Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer ts od zera, czego potrzebuje? serwer vps który utrzyma 100 osób

cysiek78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zamierzam założyć serwer od zera. Serwer ts3 około 100 slotów, czytałem trochę o tym na necie i ludzie polecają serwery vps/vpn. Czy lepiej jest postawić na vps niż na jakimś hostingu? Możecie polecić mi jakieś hostingi :) A jak jest z atakami ddos? jak się przed tym bronić? Pojęcie jakieś mam ale trzeba mnie nakierować ;d

Opublikowano

Polecam najpierw poczytać nad tym co to jest vps a vpn.

Jeżeli chodzi o ataki, to liderem od paru lat jest firma Hosteam.pl wśród maszyn pod Ts3 no o co najważniejsze musisz zakupić licencje lub starać się o NPL.

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Dam ci radę od siebie, jak chcesz się nauczyć stawiania serwerów od podstaw to krok pierwszy nie pisz o pomoc na forum tylko szukaj samemu na google, bo zazwyczaj cię tu zjedzą albo oplują albo zaproponują hostowanie serwera za pieniądze a potem jedynie zabiorą ludzi

jak zaczynałem nic nie wiedziałem o niczym, kwestia kilku miesięcy / albo tygodni i sobie poradzisz, i tak dobrze że wiesz co to vps. Jak ja byłem początkujący to nawet nie wiedziałem że jest coś takiego jak vps xD jedynie myślałem że slotówki są

Krok 2, dostosuj się do kroku pierwszego

Krok 3 tutaj o crackach nie można rozmawiać lecz jak się uczysz to bardzo dobra kwestia, wtedy się uczysz jak to wszystko funkcjonuje i co później zrobić (ale stawiać serwera na tym nie polecam) tak po prostu dla czystej nauki

Krok 4 dostosuj się do tych 3 innych kroków 

i dasz sobię radę :) 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano

Pojęcie o tworzeniu owego serwera mam i masz rację z tym pisaniem na forum nawet :D Dobra to jaki hosting z vpsem polecacie? czy takie hostingi jak podał kolega wyżej płacąc 20zł utrzymają mi 100 osób?

Opublikowano

Może i utrzymają ale zależy od zabezpieczeń :)

Jak wiadomo to zaraz jakiś dzieciak zacznie floodować a jak nie masz zabezpieczeń to ch..uj

Opublikowano

Hosteam spada na psy nie słuchaj gada.Jedynie co mają dostatecznie dobrego to dedyki vps z łatwością się kosi.Polecam Netspeak hosting nie co prawda w ofercie dedyków ale te serwery są stawiane na dedykach.Więc jeżeli chodzi to bardziej do nich bym uderzył hosteam też dobry ale naprawde darmówką to ziomek gasił więc jezeli już to kvm.Ale netspeak mają tylko oferte vps więc oni na tym bardziej się skupiają polecam ci kvm na netspeak i mam nadzieje ,że nie będziesz zawiedziony.Co do zabezpieczeń na netspeak masz panel podłącz porty do filtracji po czym dorób tam jeszcze jakięś swoje w sumie tego masz na necie miliony.A mi się za bardzo pisać nie chce życzę powodzenia.

1 godzinę temu, muchomor321 napisał:
1 godzinę temu, muchomor321 napisał:

Dam ci radę od siebie, jak chcesz się nauczyć stawiania serwerów od podstaw to krok pierwszy nie pisz o pomoc na forum tylko szukaj samemu na google, bo zazwyczaj cię tu zjedzą albo oplują albo zaproponują hostowanie serwera za pieniądze a potem jedynie zabiorą ludzi

jak zaczynałem nic nie wiedziałem o niczym, kwestia kilku miesięcy / albo tygodni i sobie poradzisz, i tak dobrze że wiesz co to vps. Jak ja byłem początkujący to nawet nie wiedziałem że jest coś takiego jak vps xD jedynie myślałem że slotówki są

