Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up tak jak pisałem potrzebne jest php 7.1 Ty używasz php 7 podałem Ci komendę dla php 7.1 

To jest ukryta treść, proszę

@up tak jak pisałem potrzebne jest php 7.1 Ty używasz php 7 podałem Ci komendę dla php 7.1 

Kontakt

TS3: TeamOkon.pl
Discord: Majcon#9704

FB: https://www.facebook.com/Majconxd/

76561197969016953.png

• Odpowiedzi 425
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

dobra, ale mam usunać sama nazwe void czy cala linijke w funcions.class? lub cos dodac zamiast voida?

@majcon

Edytowane przez capanda12
Opublikowano

usunolem i nic , z kazdej liniki gdzie bylo yo skasowalem a bot dalej nie wchodzi na serwer

usunolem i nic , z kazdej liniki gdzie bylo to skasowalem a bot dalej nie wchodzi na serwer

Opublikowano
5 godzin temu, DragonHD112 napisał:

Moje logi:

Co mam zrobić w takiej sytuacji?

Przed instalacją wykonaj update i upgrade.

apt-get update

apt-get upgrade

I nie pobieraj tego w /home/sinusbot ;p

Opublikowano

@Majcon

Dalbys rade mi podrzucić ten plik już skonfigurowany , bo ja coś robię ewidentnie źle i bot sie nie włącza. a nwm jak to do konca mam usunąć:

Dnia 12.06.2017 o 19:39, Majcon napisał:

usuń samo

Opublikowano
2 godziny temu, capanda12 napisał:

@Majcon

Dalbys rade mi podrzucić ten plik już skonfigurowany , bo ja coś robię ewidentnie źle i bot sie nie włącza. a nwm jak to do konca mam usunąć:

Wydaje mi się że łatwiej będzie zaktualizować PHP do wersji 7.1 ułatwi to sprawę podczas aktualizacji bota w pierwszym poście podałem link gdzie jest opisany proces instalacji php 7.1

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
Dnia 12.06.2017 o 23:15, Kalambur99 napisał:

Przed instalacją wykonaj update i upgrade.

apt-get update

apt-get upgrade

I nie pobieraj tego w /home/sinusbot ;p

Nadal to samo:

Cytat

root@kamar:~# sudo apt-get install php7.1-sqlite3
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
E: Unable to locate package php7.1-sqlite3
E: Couldn't find any package by regex 'php7.1-sqlite3'

nie mam pojęcia o co chodzi ;d

Opublikowano
2 godziny temu, Trymad napisał:

Fajnie jakbyś dodał TOP10 Osób najwięcej połączonych ( %CLIENT_TOTALCONNECTIONS% )

Myślałem o dodaniu tego ale stwierdziłem że ludzie będą to sztucznie nabijać żeby być w top 10

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano
Dnia 18.06.2017 o 02:12, Majcon napisał:

Jaką masz zainstalowaną wersję php? i jaki system 

2.6.32-042stab120.19 #1 SMP Mon Feb 20 20:05:53 MSK 2017
a wersja php -> 5

Dnia 18.06.2017 o 02:12, Majcon napisał:

Jaką masz zainstalowaną wersję php? i jaki system 

poprawka **

Linux kamar 2.6.32-042stab120.19 #1 SMP Mon Feb 20 20:05:53 MSK 2017 x86_64 GNU/Linux

Opublikowano (edytowane)

Bardzo dobry bot jak na podstawowe funkcje :) Polecam, wszystko działa !

Z błędów, które zauważyłem:

- Przy usunięciu kanału np. od połowy (nie tylko przy wolnych) - nie aktualizują się prawidłowo numerki.

7Wh3i6K.png

Mam propozycje, a mianowicie:

- Przy tworzeniu kanału dodać zmianę description np.

-------------------------------------

Właściciel: nick

Data utworzenia: data_u

-------------------------------------

- Będąc przy powyższym pomyśle, przydałaby się do tego komenda na zmianę właściciela np. !channel-admin <nick> z równoczesną zmianą nazwy kanału i desc.

Czekam na następne aktualizacje! Napewno zobaczę i skomentuję ;)

Dzięki!

Edytowane przez Majako
Opublikowano
10 godzin temu, Trymad napisał:

Jak ustawić ten pid w kanałach żeby je czyściło co 7dni? Mógłby ktoś wytłumaczyć?

Aby bot wiedział gdzie ma sprawdzać kanały prywatne muszą być one wpięte do innego kanału i pid to jest cid tego kanału 

Dnia 21.06.2017 o 08:09, Majako napisał:

- Przy usunięciu kanału np. od połowy (nie tylko przy wolnych) - nie aktualizują się prawidłowo numerki.

Naprawione aczkolwiek jeszcze u mnie na dysku 

- Przy tworzeniu kanału dodać zmianę description np.

