Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomysł] Kowalhack - Została Jedna Mała Rzecz

sajmon202

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moderator ostatnio zamknął mój temat twierdząc że kowal hack taki jak mój nie powstanie, a pomysł miałem taki:

Tak ostatnio zacząłem się uczyć programować w c++. No i doszedłem do tego w jaki sposób powstają wartości losowe. coś w tym rodzaju

int random(int nMin, int nMax) { return rand() % nMax + nMin; }
srand (static_cast<unsigned int>(time(NULL)));

Więc wartość losowa jest ścisle powiazana z czasem. Program metina korzysta napewno z podobnego algorytmu. Musi losowac jakies liczby z jakiegos przedziału (to trzeba znaleźć). Załóżmy że losuje on liczby z przedziału od 1 do 100. Szansa na ulepszenie przedmiotu wynosi 70%. Twórcy gry na pewno nie poszli na łatwizne i nie zrobili tak że wylosuje od 1 do 70 ulepsza a od 71 do 100 nie ulepsza. Najpierw musimy znaleźć przedział (ja z moich obserwacji musle ze to własnie od 1 do 100) a potem Napisać program który tylko bedzie losował liczby od 1 do 100 non stop (to też zrobiłem) . Ja na przykład upewniłem się (na moim czasie systemowym) ze na moim czasie systemowymm pewna jest 48 (w tych broniach co szansa jest podajrze 80%) i za kazdym razem faktycznie ulepsszało.

Pewnie dalej nie łapiecie o co chodzi, jutro zrobie filmik i załapiecie :D - w skócie robimy cos takiego co pokazuje w ktorej sekundzie ulepszyc zeby było gites

Jak ktoś chce zerknąć (bo niżej dałem jeszcze filmik działania) :

http://www.mpcforum.pl/topic/266827-pomysl-kowalhack/

Nie tworze nowego tematu bez powodu - zrobiłem pewne postępy w jego tworzeniu... A więc:

Wiem jaki jesr skrypt który ulepsza albo nie ulepsza przedmiot, w uproszczonej wersji wyglada tak :P:

local random = math.random(100)
local change = item.get_refine_chance()
if random > change then
FAIL
else
Ulepszony

Odnalazłem więc przedział (od 1 do 100 ) oraz skrypt które liczby będą ulepszały. Najmniejsza szansa na ulepszenie na PL-u wynosi 60% (np. stalka na +9) Druga linijka kodu przekazuje te szanse z bazy danych. Trzecia linijka - jeśli wylosowana jest większa od szansy (60,70,80,90 itp) to pali else 'w przeciwnym wypadku' ulepsza...

Jaka drobnostka została? - Musimy synchronizować czas z czasem serwerowym albo znaleźć kilka liczb przy których spokojnie możemy sobie ulepszać od +0 do +9

Modek poczekaj aż ktoś pomoże a nie od razu zamykaj temat... Skrypt ulepszania znalazł WoJjTeK

8gjeu5j.gif
  • Odpowiedzi 153
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Najmniejsza szansa ulepszania jest 10% bojaże

Tak dokładnie 10%

Ciekawy temat + dla autora oczywiście zobaczymy co dalej

ronaldosygna.jpg

Sygna by me

Opublikowano

Ale zeby tak jakby zmieniac wartosci % ulepszenie to musialbys im sie do bazy wlamac i zmienic wiec twoj pomysl jest raczej nierealny.

Nie myślisz... Ma każdym privie sa takie same wartości (jak nie jest edytowany). Ja mam swoją bazę wszystkich ulepszeń. A co do szansy to jest małol ważne. Lepiej zastanowić sie jak "zdobyć ich czas"

8gjeu5j.gif
Opublikowano

Na pewno dzięki tobie ktoś zacznie z tym kombinować i powstanie kowalhack przyda się on na prywatnych serwerach jak i na globalach ,leci plusik

PS.proszę modków że by nie zamykali tematu

Opublikowano

Szczerze mówiąc to ma sens...pytasz jak znaleźć ich czas...No nie wiem czy bedzie dobrze ale proponuje zacząć od ip strony...

http://www.selfseo.com/find_ip_address_of_a_website.php

Dzięki temu namierzymy gdzie dokladnie sie znajduje...Mi wyszło ze to Wielka Brytania , a u nich jest inna strefa czasowa...czyli 1h roznicy.

Przy okazji powiedz mi czy ja dobrze mysle, czy nie...Jak nie to nakieruj mnie do twojego toku myslenia..

Opublikowano

Nie zamykajcie z tego może coś wyjść zastanówcie jeśli on coś wymyśli to będzie przełom we wszystkich hackah na globlach i nie tylko. :D

1327915121-U74000.jpg

Opublikowano

A gdzie bys umiescil ten skypt w folderze metina ?? bo czasem nie musiala by sie łaczyc z ich serwerem? jakim cudem ma to niby dzialac ?

