Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Closed - migracja / Thermal-MU / Dynamic 80X / Addons & Customs

MUThermal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Party system został nieco zedytowany:

Chcieliśmy trochę wyeliminować ludzi, którzy grają na 3 kontach, z reguły AFK na spocie w 3 postacie, dlatego co postanowiliśmy:

• 2os w pt dają 90 % expa na głowę
  • 3os w pt dają 90 % expa na głowę
  • 4os w pt dają 110 % expa na głowę
  • 5os w pt dają 115 % expa na głowę

Webginers.pl [STRONY INTERNETOWE] [GRAFIKA KOMPUTEROWA] [SERWERY MU ONLINE]

Opublikowano

Chcieliśmy trochę wyeliminować ludzi, którzy grają na 3 kontach, z reguły AFK na spocie w 3 postacie, dlatego co postanowiliśmy:

ale fajnie ze w koncu trafilem na myslacych adminow :D Przy tych ustawieniach bedzie miala sens gra solo lub w 5 osob natomiast nolifienie afk 24/7 z 3 klientami troche straci sens szczegolnie ze eventy zapowiadaja sie fajnie :)

Opublikowano

Witam ----dalej na postaci Mgla mam buga ostatnio jak pisalem wyczysciles mi depo a ten bug jest na postaci i zaimuje 1 kratke

pozdrawiam

Za chwilkę zajrzę do tego twoja backpacka, ale widziałem ostatnio, że było wszystko ok.

ale fajnie ze w koncu trafilem na myslacych adminow :D Przy tych ustawieniach bedzie miala sens gra solo lub w 5 osob natomiast nolifienie afk 24/7 z 3 klientami troche straci sens szczegolnie ze eventy zapowiadaja sie fajnie :)

Cieszymy się, że doceniacie nasz "tok" rozumowania :D

Dzisiejszego dnia chcemy dopiąć wszystko na ostatni guzik !!

#BETA

Na stronie serwera pojawiło się kilka zmian, jeżeli ktoś nie zauważył to proszę kliknąć CTRL+F5, aby przeładować cookies

Opublikowano

Z tym systemem expa na przestrzeni resow jest lepiej niz z ogranicznikami które czasem admini wprowadzali , a co miało swoje wady :)

P.S. chętnie wpadnę testować jak będzie jakiś innych host prócz (MEGA), bo jednak sobie z tym nie radze i nie wiem dlaczego .

Opublikowano

Kolega DualCore zuploadował,

https://drive.google.com/uc?id=0BxgRPFVT14jtQ294cFVRa3dHUEE&export=download

SCAN http://i.imgur.com/t2b4WOo.jpg

Opublikowano

Ok spoko dzięki :P Jestem już w grze tylko powiedz mi co ta gra taka ciemna i mało żywa  ( chodzi o kolory )

P.S. Czy jest możliwość zwiększenia expa jeszcze na czas testow?

Opublikowano

Ok spoko dzięki :P Jestem już w grze tylko powiedz mi co ta gra taka ciemna i mało żywa  ( chodzi o kolory )

P.S. Czy jest możliwość zwiększenia expa jeszcze na czas testow?

W lorenci nie ma  gigantow tam gdzie byc powinny^^?

Siema server of ?wlasnie wrocilem chcialem potestowac ale dzieje sie tak jak przed dodaniem do DEP ?

Dzieki za usuniecie  ---- szubciutko to zrobiles  teraz jest ok

Giganty są tam gdzie były zawsze, testowalismy nowe moby tam i dlatego sa podkrecone.

Serwer jest online, dodaj do wyjatkow jeszcze raz, moze pomoze?

Opublikowano

Prawdopodobnie serwer został ustawiony w pełni, zostało małych parę rzeczy do przetestowania.

Wejdź i pomóż dopiąć wszystko na ostatni guzik, masa testerów w ciągu dnia, za co naprawdę dziękujemy - gdyby nie wy nie znaleźlibyśmy wielu rzeczy.

Ja w obecnej chwili zacząłem expić nową postacią DL+EE i sprawdzam drop/exp/spoty. - będę to robił 24 godziny, aby sprawdzić jak będzie wyglądać początek czy nie za trudno/łatwo.

Zapraszam serdecznie, testy trwają do 05.06 - po testowym CS, który odbędzie się o 20:00 wyłączamy bete.

Pozdrawiam i zachęcam do skorzystania z naszej wizji serwera :D

@@Update BETA #2

Serwer:

• został zmieniony cały system dropu dla następujących bossów: Kundun, Selupan, Medusa, od tej pory dropić będą z nich sety/bronie 380 poziomu - które będą działać od 1 poziomu, dlaczego taka zmiana? Powód był bardzo prosty, wcześniej miały lecieć z nich sety 400 poziomu, ale po przemyśleniach i porównaniu seta 400 do zwykłego seta +2 opcje + DDI, niestety musieliśmy wyeliminować tą nierówną walkę i pozbyliśmy się przedmiotów 400 poziomu,
  • z bossów z powyższego opisu dodaliśmy również paczki kamieni z niską szansą na drop,
  • Postać Elf został poprawiony pod względem PVM/PVP,
  • Każda z map posiada już spoty, jest ich mnóstwo, więc jesteśmy przygotowani na oblężenie :),
  • Drop zen został odrobinę podniesiony do góry,
  • Koszt resetu został ustawiony na stałą kwotę 150 000 000 zen za każdy reset, jest to duże utrudnienie, ponieważ zen jest ciężko dostępny,
  • Sprawdziliśmy poprawność dropu z Gold Monsters oraz ich siły, - została lekko podniesiona do góry, szczególnie możliwość zadania najwyższego ataku,
  • Usunięta została możliwość zakończenia ostatniej części questa 3 poziomu - zabijając Dark Elfa w Devil Square,
  • Zebranie 3 części potrzebnych do questa może trochę sprawdzić kłopot, ponieważ bossy zostały zedytowane  - zwiększono im wartość HP/Siły ataku/Defa oraz czas respawnu zwiększony do 20 minut,
  • Dark Elf będzie respił się co 2 godziny od zabicia w Refuge,
  • Dodana została nowa inwazja Dark Intruder, którą możemy spotkać w devias 3 - 2 razy dziennie co 12 godzin,
  • Drop z Chaos Card ( możemy ją uzyskać w BC7/8 ) został wyedytowany tak, abyśmy podczas prania karty w odpowiednim miejscu mogli uzyskać każdy item excellent z przedziału BOK+1 do BOK+5 +1/2 opcje pomijając luck/opt,
  • Zwiększony poziom trudności w wykonaniu BC7/8, potwory są teraz silniejsze,
  • Dodałem poprawne zabezpieczenia klienta, jeżeli chodzi o edycję plików,
  • Buff BK jest zależny od VIT,
  • Liczba potionów w sklepach została zwiększona do : HP max 30, Mana 255, oraz brak możliowści stackowania więcej niż podane wartości powyżej,
  • Dodano do antyhacka sprawdzanie wartości speed dla każdej z postaci - zapis do logu,
  • Poprawiona została wartość dropu części zaproszeń do eventów typu BC/DS/IMP,
  • Dodano do sklepu zaproszenie do Chaos Castle,
  • Usuneliśmy możliwość zakupu konta VIP,

Strona:

• dodany został nowy ranking Duel,
  • na czas tygodnia zablokowana możliwość dotacji serwera,
  • zaktualizowane logotyp serwera,
  • dodanie kilku modeli graficznych w celu urozmaicenia strony serwera,

Forum:

• wszystkie tematy/poradniki zostały przetłumaczone na język angielski i na odwrót,
  • dodaliśmy możliwość uzyskania odznaczeń za pomoc,aktywność na forum serwera,
  •  

Opublikowano

Serwer zapowiada się świetnie po prostu świetnie. Już sama publikacja to udowadnia, jednak dopiero po wejściu do bety możemy zobaczyć prawdziwy ogrom pracy jaki wykonali admini. Z resztą, czas odpowiedzi na forum to również dosłownie kilka min... powiem szczerze, że nie spotkałem się jeszcze z tak aktywnie działającym zespołem. Chapeau bas, czekam z niecierpliwością na sobotę ! Widzimy się na serwerze.

Opublikowano

potwierdzam, odwalili kupe roboty, troszke jednak potrzeba zeby przyzwyczaic sie do zmian bo warpy na kluczowych mapkach przenosza nas do przebudowanych safe MPCforum zwykle w innych miejscach niz przyzwyczailismy sie, w niektorych miejscach sa tez dodatkowe przejscia

Opublikowano

Przez najbliższą godzinę serwer może nie działać, strona również.

Pracujemy nad zabezpieczeniami oraz konfiguracją firewalla,

Zwiększamy również zasoby maszyny,

Za utrudnienia przepraszamy.

Opublikowano

@Selfir chodzi generalnie o to żeby zmniejszyć dystans safe-sone - open-world oraz zmniejszyć możliwości gate-killerów.

Nowe miejsca nie szczególnie odstają, są umieszczone w takich miejscach, że nie ważne którędy wyjdziemy - znajdziemy odpowiedni spot.

W Tarkanie trzeba było długo iść by wyjść, wychodziło się przeważnie jednym wyjściem - w lewo, wyjście w prawo i tak prowadziło nas do wyjścia bardziej popularnego, teraz w Tarkanie mamy naprawione mosty, przesunięty safe-sone i po mapie możemy poruszać się o wiele swobodniej.

W Aidzie znów przez całą naszą drogę do spotów (wolnych o ile się znalazły) zawsze po drodze mogliśmy oberwać alby tylko przelecieć się po mapie by zobaczyć że wszystkie spoty są zajęte, teraz safe-sone jest bliżej środka, i nieważne którędy wyjdziemy - znajdziemy swój spot - podobnie jest w Icarusie.

Jest dobrze ;)

Opublikowano

nie odpala się teraz, wyskakuje że wykryto podejrzane oprogramowanie gdzie nawet przeglądarkę miałem wyłączoną

Opublikowano

nie odpala się teraz, wyskakuje że wykryto podejrzane oprogramowanie gdzie nawet przeglądarkę miałem wyłączoną

Daj mi swoje IP na pw to Ci powiem co dokładnie Cię blokuje.

Możliwe, że to przez nasze on/off vps.

Opublikowano

Wczoraj normalnie chodziło, coś po waszej stronie musi być nie teges. Wolałbym nie podawać ip.

Po 1. Po naszej stronie jest wszystko ok, w obecnej chwili VPS jest wyłaczony bo dokładają nam RAM i Rdzeń, 

Po 2. Nie chcesz podać IP to podaj login do konta to sam sobie wyciągne ip i Ci powiem co się gryzie,

Opublikowano

Witam mam problem ze strasznie ciemnym obrazem,tylko na dole okna gry jest maly pasek z przeswitem normalej gry,czy ktos mial tki problem..Spotykam sie z tym pierwszy raz

Opublikowano

Witam mam problem ze strasznie ciemnym obrazem,tylko na dole okna gry jest maly pasek z przeswitem normalej gry,czy ktos mial tki problem..Spotykam sie z tym pierwszy raz

Wykasuj z klienta: Qeffects.txt, Qeffects.cfg oraz OpenGL32.dll

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...