Skocz do zawartości

[Zapowiedź] Terabithia

Rekomendowane odpowiedzi

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Zanim przejdziemy do prezentacji, chcemy podzielić się tym, co dla wszystkich jest chyba najważniejsze

w zapowiedzi, czyli start serwera. Otóż start przewidujemy na 18 stycznia 2017 roku.

Od około miesiąca prowadzimy zamknięte testy serwera, natomiast testy otwarte odbywać się będą

od dnia 9 stycznia, do dnia 15 stycznia.

TeamSpeak zostanie udostępniony, wraz z rozpoczęciem otwartych testów serwera.

Natomiast klient gry, będzie możliwy do pobrania, od dnia 7 stycznia, a rejestrację udostępnimy

dzień później tj. 8 stycznia.

Także to wszystko w tej krótkiej, ale jakże ważnej części zapowiedzi.

Zapraszamy więc do zapoznania się z przygotowaną przez nas prezentacją.

p-0016lztp.png
p-002-01oml8o.png
p-002-024hjdx.png
p-002-03cdkxw.png
p-002-04z7yoc.png
p-002-05otsng.png
p-00360sb2.png
p-004eesso.png
p-005xiko1.png
p-006ayke7.png
p-00787pcu.png
p-0082tkcl.png
p-0096yspj.png
p-010b7o8r.png
p-011bss44.png
p-012vcpj7.png
p-013twrl9.png

Linki do profili twórców projektu:
http://www.mpcforum.pl/user/977412-★-winchester-★/

http://www.mpcforum.pl/user/333762-treen/
Na koniec dołączamy dwa zdjęcia weryfikacyjne:

zdjecie15su5q.png

zdjecie26wu2i.png

Ponadto zachęcamy również do zapoznania się z materiałami wideo, a oto jeden z nich:

Jeżeli chcecie dowiedzieć się czegoś więcej, po prostu pytajcie, a postaramy się odpowiedzieć.
Sama prezentacja nie zdradza wszystkiego na temat serwera. Jest to celowe zagranie z naszej strony,
aby nie psuć przyszłym graczom zabawy w świecie Terabithii.
Zapraszamy również na nasz profil na Facebooku, gdzie możecie znaleźć mnóstwo zdjęć,
udostępnianych na przestrzeni wielu miesięcy:

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ładna prezentacja, ale nic ciekawego nie ma. Nawet draenor2 sprzed dwóch lat czy nevrast miał więcej ciekawszych rzeczy niż ten serwer. Serwer słaby, ale administracja okej. Wg to nawet o kdkach i systemie konnym nic nie ma.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Ładna prezentacja, ale nic ciekawego nie ma. Nawet draenor2 sprzed dwóch lat czy nevrast miał więcej ciekawszych rzeczy niż ten serwer. Serwer słaby, ale administracja okej. Wg to nawet o kdkach i systemie konnym nic nie ma.

Staraliśmy się utrzymać serwer w starym stylu, pomimo dodania mnóstwa nowych rzeczy, dodatkowo prezentacja

pomija sporą część gry, jak wspomniane Kamienie Dusz, czy system konny i wiele, wiele więcej,

dlatego może się wydawać, że serwer nie jest zbyt dobry, natomiast w rzeczywistości jest całkowicie inaczej.

Korzystając z okazji dopowiem, że bonusy w Kamieniach Dusz, zostały lekko zwiększone (lecz nie wszystkie),

natomiast konia szkoli się normalnym systemem tzn. zdobywa Medale Konne i wykonuje zadania u Stajennego.

A misje fabularne? To też jakaś część harda i chyba jedna z najważniejszych, bo musi być jakaś odskocznia od expa i jak z ISem? Trzeba będzie wywalić co najmniej 100zl+ żeby mieć full is do expa? Pomijam w tym wszystko co związane z pvp.

„Can you feel it?

Your future, torn away.

A misje fabularne? To też jakaś część harda i chyba jedna z najważniejszych, bo musi być jakaś odskocznia od expa i jak z ISem? Trzeba będzie wywalić co najmniej 100zl+ żeby mieć full is do expa? Pomijam w tym wszystko co związane z pvp.

Mam wrażenie, że nie czytałeś prezentacji  :(

Odnośnie zadań wspomniane zostało na pierwszym obrazku. Przygotowaliśmy ponad 50 misji, które towarzyszą

nam do samego końca gry. Jeżeli chodzi o IS, to nie ma co sugerować się tym, co jest na innych serwerach.

Nie ma u nas znanego wszystkim podziału na PvP/PvM. Co prawda są bonusy klasowe we fryzurach, jednakże

poza tym nic więcej z tego typu rzeczy. Kostiumy mają za zadanie jedynie zmienić wygląd postaci i nie dodają nam

kompletnie żadnych bonusów. Wyjątkiem jest kostium startowy, który otrzymujemy na 7 dni.

Zwierzątka są uniwersalne tzn. każde z nich posiada takie samo drzewko rozwoju, więc nie ma konieczności

zakupowania dwóch, czy większej ilości.

Jako, że szanuję TreeN za modele, za pracę jaką wkłada w detale, to przyjdę, pogram na pewno jakąś dłuższą chwilę.

Winchester, to co? Ścigamy się w topce?  :lenny:

Mam nadzieję, że czas oddawania przedmiotów do biologa nie jest aż tak mocno zbliżony do globala.

Widzimy się na becie!

Jeżeli chodzi o zapowiedź to mistrzostwo świata  :) Mam nadzieje,że serwer nie będzie znowu typowym nudnym serwerem hard. A co z wieżą orków? 

Nie ma u nas wieży orków, dla graczy z poziomami 30 - 55 przygotowaliśmy wyprawę gildyjną Isla de Muerta z której film zamieścił Winchester w pierwszym poście.

