-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
producer
producer
Cześć mam otóż pewien problem, na stronie normalnie polskie znaki działają, zrobiłem system newsów, do bazy danych zapisywane są i wyświetlają się bez problemy, ale gdy pobrałem z internetu gotowy skrypt shout boxa, i go dodałem, formularz z funkcją na glownej stronie, a plik wykonujący jest w osobnym folderze o nazwa pliku jquery 1.9.0? z rozszerzeniem js z dodatkami ajaxa jakże dziwnie to brzmi, wracając do tematu nie pobiera polskich znaków nie wyświetla zupełnie nic gdy wpiszemy np ść, do shout boxa piszę ś ć ź po czym wiadomość wysłana jako pusta i się wysyła, a jest to o tyle dziwne ze shout box sprawdza i gdy chce sie wysłac pusta wiadomość wywala informacje że nie może być pusta, a ść przechodzi i do bazy dodaje się rekord w polu "tresc" też pusty, co pokazuje jak by nie pobierał już z formularza polskich znaków i nie przekazywał ich dalej. Wszędzie dodałem gdzie mogłem utf-8 ale dalej nic. Jakieś rady?
ps: wiem że google nie boli ale przeszukuje już 2h i dalej nic nie pomaga, wiekszość ma o tyle przyjemność że im ść zamienia się na sc, a mi totalnie ani to ani tamto
KOD INDEX.PHP
shout.php
PLIK:
jquery-1.9.0.min.js
Skan Jquery-1.9.0.min.js
https://www.virustotal.com/#/file/f24a446638e285c4467c333cb0c5067f89b07efb258a192a471dce8e5024f89a/detection
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.