Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam opinii] OVH.PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam szukam opinii na temat hostingu ovh.pl - chodzi mi czy dało by się tam postawić stabliny serwer ts3 tak mniej więcej 256 ludzi ?. + sinus boty + jakiś abot/mbot lub coś innego.

a jeżeli nie to jaki polecacie ?

Specjalista
Opublikowano

VPS z OVH są dobre tylko, że mają bardzo słabą ochornę. Przy takiej ilości ludzi mozna się spodziewać ataków na serwer. Jedynie broni się oferta serwerów dedykowanych z serii GAME.

Ich VPS są dobre pod boty muzyczne, czy też funkcyjne.

Opublikowano

VPS z OVH są dobre tylko, że mają bardzo słabą ochornę. Przy takiej ilości ludzi mozna się spodziewać ataków na serwer. Jedynie broni się oferta serwerów dedykowanych z serii GAME.

Ich VPS są dobre pod boty muzyczne, czy też funkcyjne.

I tak aktualnie bym odradzał mieć serwer aktualnie na OVH, bo jest exploit, który gasi serwery i tylko ludzie, którzy mają pojęcie jak to zablokować sobie z tym poradzą ;)

Opublikowano

Jeśli kupisz zwykły VPS, przy 256+ osobach myślę, że strzał z darmówki starczy żeby ci ten serwer zgasić.

Tak jak pisali wyżej, jedynie dedyki mają dobre.

Więc ogólnie nie polecam stawiać ts'a na zwykłym VPS od nich.

Opublikowano

hosteam.pl lub net-speak.pl (oczywiście serwery KVM) tak naprawdę tylko tam możesz liczyć na jakąś przyzwoitą ochronę, net-speak.pl korzysta własnie z serwerów OVH z serii Game.

Specjalista
Opublikowano

Hosteam ma dobrą ochornę do tego stabilne serwery VPS, którę na pewno utrzymają Ci serwer z taką ilością ludzi. Oczywiście mówię o ofercie KVM - pierwszy pakiet wystarczy. Dla bezpieczenstwa boty lepiej umiescic na innej maszynie np. arubie, gdzie na pewno będą miały dobrze ;)

Opublikowano

Jeżeli nie ovh / to jaki hosting polecacie ? Tak do 100-150 zl

Ja mogę ci polecić net-speak'a, oczywiście ofertę KVM.

Nie polecam.. Z doświadczenia wiem, że wchodzą na serwery i patrzą co na nich hostujesz ;)

Opublikowano

Nie polecam.. Z doświadczenia wiem, że wchodzą na serwery i patrzą co na nich hostujesz ;)

A od kiedy to hoster widzi cokolwiek w kvm? dokształć się troszkę o tej wirtualizacji a potem pisz.

Opublikowano

A od kiedy to hoster widzi cokolwiek w kvm? dokształć się troszkę o tej wirtualizacji a potem pisz.

Zacznij myśleć zanim się wypowiesz..

To są ich maszyny - mogą wszystko..

To prawda, że net-speak wchodzi w maszyny i patrzy jakie masz tam pliki..

Co do OVH to tylko i wyłącznie z serii GAME.

Opublikowano

Nie wiem kto wam takich bzdur pocisnął, pokaż jakieś dowody, od ponad roku mam vps-a i za każdym razem jak proszę aby coś sprawdzili to proszą o dane dostępowe, bez tego nikt nie wejdzie na usługę, a takie teksty że ktoś widział (ciekawe jak) to już bajka z palca wyssana.

Co do kvm to weź sobie może na jakimś dedyku dla testów zainstaluj jakiś panel do kvm i zobacz co widzisz, śmiech na sali.

Opublikowano

Nie wiem kto wam takich bzdur pocisnął, pokaż jakieś dowody, od ponad roku mam vps-a i za każdym razem jak proszę aby coś sprawdzili to proszą o dane dostępowe, bez tego nikt nie wejdzie na usługę, a takie teksty że ktoś widział (ciekawe jak) to już bajka z palca wyssana.

Co do kvm to weź sobie może na jakimś dedyku dla testów zainstaluj jakiś panel do kvm i zobacz co widzisz, śmiech na sali.

Ciągle mało wiesz o tym co piszesz.

Mam trochę więcej sporów z net-speakiem niż Ty i do dziś jestem pewien tego co piszą powyżej.

Obserwują każdy Twój serwer i mogą zrobić dosłownie wszystko.

net-speak to przeszłość i niech tak zostanie. :)

OVH tylko seria game

Opublikowano

C***a wiesz a szczekasz jak bezdomne jamniki pod blokiem, pierw polecam się doinformować co gdzie i jak wygląda, a dopiero później zabierać głos na takie tematy, nie odszczekuj mi pod postem, bo to po prostu zignoruje.

