Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką wersję Minecraft wybrać? - Windows 10 czy Java

milczek26

Rekomendowane odpowiedzi

• Biter. zmienił(a) tytuł na Jaka wersja lepsza - win10 czy java?
Opublikowano

Java, ponieważ głównie na tej wersji twórcy się skupiają najbardziej i to właśnie na tej wersji najpierw wychodzi aktualizacja, a dopiero później ta aktualizacja, która wyszła na Javę, wrzucana jest na resztę wersji. Po za tym Wersja Java ma liczniejsze Community.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Java, why?
- community lepsze większe itp.
- wersje w10 dostajesz razem z java także też sobie pograsz
- na javie masz serwery, o wiele lepsze niż te na w10 np. masz hive na w10 i są tylko 4 tryby (dr, gravity i coś jeszcze) a na javie masz z 20
- o aktualizacjach wspominać nie muszę
- ogl wersja w10 jakaś splatfusiona 

Pokémon Polish Community

Pokémonowy serwer Discord!

Opublikowano

Jeżeli masz np. laptopa z mniej niż 4 GB RAMu lub z bardzo niskiej półki, polecałbym wersję Windows 10 - jest napisana w C++ i opiera się głównie na mocy procesora, nie pamięci operacyjnej. Jeżeli dysponujesz lepszym sprzętem, to powody do zakupu wersji Java wymienili poprzednicy.

Opublikowano
Dnia 10/8/2018 o 19:21, ThePoc napisał:

Java, ponieważ głównie na tej wersji twórcy się skupiają najbardziej i to właśnie na tej wersji najpierw wychodzi aktualizacja, a dopiero później ta aktualizacja, która wyszła na Javę, wrzucana jest na resztę wersji. Po za tym Wersja Java ma liczniejsze Community.

Bzdura. Microsoft aktualnie kładzie nacisk głównie na wersję Windows 10. To na tej wersji jako pierwsza wyszła ostatnia aktualizacja Aquatic.

Windows 10 Edition jest lepiej zoptymalizowany, ale nie oferuje na publicznych serwerach tego co ma Java. Nie mniej jednak jest to znakomita wersja do grania ze znajomymi na prywatnych serwerach Realms!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja polecam Ci głównie Javę, jest to główna wersja tej gry i to na nią są nakładane największe naciski przez twórców.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...