Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Closed - migracja / Thermal-MU / Dynamic 80X / Addons & Customs

MUThermal

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W jaki sposób? Jakiś błąd ? Napisz na forum.

Webginers.pl [STRONY INTERNETOWE] [GRAFIKA KOMPUTEROWA] [SERWERY MU ONLINE]

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W jaki sposób? Jakiś błąd ? Napisz na forum.

juz poprawiłem trzeba zgodność ostawić z xp i jest ok ... na win 10 wyskakiwało mi co 3 minuty blad main.exe i crashowalo klienta

Opublikowano

Odzwierciedli nam stare czasu MuO.

Jewel of skillei i inne crapy. Pliki macie jakies argentynskie czy jak?

Czekam tylko na bardziej kreatywne nazwy serwerow jak np. CapacitorMu albo RezerwuarMu czy tez RadiatorMu.

Ludzie slyszac o starych czasach mysla o 0.97, 0.99b, max o s2 a tutaj mamy s6 plus jakies jewele ze starych czasow.

Kreatywna wypowiedź na wysokim poziomie. Jak dobrze pamiętam twój projekt "BCMU" - Jak to powiedziałeś stare czasy S2 max :)

Nie będę komentował. - jak widać testerzy wchodzą i są czymś zaciekawieni. - w obecnej chwili 10 online. 

Zmieniamy "szarą" rzeczywistość w nowy sezon z małymi udoskonaleniami. 

"Stare czasy" - mamy na myśli bardziej rywalizacje o każdy przedmiot/niskie expy/drop. 

Nie jesteśmy w epoce kamienia łupanego. - technologia idzie do przodu, a my nie chcemy cofać się za bardzo w tył jeżeli chodzi o grafikę. 

Brak helpera w obecnych czasach jest nie opłacalny. Najpierw zadbaj o siebie potem oceniaj inncych.

PS. Nazwy, które wymyśliłeś są denne, co to? Skrzyżowanie Battlefielda z MUOnline?

Mógłbyś zmienić podpis, www. Twojego projektu "bedkompanymu" nie działa.

Pozdrawiam THERMAL

Osobiście w związku z BCMU nie mam sobie nic do zarzucenia poza brakiem czasu ale nie o tym teraz mowa.

"Stare czasy"- jak widać pojęcie różnie odbierane więc polecam doprecyzować. "Cofać się w tył" (niezły pleonazm swoją drogą) jeśli sam serwer będzie bogaty w błędy jak sam opis to nie wróżę dalekiej przyszłości. Pisałeś coś o grafice? Proszę Cię, nie ośmieszaj się jeszcze na starcie. Brak komentarza co do tej kwestii.

PS. Nazwa, którą wymyśliłeś też jest denna. Jedyne, co mi się kojarzy to, że maszyna będzie się przegrzewać :)

Co do nazwy mojego serwera to niestety muszę Cię rozczarować, bo skojarzenie nietrafne ale jak już wcześniej wspomniałem nie o mnie tutaj mowa, lecz o Tobie, a raczej o serwerze "starych czasów" jaki usilnie w pełni zmotywowany planujesz postawić.

Jeśli chodzi o link do mojego projektu- jeżeli szukasz inspiracji u kogoś to na pewno stworzysz coś wyjątkowego :)

Pozdrawiam i polecam skupić się na sobie, bo na własnej publikacji robisz offtop pisząc o mnie i mojej działalności w MuO tym samym robiąc mi reklamę, której nie potrzebuję.

Mimo wszystko życzę udanego i kreatywnego projektu i wielu graczy.

Pozdrawiam

www.badcompanymu.eu

Projekt s2 pvp

Opublikowano

ZyLsoN, na dzień dzisiejszy przewidujemy możliwość podłączenia 3 kont z jednego IP.

Info, mocno wstępne z racji na to że docieramy wszystko in-game, takie było założenie a czy coś się zmieni to już tylko trzeba czekać.

BCMU, jesteś gwiazdą, wystarczy wejść w Twój profil i jedyne co może się kojarzyć z Twoją "działalnością" w MuOnline to patologiczne posty i nastawienie kierowane do większości publikowanych serwerów.

Opublikowano

Zapraszamy na serwer oraz forum!

Uaktualniliśmy sklepy - można śmiało sprawdzić jak to będzie wyglądało po starcie, rozgrywka będzie nastawiona na hard - z widocznym progresem.

Ciężko opisać cały nasz system, ale będzie złoto. Staramy się dopracowywać każdy szczegół.