Krok 2, dostosuj się do kroku pierwszego

Krok 3 tutaj o crackach nie można rozmawiać lecz jak się uczysz to bardzo dobra kwestia, wtedy się uczysz jak to wszystko funkcjonuje i co później zrobić (ale stawiać serwera na tym nie polecam) tak po prostu dla czystej nauki

Krok 4 dostosuj się do tych 3 innych kroków 

i dasz sobię radę :) 

Ty już lepiej nie dawaj rad ;)

Opublikowano
4 minuty temu, AutoFX napisał:

Hosteam spada na psy nie słuchaj gada.Jedynie co mają dostatecznie dobrego to dedyki vps z łatwością się kosi.Polecam Netspeak hosting nie co prawda w ofercie dedyków ale te serwery są stawiane na dedykach.Więc jeżeli chodzi to bardziej do nich bym uderzył hosteam też dobry ale naprawde darmówką to ziomek gasił więc jezeli już to kvm.Ale netspeak mają tylko oferte vps więc oni na tym bardziej się skupiają polecam ci kvm na netspeak i mam nadzieje ,że nie będziesz zawiedziony.Co do zabezpieczeń na netspeak masz panel podłącz porty do filtracji po czym dorób tam jeszcze jakięś swoje w sumie tego masz na necie miliony.A mi się za bardzo pisać nie chce życzę powodzenia.

Haha hosteam.pl darmowka? Jakiś dowód? 

Co do hostingu to Hosteam.pl OpenVZ 1 pakiet spokojnie 150 osob utrzyma.

Opublikowano
Przed chwilą, #Gremsonkowy# napisał:

Haha hosteam.pl darmowka? Jakiś dowód? 

Co do hostingu to Hosteam.pl OpenVZ 1 pakiet spokojnie 150 osob utrzyma.

Nie jakąś stronę mówił ,że znalazł i się bawił w sumie mnie to nie interesuje.Lecz był zbyt tępy żeby coś zrobić swojego a na bogacza nie wyglądał.Po rozszyfrowywaniu domeny miałem wyniki z których byłem w 100 % pewny ,że to hosteam nie będę ci wysyłać ss jak ktoś w tsa napierdala spróbuj sam :) hosteam to przeżytek.Przynajmniej najsłabsze vpsy nadają się jedynie pod musicboty.

Opublikowano

AutoFX jeżeli używałeś hosteam openvz w 2015/2016 roku to się nie dziw, ale przynajmniej takich bzdur nie wypisuj bo czasy się zmieniają i jak się nie jest na bierząco albo odblokuje port nie filtrowany to co się dziwisz 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
1 godzinę temu, AutoFX napisał:

Nie polecaj mu czegoś co jest zwykłym gównem.

Jeśli chodzi o taniego VPS i dobrego to zachęcam Hosteam.pl bądź zagraniczny jakiś ;)

A jeśli VoiceVPS to MultiGaming.PL który spokojnie z palcem w du**e utrzyma ponad 500/600 osób za 20 zł ;)

Opublikowano

Szczerze, będę Cie próbował trochę zniechęcić natomiast przeczytaj uważnie mój post, a potem 2 razy to przemyśl.

1. Po pierwsze - jak już Ci koledzy na górze wyjaśnili, poza samym serwerem, na którym zamierzasz postawić swój TS musisz również posiadać licencję i teraz tak: jak wiedzę AAL na 100% nie będziesz kupował skoro szukasz hostingu za 20 zł, w związku z tym będziesz się starał o NPL co z kolei wiąże się ze spełnieniem wielu warunków:

- musisz zakupić własną domenę (oczywiście możesz wziąć darmową z nazwa.pl, ale pamiętaj że po roku zapłacisz za jej przedłużenie aż 120 zł)

- poza tym musisz mieć również stronę internetową, co również jest kolejnym wydatkiem, ponieważ nie powinieneś jej trzymać na tym samym serwerze co TeamSpeak

2. Jeden serwer to zdecydowanie za mało, nawet jeżeli wybierzesz ofertę Mulitigaming.pl za 20 zł to i tak musisz ponieść koszty serwera dla botów query oraz muzycznych, a to kolejne min. 20 zł.

