Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Suszara

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, pewi napisał:

Modele ostatniego setu zbrojek (https://www.youtube.com/watch?v=qj61Gzu-_Go) zostały wyciągnięte z klienta gry - gdzie był to jedyny serwer który miał do nich dostęp. Nie publikowałem nigdzie tych zbrojek, ani obecnie ich nie sprzedaję (ponieważ sam chcę je wykorzystać). Na epvp temat z zawartością został od razu zablokowany po tym jak ktoś udostępnił owe wyciągnięte pliki. 

Także nie wyrażam zgody na użycie moich plików gr2 na serwerach (wyjątkiem są serwery hamachi oraz użytek własny).

Miejsca skąd były wyciągane te zbroje i bronie także nie miały pozwolenia na używanie ich także co ty mi tu...

Jeżeli jesteś właścicielem owego setu to proszę podaj dowód na to, że realnie tworzyłeś od podstaw szkielet, teksture itp.
Jeżeli używałeś tekstury od kogoś innego to także poprosiłbym o dowód od tamtej osoby, że tekstury zostały sprzedane do użytku przez twoją osobę.
Bajo

2i6eukk.jpg

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
11 minut temu, sajko harper napisał:10 minut temu, Papyros napisał:

Miejsca skąd były wyciągane te zbroje i bronie także nie miały pozwolenia na używanie ich także co ty mi tu...

Jeżeli jesteś właścicielem owego setu to proszę podaj dowód na to, że realnie tworzyłeś od podstaw szkielet, teksture itp.
Jeżeli używałeś tekstury od kogoś innego to także poprosiłbym o dowód od tamtej osoby, że tekstury zostały sprzedane do użytku przez twoją osobę.
Bajo

Serio z takim czymś mi tu wyskakujesz? Idąc twoim tokiem myślenia, to brak zgody na użycie tych modeli macie nie tylko ode mnie. Pliki gr2 są moję, co do tego akurat nie ma wątpliwości, ponieważ w plikach widnieje mój nick. Jeśli uważasz, że poświeciłem na to tylko klika dni, to jesteś w dużym błędzie. Również jeśli chcesz, to proszę bardzo możesz sam przecież sobie dodać nowy set do metina - nikt Ci nie broni poświęcenia masę czasu na ogarnięcie 3ds maxa oraz na przygotowanie modeli pod metina.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano
46 minut temu, pewi napisał:

Serio z takim czymś mi tu wyskakujesz? Idąc twoim tokiem myślenia, to brak zgody na użycie tych modeli macie nie tylko ode mnie. Pliki gr2 są moję, co do tego akurat nie ma wątpliwości, ponieważ w plikach widnieje mój nick. Jeśli uważasz, że poświeciłem na to tylko klika dni, to jesteś w dużym błędzie. Również jeśli chcesz, to proszę bardzo możesz sam przecież sobie dodać nowy set do metina - nikt Ci nie broni poświęcenia masę czasu na ogarnięcie 3ds maxa oraz na przygotowanie modeli pod metina.

@pewi szkoda czasu na takie osoby, uwierz mi :)

Opublikowano

Nie polecam serwera jeszcze raz...

Administracja wyciągnięta chyba ze ścieków, na serwerze nie znajdziecie żadnego ciekawego rozwiązania + Sushi to gruby warchlak..

Tanavis2.pl - World of Magic! #Sushi_noob, #mem tematyczny dla rozluźnienia atmosfery

Opublikowano

Nie polecam dno, wodorosty i kilometr mułu... zero reklamy co widać po aktywności na FB...
Administracja ma zero kultury, co widać po postach na mpc..

Lepszej sklejki to nawet perserga by nie zrobił! :D

PS!

GFAcaAL.jpg&key=423a49eeb1be26b58b48e640

sygna.png

Opublikowano
11 godzin temu, pewi napisał:

Modele ostatniego setu zbrojek (https://www.youtube.com/watch?v=qj61Gzu-_Go) zostały wyciągnięte z klienta gry - gdzie był to jedyny serwer który miał do nich dostęp. Nie publikowałem nigdzie tych zbrojek, ani obecnie ich nie sprzedaję (ponieważ sam chcę je wykorzystać). Na epvp temat z zawartością został od razu zablokowany po tym jak ktoś udostępnił owe wyciągnięte pliki. 