Jakbyś mógł napisać co tam ma być ustawiane oprócz nicka i daty to dodam to 

komenda na zmianę właściciela np. !channel-admin <nick>

Komendy to mały problem bo bot potrzebowałby dodatkowej instalacji ponieważ aby odebrać wiadomość musi czekać na tą wiadomość inaczej blokuje cały kod chyba że jest inna opcja o której nie wiem 

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

Witam, ponownie aktualnie pracuje nad systemem komend dla bota będzie to niestety wyglądać tak, że będą dwie instalacje jedna do zarządzania druga do komend i mam kilka pytań.
Jakie mają być komendy? Bo aktualnie jest tylko !allpoke.
Czy do komend ma mieć dostęp dana grupa czy zrobić to tak, że poprzez komendę np. !staff nick 1-5 będzie można nadać dostęp do komend dla użytkownika. Liczba od 1 do 5 będzie oznaczać moc admina.
Wszystkie sugestie możecie pisać tu w poście lub na pw forum/gg/steam.

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

[29-Jun-2017 20:21:21 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /root/TS3Bot-master/class/functions.class.php on line 104
[29-Jun-2017 20:21:21 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /root/TS3Bot-master/class/functions.class.php on line 104
[29-Jun-2017 20:21:22 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /root/TS3Bot-master/class/functions.class.php on line 104
[29-Jun-2017 20:21:22 Europe/Berlin] PHP Warning:  array_filter() expects parameter 1 to be array, null given in /root/TS3Bot-master/class/functions.class.php on line 104

Opublikowano

Mozesz dodac komendy

!zebranie - mova administracje[wyznaczone grupy] na kanał zebrania

!channelcreate [dbid_clienta] [liczba_podkanalow] - tworzy kanał dla dannej osoby

!pokeon - wlacza powiadomienia pokowania

!pokeoff- wyłacza powiadomiena pokowania

!channelspr - sprawdza czy zgadzaja sie daty pokoi prywatnych [jesli nie , usuwa kanał lub wpisuje w nazwie kanalu {zmien date masz24h} ]

!addadmin [Id_Rangi] [sort_rangi] - dodaje do listy administracji w configu nowa  range administracyjna ,i sortuje ja np, jako 3

Opublikowano

Pobrałem go tylko ze względu na spoko kickanie za niedozwolony nick. Ale co jest ? 15 minut pieprzenia z zainstalowaniem php7, gdy już bot działa to nie kicka za błędny nick [Inne funkcje działają] Ehh 

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano (edytowane)
Dnia 10.06.2017 o 20:08, Majcon napisał:

aj brak pakietu sqlite

Pamiętaj że wymagana wersja do php 7.1 na 7.0 też pójdzie ale trzeba wywalić voida 

tego bota napisał bym w 5 min :) pisałem lepsze boty 215 linijek kodu a funkcje te same co w innych botach  :)  i nie ustawiłeś w bocie na który kanał ma wbijać bot ehh słaby bot 

:) nie polecam 

Edytowane przez iHous_1877
Opublikowano
15 godzin temu, muchomor321 napisał:

Pobrałem go tylko ze względu na spoko kickanie za niedozwolony nick. Ale co jest ? 15 minut pieprzenia z zainstalowaniem php7, gdy już bot działa to nie kicka za błędny nick [Inne funkcje działają] Ehh 

u mnie działa https://scr.hu/YdPDln może coś źle w configu ?

15 godzin temu, iHous_1877 napisał:

tego bota napisał bym w 5 min :) pisałem lepsze boty 215 linijek kodu a funkcje te same co w innych botach  :)  i nie ustawiłeś w bocie na który kanał ma wbijać bot ehh słaby bot 

:) nie polecam 

no właśnie tylko Twojego bota jakoś nie widać 

Mój bot to jest nadal wersja beta która może posiadać błędy oraz braki optymalizacji 

Kontakt

76561197969016953.png

Opublikowano

W tym rzecz że go jeszcze nie ustawiałem, Wszystko dałem na false oprócz kickania za nick i dla testów zmianę nazwy serwera. All było deafult [admin,root] Po wpisaniu na nowym użytkowniku admin oraz root nic się nie działo. Cały czas byłem [Nowe id bez żadnych permisji]

Życie to fabuła. Przestałem bać się wyborów, bo i tak tylko wspomnienia zostają.

https://grzyb.ovh

Opublikowano
4 godziny temu, Majcon napisał:

u mnie działa https://scr.hu/YdPDln może coś źle w configu ?

no właśnie tylko Twojego bota jakoś nie widać 

Mój bot to jest nadal wersja beta która może posiadać błędy oraz braki optymalizacji 

nie udostepniam swojego autorskiego :)