Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itarius [Dedyk] [Medium/Easy]

Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Powiem tylko tyle od siebie. Od kilku dni gnoicie Karolinę. Naczytałem i nasłuchałem się różnych rzeczy. 

Jest tylko człowiekiem. Emocję nie mają prawa jej czasem puścić?

Oczekujesz szacunku, to szanuj drugą osobę. Nie wiem w ogóle jak można pisać/mówić takie rzeczy o kobiecie. 

Kto Was uczył wychowania? Popek i Cypis? Ten świat serio staję na głowie. Demonizujecie naglę kobietę która została publicznie zgnojona przez kilkadziesiąt osób, bo tak. Bo zbanowała ludzi którzy łamali regulamin, a o osobach które notorycznie ją obrażają nie wspomnicie słowa?

Dodatkowo. Film pewnego użytkownika na S to gówno wyciągnięte z kontekstu. Dlaczego nie ma tutaj fragmentów które były wcześniej? No ale po co, to ma na celu tylko postawić administrację w złym świetle. Pomijając już fakt, że była to zwyczajna, prywatna rozmowa na prywatnym kanale, nie na publicznym kanale serwera.

Zupełna żenada.

Chłopie, czy Ty byłeś u jakiegoś wyższego urzędnika państwowego? Lub uczyłeś się na uczelni wyższej? Jeśli tam komuś mogły puszczać emocje to pozdrawiam tą uczelnie, musiała być z 300 w rankingu w PL. Nie mają jej prawa puścić, bo jest administratorem, czego Ty nie rozumiesz chlopie? xD Czy prokurator Ci może powiedzieć k***a na sali? Nawet jak go wyzywa i jedzie od ścier? Pełno jest takich przykładów więc Ty się ogarnij, a jednostki patologiczne takie które wyzywają to będą, nic z tym nie zrobisz. Jednak stanowisko to stanowisko i wymaga odpowiedzialności.

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Każdy zasługuje na drugą szanse.  Administracja to też ludzie a nie roboty. A to że Właścielka robi jak robi to jej sprawa. Ma takie prawo.

Ona rządzi na tym serwerze i do niej należy głos ostateczny (pomijając Sielu) Nikt wam nie każe i nie zmusza Was do bulenia kasy w IS'a czy grania tutaj. Wypowiedzieliście się negatywnie/pozytywnie/neutralnie? Okay to na tyle. Dalsza dyskusja jak i Wasze posty w większości sensu nie mają. Żałosne zachowanie pokazujecie. Polecam dorosnąć do Metina i do komputera. 

Opublikowano

Powiem tylko tyle od siebie. Od kilku dni gnoicie Karolinę. Naczytałem i nasłuchałem się różnych rzeczy.

Jest tylko człowiekiem. Emocję nie mają prawa jej czasem puścić?

Oczekujesz szacunku, to szanuj drugą osobę. Nie wiem w ogóle jak można pisać/mówić takie rzeczy o kobiecie.

Kto Was uczył wychowania? Popek i Cypis? Ten świat serio staję na głowie. Demonizujecie naglę kobietę która została publicznie zgnojona przez kilkadziesiąt osób, bo tak. Bo zbanowała ludzi którzy łamali regulamin, a o osobach które notorycznie ją obrażają nie wspomnicie słowa?

Dodatkowo. Film pewnego użytkownika na S to g****o wyciągnięte z kontekstu. Dlaczego nie ma tutaj fragmentów które były wcześniej? No ale po co, to ma na celu tylko postawić administrację w złym świetle. Pomijając już fakt, że była to zwyczajna, prywatna rozmowa na prywatnym kanale, nie na publicznym kanale serwera.

Zupełna żenada.

