Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera do 1500 zł

Bossan

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Lepsza czy troche gorsza od poprzednika? 

Pokazuje mi przy zamawianiu, ze moge gratis wziąć 

Gratis: AMD xb0x g4m3 p4ss P C bvndl3 3 m13si4c3

przyda mi się czy nie ma po co brac?

Opublikowano

Płyta mniej więcej ten sam poziom, Bazooka ma masywniejszy radiator na VRM.

Gratis oczywiście bierz, nawet jak nie masz zamiaru grać w te gry to możesz je sprzedać i odzyskać część pieniędzy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A czemu box? 

W sensie to jest z calym officem+sydtem tak? 

I jak dostaje ten system operacyjny? 

Sluchajcie mam pytanie, zamowilem juz komputer z x komu wraz z systemem operacyjnym. A gdzue mam ten system operacyjny pobrac? Bp slyszalem ze to sie sie pobiera na pustego pendrive oraz wgrywa sie w mowy komputer. A ja nie mam zadnego linku do pobrania ani nic

Opublikowano
2 godziny temu, Bossan napisał:

A czemu box? 

W sensie to jest z calym officem+sydtem tak? 

I jak dostaje ten system operacyjny? 

Sluchajcie mam pytanie, zamowilem juz komputer z x komu wraz z systemem operacyjnym. A gdzue mam ten system operacyjny pobrac? Bp slyszalem ze to sie sie pobiera na pustego pendrive oraz wgrywa sie w mowy komputer. A ja nie mam zadnego linku do pobrania ani nic

https://www.microsoft.com/pl-pl/software-download/windows10

Opublikowano

BOX to po prostu inna licencja niż OEM, nie posiada pakietu Office. System dostaniesz w pudełku wraz z komputerem, nadal lepiej jest użyć Media Creation Tool - link podał Squidder.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ej łuchajcie mam pytanie jeszcze co do tego komputera, a nie mam checi rozpoczynac nowego postu. Ogolnie sytuacha przedstawia sie tak, zamowilem caly komputer z x komu wraz z systemem operacyjmym + opcja montazu. No dobra, przywiozą mi komputer zlozony, a system operacyjny to bedzie jakas licencja do wklepania w komputer? Czy może dadzą mi jakas płytkę z zawartoscia systemowa? 

Opublikowano

Zależy, który montaż wybrałeś.

1. Montaż podzespołów za 79 zł - wtedy komputer zostanie wysłany do Ciebie złożony, a instalacja będzie spoczywać na Twoich barkach.
  2. Montaż podzespołów i instalacja systemu za 99 zł - tak jak poprzednio, lecz system zostanie zainstalowany, a Tobie pozostanie go aktywować dołączonym kluczem aktywacyjnym. X-kom raczej nie aktywuje systemów zakupionych przez klientów, ale nie dam sobie ręki uciąć.

Dostaniesz pudełko z instalatorem systemu operacyjnego na pendrive (wersja na 99% przestarzała względem obecnej wersji systemu) oraz klucz aktywacyjny. System aktywujesz w ustawieniach, nie jest to skomplikowana rzecz. Polecam założyć wbrew opiniom w internecie konto Microsoft - wtedy klucz aktywacyjny zostanie podpięty pod to konto i przy ewentualnych reinstalacjach systemu ten będzie się samoczynnie aktywował po zalogowaniu się na to konto.

Opublikowano

Gdzie w tej obudowie SilentiumPC Armis AR1 jest naped do dysku? 

Bo szukam i nie moge znalezc, prosze o szybką odpowiedz

Bo dostalem plytkę z windows 10

Opublikowano

Jak to gdzie jest napęd? Napędu nie ma nigdzie, jest miejsce na napęd, który możesz dokupić oddzielnie. Sposób montażu jest przedstawiony w instrukcji - punkt 17. 

Opublikowano

Tylko po co instalować ten system z tej płyty, skoro będzie nieaktualny? Jak masz wolny pendrive 8GB, to za pomocą Media Creation Tool bez problemu utworzysz bootowalny pendrive z wersją 19H2. Jest to szybszy sposób niż ślęczenie przy aktualizacjach, których może być multum.

Opublikowano

Nie rozumiem, jak mam przeinstalowac? Dali mi plytke z windowsem 10

Mam wejsc na tą aplikację wpisac klucz i pobrac na pendrive? 

Opublikowano

Co nie oznacza, że musisz jej użyć do instalacji systemu czy aktywacji. Microsoft udostępnia narzędzie Media Creation Tool, aby móc ściągnąć obraz ISO lub stworzyć bootowalny USB/DVD z aktualną wersją systemu Windows 10. Generalnie poradników jak korzystać z tego narzędzia i jak potem zainstalować system jest w internecie cała masa.

Opublikowano

Jakie mam wentylatory wybrac do tej obudowy? SilentiumPC Armis AR1 i jeszcze jakbyscie mi powiedzieli jak ke się wkręca byloby super:) 

Opublikowano

Generalnie jakiekolwiek 120mm, od siebie mogę Ci polecić wentylatory Arctic F12, tanie a bardzo dobre wentylatory. Proline ma je w ofercie - Arctic F12 PWM.

Wkręcasz je normalnie - ściągasz front panel, przykładasz do szyn wentylator odpowiednią stroną (żeby wdmuchiwały powietrze do środka, info na pudełku) i przykręcasz dołączonymi śrubkami.

Pamiętaj, że możesz zamontować 2 wentylatory na froncie obudowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...