Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 International [EU]

Ventos

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 127
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A więc tak widzę że sporo osób przegląda tylko obrazki w prezentacji opisze wam serwer z perspektywy 3-tygodniowego gracza:

Na samym początku polecam zbierać różnego rodzaju kd +0/4 i sellaj je u handlarki ceny są git za +4 kd dostajeemy 100k itp Zostawiajmy tylko kd moba/kd pvp/uniku możemy je sprzedać na rynku

-Łowienie ryb: Dla małży/pereł? Nie! System ryb jest tutaj edytowany na start wędka +20,rybie flaki itp u rybaka, głównym motywem zarobkowym są bonusy jakie dają nam rybki np 20% expa,10-15% na moby nie pamiętam dokkładnie itp na 30 minut all oraz łowienie Zanderów(Karasi) są potrzebne do przerobienia konia na bojowca i ich cena to około 1-2kk

-Dropienie zmianek 200 szt kosztuje 4.5-7kk dla przykładu Truta +0(dropi only riper/nieb smierc) kosztuje okolo 30kk

-Dropienie na metkach 40-70 Desert Boxów(skrzyni z ulepszaczami) jeden z najlepszych zarobków nawet na wysokich lvl gdyż ulepszacze dropią jedynie ze skrzyń i dość ciężko jest wbijac itemki na 9 jak sa tylko bodzie :D a więc i zbyt jest na to (Kawałki klejnotu,Lek z +,Ogon Węża +,Symbole itp) ceny wahają się od 200k do nawet 2kk

-Dropienie kamoli jedna sztuka chodzi około 1.5-2.5kk

-Oraz KU głównie Aury,Ostrza,Błogo,Pomoc 

-Pamiętaj aby robić misje na start dostajesz z misji Konia z rogami coś takiego jak z eventu na pl sie dostawało (można z niego bić) ciekawa opcja przed bojem

-Polecam bić wszystkie możliwe bossy dropią różne itemki w tym na 7 dni medale bohatera itp które wspierają naszą postać dość pokaźnymi bonusami :)

A teraz troszkę co dzieje się na wyższych lvl: 

Ja aktualnie stoję na 80 lvl bo oddaje certy mój i większości serwera zarobek to głównie Azrael i DT(Dropia SM z smierci i azreala)

Dropienie Trut,małży i dużych ilości zmianek.

Napisane dość chaotycznie ale myślę że niektórym to troszkę wyjaśniłem i zachęciłem do gry. Posiadamy własną Gildię w królestwie Shinsoo prawie wszyscy +20 wiek z ts :) Pozdrawiam Top 1 Polak na serwerze :D

Opublikowano
4 godziny temu, Gleard napisał:

A więc tak widzę że sporo osób przegląda tylko obrazki w prezentacji opisze wam serwer z perspektywy 3-tygodniowego gracza:

Na samym początku polecam zbierać różnego rodzaju kd +0/4 i sellaj je u handlarki ceny są git za +4 kd dostajeemy 100k itp Zostawiajmy tylko kd moba/kd pvp/uniku możemy je sprzedać na rynku

-Łowienie ryb: Dla małży/pereł? Nie! System ryb jest tutaj edytowany na start wędka +20,rybie flaki itp u rybaka, głównym motywem zarobkowym są bonusy jakie dają nam rybki np 20% expa,10-15% na moby nie pamiętam dokkładnie itp na 30 minut all oraz łowienie Zanderów(Karasi) są potrzebne do przerobienia konia na bojowca i ich cena to około 1-2kk

-Dropienie zmianek 200 szt kosztuje 4.5-7kk dla przykładu Truta +0(dropi only riper/nieb smierc) kosztuje okolo 30kk

-Dropienie na metkach 40-70 Desert Boxów(skrzyni z ulepszaczami) jeden z najlepszych zarobków nawet na wysokich lvl gdyż ulepszacze dropią jedynie ze skrzyń i dość ciężko jest wbijac itemki na 9 jak sa tylko bodzie :D a więc i zbyt jest na to (Kawałki klejnotu,Lek z +,Ogon Węża +,Symbole itp) ceny wahają się od 200k do nawet 2kk