3. Zastanów się czy naprawdę twój serwer będzie się czymś wyróżniał, jeżeli nie to po prostu sobie odpuść.

Podsumowując: Jeżeli nie masz przynajmniej 50 zł miesięcznie, które chciałbyś przeznaczyć na swojego TeamSpeaka to naprawdę odradzam Ci, ponieważ stworzysz kolejny serwer jak 261536125361 innych, który się niczym nie wyróżni, będzie na nim siedziało po 8 osób, a na końcu i tak go wyłączysz bo stwierdzisz że nie warto się bawić.

Opublikowano
22 minuty temu, carbonx napisał:

Szczerze, będę Cie próbował trochę zniechęcić natomiast przeczytaj uważnie mój post, a potem 2 razy to przemyśl.

1. Po pierwsze - jak już Ci koledzy na górze wyjaśnili, poza samym serwerem, na którym zamierzasz postawić swój TS musisz również posiadać licencję i teraz tak: jak wiedzę AAL na 100% nie będziesz kupował skoro szukasz hostingu za 20 zł, w związku z tym będziesz się starał o NPL co z kolei wiąże się ze spełnieniem wielu warunków:

- musisz zakupić własną domenę (oczywiście możesz wziąć darmową z nazwa.pl, ale pamiętaj że po roku zapłacisz za jej przedłużenie aż 120 zł)

- poza tym musisz mieć również stronę internetową, co również jest kolejnym wydatkiem, ponieważ nie powinieneś jej trzymać na tym samym serwerze co TeamSpeak

2. Jeden serwer to zdecydowanie za mało, nawet jeżeli wybierzesz ofertę Mulitigaming.pl za 20 zł to i tak musisz ponieść koszty serwera dla botów query oraz muzycznych, a to kolejne min. 20 zł.

3. Zastanów się czy naprawdę twój serwer będzie się czymś wyróżniał, jeżeli nie to po prostu sobie odpuść.

Podsumowując: Jeżeli nie masz przynajmniej 50 zł miesięcznie, które chciałbyś przeznaczyć na swojego TeamSpeaka to naprawdę odradzam Ci, ponieważ stworzysz kolejny serwer jak 261536125361 innych, który się niczym nie wyróżni, będzie na nim siedziało po 8 osób, a na końcu i tak go wyłączysz bo stwierdzisz że nie warto się bawić.

Tak jak powiedział wyżej kolega. Trzeba przede wszystkim mieć pieniądze na swój projekt. A po drugie trochę na sam początek trzeba wyłożyć sporo.. bo nwm czy będziesz chciał np. mbota lub abota, albo i nawet zakupić licencję AAL. Nie opłaca się robić serwera tak zwanie na "tydzień".

Opublikowano

Co ty gościu pierd*lisz.. Pojęcia nie masz o czym piszesz i z kim , kiedy ja zaczynałem z Ts3 to ty jeszcze nie wiedziałeś co to komputer 

Udowodnij że ktoś aktualnie jest w stanie wywalić "darmówką" Hosteam, po za tym kvm na hosteam podlega takiej samej filtracji jak openvz więc gdzie tu różnica ? Owszem iż net-speak swoje usługi VPS OpenVZ stawia na serwerach dedykowanych w Hosteam ale aktualnie nie ma to znaczenia bo jakoś nic nie lata i dla twojej informacji KVM na net-speak to już OVH.

