Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DUELMU PVP|NO RR|EXP:1000|SII+III | START: 16.02.2017 - 20

Muflon69

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 146
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pvp for fun by mi pasował ale nie wiem jak reszcie. Jak pisałem nie mam zbyt wiele czasu i na low exp zanim coś osiągnę to serwer umrze. 1000 exp też fajnie tylko pewnie ustawienia serwera musiał by być inne chociaż ograniczenia kamyków by dodały trochę utrudnienia powiedzmy by były tylko jako nagroda w eventach bc / ds / cc i innych tego typu więc handel by istniał chociaż chciałbym zagrać na serwerze gdzie nie ma itemów ancient i excelent, same zwykłe. Też ciekawe ustawienie ale to nie temat tutaj na tego typu pomysły. Admin pomyśl na wyższym exp bo jak widziałeś chyba 10 online nie miałeś jeszcze i ludzie pytali o bota też ale na wyższych expach nie trzeba już tego tak bardzo.

Opublikowano

Jak widać jest spore zainteresowanie pvp 4fun (pisałem o tym przed startem serwera)

Do takiego serwera z tego co pamiętam potrzeba:

- exp - 1k to minimum

- itemy - wiadomo że największy nacisk będzie na zdobycie wingów max 2lvl+bronie pvp - teraz pomyśl jak to rozwiązać - jak to na wersjach s2/s3 najwięcej będzie potrzeba bone blade(dać do shreków czyli łatwiejsze zdobycie czy tylko kuna czyli hunt, może z niskim % jako wygrana w BC?), sety 380 (dk/venom itp można gdziekolwiek - mało kto w tym chodzi/ewentualnie etap przejściowy przed anc/exc)

- ludzie ludzie jeszcze raz ludzie - a nic tak dobrze nie robi na serwerach duel/pvp jak wielonarodościowość czyli PL vs BR vs inni (kiedyś było kilku dobrych litwinów ale raczej trzymali się z nami) - gdyby udało się ściągnąć BR/VN w większej liczbie to uwierz mi że ludzie wchodziliby wieczorami żeby się napierdzielać na bramie

- poty - o ile mana 50 jest spoko o tyle hp tylko 3 max 5 (w przeciwnym wypadku vit bk z full inv potów 15.......... sam sobie odpowiedz)

- drop kamieni i exc powinien być duży - chyba że zależy Ci na liczniku online nabitym przez naście postaci tej samej osoby dropiącej kamienie na main chara

serwery pvp 4fun zawsze cieszyły się dużym zainteresowaniem ale stały max miesiąc - taka ich specyfika, to serwer skierowany do młodszych/starszych którzy wejdą na godzinę do gry - powiszą w devias na bramie, pogadają itp

Nie wiem dla kogo chcesz zrobić serwer - wszystkim nie dogodzisz

P.S. - to jest wersja z seedami? - nigdy nie było wersji serwera pvp z wyłączonymi broniami 380lvl a zamiast tego żeby ludzie chodzili na raklion (seedy musiałyby być u npc - pranie ich skutecznie zniechęciłoby) - co by nie mówić na stare wersje są sprawdzone buildy ale niewiele ich było z tego co pamiętam pod flambergi np (na normal "każdy" chce parkę BB+vic/hyon)

To tylko luźne propozycje - przede wszystkim jakich graczy szukasz, do kogo kierujesz serwer i gdzie możesz go rozpropagować, w natłoku gier MU już dawno "przepadło" a na takie "cuś" może przyszliby ludzie z sentymentu?

Opublikowano

Mozna spróbować z expem 1000, lekko podwyższyć drop kamieni, jedynie bardziej było by zdobyć dobre item.

A ze serwera nie ustawie pod każdego to normalne, każdemu się nie dogodzi jak ze wszystkim.

I wystartwoać jutro lub w czwartek bo mam wolne.

Opublikowano

Tak exp 25-30 resy cofka 1lvl+300-400pkt i anglojezyczne comunity do tego zakaz afk warto by GM sie rozeznal bo obecnie nie ma takiego servera a mozliwe ze znalazl by spora popularnosc (mam na mysli nie tylko polskie comunity bo to zdecydowanie za malo)

Edit:zakaz afk albo dozwolone pk na spotach i wtedy afki same sie wytepia

Opublikowano

Jak chcesz miec sporo graczy to exp musi byc 1k lub wiecej. Drop kamieni dostosowany do expa, czyli nie siedziec miesiac, zeby wbic set na +11/13. Ludzie na takich serwerach chca sie bawic, a nie expic 2 miechy, zeby dwa dni posiedziec na bramie. Dostosowac drop kamieni i exc itemow do expa i bedzie spoko. 

