Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Discord

Buti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Naszła mnie myśl czy nie dodać działu o Discordzie. W sumie ciągle się rozbudowuje i wg. mnie jest lepszy od TeamSpeaka 3. Myślę, aby dodać subfora: Nowości, Poradniki, Publikacje Serwerów. Co sądzicie o tym, aby dodać taki dział?

...

Opublikowano

Pomysł dobry ale moim zdaniem discord nie jest (niestety) jeszcze tak popularny jak Ts3 i myślę że dział na razie były trochę pusty, więc podsumowując myślę że to jeszcze nie czas (ale to moje zdanie).

@Edit

Zgadzam się w zupełności z kolegami niżej, myśle że dobrym pomysłem będzie dział (np. komunikatory ...) i w nim subfora (discord, mumble, ventrilo itd.)

Specjalista
Opublikowano

Jest niby duże zainteresowanie tym Discord, ale nie wiem czy to wystarczy (nie chcemy aby dział stał pusty).

Osobnego działu bym tutaj nie zrobił, a jedynie zrobił jeden dział dla wszystkich programów tego typu i wtedy podzielił go na subfora.

Opublikowano

Jestem na TAK. Program ten się rozwija, ale byłbym tego zdania co @PGS. Zrobić jeden wspólny dział dla programów do komunikacji, bo nie ma sensu robić specjalnie małych działów.

Opublikowano

Zgodzę się z kolegami wyżej, nie są to programy na tyle popularne żeby im robić poboczny dział.

Zresztą nie uważam żeby taki Discord był lepszy od TeamSpeak-a. ;p 

Propozycja jak najbardziej na tak ale nie jako osobny dział. 

Myślę, że dalej jest większe zapotrzebowanie na pomoc udzieloną odnośnie komunikatora TeamSpeak3 niż Discord. 

Zwłaszcza, że TS3 miał, ma i myślę, że jeszcze długo będzie miał jedną z większych społeczności, jeśli chodzi o komunikatory głosowe. 

Opublikowano

Myślę, że dalej jest większe zapotrzebowanie na pomoc udzieloną odnośnie komunikatora TeamSpeak3 niż Discord. 

Jest bo ten program to syf dlatego jest potrzebna pomoc.

Idea programów głosowych to czysta komunikacja, a Discord udziela to na wysokich standardach + jest bezdyskusyjnie bezpieczniejszy oraz serwery są darmowe.

Curse oraz Discord'a wypychają ts'a, a to dzięki streamerom :) Kwestia czasu.

Jestem na TAK.

Opublikowano

Oczywiście jestem na tak gdyż discord ma wiele funkcji według mnie lepszy od ts3 oraz tak zwany darmowy komunikator.

.

Opublikowano

Zresztą nie uważam żeby taki Discord był lepszy od TeamSpeak-a. ;p 

Wiodące komunikatory VoIP wymagające klienta oraz zapłacenia za swój serwer przesyłają dźwięk w bitrate 64 kbps, podczas gdy Discord, który nie wymaga ani klienta, ani dokonania jakiejkolwiek płatności za kanały robi to w 96.

Slack i darmowy VoIP w jednym, czego chcieć więcej? Popieram tę propozycję. :)

Opublikowano

Discord ostatnio jest coraz bardziej popularny, z czego słyszałem, lepszy ts3 - i też tak uważam, bo często go używam. Wygodny, ładny design, konfiguracja, dźwięk etc. na Tak

(ew. stworzyć dział komunikatory i poddziały jak ktoś już mówił)

#LenovoLegion Team

• 11 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...