Chłopie, czy Ty byłeś u jakiegoś wyższego urzędnika państwowego? Lub uczyłeś się na uczelni wyższej? Jeśli tam komuś mogły puszczać emocje to pozdrawiam tą uczelnie, musiała być z 300 w rankingu w PL. Nie mają jej prawa puścić, bo jest administratorem, czego Ty nie rozumiesz chlopie? xD Czy prokurator Ci może powiedzieć k***a na sali? Nawet jak go wyzywa i jedzie od ścier? Pełno jest takich przykładów więc Ty się ogarnij, a jednostki patologiczne takie które wyzywają to będą, nic z tym nie zrobisz. Jednak stanowisko to stanowisko i wymaga odpowiedzialności.

A czy ty kolego nie bierzesz tego metina na zbyt poważnie? Koniec końców to tylko gra...

Opublikowano

Nie wiedziałam, że funkcję z metina można porównać do prokuratury. W takim razie udostępnienie mojego głosu było również wbrew przepisom, bo na to nie zezwolilam, tak jak na nagrywanie tego, co mówię. Zamiast doszukiwać się winy u mnie, polecam sprawdzić ją u każdego.

Nie mniej jednak wiem, że nie powinnam go obrazić, chociażby po to, by nie znizac się do jego poziomu. Zrobiłam, co zrobilam. Każdemu zdarza się wkurzyc, tym bardziej jak kolejny raz padają wulgarne określenia w stosunku do mnie. Teraz to się boję z graczami rozmawiać, by się nie okazało, że znów będę poniżona jakimś nagraniem.

A MPCforum niech myśleć się nauczy, bo nie przewidział, że po jego wrzuceniu połowy "rozmowy" stanie się tak, a nie inaczej. Życzę mu powodzenia w życiu i w metinie, chociaż w tym drugim bardziej mu się przyda.

A teraz prosiłabym, by zakończyć ten temat, bo robi się to po prostu nudne,

Pozdrawiam

Opublikowano

Weź zamknij już ten serwer i ryj to cie nikt nie nagra. 

Jesteś właścicielką syfiastego serwera i już nie rób wstydu. 

Dajcie kontakt do waszego sponsora i koniec tego.

O kulturze pisała osoba taka jak ty. Nie mam już pytań xD xD xD xD xD

Jak ci się nie podoba to nie wchodź w ten temat, a swój lament przedstaw kolegom z internetu.

Opublikowano

weź wypierdalaj juz ty wielki pseudo techniku IPB 

tobie to by sie przydal kontakt do psychiatry

Opublikowano

Przeciez to jest szczera prawda, osoby nie zgadzajace sie liza dupe, ze az boli.

Opublikowano

Sam osobiście propsowałem serwer, bo robił go Sielu. Ale jak zobaczyłem jak administracja odnosi się do graczy, jeszcze przed tym jak był ten ogromny hype na niego. Czekaliśmy w ponad 300-400 osób na 1 kanale na ts a ty Karolinka i reszta siedzieliście na innym ts bez żadnego info. Na serwer nie zawitam, bo wiem co tam się dzieje.

Wyrażam tylko swoją opinię i jebie na to co wy tam o nich piszecie bo większość gówno wie. Czekam na update MH sielu :D

Dzięki temu kto przeczyta do końca :D

c9VpMeh.gif

Opublikowano

Przeciez to jest szczera prawda, osoby nie zgadzajace sie liza dupe, ze az boli.

Widzę, że nie tylko jemu jest potrzebny specjalista.

# co do serwera, smutne jest to, jak wygląda dzisiejsza społeczność metina, zrobili coś nowego, to źle, bo ktoś ma zeza, bo nie potrafi trafić w ryby, bo nie umie kopać, bo to, bo tamto, a teraz te spiny do karoliny, sami ją gnoicie potem macie pretensje, lol

Opublikowano

Sam osobiście propsowałem serwer, bo robił go Sielu. Ale jak zobaczyłem jak administracja odnosi się do graczy, jeszcze przed tym jak był ten ogromny hype na niego. Czekaliśmy w ponad 300-400 osób na 1 kanale na ts a ty Karolinka i reszta siedzieliście na innym ts bez żadnego info. Na serwer nie zawitam, bo wiem co tam się dzieje.