Opublikowano

Popieram @UP'a, jesli takie cos powstanie to bedzie wielki przelom ;) , + leci dla autora, miejmy nadzieje ze sie powiedzie

23486196860117068834.png

Zbieram + !!!! ;D

Opublikowano

@Do Autora: Ewentualnie zrobić ,że odbierane są i wysyłane fałszywe dane np robisz stal na +9 a wysyła jakbyś robił na +1 i odbierasz ulepszenie pomyślne.

@Down : Obczaj to. Nigdzie nie muszę się włamywać gdyż wysyłam i odbieram fałszywe dane które do mnie płyną i są zmieniane.

@Down drugi raz: Dam Ci + żeby nie było ,że Ci minusa dałem

Opublikowano

Ludzie !!! Opanujcie się ...

Także chciałbym w coś takiego wierzyć ale żeby to zrobić trzeba było by się włamać do ich bazy danych!!! (Aby zobaczyć na jakiej zasadzie to działa...)

Wszystko jest sterowane automatycznie...

Myślę że metin jest wystarczająco zabezpieczony i nikt by takiego algorytmu nie zastosował w takiej grze o takiej popularności!

Myślicie że jeden program mógłby pogrążyć cały ich interes?!

@UP To włam się do ich bazy danych i to zrób jak taki kozak!!! OMG ^ ^

@edit Tak minusujcie lamusy...

Opublikowano

Jak chcesz znać ich czas to wejdź na forum (board.metin2.de) i w opcjach masz czas (do zmiany strefy czasowej)

+ na zachętę.

FRONTSIDE

Szukam dobrych zespołów POLSKICH metalcore'owych i trash'owych - > PW

Opublikowano

Jest to nierealne. Czemu ?

Bo YMIR nie jest taki głupi,żeby losową liczbę robić na niezmodyfikowanym czasie.

Takie gry wykonują dodatkowo dużo funkcji matematycznych na czasie,dodaje,odejmuje,mnoży,dzieli losowe liczby przez siebie ;).

I końcowy skrypt jest podobny (napisałem to językiem zrozumiałym dla zielonych):

jeśli losowa liczba jest większa od 70 ,to:
usuń przedmiot;
lub jeśli jest mniejsza od 70,to
ulepsz przedmiot;

Tak to wygląda w rzeczywistości,losowa liczba to potężny algorytm przekształcający losowo czas.

Np.odejmuje,dodaje,mnoży czas na obecnym serwerze przez czas z innego serwera umiejscowionego na drugim krańcu świata,co daje inne czas :).

Uwierzcie mi,wiem co mówię,twórcy gry nie poszli na łatwiznę.

spake.png

Sygnaturkę wykonała KisuShite

take a gun and count to three...

windows7_userbar10.gif

45180.gif

Opublikowano

aa

Zapomniałbym... Można też sprawdzić ten fragment kodu który odpowiada za losową liczbę. potem wystarczy go tylko przepisać i zrobić mini program. Potrafi ktoś skutecznie przeszukać plik game znajdujący sie w /usr/rain/channel/share_data ?

@edit

to do tych co mają privy

8gjeu5j.gif
Opublikowano

To ja jeszcze ip parę dodam ;]

http://img33.imageshack.us/gal.php?g=92832338.png

a teraz idę w cs'a pograć ;)

Opublikowano

myślę że coś w tym jest ale skąd wiesz że to czy ulepszy czy nie jest losowane z liczb od 1 do 100 nie wiem moim zdaniem było by to za banalne jak na taki interes jaki oni bija na tej grze

65994253024037513199.png
Opublikowano

Elo.

z tego co tu czytałem to może się udać wczoraj czytałem twój temat ale modek zamknął ;/

ja tam na algorytmach nie wiele się znam wiec nie pomogę ale mogę wspierać duchowo jeżeli czegoś będziesz potrzebował to pomogę

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

Powodzenia przy pracy życzę ;)

*Pro Cheater* *Pomoc w Tworzenie własnej gry WWW*

Polski server gry Killing Floor [PL]Killing Floor TOP Server 24/7

b_560_95_1.png

Opublikowano

według mnie to jest 1 do 2 albo ulepszy albo nie proste nie trzaba nic wiecej a żeby takie cos stworzyc musiał bys sie włamac do ich bazy danych a raczej tego nie zrobisz bo nawet GM'owie nie maja dostepu wiec w co w wierzycie aby spam robicie niepotrzebny tymi komentami waszymi najlepiej zamknac bo w tym ci i tak nikt nie pomorze !!!!

Opublikowano

No zgadzam sie , to moze ma sens ! Hmmm ... za 2 lata moze bedize kowal hack ^^

Najlepszy sposób to chyba sposób prób i błędów , w końcu dojdziecie w jakim czasie ulepsza a w jakim pali i zrobicie takiego bocika który w danym czasie kliknie TAK i pomyslnie ulepszymy nasz przedmiocik. ;]

Mam nadzieje ze coś z tego wyjdzie ;]

14.08.2010 - rejestracja

21.12.2011 - 500 postów (ProUser)

04.07.2012 - 600 postów

3.11.2014 - 700 postów

7.04.2015 - 800 postów (Postmaker)

5.07.2015 - 900 postów

10.10.2015 - 1000 postów

28.03.2016 - 1200 postów

16.02.2017 - 1500 postów

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...