No i zanim następnym razem coś napiszesz, polecam:

https://sjp.pwn.pl/

Zaliczone Posty : 50 / 100 / 150 / 200 / 250 / 300 / 350 / 400 /450 / 500 / 550 / 600 / 650 / 700 / 750 / 800 / 850 / 900 / 950 / 1000

Opublikowano

Nie jakąś stronę mówił ,że znalazł i się bawił w sumie mnie to nie interesuje.Lecz był zbyt tępy żeby coś zrobić swojego a na bogacza nie wyglądał.Po rozszyfrowywaniu domeny miałem wyniki z których byłem w 100 % pewny ,że to hosteam nie będę ci wysyłać ss jak ktoś w tsa napierdala spróbuj sam :) hosteam to przeżytek.Przynajmniej najsłabsze vpsy nadają się jedynie pod musicboty.

178.217.184.151 - 1 oferta OpenVZ Hosteam

Bij ile chcesz, w sumie z darmówki leci to dasz radę. ^^

Opublikowano
9 godzin temu, AutoFX napisał:

Topowe serwery stoją na hosteam w tym mój serwer, który istnieje od 3 lat i nie miałem nigdy problemów. Pierdolnij się w głowę zanim następnym razem ocenisz. 

Opublikowano
13 godzin temu, AutoFX napisał:

Hahaha... człowieku ty wgl masz jakieś pojęcie o serwerach..?

Opublikowano
11 godzin temu, Kalambur99 napisał:

178.217.184.151 - 1 oferta OpenVZ Hosteam

Bij ile chcesz, w sumie z darmówki leci to dasz radę. ^^

Kuszące jednak muszę odmówić ponieważ nie bawie się osobiście w ddosowanie.

4 godziny temu, `.Łukasz. napisał:

Topowe serwery stoją na hosteam w tym mój serwer, który istnieje od 3 lat i nie miałem nigdy problemów. Pierdolnij się w głowę zanim następnym razem ocenisz. 

Pierdolnąć to mogę ciebie jak chcesz.Tak stoją ale zapytaj ich na jakich serwery stoją na openvz czyżby pol-speak stał na openvz.Doczytaj mistrzu bo poziom słaby widzę nie krytykuje kvm bo osobiście u nich mam ale openvz mi jebali osobiście kolega sprawdzał z darmówki.I też poleciało za

12 godzin temu, TheGrzesiuuu napisał:

Co ty gościu pierd*lisz.. Pojęcia nie masz o czym piszesz i z kim , kiedy ja zaczynałem z Ts3 to ty jeszcze nie wiedziałeś co to komputer 

Udowodnij że ktoś aktualnie jest w stanie wywalić "darmówką" Hosteam, po za tym kvm na hosteam podlega takiej samej filtracji jak openvz więc gdzie tu różnica ? Owszem iż net-speak swoje usługi VPS OpenVZ stawia na serwerach dedykowanych w Hosteam ale aktualnie nie ma to znaczenia bo jakoś nic nie lata i dla twojej informacji KVM na net-speak to już OVH.

No i zanim następnym razem coś napiszesz, polecam:

https://sjp.pwn.pl/

Kiedy ty zaczynałeś szczerze? nie interesuje mnie kiedy zaczynałeś ale o ile pamiętam miałem u nich usługę i kolega mi ją zddosował.Więc coś jest nie tak? z palca tego nie wysysam a ten słownik sobie możesz wsadzić w dupę komu potrzebny temu potrzebny.Tak jak mówię te openvz nie polecę jednak kvm ładnie się trzyma jednak bardziej wole netspeak.Tak cię to gryzie bardzo mi przykro ale skoro piszesz ,że nie jest w stanie to poproś kogoś.Żeby ci pierdolną jakąś darmówka ja osobiście tego nie zrobie jak pisałem nie interesuje mnie to ziomek mi nie napisał nazwe darmówki więc nie wiem również czym to zrobił.Ale skoro zrobił to jakaś musi być która rozkłada najsłabszą oferte hosteam co do tych silniejszych płatnym stresserem też polecą.Nie chce mi się pisać za bardzo ale mnie rozśmieszyłeś troszkę.Nie mam pojęcia z kim pisze ty to jakiś guru tak? haha ziomek nie rób siebie jakiegoś chojraka bo tylko się poniżasz. 