Wyrażam tylko swoją opinię i jebie na to co wy tam o nich piszecie bo większość gówno wie. Czekam na update MH sielu :D

Dzięki temu kto przeczyta do końca :D

Pierwszy start miał być w sobotę 18:00 - nie było mnie w domu do niedzieli. 

Następny dzień - niedziela - wróciłam koło 13 do domu, posiedziałam z godzinę/dwie i poszłam odsypiać poprzednią nockę. Być może nie zeszłam na kanał niżej, ale szczerze, sama ledwo żyłam i nie orientowałam się za bardzo co się stało. 

Start, który był ostatnio, czyli niedziela 16:00 - również mnie nie było, bo byłam u rodziny. Wróciłam do domu koło 18. Więc masz rację - nie dałam żadnego info. 

#antywarn.

Przez ostatni czas chłopcy walczyli co nieco z balansem postaci i myślę, że udało się to mniej więcej ogarnąć. Dziękuję w imieniu zespołu graczom, którzy poświęcili "troszkę" czasu, by nam w tym pomóc!

Sielu pracuje nad poprawą niektórych rzeczy oraz polepszeniem rozgrywki (sugerowaliśmy się opinią graczy). Wejdzie to w jednym patchu. 

Pozdrawiam!

Opublikowano

Jeden z lepszych prosperujących serwerów Easy/Medium. Chłopacy znają się na tym co robią,

Polecam ;)

Isayia - Już wkrótce  :yay:B) 

Opublikowano

Co zostało poprawione w patchu? 

• Przeprowadzono balans postaci (jest to balans na maksymalnym poziomie, z maksymalnym ekwipunkiem oraz maksymalnym odpałem);

• Ryby łowi się teraz mimo specjalnych itemów (np: kupon sm + płoć);

• Z rajdów dropią teraz po trzy tajemnicze klucze;

• Liście z kwiatów dropią teraz na zasadzie świadectw (razem z rosami);

• Zablokowano możliwość zakładania dwóch amuletów na raz (pvp i exp);

• Misje Arcymistrzyni rozpoczynają się teraz po wbiciu konkretnego poziomu;

• Stracone amulety dostaniecie po zalogowaniu na serwer;

• Poprawiono dźwięki konia (głównie te po śmierci);

• Poprawiono misje na mapy (rajdy oraz areny);

• Poprawiono zmianę nicku;

• Poprawione ZUO, Event Zielarski oraz Event Górniczy;

• Poprawiono drop na ZUO (jest przypisany do gracza);

• Zwiększono cooldown na umiejętności Bossów;

• Poprawiono drop przedmiotów do biologa (więcej dropi, gorzej przyjmuje);

• Poprawiono drop szkatułek obrony;

• Poprawiono ulepszacze wymagane na tarcze;

• Poprawiono używanie dopalaczy pod skrótem klawiszowym "P";

• Poprawiono wymagany exp na poziom gildii;

• Poprawiono przynęty rybackie.

Aby poprawnie wejść do gry należy uruchomić clienta za pomocą patchera.

DIG86Gz.jpg
Opublikowano

Teoretycznie z prezentacji wychodzi że wszystko jest w sumie fajne. Tylko takie szczere odpowiedzi poproszę..

- Czy warto w ogóle wchodzić na ten serwer?

- Padła odpowiedź wyżej że z 500 w szczytowych godzinach. A po za szczytem idzie kogoś trafić? Czy tylko grupke 50 graczy w M1 jako AKF i sklepy offline?

- Jak to wygląda z Bossami, metinami, roślinami i rudami? Trzeba pół dnia szukać bo tu zajęte, bo tu nie wychodzi, bo nie ma? 

- Jak to wygląda z administracją? Jest ktoś w razie pomocy? Czy administracja wchodzi sobie sporadycznie co 2-3 dni?

