Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@up xD - (sorki), a w czym problem ze bot posiada 1> instancje? :/ Odpalasz komendą ./starter.sh start i nic Cię więcej nie interesuje... Nie rozumiem tego pytania :P

Rosa - title.png

• Odpowiedzi 576
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Troche dziwnie wygląda config. Pierwsza instancja zawiera połowe funkcji a druga instancja drugą połowę. Jak mam teraz odpalić bota żeby korzystał z jednej instancji i z wszystkich funkcji?

Podczas pierwszego uruchamiania, musisz uruchomić z komendy php :)

@up xD - (sorki), a w czym problem ze bot posiada 1> instancje? :/ Odpalasz komendą ./starter.sh start i nic Cię więcej nie interesuje... Nie rozumiem tego pytania :P

Serwer na włamach do innych, nie polecam :) 

Opublikowano

Troche dziwnie wygląda config. Pierwsza instancja zawiera połowe funkcji a druga instancja drugą połowę. Jak mam teraz odpalić bota żeby korzystał z jednej instancji i z wszystkich funkcji?

1. "Podczas pierwszego uruchamiania, musisz uruchomić z komendy php  :)" - To odpowiada na jego pytanie?

2. "Serwer na włamach do innych, nie polecam  :)" - Chłopcze, reklamujecie się na innych ts bez żadnych skrupułów... ktoś w końcu musiał dać wam nauczkę. Nadal czekam na "zemste", pozatym zmień chłopaka co ustawiał Ci permissions, bo racjonalnego myślenia nie używa, pozdrawiam :)

Rosa - title.png

Opublikowano (edytowane)

Dlaczego co kilka sekund mi aktualizuje status online adminów i pokazuje na czacie serveradmin from 93.222.32.226:54294 zamiast nazwe bota? Zmieniłem nazwe w configu

Edytowane przez tomo92s

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano

Dlaczego co kilka sekund mi aktualizuje status online adminów i pokazuje na czacie serveradmin from 93.222.32.226:54294 zamiast nazwe bota? Zmieniłem nazwe w configu

może to wygenerowany serwer login ? lub bot jest odpalony 2 krotnie ;) wpisz ps -ax i daj wycinek z konsoli

Co do bota owszem jest online gildi ale nie ma użytkowników który wpisuje nicki ;) w deskrypcji

aBBJCq0.png

Opublikowano

1. "Podczas pierwszego uruchamiania, musisz uruchomić z komendy php  :)" - To odpowiada na jego pytanie?

2. "Serwer na włamach do innych, nie polecam  :)" - Chłopcze, reklamujecie się na innych ts bez żadnych skrupułów... ktoś w końcu musiał dać wam nauczkę. Nadal czekam na "zemste", pozatym zmień chłopaka co ustawiał Ci permissions, bo racjonalnego myślenia nie używa, pozdrawiam :)

Wiesz reklamował jeden z naszych administratorów, więc proszę cię nie rozmieszaj mnie bo i tak nic nam nie zrobicie. Niby taki ev*sp*** nas dzisiaj chciał wyciąć ale im nie wyszło, a w pięciu strzelali. Tak samo kolega ma nagrane jak grożą DDoS'ami jak ev*spe** jak zarówno jeden admin od was ;) Więc powodzenia. Nie pozdrawiam.

Opublikowano

Wiesz reklamował jeden z naszych administratorów, więc proszę cię nie rozmieszaj mnie bo i tak nic nam nie zrobicie. Niby taki ev*sp*** nas dzisiaj chciał wyciąć ale im nie wyszło, a w pięciu strzelali. Tak samo kolega ma nagrane jak grożą DDoS'ami jak ev*spe** jak zarówno jeden admin od was ;) Więc powodzenia. Nie pozdrawiam.

A po co tutaj takie zamieszanie to jest ocena bota a nie jakieś pogróżki jeżeli masz zal do kogoś ze on coś ma a ty nie ;) to już  twój problem ;) pozdrawiam

aBBJCq0.png

Opublikowano

Dzieje się tak bo ustawiłeś w configu żeby co kilka sekund to robił. Nazwa taka bo masz tak samo nazwane dwie instancje lub jest jakaś instancja nie wyłączona na serwerze.

