Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z cachowaniem Xampp

Dankor

Pytanie

Opublikowano

Od niedawna korzystam z Xampa i mam problem mam tam stronę w html z css i jak np zmienię coś w tym css to zmiany na stronie następują dopiero po jakimś czasie ok godziny, tak samo miałem wcześniej z Wampem i tak jest od początku można to jakoś zmienić? 

juto50.jpg

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też miałem ten problem, ja rozwiązałem to tak, że dodałem do linijki z załączaniem stylu uniqid przez php i odświeżałem przez ctrl + r po zmianach w pliku.

Opublikowano

Kod cz ustawenia serwera nie maja nic do rzeczy. Sytuacja pojawia sie, poniewaz przegladaka zapisuj w pamieci cashe, dane o witrynie, by nie pobierac wszystkich informacji za kazdym razem gdy przeladowujesz. wylacz zapisywanie cashe w swojej przegladarce dla localhost'a i po problemie ew. ctrl+r

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Opublikowano

CTRL+F5? Cache przeglądarki?

Apache oraz Nginx standardowo nie mają problemu z cache'owaniem (a raczej tego tego robią)

Potrzebujesz pomocy z hostingiem? Daj znać poprzez Telegram lub Priv!

Opublikowano

Albo po prostu zrób wersjonowanie plików. Jeżeli masz plik style.css podłączony do HTMLa

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css"> 

to dodaj do niego parametr, który będziesz podbijał w momencie dokonania zmian w pliku

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css?v=1"> 

Jeżeli zmienisz coś w style.css to zmień ?v=1 na ?v=2 itd.

Przeglądarka wtedy wie, że musi na nowo pobrać pliki i zastosować zmiany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...