-Dropienie kamoli jedna sztuka chodzi około 1.5-2.5kk

-Oraz KU głównie Aury,Ostrza,Błogo,Pomoc 

-Pamiętaj aby robić misje na start dostajesz z misji Konia z rogami coś takiego jak z eventu na pl sie dostawało (można z niego bić) ciekawa opcja przed bojem

-Polecam bić wszystkie możliwe bossy dropią różne itemki w tym na 7 dni medale bohatera itp które wspierają naszą postać dość pokaźnymi bonusami :)

A teraz troszkę co dzieje się na wyższych lvl: 

Ja aktualnie stoję na 80 lvl bo oddaje certy mój i większości serwera zarobek to głównie Azrael i DT(Dropia SM z smierci i azreala)

Dropienie Trut,małży i dużych ilości zmianek.

Napisane dość chaotycznie ale myślę że niektórym to troszkę wyjaśniłem i zachęciłem do gry. Posiadamy własną Gildię w królestwie Shinsoo prawie wszyscy +20 wiek z ts :) Pozdrawiam Top 1 Polak na serwerze :D

Dołączyłbym chętnie jednak jestem w jinno i nie planuję na razie iść w eq pvp/wojenne :D

Gdzie najłatwiej zdobyć pety, wierzchowce? Za 2 dni skończą mi się halloweenowe które dość sporo dawały.

Opublikowano
2 godziny temu, Solymr napisał:

Dołączyłbym chętnie jednak jestem w jinno i nie planuję na razie iść w eq pvp/wojenne :D

Gdzie najłatwiej zdobyć pety, wierzchowce? Za 2 dni skończą mi się halloweenowe które dość sporo dawały.

A więc tak pety expione dropią z lorda małp/królowej/Berana(Czas używania leci tylko jak je uruchamiamy, myśle że 1 pet spokojnie starczy na 3-4 miesiące gry  a do tego dochodzą odżywki(bossy) więc jest permanentny.

Druga opcja to pet nie wiem jak sie nazywa po polsku może kostek coś takiego a dokładnie jest to chudy pies z dynią na głowie dropi gdzieś w m2 chyba kapitan a cena to 100-1.5kk za szt jest na kilka dni 

Trzecia opcja to Rufus za punkty AP na tydzien daje ileś tam wartości ataku i coś jeszcze (nie jest opisane)- możliwość kupna od graczy 

Czwarta opcja to kupno peta z is od graczy za yang(aktualnie nie znam ceny)

Wierzchowce: Za punty ap(nie opłaca się),Za yang od graczy cena na 12h(czas leci stale) 1kk-2kk(Polecam),Kupno Wierzcha z is od graczy,Dropią ze szkat bossów, na 80 lvl dostaje się mare senna na 15 dni daje około 350 ataku i coś jeszcze(nie opisane)

A co do gildii to my sami jeszcze w pełni nie skupiamy się na pvp narazie dropimy i zarabiamy. Na 50 lvl dostaje się olejek wygnania więc zapraszamy :)

PS: Pracują nad pełnym spolszczeniem klijenta więc warto zacząć, na serwerze z dnia na dzień coraz więcej graczy. :) 

Opublikowano
4 minuty temu, Solymr napisał:

W ogólnym rozrachunku opłaca się pet expiony? Bony z niego dorównają rufusowi lub innym?

On daje wgl inne bony i możesz go mieć założonego z innym petem 

Poczytaj na wiki o systemie zwierząt domowych na wiki globala

Opublikowano

Warto kupić dragon coinsy, czy dam radę dorobić się full ISa w grze? Myślałem, żeby kupić za 50 euro, wtedy starczy akurat na to co najważniejsze (perm kostium i fryzura, pet, mount, 2 pierscienie)

Opublikowano

Ja przygodę z tym serwerem dzisiaj kończę, nie logowałem się 3 dni po czym dzisiaj się zalogowałem i konto wyczyszczone. Dodam, że nie ma takiej jebanej możliwości, żeby ktoś moje pasy miał. :D

g0Tef.jpg

Opublikowano
53 minuty temu, Ventos napisał:

Ja przygodę z tym serwerem dzisiaj kończę, nie logowałem się 3 dni po czym dzisiaj się zalogowałem i konto wyczyszczone. Dodam, że nie ma takiej jebanej możliwości, żeby ktoś moje pasy miał. :D