Jeżeli są jakieś propozycje cd. serwera to bardzo proszę kierować je na nasze forum bądź bezpośrednio tutaj.

Do zobaczenia MUManiacy :)

Opublikowano

Witam zainteresowaliscie mnie servem i ustawieniami zasysam i lukne jak to wyglada moze sie okazac ze to jest to

poadrawiam

Zapraszam również do odwiedzenia forum. 

Nowy temat poruszający kwestie dobrowolnej dotacji na rzecz rozwoju serwera.

Pozdrawiam

THERMAL

giphy.gif

Update z dnia 22.04.2017 z beta testów. 

• master exp został zwiększony do 50 na stałe,
  • zostały wdrożone custom inwazje,
  • Event White Wizard powinien działać poprawnie i został również podkręcony pod względem ilości HP i zadawanego obrażenia,
  • drop przedmiotów z questa został pomniejszony, 
  • zwiększenie ilości HP mobowi Lunar Rabbit z eventu "CUSTOM",
  • podkręcenie questu 3 poziomu dla każdej z klas, dot. mapy Barracks,
  • spawn Dark Elfa ustawiony został na 2 h
  • poprawienie wypadajek, tak aby szansa na wypadnięcie przedmiotu miała 75 %, 25 % to zen,
  • dodanie wymaganej ilości zen za każdy reset 100 000 000 zen,
  • zmniejszenie szansy na drop kamieni na spotach o połowe - na prośbę testerów, stwierdzono zbyt duży drop kamieni,
  • podkręciłem również event BC7/8 tak aby ten event sprawiał pewną trudność w przejściu, ale oczywiście coś za coś, został zwiększony również drop na tej mapie o 10 % !
  • Drop Chaos Card będzie tylko i wyłącznie z BC 7 / 8, w reszcie poziomów dostaniemy za przejście chaosa

Opublikowano

Witam, jestem testerem od samego prawie początku trwania testów. Jestem wniebowzięty, mimo, iż ktoś pisał, że starzy wyjadacze polują na s2. Fakt faktem te wersje miały mniej błędów, ale jest już tyle sezonów, że nawet ja stary wyjadacz nie doceniam już s2, czy s3. Ze wszystkich sezonów właśnie sezon 6 przykuwa moją uwagę najbardziej i nie dalej. 

Server bardzo godny polecenia, Administracja bardzo się stara dopinać wszystko na ostatni guzik. Testerzy tacy jak ja sprawdzają wszystko nawet najgorsze i najmniejsze szczegóły są poprawiane !

Ambicje Thermala oraz Cote1X są godne podziwu chcą stworzyć coś nowego i wątpię, by potrzebowali takich uwag, że to co robią to chłam. Bardzo mocno starają przeciwstawić się błędom gry. Jest ich coraz mniej, ale na pewno są jakieś w ukryciu. Pomóżcie nam dopracować server do idealnego ! 

Co chwilę wychodzą nowe rzeczy, na forum, aż miło się wszystko czyta !

Zapraszamy na http://thermal-mu.com/index.php oraz na forum przekonajcie się sami ! ! !

Opublikowano

@wiera dzięki za wypowiedź.

Dla tych co nie mogą znaleźć powiązania z "stare dobre czasy MUOnline" i "Sezon6". - faktycznie obalające.

Generalnie chodzi tutaj o:

• Sezon6 to sezon który musieliśmy podać w publikacji. Z takimi plikami do was przychodzimy, ale wychodzimy z zupełnie innymi.
  • Nie będzie tutaj rzeczy takich jak: Rage Fighter, Gens czy Socketów w przedmiotach. W związku z tym nie będzie postaci udziwnionych tzw. OP
  • Nie kładziemy nacisku na ciągłe wzmacnianie się resetami, niema tutaj FS (Full Statów jednego atrybutu), maksymalna liczba pkt. po RR to 30'000 pkt do rozdania
  • Serwer jest jak najbardziej zbalansowany. Staramy się wyciągnąć jak najwięcej z PVM czy Eventów niż polowań na "Helperze" wszystkiego w zasięgu 8 kroków
  • Niema tutaj spotów słupkowych, owszem są rozwiązania dla DK/BK/BM, ale nawet sam BM, będąc aktywnym, szybciej wbije resa niż DW stojący na "Helperze"
  • Większość dodatków to dodatki autorskie. Np. odświeżone mapy, to przerobienie na lepsze map oryginalnych tj. safezony, przebudowa Losttower czy renowacja mostów w Tarkan - mniejszość
  • Postaramy się aby walutami były: 1. Zen, 2. Przedmioty (T2W), 3. Jewele.
  • Serwer będzie praktycznie co tydzień aktualizowany w nowe komponenty tj. Inwazje, Eventy czy spoty.

