Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

War of Glory Medium | start: 04.02.2017r godz 19.00 ! SEASON 10 ! exp: 1000x / drop: 60%!

glorasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WIN 10 bialy ekran po uruchomieniu main.exe

Jakis pomysl?

Podeslij mi na pm log z folderu /LiveGuard/Logs/

U mnie taki problem wystepuje, rowniez win 10. Prosze o pomoc

35518866665485988599.png

Uruchom gre z dedykowanej karty graficznej, takie jaja sa jezeli gra odpala sie z grafiki zintegrowanej INTELA.

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jakis pomysl?

35518866665485988599.png

Uruchom gre z dedykowanej karty graficznej, takie jaja sa jezeli gra odpala sie z grafiki zintegrowanej INTELA.

Zmienilem na dedykowana Nvidia i nadal to samo.. niestety ;/

Opublikowano

Latumun ja bym na Twoim miejscu sprawdzil ilosc efektow wyswietlanych w grze :) moze to miec zwiazek wlasnie z takim dziwnym wyswietlaniem :) u mnie byl problem ze nie wyswietlalo komunikatu o sprzedazy itemow +7 i musialem go recznie enterowac, zmienilem pare ustawien graficznych i dziala jak nalezy :)

Opublikowano

Latumun ja bym na Twoim miejscu sprawdzil ilosc efektow wyswietlanych w grze :) moze to miec zwiazek wlasnie z takim dziwnym wyswietlaniem :) u mnie byl problem ze nie wyswietlalo komunikatu o sprzedazy itemow +7 i musialem go recznie enterowac, zmienilem pare ustawien graficznych i dziala jak nalezy :)

No bede musial sie jakos pobawic.. bo ciezko sie gra z takimi przezroczystymi oknami :D Gram sobie teraz na serwerze i powiem, ze wlasnie czekalem na cos takiego :D spot z mobami z CC jak na 1 edycji, kiedys sie tylko na nich expilo :D

Opublikowano

Jakis pomysl?

35518866665485988599.png

Musisz zmienic w sterowniakach Nvidii Preferowany Procesor Graficzny ----> Procesor Nvidia o duzej wydajnosci

nvidia-zarzadzanie-ustawieniami-3d.png

To musi pomoc, nie ma innej opcji :P

Opublikowano

Jakis pomysl?

35518866665485988599.png

Musisz zmienic w sterowniakach Nvidii Preferowany Procesor Graficzny ----> Procesor Nvidia o duzej wydajnosci

nvidia-zarzadzanie-ustawieniami-3d.png

To musi pomoc, nie ma innej opcji :P

Dziala :D zmienialem tylko w "ustawienia programu" i dlatego nie działało. Wielkie dzieki za pomoc i do zoba na serwie :D

Opublikowano

A ja mam na odwrót.

Duża wydajność -> białe okno -> gra się nie włącza.

Mała wydajność -> gra działa, ale mam przeźroczyste menu w grze

-------------------------------------------------

xLukasz

Opublikowano

A ja mam na odwrót.

Duża wydajność -> białe okno -> gra się nie włącza.

Mała wydajność -> gra działa, ale mam przeźroczyste menu w grze

Wiec problem lezy po stronie sterownikow od grafiki, ciezko mi jest powiedziec co jest przyczyna, jedna osoba do tej pory po aktualizacji miala ten problem. Na Intelu zawsze beda okna przezroczyste, cos jest nie tak z kompatybilnoscia MU pod te sterowniki, ten problem jest nawet na globalu. Jedyne co mi przychodzi do glowy to wgrac albo starsze stery nvidii albo moze jest juz jakas beta, ktora eliminuje ten problem.

Opublikowano

Ciekawe, nawet bardzo.

Patrz grałem na tylu serwerach i nie miałem problemu.

// EDIT

Update sterowników poszło.

Teraz jak odpalam grę to krzaczy mi się sterownik i restartuje mi laptopa.

xLukasz

Opublikowano

Ciekawe, nawet bardzo.