Także nie wyrażam zgody na użycie moich plików gr2 na serwerach (wyjątkiem są serwery hamachi oraz użytek własny).

Modele do metina są tak samo nielegalne jak tworzenie prywatnych serwerów - łamią prawa autorskie GF - nikt nikomu praw do tego nie dał. Jakiekolwiek modyfikacje w oparciu o prywatne serwery - łamią prawa autorskie.  Więc nikt nie ma prawa przypisać sobie "własności" czegoś co zrobił łamiąc jednocześnie ów prawa autorskie  Co za tym idzie - nikt nie ma prawa powiedzieć ze zrobił set i set jest jego własnością i nikt nie może go użyć bez zgody bo ów "autor" zgody na modyfikację i tworzenie od GF nie dostał i tak samo złamał prawa autorskie jak każdy inny prywatny serwer metina. 

Zarabianie i roszczenie sobie opłat / praw do "setów" jest tym samym co roszczenie sobie praw do filmów na stronach które je bezprawnie udostępniają i chcą kasę za możliwość ich oglądania. Strona z filmami (na przykład alltube)  nigdy nie będzie miała prawa pozwać kogoś bo udostępnił film na niej zawarty gdyż sama udostępnia nielegalną zawartość. Tak samo jak "twórca" setów nie ma prawa roszczenia i pozwania kogoś kto ów set sobie zabrał - bo to wszystko zostało stworzone w oparciu o nie swoją własność i brak praw i zgody od "właściciela" na zrobienie tego i modyfikację. Prywatny serwer jest nielegalny w oparciu o prawa autorskie GF i tyczy się to wszystkiego co z "privami" jest związane. Nie istnieje "prawo autorskie" w przypadku treści opartej o ich łamanie. Tak samo w kwestii wyciągania "modeli" z innych gier i przerabianie ich do metina - jest to równoznaczne z kradzieżą bo nikt nikomu pozwolenia na to nie dał.

Więc naucz się że gówno masz do gadania i pierdolenia z pozwoleniami i zakazami skoro sam zrobiłeś coś bez pozwolenia. Złamałeś prawo i prawa autorskie GF tak samo jak każdy kto przykładowo udostępnia w sieci filmy czy pirackie gry. A dodatkowo zarabianie na tym i czerpanie korzyści finansowych jest tym samym co zarabianie na "pirackich stronach z filmami czy grami". 

Opublikowano
7 godzin temu, Calienciak napisał:

Nie polecam serwera jeszcze raz...

Administracja wyciągnięta chyba ze ścieków, na serwerze nie znajdziecie żadnego ciekawego rozwiązania + Sushi to gruby warchlak..

#Sushi_noob, #mem tematyczny dla rozluźnienia atmosfery

Jakim trzeba być prostakiem i niewychowanym gównem, żeby cisnąć po jakiejkolwiek dziewczynie w dodatku w taki sposób. 

Idźcie wy dzieci kochane na tego swojego tanavisa bo to chyba jedyne co wam w życiu pozostało. 

Opublikowano
31 minut temu, sajko harper napisał:

Jakim trzeba być prostakiem i niewychowanym gównem, żeby cisnąć po jakiejkolwiek dziewczynie w dodatku w taki sposób. 

Idźcie wy dzieci kochane na tego swojego tanavisa bo to chyba jedyne co wam w życiu pozostało. 

Tanavis - który to już będzie i jak skończy ?? W szambie tak jak każdy poprzedni zapewne :P 

Co do serwera - nie oceniam i nie ocenię dopóki nie zagram. 

Opublikowano
2 godziny temu, sajko harper napisał:

Ona (chyba ona bo nie jestem pewny co do jej człowieczeństwa, a co dopiero płci) zasługuje na dużo gorsze rzeczy niż to, że ktoś ją tutaj powyzywa. Taka osoba co najwyżej nadaje się do kiszenia ogórków.