- Są cofki, lagi, albo serwer offline co jakiś czas na jakiś czas, czy raczej stabilny? 

149208901.png

Opublikowano

Serwer itarius.pl

Pierwszy raz napisze taką wiadomość, chciałbym, aby ludzie którzy grali i będą chcieli wiedzieli co i jak..

Na serwerze od dawna jest bardzo mała liczba graczy, ogólnie jeżeli chodzi o cały projekt po prostu nie wyszedł.

Powodów było wiele, na początku spotkał nas poważny błąd który uniemożliwił poprawny start, za kolejnym razem gdy poprawiliśmy go, serwer ruszył bez problemów.

Pomijając błędy w rozgrywce, misjach itd serwer nie przypadł do gustu dla większej ilości graczy. Wydawało mi się, że wszystko będzie ok, nowy typ rozgrywki misje itd..

Jednak jak się okazało, obecna społeczności woli prostotę w postaci trzymania spacji i gwałcenia 1 dungeona max 2.

Problemem też był brak naszej motywacji do poprawy wszystkiego w szybkim tempie, serwer był w stanie jedynie odrobić na swoje wydatki a nasza praca poszła na marne.

Gdy czytałem komentarze i ludzie pisali o monotonności na serwerze śmiałem się na maxa.. Oni potrafią grać od kilku lat na takich samych plikach i gwałcąc spację nie piskną słówka o monotonności.

Jednym słowem, metin jako sam w sobie mimo, że przyznaje się bez słów.. nie potrafię stworzyć dobrej rozgrywki a strona techniczna w większości dla mnie w metinie nie jest żadnym problemem kolejny raz mnie zaskoczył i chyba nic mnie tu już nie zdziwi a już na pewno nie społeczność widując co 30 sekund gdzie jest Mała Dziewczynka na czacie :yay:

Wszyscy grający mogą mieć mi za złe, jednak ja robiłem metina z prostych powodów nigdy nie dając gotowca i zazwyczaj jak coś robiłem, dawałem od siebie te 90%.

Niestety stwierdzam, że w ogóle się nie opłaca nawet nie patrząc na $ ale na graczy.. oni i tak mają to w dupie, co byś nie zrobił źle.. gdy zrobisz coś autorskiego dojebią się o coś innego, gdy dasz gotowca będą pisać że nudy itd itd.

Słowem końcowym, wiem, że sporo graczy pisało, że serwer spoko i miło im się gra i propsują, ale niestety to nie wystarcza.

Widocznie trzeba tworzyć gotowe serwery polegające na jednym, trzymasz spacje dropisz sztabki i każdy jest zadowolony. Pozdrawiam i przepraszam jedynie tych ogarniętych graczy których jest na prawdę bardzo mało.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Czyli co z serwerem zostanie zamknięty?

I jeśli tak to kiedy?

Czy będzie sobie stał, aż się skończy wykupiony dedyk?

Mi tam się fajnie gra dzisiaj dopiero po 8 dniach gry wbiłem maxymaly lvl i EQ.

Opublikowano

Czyli co z serwerem zostanie zamknięty?

I jeśli tak to kiedy?

Czy będzie sobie stał, aż się skończy wykupiony dedyk?

Mi tam się fajnie gra dzisiaj dopiero po 8 dniach gry wbiłem maxymaly lvl i EQ.

nie zostanie wyłączony, będzie włączony ciągle, bo true i tak opłaca dedyka.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Sielu

Postanowiłem że zagram na tym serwerze i gram w niego około półtorej godziny. Jest wiele rzeczy na tym serwerze które mega mi się spodobały. Przede wszystkim wielkie propsy za to, że usunąłeś wiele nieprzyjemnych rzeczy. Ja osobiście nie mam nic do tego serwera jeżeli chodzi o błędy czy mechanikę. Naciskając na łowienie ryb i górnictwo faktycznie może nie jest najlepszym pomysłem - bo wiem sam po sobie - że kopanie rudy jest dość nudne - wolę jednak trzymać spację i patrzeć jak kropeczki expa się zapełniają. 