Co do OVH, to tylko i wyłącznie z serii GAME. 
Opublikowano

Polecam dalej wmawiać sobie że jest tak jak piszesz :)

W Net-Speaku administratorzy przeglądają Twoje dane na serwerze

I to nie jest jedyny taki przypadek sprawdzania użytkowników

Pewien hosting zagraniczny (często używany do hostowania serwerów ts3) również sprawdzał pliki użytkowników.

Opublikowano

Jak czytam takie brednie to ręce opadają. głupszego myślałem że w życiu nie spotkam a tu proszę.

Stałeś za plecami i widziałeś tak? weź puknij się w ten pusty łeb zanim na drugi raz coś napiszesz o jakiejkolwiek firmie.

Opublikowano

Jak czytam takie brednie to ręce opadają. głupszego myślałem że w życiu nie spotkam a tu proszę.

Stałeś za plecami i widziałeś tak? weź puknij się w ten pusty łeb zanim na drugi raz coś napiszesz o jakiejkolwiek firmie.

Człowieku, założę się, że nawet nie miałeś styczności z usługami Net-Speak… Bo jakbyś miał wiedziałbyś, że ten hosting od czasu, do czasu przegląda pliki w maszynach – Gdy widzą nielegalne oprogramowanie np. (Crack licencja). Twoja maszyna jest blokowana przez Net-Speak… Polecam Ci się trochę wyluzować, a nie się tutaj spinasz jakbyś miał rację…

Z własnego doświadczenia wiem, że mój VPS (Jakieś 2 lata temu) Został zablokowany z powodu crack licencji..

A teraz grzecznie opuść ten temat, bo najwidoczniej nie masz w ogóle pojęcia o czym piszesz.

Wracając do tematu - OVH z serii Game.

Opublikowano

To co piszą UP to prawda że szperają po serwerach.

Osobnik weź wyjdź z tego tematu bo robisz tylko syf w temacie a to nie jest dyskusja o przydupasach Pana M.   ( dobrze Ci płaci ? )

Wszyscy doskonale wiedzą że hosting który tak bronisz już jest spalony...

Opublikowano

Osobnik weź wyjdź z tego tematu bo robisz tylko syf w temacie a to nie jest dyskusja o przydupasach Pana M.   ( dobrze Ci płaci ? )

Dejmienek sam wypad, dość już ludziom krwi napsułeś, kto cie słucha? na pewno nie ja i mam gdzieś twoje kretyńskie i chamskie zachowanie na poziomie idioty.

twoja wiedza ogranicza się wyłącznie do kopiuj wklej i to na tyle.

Hosting który bronie nigdy nie był i nigdy nie będzie spalony w odróżnieniu od tego komu ty za kasę tyłek liżesz i dobrze wiemy o kim mowa, boli cie to ze ci bana dali co :D i dobrze inni też powinni.

Opublikowano

Dejmienek sam wypad, dość już ludziom krwi napsułeś, kto cie słucha? na pewno nie ja i mam gdzieś twoje kretyńskie i chamskie zachowanie na poziomie idioty.

twoja wiedza ogranicza się wyłącznie do kopiuj wklej i to na tyle.

Hosting który bronie nigdy nie był i nigdy nie będzie spalony w odróżnieniu od tego komu ty za kasę tyłek liżesz i dobrze wiemy o kim mowa, boli cie to ze ci bana dali co :D i dobrze inni też powinni.

Weź już wyjdź z tego tematu i więcej się nie kompromituj, jesteś typie żałosny, a Twój tok myślenia jest na poziomie Mai B.

Opublikowano

Widzę sama śmietanka, hejterzy roku.

Nikt tutaj nikogo nie hejtuje.. Po prostu ludzie próbują Ci przetłumaczyć do tego pustego łba, że tak działa Net-Speak.. A ty dalej swoje.

Co do OVH to tylko i wyłącznie seria GAME.

Moderator "Prosiłbym o nie odbieganie od tematu i wyrażenie tylko opinii na temat, bez zbędnej dyskusji z innymi."

Odp: Czy ja nie wyraziłem opinii na temat OVH? Proponuje nauczyć się czytać ze zrozumieniem.. A co do dyskusji.. Jak się widzi takiego "osobnika" to trzeba dać temu typowi do zrozumienia kto tu ma racje..

Opublikowano

Słuchaj, jak ktoś pisze bzdury to mam prawo to naprostować.

Jak ktoś pisze ze się kompromituję to odpowiem że osoby które to piszą są już na tyle skompromitowane że nikt ich nie przebije.

Obrażać siebie też nie pozwolę bo łeb to masz ty.

A co do tematu ovh game jak najbardziej ale tylko oferta game ale serwer dedykowany z tą ochroną dla niektórych jest ponad możliwości portfela więc może skorzystać z takich ofert jak lvlup lub net-speak którzy dzielą dedyki game na kvm, więc możesz mieć to samo przy mniejszych kosztach.

Nie sugeruj się opiniami panów powyżej, dostali bany i im w dupie zadra stoi, dodatkowo co niektórzy związali się z firmą, która poprzez hejt w wykonaniu tych osób próbuje wybić swoje marne usługi i stąd ten hałas.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...