31 minut temu, ωιє∂źмιи. napisał:

Hahaha... człowieku ty wgl masz jakieś pojęcie o serwerach..?

Ziomek siedze w linuxie jak ty jeszcze na truskawki z drabiną zapierdalałeś.Wytłumacz mi jak ktoś zaczyna chejtować a ty w raz z nimi tylko wiesz z tego co widzę nie napisałeś jako jedyny nic sensownego.Jak bym nie wiedział to bym nie pisał to chyba proste? jak cie to przerasta to sorry możemy się w nieskończoność wykłócać tyle ,że to niczego nie zmieni.

13 godzin temu, muchomor321 napisał:

AutoFX jeżeli używałeś hosteam openvz w 2015/2016 roku to się nie dziw, ale przynajmniej takich bzdur nie wypisuj bo czasy się zmieniają i jak się nie jest na bierząco albo odblokuje port nie filtrowany to co się dziwisz 

W sumie dobrze człeku prawisz bo to było z 2 3 lata temu ale do chwili obecnej wole sobie stać na multigaming lub netspeak niestety może z czasem spróbuje u nich.Ale na chwile obecną jestem zadowolony z netspeak więc jak mówię póki nie mam tam problemów nie zamierzam się przenosić.

Opublikowano
28 minut temu, AutoFX napisał:

Pierdolnąć to mogę ciebie jak chcesz.Tak stoją ale zapytaj ich na jakich serwery stoją na openvz czyżby pol-speak stał na openvz.Doczytaj mistrzu bo poziom słaby widzę nie krytykuje kvm bo osobiście u nich mam ale openvz mi jebali osobiście kolega sprawdzał z darmówki.I też poleciało za

Kiedy ty zaczynałeś szczerze? nie interesuje mnie kiedy zaczynałeś ale o ile pamiętam miałem u nich usługę i kolega mi ją zddosował.Więc coś jest nie tak? z palca tego nie wysysam a ten słownik sobie możesz wsadzić w dupę komu potrzebny temu potrzebny.Tak jak mówię te openvz nie polecę jednak kvm ładnie się trzyma jednak bardziej wole netspeak.Tak cię to gryzie bardzo mi przykro ale skoro piszesz ,że nie jest w stanie to poproś kogoś.Żeby ci pierdolną jakąś darmówka ja osobiście tego nie zrobie jak pisałem nie interesuje mnie to ziomek mi nie napisał nazwe darmówki więc nie wiem również czym to zrobił.Ale skoro zrobił to jakaś musi być która rozkłada najsłabszą oferte hosteam co do tych silniejszych płatnym stresserem też polecą.Nie chce mi się pisać za bardzo ale mnie rozśmieszyłeś troszkę.Nie mam pojęcia z kim pisze ty to jakiś guru tak? haha ziomek nie rób siebie jakiegoś chojraka bo tylko się poniżasz. 

Ziomek siedze w linuxie jak ty jeszcze na truskawki z drabiną zapierdalałeś.Wytłumacz mi jak ktoś zaczyna chejtować a ty w raz z nimi tylko wiesz z tego co widzę nie napisałeś jako jedyny nic sensownego.Jak bym nie wiedział to bym nie pisał to chyba proste? jak cie to przerasta to sorry możemy się w nieskończoność wykłócać tyle ,że to niczego nie zmieni.

W sumie dobrze człeku prawisz bo to było z 2 3 lata temu ale do chwili obecnej wole sobie stać na multigaming lub netspeak niestety może z czasem spróbuje u nich.Ale na chwile obecną jestem zadowolony z netspeak więc jak mówię póki nie mam tam problemów nie zamierzam się przenosić.