1 godzinę temu, iksDeeikSdE napisał:

Tanavis - który to już będzie i jak skończy ?? W szambie tak jak każdy poprzedni zapewne :P 

Nie wiem czy się naćpałeś majerankiem czy jak że pierdolisz takie głupoty w swoich postach, ale Tanavis stał około rok.

A w szambie to chyba się kąpiesz, że Ci tak mózg wyżarło. Twoja odpowiedź do pewiego to potwierdziła..

Opublikowano
3 godziny temu, sajko harper napisał:

Jesteś ostatnią osobą która ma prawo pisać "Jakim trzeba być prostakiem i niewychowanym gównem, żeby cisnąć po jakiejkolwiek dziewczynie w dodatku w taki sposób." Poczytaj jej posty i zobacz, jaką jest amebą.... Raków nie karmimy zrozum to randomie..

2 godziny temu, iksDeeikSdE napisał:

No 1 edycja stała 9 miesięcy :) Ten serwer postoi tydzień max. Dobrze mieć dostęp na betę od kolegi i zobaczyć bugi here.

sygna.png

Opublikowano
14 godzin temu, sajko harper napisał:

no tak bo ja będę dochodził i sprawdzał każde sety które dodaje na serwer i które są udostępnione(DO DZIŚ) na kilku forach, nie mój problem, że nie potrafisz upilnować swoich setów(o ile są to twoje bo nawet dowodu zadnego nie dostałem, znajac "3d grafików" to set wyciagniety z innej gry xD) 

No i tą wypowiedzią również podziękuję za grę na serwerze ;) Nie potraficie uszanować cudzej pracy, więc nie życzę wam sukcesu.

Jakie średnie maksymalnie wchodzą?

Jakby nie było jutra, jakby nie istniał czas, chwila to dziś sekunda, ale zegar dawno już zgasł...

Trzyma przy sobie nas tylko wspomnienie tego, jak było tu nam na początku

4875_blue.png [*] 30.09.2016r. [*] 9368_gold.png

Opublikowano
20 minut temu, MS-Dekador napisał:

Jesteś ostatnią osobą ktura ma prawo pisać "Jakim trzeba być prostakiem i niewychowanym gównem, żeby cisnąć po jakiejkolwiek dziewczynie w dodatku w taki sposób." Poczytaj jej posty i zobacz, jaką jest amebą.... Raków nie karmimy zrozum to randomie..

No 1 edycja stała 9 miesięcy :) Ten serwer postoi tydzień max. Dobrze mieć dostęp na betę od kolegi i zobaczyć bugi here.

która*

@Kubek122 możesz ich stąd wynieść? Nie chce syfu w temacie;d 

@up

dalej nie dostałem żadnego dowodu, że te sety należą do pewiego w 100%, są one udostępnione na różnych forach o metinie

Opublikowano
2 minuty temu, sajko harper napisał:

która*

@up

dalej nie dostałem żadnego dowodu, że te sety należą do pewiego w 100% 

Syfu? chyba prawdy...

Nie polecam ze względu na administrację oraz za zerowe zaangażowanie w serwer i reklamę (Nawet porządnej grafiki nie kupiliście.. Nic nie wydaliście, a chcecie zyskać i naciągnąć ludzi)... Jaka praca takie efekty więc nie dziwcie się :)

Z fartem :):):):) (SPRAWDŹ BUG Z KD) :sex:

sygna.png

Opublikowano
1 godzinę temu, MS-Dekador napisał:

Syfu? chyba prawdy...

Nie polecam ze względu na administrację oraz za zerowe zaangażowanie w serwer i reklamę (Nawet porządnej grafiki nie kupiliście.. Nic nie wydaliście, a chcecie zyskać i naciągnąć ludzi)... Jaka praca takie efekty więc nie dziwcie się :)

Z fartem :):):):) (SPRAWDŹ BUG Z KD) :sex:

Od dzisiaj obiecałam sobie, że będę miła dla wszystkich, nawet dla takich podludzi jak Ty.