Zapraszam wszystkich do testowania naszych ustawień. 

Prawdopodobnie termin nieznacznie się przesunie, dlatego że nasi testerzy znajdują to, czego my nie znaleźliśmy za co wielce dziękujemy.

Opublikowano

Osobiście w związku z BCMU nie mam sobie nic do zarzucenia poza brakiem czasu ale nie o tym teraz mowa.

"Stare czasy"- jak widać pojęcie różnie odbierane więc polecam doprecyzować. "Cofać się w tył" (niezły pleonazm swoją drogą) jeśli sam serwer będzie bogaty w błędy jak sam opis to nie wróżę dalekiej przyszłości. Pisałeś coś o grafice? Proszę Cię, nie ośmieszaj się jeszcze na starcie. Brak komentarza co do tej kwestii.

PS. Nazwa, którą wymyśliłeś też jest denna. Jedyne, co mi się kojarzy to, że maszyna będzie się przegrzewać :)

Co do nazwy mojego serwera to niestety muszę Cię rozczarować, bo skojarzenie nietrafne ale jak już wcześniej wspomniałem nie o mnie tutaj mowa, lecz o Tobie, a raczej o serwerze "starych czasów" jaki usilnie w pełni zmotywowany planujesz postawić.

Jeśli chodzi o link do mojego projektu- jeżeli szukasz inspiracji u kogoś to na pewno stworzysz coś wyjątkowego :)

Pozdrawiam i polecam skupić się na sobie, bo na własnej publikacji robisz offtop pisząc o mnie i mojej działalności w MuO tym samym robiąc mi reklamę, której nie potrzebuję.

Mimo wszystko życzę udanego i kreatywnego projektu i wielu graczy.

Pozdrawiam

Siemaneczko Shin ;) spoko sie gralo na BC, ale mysle, ze siedzenie 2 tygodnie nad naprawieniem LoT + brak balansu pvp + mini grand res na 20rr (wbilismy 20rr jako pierwsi i nie dzialal ten miniGR, przez co spowolnilo nas to, pare dni czekania na naprawienie, po czym za 2 dni dostalismy rekompensate chyba 2rr, bijac 3/4rr na dzien :D) to nie brak czasu :< (dla niewtajemniczonych, zdobylismy sobie zamek i albo LoT byl na OPEN, albo mogl wejsc tylko GM jezeli LoT byl tylko dla nas xD wiec co chwila trzeba bylo isc otwierac i zamykac LoT)

Vulcan tez byl ciekawym projektem, na tyle ciekawym, ze doczekal sie paru edycji.

Nie mam na celu wyszydzenia, ale po prostu dziwnie sie czyta jak komus dogryzasz, a Twoj serw padl, bo wygladal jak wczesna beta.

Na serwer wejde dzisiaj wieczorem na bete, bo zapowiada sie konkret, ale po becie odpadam, za male raty, a nie mam tyle czasu co kiedys na maniaczenie :)

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

@pawelek243 dzięki za Twoją wypowiedź! Zapraszam na betę, a co do małych ratów i maniaczenia to rozgrywka będzie dosyć dynamiczna. Jest pełno spotów, eventów (BC, CC i DS będą odpalane krzyżowo co godzinę - jest nowe BC i nowe DS - idealne miejsce do farmienia, ale zaproszenia trzeba wyprać) dzięki którym kilka godzin wieczornej aktywności da nam większą przewagę niż 24/7 na MUHelperze.

Staramy się zrobić wszystko z głową, gracze, którzy już grają, wbijają resy na własną rękę i jak widać wcale im to źle nie idzie :)

Opublikowano

Zobaczymy jak to bedzie po starcie, jak na razie nie moge wejsc, main mi od razu crashuje po odpaleniu, bez ustawiania zgodnosci, jak i ze zgodnoscia z XP (program main przestal dzialac), do tego teraz stronka i forum mi nie dzialaja (moze cos u mnie sie powalilo, ale ciastka wyczyscilem i dalej to samo).

#edit

stronka i forum dziala, main sie wlaczyl po dodaniu do wyjatkow w antywirze

#nastepny edit

myslalem, ze jest 5k expa na beta, odpadam, chcialem wbic na szybko resy i sie potrzaskac, tak to do startu pewnie ze 2 resy nabije, powodzenia! :)

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano

Zobaczymy jak to bedzie po starcie, jak na razie nie moge wejsc, main mi od razu crashuje po odpaleniu, bez ustawiania zgodnosci, jak i ze zgodnoscia z XP (program main przestal dzialac), do tego teraz stronka i forum mi nie dzialaja (moze cos u mnie sie powalilo, ale ciastka wyczyscilem i dalej to samo).