Ten serwer ma w sobie ogromny potencjał. Wystarczy go trochę zmienić, a wszystko się zwróci! :)

149208901.png

Opublikowano

Serwer itarius.pl

Pierwszy raz napisze taką wiadomość, chciałbym, aby ludzie którzy grali i będą chcieli wiedzieli co i jak..

Na serwerze od dawna jest bardzo mała liczba graczy, ogólnie jeżeli chodzi o cały projekt po prostu nie wyszedł.

Powodów było wiele, na początku spotkał nas poważny błąd który uniemożliwił poprawny start, za kolejnym razem gdy poprawiliśmy go, serwer ruszył bez problemów.

Pomijając błędy w rozgrywce, misjach itd serwer nie przypadł do gustu dla większej ilości graczy. Wydawało mi się, że wszystko będzie ok, nowy typ rozgrywki misje itd..

Jednak jak się okazało, obecna społeczności woli prostotę w postaci trzymania spacji i gwałcenia 1 dungeona max 2.

Problemem też był brak naszej motywacji do poprawy wszystkiego w szybkim tempie, serwer był w stanie jedynie odrobić na swoje wydatki a nasza praca poszła na marne.

Gdy czytałem komentarze i ludzie pisali o monotonności na serwerze śmiałem się na maxa.. Oni potrafią grać od kilku lat na takich samych plikach i gwałcąc spację nie piskną słówka o monotonności.

Jednym słowem, metin jako sam w sobie mimo, że przyznaje się bez słów.. nie potrafię stworzyć dobrej rozgrywki a strona techniczna w większości dla mnie w metinie nie jest żadnym problemem kolejny raz mnie zaskoczył i chyba nic mnie tu już nie zdziwi a już na pewno nie społeczność widując co 30 sekund gdzie jest Mała Dziewczynka na czacie :yay:

Wszyscy grający mogą mieć mi za złe, jednak ja robiłem metina z prostych powodów nigdy nie dając gotowca i zazwyczaj jak coś robiłem, dawałem od siebie te 90%.

Niestety stwierdzam, że w ogóle się nie opłaca nawet nie patrząc na $ ale na graczy.. oni i tak mają to w dupie, co byś nie zrobił źle.. gdy zrobisz coś autorskiego dojebią się o coś innego, gdy dasz gotowca będą pisać że nudy itd itd.

Słowem końcowym, wiem, że sporo graczy pisało, że serwer spoko i miło im się gra i propsują, ale niestety to nie wystarcza.

Widocznie trzeba tworzyć gotowe serwery polegające na jednym, trzymasz spacje dropisz sztabki i każdy jest zadowolony. Pozdrawiam i przepraszam jedynie tych ogarniętych graczy których jest na prawdę bardzo mało.

Taka smutna rzeczywistość.

Co byś nie zrobił i tak jest źle.

Opublikowano

Właśnie dużo osób płacze o te łowienie ryb. A może by tak pominąć tą misję u Arcymistrzyni, żeby po prostu łowienie zostało ale żeby nie było wymagane do wejścia na inne mapy.

Mnie to już nie dotyczy bo wbiłem maxa. Ale na pewno nowi gracze by mogli szybciej mapy zmieniać.

Bo serwer jest naprawdę fajnie zrobiony i szkoda byłoby porzucać ten projekt. 

Może przydałoby się nagrać kilka poradników co się gdzie kupuje co gdzie się craftuje jak misje robić u Arcymistrzyni itp.

Opublikowano

Dla mnie najbardziej spodobało się edytowanie skilli. Baardzo chciałem zobaczyć jak wygląda to w pvp. Gdyby nie te misje co trzeba robić aby wejść na next mapę na pewno było by o wiele lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...