Pragnę tylko przypomnieć, że inaczej pisałeś rok temu, czy nawet więcej, nie wspominając o tym złotym naszyjniku, którym nie tylko mnie pragnąłeś poderwać, bo i Patkę.

Każda Twoja obelga skierowana w moją stronę jest dla mnie większą motywacją, żeby ludzie mnie brali do projektów, a takim osobom jak Ty pękały zwieracze z zazdrości, że jednak no, ktoś mnie bierze.

Twoja grafika też nie jest piękna, no i ten, Tanvias v99 raczej, bo już kiedyś próbowaliście ten chłam odpalić, jeszcze Reygras miał tam AF.

Skoro dajesz nam tydzień to chyba nie problem założyć się o 300zł? :) Ale znając Ciebie to byś po przegranym zakładzie nie wysłał tego hajsu, tak jak mojej wypłaty za support na zdechłym serwerze. Aż dziwne, że Salur jeszcze Cię nie ma dość. Ale wiesz co, tym płaczem i wylewaniem żali w naszej prezentacji podbijasz nam temat na samą górę.

Temat można zamknąć, bo zaraz wleci główna zaktualizowana prezentacja.

@Kubek

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
3 minuty temu, Evil Smile napisał:

Od dzisiaj obiecałam sobie, że będę miła dla wszystkich, nawet dla takich podludzi jak Ty.

Pragnę tylko przypomnieć, że inaczej pisałeś rok temu, czy nawet więcej, nie wspominając o tym złotym naszyjniku, którym nie tylko mnie pragnąłeś poderwać, bo i Patkę.

Każda Twoja obelga skierowana w moją stronę jest dla mnie większą motywacją, żeby ludzie mnie brali do projektów, a takim osobom jak Ty pękały zwieracze z zazdrości, że jednak no, ktoś mnie bierze.

Twoja grafika też nie jest piękna, no i ten, Tanvias v99 raczej, bo już kiedyś próbowaliście ten chłam odpalić, jeszcze Reygras miał tam AF.

Skoro dajesz nam tydzień to chyba nie problem założyć się o 300zł? :) Ale znając Ciebie to byś po przegranym zakładzie nie wysłał tego hajsu, tak jak mojej wypłaty za support na zdechłym serwerze. Aż dziwne, że Salur jeszcze Cię nie ma dość. Ale wiesz co, tym płaczem i wylewaniem żali w naszej prezentacji podbijasz nam temat na samą górę.

@Kubek

Zamknijcie ten temat, ale ponownie otwierać i tak nie macie po co...

Chętnie Ci wyśle nawet 1.000 PLN jeśli postoi tydzień bez najmniejszego problemu i z jakimikolwiek graczami.

(co ma salur do ciskania pulpetów na MPC)

Opublikowano
7 minut temu, Evil Smile napisał:

@Kubek

Widzę ze boli Cię brak naszyjnika, ale okey podaj adres na pw, a z miłą chęcią kurier dostarczy ci ten naszyjnik. Nie chce, byś czuła się gorsza..

sygna.png

Opublikowano
10 minut temu, MS-Dekador napisał:

Widzę ze boli Cię brak naszyjnika, ale okey podaj adres na pw, a z miłą chęcią kurier dostarczy ci ten naszyjnik. Nie chce, byś czuła się gorsza..

Żebyś ty wiedział co jeszcze mnie boli, eh. ;)

Wleciała oficjalna publikacja. 

https://www.mpcforum.pl/topic/1620236-medium-cidariseu/

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
1 godzinę temu, sajko harper napisał:

która*

@up

dalej nie dostałem żadnego dowodu, że te sety należą do pewiego w 100%, są one udostępnione na różnych forach o metinie

Sajko rozum - nie potrzebujesz żadnych dowodów bo on nie ma prawa "sądzić " się o coś co zrobił nielegalnie. Jak chcesz na PW wytłumaczę ci dlaczego i o co w tym wszystkim chodzi :) - jest to modyfikacja bezprawna tak samo jak każdy priv. 