"Ziomek siedze w linuxie jak ty jeszcze na truskawki z drabiną zapierdalałeś"

Twoje słowa kupy się nie trzymają.

Po drugie nie chejtuje tylko wyrażam swoje zdanie. Bo to co piszesz jest żenadą.

Opublikowano
25 minut temu, AutoFX napisał:

Właśnie prezentujesz że twoja opinia jest zerowa i bezsensowna, "ktoś, kiedyś, wywalił z darmówki". Kiedyś to kiedyś, teraz jest teraz, aktualnie hosteam nie poleci czy z darmówki czy ze stressera za 5 $ i następnym razem kiedy znów wlecisz z tekstem że twój ziomek/kolega czy ktokolwiek wywalił hosteam to może potwierdź to konkretnymi dowodami.

Dla autora tematu, polecam sugerować się gametrackerem i Polskimi serwerami na czym stoją bo na tym forum raczej prawdziwej opinii nie znajdziesz.

Opublikowano

Kłótnia za kłótnią.

VPS ECO - Hosteam

Wszystko pięknie, może i stabilnie będzie wam teamspeak stał, lecz jeżeli ktoś przyjebie, to jak wejdą pakiety, i nie wywali wam ts3, ale będziecie mieli 20% pakietów, jeżeli ich firewall nie wytnie attaku, VPS zostanie zablokowany na  24 godziny, lecz jest to tylko na eco, dopiero od VPS PRO, zaczynaja ruszać dupe. 

Jeżeli stawiasz TeamSpeaka, chcesz się wybić, załatw sobie orginalna licke, i idż na net-speak.pl

1.png

Opublikowano

Ale kupić vpsa z hosteam ECO i zainstalować tsa na nim i myśleć ze będzie działał stabilnie i nikt tego nie wyrzuci to się mylicie, trzeba jeszcze zablokować porty niepotrzebne np query ftp zmienić port ssh i zainstalować fail2ban 

A jak ktoś się nie zna najlepiej kupić vvps PL na net-speak który będzie ts stał na maszynie dedykowanej od hosteam 

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Hosting który polecam to Net-Speak.pl 

Pozostałe hostingi:
Hosteam
OVH - Jeśli znasz się troszkę na rzeczy
To chyba by było na tyle, jeśli szukasz pomocy zajrzyj do mojego tematu we Współpraca.

Opublikowano

Ale syf na tym forum.

#Temat

Na 100 osób wystarczy ci VPS z Hosteam'u ECO Base.

Jeżeli będziesz starał się o licencje NPL to nie stawiaj forum na Hosteamie tylko kup jakiegoś taniego VPS na przykład z ArubaCloud.

Jeżeli chodzi o ochronę DDOS to hosteam jest na razie najlepszym wyjściem.

A pod forum na arubie możesz sobie podłączyć CloudFlare, nie jest to może najlepsza ochrona, ale powinna wystarczyć.

Pij rozważnie.

Opublikowano
3 godziny temu, AutoFX napisał:

Jedyne co możesz to mi opierdolić pęto. Jesteś zwykłym robakiem, który jest krytykowany przez każdego użytkownika tego forum.. Przestań się już poniżać i wyjdź z tego forum robaku biedny. 

Opublikowano
26 minut temu, `.Łukasz. napisał:

Jedyne co możesz to mi opierdolić pęto. Jesteś zwykłym robakiem, który jest krytykowany przez każdego użytkownika tego forum.. Przestań się już poniżać i wyjdź z tego forum robaku biedny. 

Ty tam coś buraku masz.Jakie słowa robak pewnie sam masz w gaciach robaka i kurwa skaczesz ja się poniżam właśnie pokazałeś swój poziom.Z reszta takie pety jak ty to gaszę codziennie.

Nie chce mi się już z tobą pisać jebany bocie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...