Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno komputera do 1500 zł

Bossan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słuchajcie chciclabym kupić dysk przenosny ssd, pamięć 500gb(moga byc wieksze) czy mozecie mi cos polecic? Przenosny - poniewaz nie umiem montowac wewnetrznego w komputerze

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czy mozecie mi napisac jak się podlacza ten kabelek od wentylatora i gdzie? Bo szukam i nie mam pojecia

15900598203645712450303091209862.jpg

Wiem ze na plyvie glownej musze szukac podlaczenie 3 pinowego

Ale szukam i nie moge znalezc

Opublikowano

Możesz podłączyć pod 4 pinowe złącze oznaczone na płycie głównej jako SYS_FAN. Jak będziesz miał więcej wentylatorów do podłączenia, a złączy do zasilania wentylatorów braknie to wtedy przydatny będzie rozdzielacz. Pamiętać trzeba tylko, że złącza SYS_FAN mają ograniczenie do 3A (Amperów), więc warto patrzeć na dane techniczne podłączanych wentylatorów.

Opublikowano

Podłączyłeś go pod LED_CPU. Potrzebujesz kabel rozdzielający Y:

Taki jeśli chcesz podłączyć 2 wentylatory na froncie i ten z tyłu obudowy do SYS_FAN: http://angela.pl/p7069,phobya-rozgaleziacz-3x-4pin-pwm-30cm-czarny.html

Lub taki jeśli na froncie masz 1 wentylator oraz ten jeden z tyłu obudowy: http://angela.pl/p9231,gelid-rozgaleziacz-y-pwm-35cm-ca-pwm-01.html

Polecam zaglądać w instrukcje, bo ona nie bije, a potrafi pomóc i nie tyczy się to wyłącznie komputerów. Generalnie i bez wentylatorów na froncie przy takim sprzęcie nic się nie powinno gotować.

Opublikowano

Rozbudowę planuj według swoich potrzeb. Możesz rozbudować sprzęt o lepszy procesor czy kartę graficzną, możesz również rozbudować lub zmienić pamięć RAM.

Nie powinno być problemu z montażem dysku, obudowa posiada 3 miejsca na montaż dysków SSD, a wraz z płytą powinieneś dostać 2 kable SATA. Zamiast CS900 wolałbym brać BX500 ze względu na kontroler.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...