Po drugie za pierwszym nie trzeba uruchamiać komendą php. Po trzecie jak nie pasuje, że połowa funkcji tu, a połowa tam to zmień sobie (GNU GPL - możesz robić co chcesz z kodem), a jest tak zrobione żeby trochę przyśpieszyć (chociaż i tak nie jest wybitnie napisany bo to darmowa wersja).

I wreszcie po CZWARTE OGARNĄĆ I NIE SPAMIĆ TU JAKIMIŚ DDOSAMI NA WASZYCH SERWERACH BO TO RACZEJ NIKOGO NIE OBCHODZI!

Opublikowano

Dzieje się tak bo ustawiłeś w configu żeby co kilka sekund to robił. Nazwa taka bo masz tak samo nazwane dwie instancje lub jest jakaś instancja nie wyłączona na serwerze.

Po drugie za pierwszym nie trzeba uruchamiać komendą php. Po trzecie jak nie pasuje, że połowa funkcji tu, a połowa tam to zmień sobie (GNU GPL - możesz robić co chcesz z kodem), a jest tak zrobione żeby trochę przyśpieszyć (chociaż i tak nie jest wybitnie napisany bo to darmowa wersja).

I wreszcie po CZWARTE OGARNĄĆ I NIE SPAMIĆ TU JAKIMIŚ DDOSAMI NA WASZYCH SERWERACH BO TO RACZEJ NIKOGO NIE OBCHODZI!

No własnie to jest opinia bota a nie grożenie plusik dla ciebie ;)

aBBJCq0.png

Opublikowano

A po co tutaj takie zamieszanie to jest ocena bota a nie jakieś pogróżki jeżeli masz zal do kogoś ze on coś ma a ty nie ;) to już  twój problem ;) pozdrawiam

Jakiś noname tu wpadł widzę :) Typie po co dalej to koontunujesz? Chcesz coś na ten temat pisać to na pv:) DDosów nie mam ups elo.

Opublikowano (edytowane)

Pojawił się pierwszy problem a mianowicie boty które działają od dobrych kilkunastu dnie bez przerwy nagle wyszły z serwera był jeden taki przypadek lecz wszedłem do konsolki i je zrestartowałem i działało lecz tutaj już jest nieco inaczej wchodzą ale po kilkunastu sekundach mają "Dropped"

Gdy wpisuję komendę "php core.php -i 1/2" jest to :
http://scr.hu/99gz/7odqo

Gdy wpisuję komendę "php core.php -i 2" jest to :

- http://scr.hu/99gz/726wr

Gdy wpisuję komendę "php core.php -i 1" jest to :

- http://scr.hu/99gz/x893q

Gdy wpisuję komendę "php core.php" jest to :
- http://scr.hu/99gz/ww76n

Jeżeli wpiszę "php core.php -i 2" potem "php core.php -i 2" to jest to:
- http://scr.hu/99gz/a6p6a

Dzisiaj wejdę na TS do właścicieli i postaramy sie to naprawić :D

Edytowane przez MRXNEO

banner1.gif

Opublikowano (edytowane)

Pojawił się pierwszy problem a mianowicie boty które działają od dobrych kilkunastu dnie bez przerwy nagle wyszły z serwera był jeden taki przypadek lecz wszedłem do konsolki i je zrestartowałem i działało lecz tutaj już jest nieco inaczej wchodzą ale po kilkunastu sekundach mają "Dropped"

- http://scr.hu/99gz/7odqo

Jeżeli wpiszę "php core.php -i 2" potem "php core.php -i 2" to jest to:

Nie odpala się bota komenda PHP core.php -i 1/2 tylko (jeszcze raz powtórzę xD) php core.php -i 1 LUB php core.php -i 2. Dalej z tym undefined index to zostanie poprawione w kolejnej wersji, ponieważ tak niegroźny błąd wywala przy funkcji poke admins i admin list gdy któras grupa administracyjna jest pusta (nie ma klientów w niej). Co do killed jest to wina zasobów (bardziej chyba ram) serwera, postaram się trochę może ulepszyć standardową wersje ale należy pamiętać, że na większych serwerach może czasami się crashowac. Premka juz tak nie będzie miała :) Edytowane przez RazorMeister
Opublikowano

W sumie u mnie się pojawiła dziwna anomalia. Boty się wyłączają prawie codziennie około 4-5 rano. Najpierw przestają obsługiwać zmianę nazwy kanału, a po chwili jest drop. Zmieniłem część zadań tylko dla pierwszej instancji (wiadomość powitalna, edycja nazw kanałów, automatyczna ranga zarejestrowanego) ale spokojnie wyrabiał.

