Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Baza + xBot - Łatwe! - Poradnik który ci na pewno pomoże!

Catha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

70sTSTe.png

Witam, postanowiłem napisać poradnik który na pewno wam pomoże. Poradnik pokaże jak zainstalować najnowszą wersje ts3 ( 3.0.13.6 ), Konfiguracja xBota ( Wersja Darmowa ) + jak zainstalować baze która znajduje się na dole w poradniku. Dodam że specjalnie dla was zrobiłem własną kopie ts3 która posiada rangi + jest podłączona do xBota.

Pierwsza instalacja dotyczy serwera Ts3, jeżeli posiadasz VPS lub Dedyka to napewno ci się to przyda. Logujemy się do naszej maszyny przez Putty, używamy loginu root ( Standardowy ) jak i wpisujemy hasło które dostaniemy na poczte lub które już posiadamy. Po zalogowaniu wpisujemy komendy:

lUI9JQS.png

• apt-get udpate - Czekamy zaledwnie pare sukund ( Możliwe że minute. )
  • apt-get upgrade - Tak samo jak z updatem czekamy pare sekund ( Może zająć pare minutek zależy od maszyny. )
  • apt-get install tar - Tar jest potrzebny do rozpakowania folderu który jest na dole.
  • apt-get install wget - Wget jest nam potrzebny do pobierania z stron / hostingów.
  • apt-get install curl - Dodatek do Twitcha ( Wymagany jeżeli chcesz żeby ci działał xbota funkcja TWITCH )
  • apt-get install php5 - Jeżeli chcesz żeby działał ci xbot ( Tylko jeżeli chcesz )

E83ahvQ.png

Teraz wystarczy przejść do folderu: cd /home i stworzyć folder ts3 komenda: mkdir ts3 potem wystarczy przejść do folderu ts3: cd ts3 lub cd /home/ts3. Jak już jesteś w folderze ts3 musisz wybrać 1 z tych wersji i wpisać wget - wersja.

Jak już wybrałeś wersje to trzeba ją rozpakować:

• tar -jxvf teamspeak3-server_linux_amd64-3.0.13.6.tar.bz2 ( 64 bitowa )
  • tar -jxvf teamspeak3-server_linux_x86-3.0.13.6.tar.bz2 ( 32 bitowa )

Wystarczy tera przejść tam gdzie się znajdują nasze pliki ts3:

• cd teamspeak3-server_linux_amd64 ( 64 bitowa )
  • cd teamspeak3-server_linux_amd86 ( 32 bitowa )

Jak już jesteśmy w folderze wystarczy nadać na plik startowy permisje 777:

• Chmod -r 777 ts3server_startscript.sh ( Nadaje permisje na 777 na plik startowy )

Jak już nadałeś permisje, możesz spokojnie wystartować teamspeaka:

• ./ts3server_startscript.sh start - Startuje serwer głosowy
  • ./ts3server_startscript.sh stop - Wylacza serwer głosowy
  • ./ts3server_startscript.sh status - Pokazuje status Serwera

8501914905483581546047.png

Wiele osób pisze mi na pw, Catha jak zainstalować bota lub Catha co muszę mieć żeby bot działał. Więc postanowiłem tutaj pokazać wam lub powiedzieć jak to sie robi. Jest to bardzo proste więc do tego udostępniam wam skonfigurowanego xBota z bazą danych teamspeaka którego specjalnie dla was zrobiłem, był on robiony na szybko lecz na pewno działa wszystko na nim. Więc zaczynamy, Odpalamy ssh na górzę pokazałem co i jak. Wchodzimy do folderu home: cd /home i tworzymy nowy folder z nazwa xbot: mkdir xbot . Pobieramy xBota:

Jak już pobraliśmy bota logujemy się do ftp, po zalogowaniu wchodzimy w zakładke home i mamy tam nasz folder xbot. Wrzucasz pliki xbota do folderu, jak i zaczynasz konfiguracje. Jest ona łatwa jak i opisana w folderze. Żeby uruchomić bota wpisujemy komende:

• ./starter.sh start - Uruchomimy wtedy bota lecz przed tym musisz go skonfigurować.
  • Chmod -r 777 starter.sh - Nadajemy permisje 777 które są potrzebne ( Nie zawsze )

Dużo osób miała problem z tym więc tutaj udostepniam wam baze teamspeaka którego specialnie dla was stworzyłem, styl może jest brzydki lecz rangi na pewno ładnie działają jak i xbot jest skonfigurowany. Wygląd teamspeaka + rang zobaczysz tutaj na gifie:

npOBiAk.png

@RazorMeister - Robi ze mną cały projekt :)

1.png

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Bardzo przydatny poradnik. Na pewno kilka osób skorzysta z niego. :)

Opublikowano

@Catha leci + za poradnik !

Bardzo fajny dużo osób z niego skorzysta to jest pewne :)

Oby więcej takich poradników bo są świetne !

Kontakt ze mną :
☆ GaduGadu : 60687952
☆ Prywatna Wiadomość na MPC.
Pomagam przy serwerach TeamSpeak3 !

Opublikowano

Poradnik ok ale fajnie jakbyś wrzucił komendy w znacznik code, będzie się ludziom łatwiej kopiować i będzie to czytelniejsze.

Edit: Mała uwaga: zamiast download masz dowload (w ostatnim nagłówku)

Opublikowano

Jak wpisuje ./starter.sh w konsole wyskakuje blad: permission denied. Posiadam uprawnienia rota

Nadaj permisje 777 na plik startowy i będzie okey.

Dopiszę to do poradnika.

1.png

Opublikowano

Dziękuje za wszystkie miłe komentarze, a tera mam dla was pytanie.

Jakiego poradnika byście chcieli, lub co chcecie żeby w nim było. Może to być od a do z :)

1.png

Opublikowano

Jakiego poradnika byście chcieli, lub co chcecie żeby w nim było. Może to być od a do z :)

Jak zrobić bota do ts3, który reaguje na komendy :D
Opublikowano

Jak zrobić bota do ts3, który reaguje na komendy :D

Podłączanie MySql;)

Opublikowano

Nie włacza mi sie bot.

Skoro nie "włącza" ci się bot to informuj autora tematu na priv. Jakoś mi normalnie, skromnie działa.

Może źle przeczytałeś poradnik i poszło coś nie tak ;)

Opublikowano

Nie włacza mi sie bot.

Bot może ci się nie włączać być może dlatego że dostaje bana za flood'a.

Ustaw poprzez program "YaTQa" tak jak ja mam tutaj -> https://scr.hu/0qz5n/q9ut5

Jeśli nie pomoże to napisz do Autora.

Opublikowano

Wszystko działa ;)

Dzięki wielkie, leci limit like :D

Dziękuje :)

//

Niedługo nowy poradnik lepszego wydania!!!

1.png

Opublikowano

Nie działa kopia ts3 :) 2017-04-17 15:25:22.342522|ERROR |VirtualSvrMgr | |loading VirtualServer(1) failed to start, error: database error

aBBJCq0.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...