Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Znajduch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Highfour napisał:

Witam, jak wzorujemy się na x-w to może jak jest możliwość jakieś kamienie za rr(jog lub joc) lub kredyty które w webshop można by bylo zdobywac za rr lub za sprzedaz itemow?To byla by waluta na serwerze ? 

Walutą na serwerze ma być chaos/zen

Za resy zdobywa się Credits - 1rr=10 credits

Za 6 rr = 60 credytów, można wbić na stronie opcję w item np dsr czy dd / wbić skill / wbić luck / lub podnieść item o +1lvl (np. z +12 na +13)

Ma to stanowić "Nagrode za reset", która niegdyś była na serwerze x-world. 

Itemki również będzie można sprzedać za credit 😉

Credit bedzie również można wymieniać na Gold Credits, za które będzie można wykupić VIP.

• Odpowiedzi 143
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ok a można wbic w 1 item 5-6 opcji,tak żeby zrobić set z fo?spoty w cw to sredni pomysl chyba że,każdy ma mieć fernira?

GR nie ma? To po 160rr będą staty na 64k sprawdzaliscie bugi na takich rr? 

Opublikowano

Max stat to 32767 - sprawdzone.

Item fenir są wyłączone. 

Jest możliwość wbicia 5-6opt w 1 item potrzeba do tego 300-360 credit.

Nie ma na serwerze GR.

Wszystko jest opisane w publikacji ;)

Opublikowano

Właśnie czytałem 😉 to set z fo raczej za 1800 kredo czyli na 300rr 🙂

300rr x 2 dni to 2 lata 🙂 rozumiem bic to fs ale,rok bic do setu z fo to trochę chyba nie przemyślane no chyba że,na 4-5 kont a z tego co wyczytałem to 2 max te same ip? 

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka wszystko wygląda dobrze, ale wiadomo wszystko zweryfikujemy za kilka dni. Taki oldschool na pewno przyciągnie wielu starych wyjadaczy, choć nie wierzę w to, że atmosfera będzie taka jak dawniej. Boję się jednak, że takie ustawienia nie przyciągną zagranicznych playerów i będzie troszkę mało on-line.

Osobiście jestem raczej pesymistą jesli chodzi o polskie serwery, ale ze względu na sentyment, zgarnę znajomych z dawnych czasów i wpadniemy. Do zobaczyska!

sygnatura.png

Opublikowano
14 godzin temu, Highfour napisał:

Właśnie czytałem 😉 to set z fo raczej za 1800 kredo czyli na 300rr 🙂

300rr x 2 dni to 2 lata 🙂 rozumiem bic to fs ale,rok bic do setu z fo to trochę chyba nie przemyślane no chyba że,na 4-5 kont a z tego co wyczytałem to 2 max te same ip? 

dodałem wyżej, że istnieje handel za credyty. 
Idea gry to nie set FO raczej 😉

• Znajduch zmienił(a) tytuł na [S6][x25-15] Front Mu START DZIŚ GODZ 18:00
Opublikowano

Rozpiska spotów została dodana na stronę, po zalogowaniu w zakładce Spots oraz na discord w przypiętych wiadomościach.

• Aive zmienił(a) tytuł na [S6][x25-15] Front Mu
Opublikowano
10 minut temu, Hildik napisał:

ponawiam pytanie odnośnie spotów ? moby respią się w różnych miejscach czy występują tzw. słupki ?

Spoty są zrobione na każdej mapie, rozchodzą się na maksymalnie 3 kratki. Na arenie są zrobione bariery aby moby nie wychodziły.

Opublikowano
20 minut temu, Zwierzojad napisał:

słupki

dzięki 🙂

18 minut temu, Znajduch napisał:

Spoty są zrobione na każdej mapie, rozchodzą się na maksymalnie 3 kratki. Na arenie są zrobione bariery aby moby nie wychodziły.

to nie jest odpowiedz na moje pytanie 😉

dziwie się, że jeszcze ktoś wrzuca w pliki serwerowe  gotowe słupkowe spoty, a szkoda bo bardzo fajne ustawienia dla starszych graczy muo

Opublikowano
1 godzinę temu, Hildik napisał:

dzięki 🙂

to nie jest odpowiedz na moje pytanie 😉

dziwie się, że jeszcze ktoś wrzuca w pliki serwerowe  gotowe słupkowe spoty, a szkoda bo bardzo fajne ustawienia dla starszych graczy muo

Słupkowe nie miały sensu na old wersjach gdzie nie było helpera i ręcznie trzeba było latać i zbierać zen/jewel. W tym momencie nie ma totalnie znaczenia czy mob respi się na paru klatkach czy na 1, helper  i tak zbiera to co chcemy. 

Mimo wszystko zapraszam na serwer 😉

Start o 18

Opublikowano

Jest może ktoś komu ładuje się pasek przy odpalaniu klienta, dochodzi do końca i wywala na pulpit? Jak coś to mam Windows 7. Kurdę zagrałbym, to zawsze musi być coś nie tak żeby nie było za dobrze 😉

Opublikowano
5 minut temu, wredota napisał:

Jest może ktoś komu ładuje się pasek przy odpalaniu klienta, dochodzi do końca i wywala na pulpit? Jak coś to mam Windows 7. Kurdę zagrałbym, to zawsze musi być coś nie tak żeby nie było za dobrze 😉

Dodaj main.exe do DEP
1. Kliknij prawym na Mój Komputer  i wybierz zakładkę właściwości
2. Po lewej stronie okna wybierz opcję "Zaawansowane ustawienia systemu"
3. W oknie "Właściwości Systemu" wybierz zakładkę "Zaawansowane"
4. W zakładce "Wydajność" kliknij w "Ustawienia"
5. W oknie "Opcje wydajności" wybierz zakładkę "Zapobieganie wykonywaniu danych"
6. Kliknij przycisk "Dodaj"
7. Wybierz lokalizację MU Online
8. Zaznacz ikonkę MU i wciśnij przycisk "Otwórz"
9. Zaakceptuj zmiany przyciskiem "OK"

Opublikowano
21 minut temu, Znajduch napisał:

Dodaj main.exe do DEP
1. Kliknij prawym na Mój Komputer  i wybierz zakładkę właściwości
2. Po lewej stronie okna wybierz opcję "Zaawansowane ustawienia systemu"
3. W oknie "Właściwości Systemu" wybierz zakładkę "Zaawansowane"
4. W zakładce "Wydajność" kliknij w "Ustawienia"
5. W oknie "Opcje wydajności" wybierz zakładkę "Zapobieganie wykonywaniu danych"
6. Kliknij przycisk "Dodaj"
7. Wybierz lokalizację MU Online
8. Zaznacz ikonkę MU i wciśnij przycisk "Otwórz"
9. Zaakceptuj zmiany przyciskiem "OK"

Dzięki za pomoc, pomogło 🙂

Opublikowano

Ja też od siebie zachęcę, niewiele do 100 brakuje. Jeżeli ktoś lubi hard servery, gdzie trzeba się postarać o postęp, to zdecydowanie zachęcam do wspólnej gry! 😄

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...