Opublikowano

- http://scr.hu/99gz/7odqo

Jeżeli wpiszę "php core.php -i 2" potem "php core.php -i 2" to jest to:

Nie odpala się bota komenda PHP core.php -i 1/2 tylko (jeszcze raz powtórzę xD) php core.php -i 1 LUB php core.php -i 2. Dalej z tym undefined index to zostanie poprawione w kolejnej wersji, ponieważ tak niegroźny błąd wywala przy funkcji poke admins i admin list gdy któras grupa administracyjna jest pusta (nie ma klientów w niej). Co do killed jest to wina zasobów (bardziej chyba ram) serwera, postaram się trochę może ulepszyć standardową wersje ale należy pamiętać, że na większych serwerach może czasami się crashowac. Premka juz tak nie będzie miała :)

Bota odpalam komendą ./starter.sh start ale właśnie nigdy tak nie miałem zeby bota wywalało zdarzyło mi się to pierwszy raz :/

banner1.gif

Opublikowano

Jak z optymalizacją? Nie wywali mi serwer'a po kilku godzinach z powodu wysokiego ramu?

Serwer nie ma nic do tego. Nawet jakby był zoptymalizowany przez 3latka to tylko bot by się wyłączał...

Opublikowano

Jak z optymalizacją? Nie wywali mi serwer'a po kilku godzinach z powodu wysokiego ramu?

Serwer nie ma nic do tego. Nawet jakby był zoptymalizowany przez 3latka to tylko bot by się wyłączał...

Jak mam serwer i bota na jednej maszynie to wywala wszystko ...

giphy.gif

Opublikowano

Jak mam serwer i bota na jednej maszynie to wywala wszystko ...
No to wina tez trochę maszyny. Pooptymalizuj kod jak tak bardzo źle jest, licencja GNU :)
Opublikowano

Bot sprawuje się na prawdę wspaniale, wielki plusik dla autora :)

Tylko jest mały mankament, podczas uruchamiania w konsoli startują 4 instancje, no ok..

Na serwer łączy się (XBOT) xxx nazwa bota xxx + serveradmin from xxx.xxx.x.xIPxx.x:port i to właśnie nasz serwer admin wydaje wszystkie polecenia (nadawanie rang, edycja kanału etc)

Co jest nie tak?

Problem dalej występuje. Brak logów w folderach, jedyny ślad po bocie to:

21.04.2017 05:19:31 VirtualServerBase Info query client disconnected 'Nazwa botka'(id:1) reason 'reasonmsg=connection lost'

Opublikowano

Mój problem został od razu rozwiązany, właściciel przyszedł do mnie na TS i pomógł naprawić występujący błąd. 
Polecam ! :D

banner1.gif

Opublikowano

Możecie poprawić sprawdzanie adminów żeby nie pojawiał się co chwile komunikat na czacie głównym? Ustawione mam na 10 sekund ale sprawdza administrację jak jest juz na serwerze.

Desktop: ASRock Z77 Pro 3 | [email protected] (4.2Ghz OC) | ASUS GeForce GTX 970 Strix OC 4GB | Corsair Vengeance 4x4GB 1600Mhz

Notebook: Lenovo | Intel Lynx Point | [email protected] | GeForce 840M 2GB | 6GB RAM 1600Mhz

Mobile: Xiaomi Redmi Note 4X

Opublikowano (edytowane)

Możecie poprawić sprawdzanie adminów żeby nie pojawiał się co chwile komunikat na czacie głównym? Ustawione mam na 10 sekund ale sprawdza administrację jak jest juz na serwerze.

Poczytaj odnośnie tej funkcji, ta funkcja polega na:

Sprawdzaniu osoby online i na jakim kanales sa.

Edytowane przez MokitoPL