Dziękuję, dobranoc. A już miałem nadzieję. ;-;

Opublikowano

Administratorzy też bardzo bardzo pomocni, do momentu napisania o moim problemie normalnie odpisywali, ale jak już im wyjaśniłem na czym polega problem, to przestali odpisywać. Jednak trza wrócić na rubinum. :D

g0Tef.jpg

Opublikowano
18 godzin temu, Ventos napisał:

Zapewne admini Ci wyczyścili w wiadomym celu miałeś przecież top eq więc chcieli być najlepsi. Straciłeś konto bo nie pilnowałeś passów albo używasz tych samych na różnych serwera i tak to się skończyło.

791f747188ac8.png

Opublikowano
18 godzin temu, Ventos napisał:

Administratorzy też bardzo bardzo pomocni, do momentu napisania o moim problemie normalnie odpisywali, ale jak już im wyjaśniłem na czym polega problem, to przestali odpisywać. Jednak trza wrócić na rubinum. :D

Grałeś kiedyś na niemieckich serwerach, np. astoria? Wiem, że wyciekały nieraz bazy danych, sam chyba nawet gdzieś mam kilka niemieckich. Może miałeś takie same, podobne passy, albo ktoś wbił Ci na maila.

Opublikowano

Nie wklepywałem tych samych pasów, głupi nie jestem. A po drugie nie mam tyle czasu, żeby logować się na każdy serwer, który zobaczę. Był to pierwszy serwer, na którym zagrałem od ponad roku czasu, ostatnim na którym grałem to rubinum i tam też pasy się różniły geniuszu, postać stoi do dziś z całym eq i full isem. Równie dobrze to oni mogą mieć problem z bazą danych, albo osoby spoza teamu mają do niej dostęp bez ich wiedzy sherlocku. Serwer fajny, mają jakąś koncepcję na stary klimat metina nie nasyconego gównem. Jedynie do czego można się przyjebać to do administracji za ignorancje. 

g0Tef.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Mikis246810 napisał:

Posiada ktoś działającego fishbota? :D

Zainjectuj dowolnego multihacka, tam powinien być. Swoją drogą, tylko u mnie już nie ma captchy?

Opublikowano
9 minut temu, Solymr napisał:

Zainjectuj dowolnego multihacka, tam powinien być. Swoją drogą, tylko u mnie już nie ma captchy?

ten z metin2mod.tk nie działa :/

Opublikowano
1 godzinę temu, Mikis246810 napisał:

ten z metin2mod.tk nie działa :/

Ja injectuję jakiś stary który mi na teriosie jeszcze działał. Bodajże był właśnie dedykowany na teriosa. Podesłałbym linka ale skan pokazuje mi 8 wirusów. W każdym razie na mpc na pewno znajdziesz, bo stąd go pobieralem.

Opublikowano
3 godziny temu, Solymr napisał:

wyłączyli captche bo m2bob zablokowany.

791f747188ac8.png

Opublikowano
46 minut temu, Traktorzysta napisał:

wyłączyli captche bo m2bob zablokowany.

Nie rozumiem ich toku myślenia. Co z tego, skoro inne expboty i fishboty nadal działają? Ostatnio postawiłem na noc w V2 + kilka fishbotów i żaden GM nie przechodził. Mogli tę captchę zostawić, nikomu nie przeszkadzała.

Opublikowano

Serwer super, na początku chciałem obcykać serwer i przejść na szybkim dorobku.

Postawiłem 3 boty na metki w dolinie/sohan i poleciał banik po IP.

Ludzi nie brak, jest o co rywalizować, administracja pilnuje i to dobrze, kontakt z nimi też jest dobry.

Zacząłem od nowa, 2 dni solidnej gry i masz full IS'a jeżeli potrafisz zarabiać, nie polecam bota ;).

Opublikowano
Dnia 16.11.2017 o 15:32, BauuteK napisał:

Cześć, mam zamiar zacząć tutaj grać gdzie w większości grają Polacy? Zastanawiam się nad Chunjo/Shinshoo

W Czerwonych masz gildie o nazwie Gwardia jest to gildia PL gadamy sobie na TS oraz pomagamy nowym ;)

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...