#edit

stronka i forum dziala, main sie wlaczyl po dodaniu do wyjatkow w antywirze

#nastepny edit

myslalem, ze jest 5k expa na beta, odpadam, chcialem wbic na szybko resy i sie potrzaskac, tak to do startu pewnie ze 2 resy nabije, powodzenia! :)

Exp był 1500 odkąd wystartowaliśmy z beta, na prośbę graczy wprowadziliśmy exp dynamiczny taki jak na starcie, aby mogli zacząć sprawdzać wszystko od samego początku i podstaw. 

Przydało się to, bo znaleźli parę niedociągnieć, których nie było widać podczas exp 1500

Opublikowano

Witam :))

Śledzę wątek jak i biorę dział w testach i co mogę powiedzieć o serwerze i o Administracji to naprawdę Panowie się postarali:) Widać serce zarówno w samym projekcie jak i ciągłym uczestniczenia w życiu forum. Dawno nie widziałam takiego zaangażowania to napewno jeden z największych + !. Dotych osób, które nie odnajdują się w nowych sezonach i ich odstraszają, tutaj będzie sporo czasu do przyswojenia sobie "nowości" jakimi są wingi 3rd, questy 3 poziomu czy master lvle i drzewko, można w trakcie testów/gry na spokojnie popytać nauczyć się bo taki quest da się zrobić dopiero z ilością punktów na poziomie 25-40 res. Ja osobiście raczej nie zagram  w maju czego bardzo żałuję ale dołączę w okolicach sierpnia powalczyć:)  napewno bardzo polecam jak to się mówi zawsze, jaki admin (Admini) taki serwer to o to można być spokojnym.

Pozdrowienia Avrilka

Opublikowano

Sciagnalem klienta, wszedlem do gry i bardzo lagowalo a obraz byl rozmyty jak za porysowanym cienko szklem, mial ktos tak i czy ktos wie co jest nie tak? Na innych serwerach nigdy tak nie mialem.

Opublikowano

Cześć!

Dla osób które mają problemy z efektami OpenGL!
W większości błąd spowodowany jest gryzieniem się sterowników karty graficznej z hookiem dostępnym na naszym serwerze.

Jutro bądź po jutrze ukażą się 2 klienty w dziale download - ten HQ - z opcją bloom i antialsing oraz zwykły - bez obsługi ww. wątków.

Możecie sprawdzić czy w tym tkwi problem podejmując się czynności:

• Usuń plik QeffectsGL.txt z folderu głównego klienta
  • Usuń plik QeffectsGL.cfg z folderu głównego klienta
  • (jeżeli system nie pokazuje rozszerzeń to usuń oba pliki QeffectsGL)
  • Usuń plik openGL32.dll z folderu głównego klienta

Po czym odpal MU przez main.exe, i sprawdź czy coś się zmieniło.

Dajcie znać czy pomaga (większości pomaga).

Pozdrawiam,

Cote1X

Opublikowano

Ostatnie dni bety ! Wejdź i sprawdź sam.

Opublikowano

chciałbym zapytać o exp w jakim przedziale mniej wiecej bedzie oscylował ?

czy to bedzie 50-100 ? 500-1000? 1000+ ?

oraz czy na serwerze bedzie dostep do mu helpera

dzieki wielki za informacje i pozdrawiam

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngTiBEKk na serwerze EXP'em wyjściowym będzie EXP 80X - z biegiem czasu, a dokładniej resów będzie się zmniejszał.

Przykładowo na poziomie 0-10 resów dostajemy 80X, na poziomie 90-100 resów dostajemy ok. 25X

Tak, na serwerze jak najbardziej będzie Helper - od 50 poziomu.

Opublikowano

no coz, szkoda dla mnie bo liczyłęm na min. 500x, ale nie kazdemu mozna dogodzic

serwer zapowiada sie zajebiscie i zycze powodzenia :P

Opublikowano

Jest masa mobów, cały świat MU zalany jest mobami. Poziomy wbija się raczej z górki - dużo daje EXPienie w party - będzie ciekawie.

Sam kiedyś preferowałem serwery o wysokim EXPie, ale wtedy gra, eventy, hunt (PvM) i PvP tracą sens.

Będzie mocno i stabilnie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...