Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

xyz

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

•  carbonx zmienił(a) tytuł na Oznaczanie użytkowników jako zbanowanych w IPS 4.2.x
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Cytat

Można zrobić taką rangę, no ale po co?

No nie wiem, żeby na przykład było prościej? Rozumiem, że skakanie po template'ach jest dla Ciebie prostsze, niż klikanie w przyciski. Dodatkowo nikt nie zabroni nazwać 'Zbanowanego' 'Użytkownik' z naniesionymi odpowiednio stylami.

Opublikowano
5 godzin temu, Jakub napisał:

No nie wiem, żeby na przykład było prościej? Rozumiem, że skakanie po template'ach jest dla Ciebie prostsze, niż klikanie w przyciski. Dodatkowo nikt nie zabroni nazwać 'Zbanowanego' 'Użytkownik' z naniesionymi odpowiednio stylami.

Bez kitu, lepiej po prostu przykleić bana i zmienić rangę, która ma sformatowany prefix na jakąś ikonę z fontawesome. Polecam ten sposób, "poradnik" wygląda jakby ktoś chciał się pochwalić znajomością kodu. :(

Opublikowano
Dnia 23.12.2018 o 10:48, Jakub napisał:

Żeby było prościej to zapłać mi za "sformatowanie" tego kodu do postaci HOOK-a, albo sam go napisz, żeby nie skakać po templejtach. Modyfikacja tego kodu trwa dokładnie tyle samo, co stworzenie takiej rangi i skonfigurowanie jej (głównie to drugie). W sumie to nawet nic nie trzeba formatować, bo po co Ci prawa w randze, którą dajesz osobom zbanowanym systemowo? W IPS jest coś takiego jak systemowy ban (tzw. twardy ban konta). Jeżeli komuś dajesz rangę zbanowany, ale nie dasz bana systemowego to forum traktuje taką osobę jako niezbanowaną (czyli pełnoprawnego użytkownika). Według "Twojego" sposobu musisz dawać bana systemowego (twardego) i rangę zbanowany, a to jest nie dość że nieprofesjonalne to i niewygodne. Odpowiednia kłódka sprawia, że każdy widzi, że użytkownik jest zbanowany. Nikt nawet nie broni Ci pobawienia sie w CSS-ach i dodanie specjalnej klasy z warunkiem kontentowym. I za co ty masz tego moderatora? Żeby narzekać i pajacować? Wchodzisz w temat z poradnikiem (jaki by on nie był, bo z moim fejmem nie musze sie już starać) i narzekasz "po co ten poradnik?". Twój post to zwykły śmieciarski SPAM, który powinien być ukarany warnem. Poradnik ten jest skierowany do osób, które chcą mieć w pełni profesjonalne i skonfigurowane forum, ale nie potrafią wykonać takiej rzeczy z pewnych względów.

Dnia 23.12.2018 o 16:29, DaGaXeR napisał:

Bez kitu, lepiej po prostu przykleić bana i zmienić rangę, która ma sformatowany prefix na jakąś ikonę z fontawesome. Polecam ten sposób, "poradnik" wygląda jakby ktoś chciał się pochwalić znajomością kodu. :(

To nie jest znajomość kodu, to jest posiadanie więcej niż 30 IQ, patrzysz na kod i widzisz, co możesz zrobić, aby Twoje forum było lepsze (aspekt przejrzystości i informacji). Twoi użytkownicy powinni wiedzieć o tym, że ktoś ma bana (to powinno być widoczne). Możesz zrobić to albo w sposób ww. (ranga "Zbanowany") albo po ludzku, dodać prostą informację. Nawet ameba by potrafiła to przekopiować wg. tematu, a gwarantuję Ci, że niewiele forów to wykorzystuje. Wiele pseudoadministratorów (np. Sushi) wykorzystuje te ZJEBANE rangi, które niczemu nie służą. To nic innego jak zaśmiecanie sobie forum i dokładanie pracy, gdyż przy każdym banie musisz zmieniać rangę. 2 czynności trza wykonywać. I po co?

Narzekacie goście na poradnik, który wykonacie w 2 minuty z palcem w dupie i patrząc się na Swoje jajka, czy Wam nie odlatują. Jak nie chcecie dziękować z różnych powodów (bo na przykład uważacie to za mało potrzebne) to chociaż nie pierdolcie, że zbędne gówno, bo zbędny to jest ten cały dział, w którym nikt nie siedzi, a jeszcze bardziej Wasze posty tutaj, nie triggerujcie chociaż człowieka i uszanujcie świąteczny czas, właśnie poprzez zaprzestanie takich praktyk (spam i triggering).

//antyspam

tak na marginesie, żeby nie zniżać się do poziomu pewnych obywateli dodam, iż temat zostanie (dziś około 22:00) odświeżony pod względem wyglądu i treści, tak więc informuję, chociażby w kręgu zainteresowań nikogo nie było.

Opublikowano

@Revayerq temat jest po to aby można się było w nim wypowiadać, zarówno pozytywnie jak i negatywnie, możesz się do krytyki odnieść lub ją zignorować, natomiast nie widzę powodu aby na kogoś naskakiwać za to, że poddał w wątpliwość daną metodę i zaproponował alternatywną NAWET jeśli uważasz, że Twój sposób jest lepszy (i być może jest).

Opublikowano
3 minuty temu, carbonx napisał:

@Revayerq temat jest po to aby można się było w nim wypowiadać, zarówno pozytywnie jak i negatywnie, możesz się do krytyki odnieść lub ją zignorować, natomiast nie widzę powodu aby na kogoś naskakiwać za to, że poddał w wątpliwość daną metodę i zaproponował alternatywną NAWET jeśli uważasz, że Twój sposób jest lepszy (i być może jest).

Co mnie obchodzą alternatywne metody? Pisałem ten temat z myślą o tej metodzie i elo, inne mnie nie obchodzą (są mało profesjonalne, czyli nie dla mnie). Jak ktoś chce po pedalsku to nie w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...