Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No serwer wystartował ale graczy na nim baaardzo mało - w granicach 200. Dodatkowo słaby limiter i da się odpierdzielać manianę na dmg ;)

Jakim cudem skoro jak testowałem różnorakie hacki to na czacie wyskakuje, że wykryło hacki i kickuje?

• Odpowiedzi 158
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To jest Rework Zakreii czy co?

Nie jest to rework Zakrea. Jeżeli grałeś to wejdz i zobaczysz :) 

Po prezentacji wyglada dobrze, wbije i sprawdze jak to wyglada w rzeczywistości

Zapraszam :) 

Creative i jak oceniasz start? Mam wrazenie, ze bez szalu. Trzeba reklamy, bo server swietny.

Trochę pech, bo jak wspomniałem nie przewidzieliśmy, że serwerownie mogą siebie blokować nawzajem. Start mimo opóźnień nie był zły ale i tak wiemy, że trzeba trochę więcej reklamy dzisiaj pojawią się pewnie pierwsze odcinki z serwera zobaczymy, jak to zadziała. 

Zaraz na fanpagu oraz forum pojawi się link do pełnego klienta gry, dla osób, które nie mają problem z klientem. 

xb4c9CP.png

Serwer, który sprawi, że przypomnisz sobie dlaczego zacząłeś grać w metina :) 

Opublikowano

Creative i jak oceniasz start? Mam wrazenie, ze bez szalu. Trzeba reklamy, bo server swietny.

Trochę pech, bo jak wspomniałem nie przewidzieliśmy, że serwerownie mogą siebie blokować nawzajem. Start mimo opóźnień nie był zły ale i tak wiemy, że trzeba trochę więcej reklamy dzisiaj pojawią się pewnie pierwsze odcinki z serwera zobaczymy, jak to zadziała. 

Zaraz na fanpagu oraz forum pojawi się link do pełnego klienta gry, dla osób, które nie mają problem z klientem. 

Kiedy jakies poprawki beda wprowadzone bo pełno błędów na serwerze ;d

Opublikowano

Gra sie przyjemnie ale liczba graczy odpycha

Sporo osób ma problem z wrzuceniem roota do kleinta gry ale pojawił się już post na fanpagu. 

Na naszym forum masz dział do zgłaszania błędów, więc jak znalazłeś jakiś to zapraszam tam.

W tym poście chciałbym podziękować naszemu serwerowemu korektorowi MPCforumowi, w końcu do czegoś się przydało jego rozważania itp. Dzięki Kuba! Ty znać dobrze wszystko, Ty pomagać! 

xb4c9CP.png

Opublikowano

Gra sie przyjemnie ale liczba graczy odpycha

Sporo osób ma problem z wrzuceniem roota do kleinta gry ale pojawił się już post na fanpagu. 

Na naszym forum masz dział do zgłaszania błędów, więc jak znalazłeś jakiś to zapraszam tam.

W tym poście chciałbym podziękować naszemu serwerowemu korektorowi MPCforumowi, w końcu do czegoś się przydało jego rozważania itp. Dzięki Kuba! Ty znać dobrze wszystko, Ty pomagać! 

Juz tam kilka ludzie wymienili ;d, najbardzie wkurzaja te channele, wyrzuca po zmianie, niektore sie powtarzaja np jak 1 i 3 

Opublikowano

Polecam serwer każdemu jest naprawdę dopracowany i tworzy go świetna, doświadczona administracja. Jeżeli ktoś chce dłużej sobie pograć to jest odpowiedni priv dla niego (:

805491408806070489277.png

Opublikowano

CreatiVe według mnie strasznie zawaliłeś od strony organizacyjnej. Nie chodzi o sam czas opóźnienia. W pewnym momencie napisałeś komentarz, że o 20:30 zjawi się dalsza informacja o starcie. Dopiero około 21:00 pewien użytkownik podzielił się nowością którą przeczytał/usłyszał na forum bądź ts o treści "przewidywany start 21:15". Oczywiście podziękowania dla tego osobnika ale od strony pozostałych użytkowników takie słowa mogły być mało wiarygodne ponieważ to internet i każdy może sobie wejść i napisać swoje pięć groszy. Na dodatek godzina wybijała 21:10 a łatki/patchera brak więc na czysty rozum każdy stwierdził, że na pewno za 5 minut serwer nie wystartuje bo przecież powinno się mieć czas na pobranie dodatku. Niestety siedząc na ts słyszałem jak niektórzy wchodzili już do gry mimo, że na MPCforum jak i stronie głównej serwera nic istotnego się nie pojawiło a jedyna odświeżona informacja widniała na forum.. Dopiero po około paru minutach nie napiszę ilu dokładnie bo nie chcę kłamać ale coś koło 20stu na stronie głównej pojawiła się zmianka jak oraz na samym forum MPC użytkownicy zostali poinformowani. Co najważniejsze.. jakoś na początku napisałeś, że gracze zostaną pół godziny przed startem poinformowani. Sęk w tym, że gdy dana część osób zaczynała ściągać łatkę/patcher druga część graczy już miała 20/30 lvl... 

