dostęp

85d7d849bc6b40826ee794075b6149d6.jpg

Kliknij ;) Prosze ;) Zbieram na yoricka :D

Opublikowano

Możecie popróbować... poszukać na tym czymś na których liczbach ulepsza, ale to na pewno jeszcze nie działa tak jak ma działać :P:

http://www.megaupload.com/?d=W98IIJN8
SKAN: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=96817ed774213605add0cd0494bf3e7b7bc0976197f26157197f22145f809119-1293890169

@edit jak nie będzie działać wcale znaczy że brakuje ci bibliotek i takie głupoty

8gjeu5j.gif
Opublikowano

@sajmon202

Ty nadal nie rozumiesz? Pisales, ze to ''tylko do sprawdzania kiedy ulepszy'' . I co? Ktos zobaczy, ze mu w tym momencie spali i kliknie ''ulepsz'' ? No to gratulacje dla Ciebie. Z calego serca zycze zeby to sie NIE udalo ;). A jak sie uda to tylko czekac az wszystkie privy po padaja bo nie wierze, ze znajdzie sie ktos taki kto opracuje to na globala ;]. Skoro wierzycie,ze uda sie zrobic to na globala to czemu jescze nie ma 1 hit killera na PL? Przeciez juz od tak dawna istnieje...

A te Twoje testy na prototypie to tez porazka. Na czym ty to sprawdzales? Na mieczyku na 5 lv bodajze. :P Wiele tym udowodniles.

Opublikowano

Sprawdzacie przy których liczbach wam ulepsza albo przy tych w pierwszej kolumnie albo przy tych w drugich... Jednak nie polecam temu tak bezgranicznie ufac bo to moze ma racje w 70%...

Brakujące DLL:

http://www.megaupload.com/?d=X88J0FF4

Skana nie daje bo to dll... wrzucić do c:/windows/system32

@sajmon202

Ty nadal nie rozumiesz? Pisales, ze to ''tylko do sprawdzania kiedy ulepszy'' . I co? Ktos zobaczy, ze mu w tym momencie spali i kliknie ''ulepsz'' ? No to gratulacje dla Ciebie. Z calego serca zycze zeby to sie NIE udalo ;). A jak sie uda to tylko czekac az wszystkie privy po padaja bo nie wierze, ze znajdzie sie ktos taki kto opracuje to na globala ;]. Skoro wierzycie,ze uda sie zrobic to na globala to czemu jescze nie ma 1 hit killera na PL? Przeciez juz od tak dawna istnieje...

A te Twoje testy na prototypie to tez porazka. Na czym ty to sprawdzales? Na mieczyku na 5 lv bodajze. :P Wiele tym udowodniles.

A i tak w ogóle to nie koniecznie ja miałem robić kowalhacka... napisałem tu swoje pomysły bo w sumie teraz nie wiem jak dalej robić bo w c++ uczę się pisać 5 dni :P.

8gjeu5j.gif
Opublikowano

Sprawdzacie przy których liczbach wam ulepsza albo przy tych w pierwszej kolumnie albo przy tych w drugich... Jednak nie polecam temu tak bezgranicznie ufac bo to moze ma racje w 70%...

Brakujące DLL:

http://www.megaupload.com/?d=X88J0FF4

Skana nie daje bo to dll... wrzucić do c:/windows/system32

A i tak w ogóle to nie koniecznie ja miałem robić kowalhacka... napisałem tu swoje pomysły bo w sumie teraz nie wiem jak dalej robić bo w c++ uczę się pisać 5 dni :P.

Brakuje MSVCR100D.DLL xD

za duża sygnatura

Opublikowano

To chyba to...

http://www.speedyshare.com/files/26001506/msvcr100d.zip

Skan jakby ktoś chciał...

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=579b9277b1b232d740be2d18ad00cf397742d03a0808ccefc3f9a0058234bf02-1291487562

Opublikowano

Zgadzam się z iMrOMGWTF

funkcja rand() jest zależna od jakieś zmiennej wartości w przypadku kodu podanego przez autora to od czasu (a dokładnie sekundnika systemowego) a wątpię żeby autorzy gry walnęli taką wtopę

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

dalej wyskakuje że nie ma MSVCR100D.DLL

Spoko na razie nie wiele tracisz:P. a ja teraz zbieram ludzi którzy potrafią coś zrobić znają się na c++.. zrobimy jakaś konferencje na GG Skype shoutboxa albo coś... więc zgłaszać się kto może - mobilizacja

8gjeu5j.gif
Opublikowano

nie wiem czy dobrze myślę ale możliwe że od tych liczb zależy czy ulepszy czy nie ale teraz pytanie na których ulepsza a na których pali może metodą prób i błędów moglibyśmy dojść do tego o.O

65994253024037513199.png
Opublikowano

Gdybyś wynalazł kowalhacka bóg wie co by było - ale byłbyś bogiem metińczyków.

Próbuj dalej, jak Ci wyjdzie - będziesz sławny na wielką skale.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...