Opublikowano

Kiedys gralem na super serverze 1000exp 1000lvl i bylo chyba max 2rr,  pomysl nad tym i nad nowym startem :P . Wszedlbym ale widze 0ppl.

Opublikowano

Wpadne napewno z chlopakami, na takie cos czekalismy pozdro!!

Wpadne napewno z chlopakami, na takie cos czekalismy pozdro!! 500

Opublikowano

Powiem Ci tak Panie Adminie: 1k expa, duży drop jeweli (najlepiej ustawić rozne mapki na drop różnych jeweli np devias - tylko blessy itp), duży % pralki (nie ma sensu utrudniać gry zmniejszając ten % przy dużym dropie jeweli), spoty mogą być ale nie musza, dostosować drop innych rzeczy typu piórka, itemy 380 itp (apropo 380 - gdzie dropia bronie 380???), drop exc itemow normalnie z mobow i również spory % (żadne gold inwazje itd bo to pod pvm), potki hp po 5 są git.

Pamiętaj ze skoro ma być to pvp4fun to głównym elementem serwera ma być PVP!!!!! Tak wiec ubranie i wyexpienie postaci musi przychodzić łatwo - that's my opinion Mr Admin

Opublikowano

Kiedys gralem na super serverze 1000exp 1000lvl i bylo chyba max 2rr,  pomysl nad tym i nad nowym startem :P . Wszedlbym ale widze 0ppl.

Zdecydowałem się na No rr więc pomysł z ograniczeniem resów odpada.

Wpadne napewno z chlopakami, na takie cos czekalismy pozdro!!

Wpadne napewno z chlopakami, na takie cos czekalismy pozdro!! 500

Zapraszam :)

Powiem Ci tak Panie Adminie: 1k expa, duży drop jeweli (najlepiej ustawić rozne mapki na drop różnych jeweli np devias - tylko blessy itp), duży % pralki (nie ma sensu utrudniać gry zmniejszając ten % przy dużym dropie jeweli), spoty mogą być ale nie musza, dostosować drop innych rzeczy typu piórka, itemy 380 itp (apropo 380 - gdzie dropia bronie 380???), drop exc itemow normalnie z mobow i również spory % (żadne gold inwazje itd bo to pod pvm), potki hp po 5 są git.

Pamiętaj ze skoro ma być to pvp4fun to głównym elementem serwera ma być PVP!!!!! Tak wiec ubranie i wyexpienie postaci musi przychodzić łatwo - that's my opinion Mr Admin

Branie 380 leca z Nightmare i Balgass

Mowicie o dropie item exe, moim zdanie będzie dość łatwo zdobyć item exe itp, leca z bokow, inwazje są po 8 mobów to dość sporo każdy będzie mógł coś złapać exe, w dodatku BC lecą boki za wygraną to też jakiś dostęp, drop jeweli nie jest zrobiony dość wysoki, ale dałem inne rozwiązanie. Z medali będą leciały, mniej wiecej 50 % szany na drop jeweli z silver(50% jewel50%item) Z gold medalu to samo + paczka 10slub10b.

W dodatku co jakiś czas jest drop event boki + paczki jeweli, w Lorenci, także drop jeweli jest OK:)

Pozdrawiam

Opublikowano

No i git. Tylko przy tak dużym dropie kamieni 0 handlu ale wyjdzie czysty pvp4fun co też dobre niż poprzednie ustawienie z 5ppl online :)

Teraz ciężko powiedzieć czy będzie zero handlu, myślę że tak dostosowałem serwer aby był i  handel.

Wszystko wyjdzie w praniu :)

Opublikowano

No w koncu serwer dla mnie xD

Proponuje CS 2x w tygodniu, czwartek i niedziela

(kiedys byly juz takie pvp, da sie ustawic).

I kasowanie postaci do 400 lvlu.

Opublikowano

AŚKA

iHacks  <3

Opublikowano

Nawet dobry pomysł z tym CS x2, zobaczę w czwartek czy da sie ustawić

Opublikowano

Dokladnie to bylo poniedzialek i wtorek rejestracja gildii,

sroda sign of lord,czwartek CS,

piatek rejestracja gildii, sobota sign of lord, niedziela CS.

I ustawic ograniczenia co do umacniania statul i bram, pamietam CSy gdzie

przez 1,5h nie moglismy wybic;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...