Opublikowano
15 minut temu, Dyktator_PL napisał:

Tak samo nie macie praw do założenia serwera prywatnego lol 

Tak samo do kłócenia się że sety są "Moje i nie wyrażam zgody na użycie" :) Nie ma czegoś takiego :) 

Bardzo podobnie niedawno jeden sąd wydał wyrok - gdzie Pan Kowalski oskarżył Pana Jarka o bezprawne użycie jego "twórczości". W toku postępowania okazało się iż Pan Kowalski  "tworząc" sam złamał prawa autorskie "innej firmy" i użył oraz zmodyfikował coś co nie jest jego i nie dostał na to pozwolenia od wspomnianej "Firmy" ( przykład  - sety do metina :) ) A że dostępne to było w sieci i każdy z tego korzystał - nawet firmy - i nie było podstaw twierdzić iż Pan Kowalski "dostał licencję i pozwolenie na modyfikację / tworzenie na bazie oryginału " zostało to potraktowane jak "świadome naruszenie praw autorskich w celu czerpania zysku". Mimo iż włożył w to masę pracy i masę czasu , zarabiając na tym.  Pozew Pana Kowalskiego obrócił się przeciwko niemu. Wyrokiem sądu Pan Kowalski nie ma prawa sądzić się o wykorzystanie jego własności gdyż to co stworzył nigdy do niego nie należało. Sprawa skończyła się w ten sposób iż pozew Pana Kowalskiego został oddalony kategorycznie , a jak Pan Kowalski tak Pan Jarek zostali poinformowani o przekazaniu info do "właściciela" i w jego gestii będzie to czy wniesie sprawę "o naruszenie praw autorskich przez Pana Kowalskiego " co już zrobił ale do obu Panów żądając od nich sporych odszkodowań pieniężnych.

A serwery prywatne są jak sam napisałeś nielegalne i każdy doskonale to wie - i robi je na własną odpowiedzialność jak i sety. I tak samo nie ma prawa powiedzieć nikt "te pliki są moje i nie wolno ich używać". Wiec wracamy do punktu wyjścia :) 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 24.06.2017 o 21:06, pewi napisał:

Tak z takim czym wyjezdzam.

Wyeksportowac gr2 i zmienic nazwe tez sobie mogę. Zbroje są wyciągane z innej gry więc nie jesteś ich właścicielem.

2i6eukk.jpg

Opublikowano
14 godzin temu, Papyros napisał:

Tak z takim czym wyjezdzam.

Wyeksportowac gr2 i zmienic nazwe tez sobie mogę. Zbroje są wyciągane z innej gry więc nie jesteś ich właścicielem.

To sobie tak zrób? Piszesz to jakby to była chwila roboty... następny który się gówno zna, a najwięcej ma do powiedzenia.

Zresztą widzisz abym gdziekolwiek ogłaszał się, lub cokolwiek wspominał, że sprzedaje modele 3d (lub cokolwiek)?

Jedyne co możesz ujrzeć w sieci z moich prac, to są to poprawiane modele eksportowane przez inne osoby, lub też poprawione ymirowskie modele (animacje, model). Tyle, że to wszystko (jak i biblioteka modeli) zostały przeze mnie udostępnione całkowicie za darmo.  

Kolejna sprawa jest taka, że jest to obecnie jedyny set w sieci, który posiada odbugowane wszystkie kości (jeśli jesteś takim ekspertem, to proszę zrób i to sam - nie, zmiana nazwy kości nie pomoże).

Jak sobie sam wyeksportujesz identyczne modele to nie mam nic do tego, ale jeśli korzystasz z plików gr2, gdzie sam szkielet postaci jest autorski, oraz sam model został zoptymalizowany/edytowany pod metina, to z tym mam już problem.

P.S zaznaczam, że pisząc to wszystko powoływałem się na politykę mpcforum, która rządziła się własnymi prawami w dziale tworzenia serwerów Metin2 (aby nie zrobił się burdel). Niestety, ale widzę, że cofamy się do polityki porównywalnej z rumunskimi forami, bo za epvp, czy za metin2zone jesteśmy obecnie w tyle.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...