Zdjęcia z pozostałych wypraw możesz znaleźć na naszym fanpage ; )

Jak juz lecicie w stare czasy to zróbcie coś żeby reszta broni byla uzyteczna, lodowa iglica, wielki miecz itd. Wg to jak z ulepami na zwykłe itemy? Wszystko jak na plu? Jaki % ulepszania? Co z kowalem gildijnym?

„Can you feel it?

Your future, torn away.

Prezentacja bardzo ładna, oby serwer był tak dopracowany jak prezentacja :) Na serwer na pewno zawitam oby tylko nie wyszły jakieś bugi to na prawdę może być serwer roku bo wygląda znakomicie i te dungeony glidyjne bardzo dobry pomysł mimo że jest też na innych serwerach to tu wygląda o niebo lepiej ;)

Prezentacja bardzo ładna, oby serwer był tak dopracowany jak prezentacja :) Na serwer na pewno zawitam oby tylko nie wyszły jakieś bugi to na prawdę może być serwer roku bo wygląda znakomicie i te dungeony glidyjne bardzo dobry pomysł mimo że jest też na innych serwerach to tu wygląda o niebo lepiej ;)

Za Harda, biorą się osoby kompletne, bo nikt z pierwszej łapanki dobrego harda nie postawi, a oni mieli strasznie długie testy za sobą, a są planowane jeszcze OBT. Także myślę, bez większych problemów będzie.

Jak juz lecicie w stare czasy to zróbcie coś żeby reszta broni byla uzyteczna, lodowa iglica, wielki miecz itd. Wg to jak z ulepami na zwykłe itemy? Wszystko jak na plu? Jaki % ulepszania? Co z kowalem gildijnym?

Te bronie zawsze były i będą użyteczne, dla postaci z niższym poziomem doświadczenia.

Ulepszacze do standardowych przedmiotów są takie same jak na globalnym serwerze. Istnieją jednak przedmioty,

do których sami ustawialiśmy ulepszacze, jak np. szarfy, kołczan, czy wspomniane w prezentacji mityczne wyposażenie.

Szansa na ulepszenie została lekko zwiększona, ponadto do +5 mamy zawsze 100% na ulepszenie.

Wyjątkiem są przedmioty wytwarzane np. Zbroja z Nieb. Stali, Bezduszny Nóż itp.

Nie wiem o co chodzi z Kowalem gildii, ale wszystko z nim w porządku, raz ulepsza, raz spala.

Od dłuższego czasu śledzę wasz projekt i za każdym razem w jakimś stopniu mnie pozytywnie zaskakiwaliście. Do tego po drobnych rozmowach z Winchesterem śmiało mogę stwierdzić, że chłopak jest ogarnięty. Beta testy trwają już długo a sama otwarta też nie będzie na ostatnią minutę jak to większość kotlecików robi więc na pewno też na duży plus. Warto dodać, że jest to typ serwera Hard a według mojego odczucia jest to najlepszy typ chociażby z racji braku monotonii a samo stworzenie takiego projektu wymaga o wiele więcej od technika niż typowy Easy który można tak na prawdę zrobić w parę tygodni na kolanach. Jednak jest mała sprawa do której pozwolę się przyczepić a mianowicie prezentacja. Gdyby nie to, że serwer poznałem dużo wcześniej to z samej prezentacji dużo pozytywnych emocji bym nie wyciagnał ponieważ jest mało treściwa. Grafika jest przyjemna dla oka nie da się ukryć ale chyba ważniejsza jest treść a nie kolor. Mam wrażenie, że pierwsze informację do takiego stopnia rozwinęliście, że zabrakło chęci do podstawowych. Na szczęście jest to dopiero zapowiedź więc mam nadzieję, że uzupełnicie prezentację bo przecież sam projekt dużo oferuje. 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Od dłuższego czasu śledzę wasz projekt i za każdym razem w jakimś stopniu mnie pozytywnie zaskakiwaliście. Do tego po drobnych rozmowach z Winchesterem śmiało mogę stwierdzić, że chłopak jest ogarnięty. Beta testy trwają już długo a sama otwarta też nie będzie na ostatnią minutę jak to większość kotlecików robi więc na pewno też na duży plus. Warto dodać, że jest to typ serwera Hard a według mojego odczucia jest to najlepszy typ chociażby z racji braku monotonii a samo stworzenie takiego projektu wymaga o wiele więcej od technika niż typowy Easy który można tak na prawdę zrobić w parę tygodni na kolanach. Jednak jest mała sprawa do której pozwolę się przyczepić a mianowicie prezentacja. Gdyby nie to, że serwer poznałem dużo wcześniej to z samej prezentacji dużo pozytywnych emocji bym nie wyciagnał ponieważ jest mało treściwa. Grafika jest przyjemna dla oka nie da się ukryć ale chyba ważniejsza jest treść a nie kolor. Mam wrażenie, że pierwsze informację do takiego stopnia rozwinęliście, że zabrakło chęci do podstawowych. Na szczęście jest to dopiero zapowiedź więc mam nadzieję, że uzupełnicie prezentację bo przecież sam projekt dużo oferuje. 

Dzięki za miły komentarz, jednakże sama prezentacja raczej nie ulegnie już powiększeniu, czy zmianie,

ponieważ nie mamy nikogo, kto zająłby się tym i wszystko robiliśmy sami, dlatego lepiej jest poświęcić pozostały czas na serwer,

niż spędzić ostatnie dni przed startem z nosem w Photoshopie. Prezentacja nie przedstawia wszystkiego, to fakt, jednakże

nie chcieliśmy umieszczać w niej zbyt wielu informacji, stąd wygląda tak, a nie inaczej.

:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający forum [Zapowiedź] Terabithia   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...