Oczywiście dla niektórych do błaha sprawa lecz ja uważam, że taki incydent miał duży wpływ na ilość graczy która nie zadowala ani pozostałych graczy ani was. Moim zdaniem każde informacje w pierwszej kolejności powinny pojawić się na stronie głównej ewentualnie potem na MPC czy Facebooku jako, że są to dwie największe reklamy. Ty zdecydowałeś się zrobić wszystko na odwrót. Z całym szacunkiem to tylko gra komputerowa a nie loteria lotto więc nie mam zamiaru jak jakiś człowiek bez życia odpalać TS, Facebooka, forum, drugie forum i jeszcze stronę główną w międzyczasie wszystko odświeżając co sekundę by załapać się na infomację. Innymi słowy to właściciel powinien się starać dobrze poinformować graczy a nie na odwrót. Warto wspomnieć, że są gracze którzy do dziś podtrzymują tradycje metina a mianowicie "pogoń za topką". Może to dla kogoś śmieszne ja sam generalnie nie jestem zwolennikiem takich wyścigów ale gra się dla przyjemności i każdy na swój sposób czerpie z tej gry zabawę a ty przez taki brak organizacji właśnie zepsułeś X osobom plany. 

Kolejna sprawa to reklama. Na samym początku gdy zadawałem Ci miliard pytań nie wspomniałem o planach dotyczących reklamy ponieważ z tego co pamiętam umieszczałeś informacje zapewniające nam, że reklama będzie i będzie ona na wysokim poziomie. Jak wyszło w praktyce ? porażka.. Jedynym ytuberem jest "DanS", osobiście nie znałem tego osobnika i pierwszy raz wczoraj zawitałem na jego kanał jednak po nie całej godzinie uciekłem bo człowiek ten najzwyczajniej świecie jest mierny. Subskrypcji za dużo nie posiada, stream się zacina, do tego brak interakcji z widownią a na dokładkę styl wypowiadania się mógłbym porównać do przeciętnego gimnazjalisty wzorującego się na Rafonoxach/Medusach i innych tego typu nic nie wartościowych ludziach. Reasumując, jeśli reklama ma być zależna w głównej mierze na "małym" ytuberze który nie oszukujmy się nie prezentuję nic sobą ciekawego to sukcesu nie ma co się spodziewać a wręcz przeciwnie można odliczać czas kiedy serwer zgaśnie. 

Nie mam na celu kogoś zniechęcić czy zrobić antyreklamy. Tak jak wyżej wspomniałem, jestem osoba nie kryjącą krytyki i szczerze mówiąc na czubku kuta.sa mam co kto sobie o mnie pomyśli. Jeśli chodzi o gameplay, bugi czy interfejs nie mam zarzutów i tak jak z początku sądziłem jest to wasza mocna strona. Na ten moment przerywam swoją dalszą rozgrywkę i mam nadzieje, że obudzicie się oraz zaczniecie wkładać tyle samo zaangażowania co na samym początku przy tworzeniu serwera jak i samej prezentacji. Przede wszystkim zainwestujcie w reklamę bo aktualnie na rynku polskim jak i zagranicznym macie sporą konkurencję. Niestety to wszystko to jest prawo dżungli z waszą aktualną reklamą możecie ewentualnie zbierać resztki co widać zresztą w praktyce wchodzą na stronę i patrząc na obecną ilość graczy. Pozdrawiam 

"Nie gubię szacunku, bo nikogo nie udaję
I na czubku kutasa mam co mówi frajer"

Opublikowano

Jak to jest ze skillami, bo nie mogę znaleźć w prezentacji ;P

Znalazłem w komentarzach specjalnie dla Ciebie :D

Doceń xD

Jak wygląda sprawa ze sklillami bo nie znalazłem tej informacji ? ;)

10 instrukcji do G. Z każdego metina masz szansę zdobyć do 2 skrzyni instrukcji gdzie po otwarciu wybierasz sobie dla jakiej rasy ma być KU tj. wybierając wojownik masz szansę dostać Aurę lub Tąpnięcie. 

Opublikowano

Gdzie sie robi roski, bo begam i nie moge sie doszukac npc ;D

Opublikowano

Gdzie sie robi roski, bo begam i nie moge sie doszukac npc ;D

U zielarza. W Jinno jest obok kapitana w Shinsoo obok biologa

xb4c9CP.png

Opublikowano

No serwer wystartował ale graczy na nim baaardzo mało - w granicach 200. Dodatkowo słaby limiter i da się odpierdzielać manianę na dmg ;)

Jakim cudem skoro jak testowałem różnorakie hacki to na czacie wyskakuje, że wykryło hacki i kickuje?

Niewykrywalne takie dmg, które atakuje tylko jeden target.

MsWr9Fv.gif

Opublikowano

Niewykrywalne takie dmg, które atakuje tylko jeden target.

Kolego co Ty za głupoty wygadujesz... oczywiście że takie dmg jest "wykrywalne" :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...