// EDIT

No to jeszcze bardziej popsuli :P

Opublikowano

Troche potestowalem i zauwazylem brak spotow k1 k2 bardzo malo goldow na lepszych mapach jak wlasnie k2 czy lacleon chyba tylko po 1 goldzie jest goldy podkrecone na maxa a leci z nich raczej syf np taki gold goblin sciaga rf-a na max statch na 2-3 strzaly u rf nie widac dmg na mobach nie widzialem zeby dropily nowe skille i cos tam jeszcze bylo ale zapomnialem ;)

Opublikowano

Troche potestowalem i zauwazylem brak spotow k1 k2 bardzo malo goldow na lepszych mapach jak wlasnie k2 czy lacleon chyba tylko po 1 goldzie jest goldy podkrecone na maxa a leci z nich raczej syf np taki gold goblin sciaga rf-a na max statch na 2-3 strzaly u rf nie widac dmg na mobach nie widzialem zeby dropily nowe skille i cos tam jeszcze bylo ale zapomnialem ;)

Skille dropia, na s10 zmienily sie troche mapy gdzie dropia skille. Co do spotow pod TAB masz mini mape sa tam oznaczone spoty  :P Chyba ze piszesz o kanturu ;) tam sa "naturalne" spoty tylko zwiazane to jest z dropem gemow :) Co oznacza syf? Jest 10% szansy na drop itemu z 3 opcjami :) Przeciez z boxa nie dropnie ci item fo :P Wszystkich goldow jest 18 rodzajow po 2 sztuki z kazdego :P

Opublikowano

Ciekawe, nawet bardzo.

// EDIT

Lepiej powiedz mi co teraz -,-

// jak często aktywujesz konta na forum?

xLukasz

Opublikowano

Ciekawe, nawet bardzo.

// EDIT

Lepiej powiedz mi co teraz -,-

// jak często aktywujesz konta na forum?

Aktywowane, hmm nie wiem wgraj jakies starsze stery to chyba jedyne rozwiazanie.

Opublikowano

A i zapomnialem dodac ze ogolnie server prezentuje sie super:)nie sadzilem ze na polskiej scenie mu stac kogos zeby postawic serv na tym sezonie ;)gratki:)ale bylo by pieknie gdyby exp byl ze 500 i web shop of ;) mimo wszystko i tak zawitam u was po raz 1 ;) piona

Opublikowano

A i zapomnialem dodac ze ogolnie server prezentuje sie super:)nie sadzilem ze na polskiej scenie mu stac kogos zeby postawic serv na tym sezonie ;)gratki:)ale bylo by pieknie gdyby exp byl ze 500 i web shop of ;) mimo wszystko i tak zawitam u was po raz 1 ;) piona

Oczywiście kolejne multi konto glorego, wystarczy przejrzeć w posty tego "banshee50".  Niestety ten serwer upadł:C Ile miałeś 30 online hmm każde ip po 3 postacie = 10 realnych osób ^^^

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Oczywiście kolejne multi konto glorego, wystarczy przejrzeć w posty tego "banshee50".  Niestety ten serwer upadł:C Ile miałeś 30 online hmm każde ip po 3 postacie = 10 realnych osób ^^^

Moga mnie sprawdzic moderatorzy :) nie uzywam na MPC multi kont :) Widac ze jak ktos dobrze pisze to juz nie moze byc prawdziwy gracz tylko konto admina ^^ masakra.

Opublikowano

Takie małe pytanko, powiedzmy,że wykonalem achievements na 85% SMem to mogę wybrać set dla np Bk ?

Tak moza sobie wybrac secik :)

Opublikowano

Takie małe pytanko, powiedzmy,że wykonalem achievements na 85% SMem to mogę wybrać set dla np Bk ?

Tak moza sobie wybrac secik :)

To elegancko, do zobaczenia na serwerze :)

Opublikowano

Moga mnie sprawdzic moderatorzy :) nie uzywam na MPC multi kont :) Widac ze jak ktos dobrze pisze to juz nie moze byc prawdziwy gracz tylko konto admina ^^ masakra.

Heh No ja tez mam zmienne ip z każdym restartem modemu:D Co powiesz jak jutro 20 moich kolegów oceni twój serwer tutaj, w tym temacie xD W końcu mogą jest ich 20 z rożnymi IP :D

2vuhg8m.jpg

Opublikowano

Nie rozumiem.. po co ten hejt :D Nie chcesz nie graj ^^ Dla mnie hejtowanie takiego serwera ktory sie trzyma tyle lat to szok :D Przynajmniej wiadomo ze WOG nie padnie jak pozostale polskie serwery po tygodniu...

Mamy tu zapewnioną kilku miesieczna gre, zbieramy ekipe i jazda :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...