Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy mogę wierzyć w Boga a nie w Kościół i Księży i Matkę Boską?

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tu jeszcze jedno pytanie kto by wiedział to niech odpowie . Otóż wiadomo umarł mój brat i teraz są za niego ciągle msze , oczywiście byłem raz czy dwa ale jakoś mam przekonanie że modlitwa za niego w tym kościele już nic nie pomoże czytałem ten artykuł http://www.kuzbawieniu.pl/artykuly/wazne-pytania/110-czy-modlic-sie-za-zmarlych i wywnioskowałem że nie można już pomoc zmarłym a modlić się za samych siebie a pytanie jest następujące czy on może pokierować moim życiem czy na to nie ma szans raczej ? . Bo mama mi tłumaczy lepiej by było jakbym był w kościele bo by on się tam gdzieś ucieszył . Ale jak skoro po śmierci niby jest nieświadomość całkowicie ? Wracając do Wiary nie chcę być świadkiem jechowy tylko Chrześcijaninem , wierzyć w boga i Jezusa aby mi pomogli w cieżkich chwilach i wybaczyli grzechy oraz kierowali moim życiem

A potrzebujesz do takiego kierowania twoim życiem KK?

No właśnie.

KK jest czymś co żeruje na ludziach za ich wiarę, takiego rodzaju sekta.

A co do wiary to jak już setki razy powtarzali sprawa twojego sumienia.

Polecam wierzyć w co się chce ale żyć tak żeby być z tego dumnym i nie musieć się tego wstydzić.

Co do biblii się nie wypowiem bo już szkoda gadać.

Doje**ł jak sosna w dzika...

• Odpowiedzi 101
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odpowiadając na tytuł tematu - Tak możesz wierzyć Boga, a nie kościół. Kościół to tylko instytucja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...