Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itarius [Dedyk] [Medium/Easy]

Sielu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można to tak nazwać, serwer był nastawiony pod misje itd, tak jak mówię ja tam nie znam się na rozgrywce metina za mało w niego grałem i jakoś nigdy nie jarało mnie trzymanie spacji, bardzo lubiłem zmieniać rzeczy bo rzygałem jak widziałem ciągle to samo, ale moje nastawienie wraz z tym serwerem się zmieniło, nieważne.

Jedynie chciałem przeprosić ludzi którym serwer się spodobał i tych ogarniętych ziomów z ts pozdrowić :)

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

• Odpowiedzi 837
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

dało się zrobić wszystko, zgadza się

ale zeby to osiągnąć musiałeś przez 70% tego czasu tych 7 dni łowić i kopać :) bo exp to kilka minut reszta opierała się na łowieniu i kopaniu zrozum, ze nie kazdemu to się podoba tym bardziej graczom którzy nastawili się na easy, jestem przekonany ze gdybyś zrobił hard, pozmieniał exp etc etc to serwer miałby wieksze powodzenie bo osoby zaczynające gre na nim nastawialiby się ze trzeba będzie łowić, kopać :) a gracze z standardowych serwerów easy nie nastawiali się na to i ich to odrzuciło w tym cały problem.

btw na pewno w 7 dni biologa byś nie zrobił, zresztą sam widzisz co z tego ze gracze szybko wbili top, jak teraz wszyscy odeszli, nic ich nie trzyma na serwerze bo nawet m1 umarło i nikt się nie bił bo wiekszość łowiła czy kopała zeby iść dalej

tzn wiesz, serwer nie był easy tzn chodziło o samego expa, że do pewnego lv jest easy, ale i tak daliśmy go full easy, bo doszły bony expa itd.

ogólnie miał być medium, ale i tak było łatwo (ok biolog był hard to pewka) ale cóż :P

trudno nie udało się życie xD włożyłem dużo pracy w ten projekt (osoby z teamu również dużo się narobiły), ale ja jakoś już nie żałuję tego xD

Nie rozumiem dlaczego Twoje serwery Sielu zawsze tak szybko tracą graczy... Nie rozumiem graczy... 

Robisz naprawdę bardzo dobre serwery, nawet powiedziałbym że najlepsze tutaj na MPC, są dopracowane, przemyślane (na swój sposób ale są), do tego są idealne technicznie. 

Może rzeczywiście wyjściem jakimś jest serwer hard, typowy hard z jakimś lvlem 130-150 żeby było długo co robić. Masz wiele pomysłów = wiele godziny gry na każdym lvlu przy takim hardzie. 

Dziwna jest mentalność graczy. Naprawdę szkoda że nie wyszło.

Opublikowano

jest duzo nowosci ktorych nie bylo NIGDZIE - nie podoba sie

typowy serwer gdzie nie ma nowosci tylko wszystko co juz bylo - tez sie nie podoba

jaki serwer do c***a trzeba zrobic by nikt nie narzekal

szkoda ze podupadl, fajnie sie gra

Opublikowano

Moim zdaniem błędem tutaj były:

"Misje" Na każdej mapie trzeba było zrobić praktycznie to samo tylko inni NPC oraz inne przedmioty trzeba było dropić.

"Arena Wyzwań" Te same zadania ... Czyli 4 metiny kręgu, odblokowywanie posągów, boss.

"Dungeony" Każdy dungeon (chyba) zaczynał się: Zniszcz  metiny, pokonaj potwory i znów Zniszcz  metiny pokonaj potwory odblokuj posągi.

Potem chyba zwiększyliście HP bossom. Ludzie nie dawali z nimi rady. Ja też nie dawałem rady bossowi na mapie od 115. EQ wybonowane pod expa, bez item shopa, a boss mnie na dwa skille. Może jeszcze ludziom nie podobał się system łowienia... 

Opublikowano

Moim zdaniem błędem tutaj były:

"Misje" Na każdej mapie trzeba było zrobić praktycznie to samo tylko inni NPC oraz inne przedmioty trzeba było dropić.

"Arena Wyzwań" Te same zadania ... Czyli 4 metiny kręgu, odblokowywanie posągów, boss.

"Dungeony" Każdy dungeon (chyba) zaczynał się: Zniszcz  metiny, pokonaj potwory i znów Zniszcz  metiny pokonaj potwory odblokuj posągi.

Potem chyba zwiększyliście HP bossom. Ludzie nie dawali z nimi rady. Ja też nie dawałem rady bossowi na mapie od 115. EQ wybonowane pod expa, bez item shopa, a boss mnie na dwa skille. Może jeszcze ludziom nie podobał się system łowienia... 

okej, powiedz mi tylko jak masz na innych serwerach? już spieszę ci wytłumaczyć jak to było z tym wszystkim.

misje-owszem, więszkośc to typowo: zabij/dropnij/przynieś (czy na innych serwerach sa misje jak w gta v?)

areny/rajdy-owszem, było kilka zadań w sensie (zabij mobki, zniszcz metiny, odblokuj posągi) a co innego dać w metinie? owszem, był zbyt słaby drop i chyba to było największym błędem.

dungeony-owszem, wszystkie są napisane na 1 queście i tablicy która posiada 8 zadań (losują się na każdym piętrze) 

[1] = {},--zabijanie_potworow
[2] = {},--niszczenie_metinow
[3] = {},--zabijanie_minibossow
[4] = {},--klikanie_pomnikow
[5] = {},--otwieranie_pomnikow
[6] = {},--otwieranie_pomnikow
[7] = {},--haslo_npc
[8] = {},--haslo_npc

więc powiedz mi DLACZEGO gdy grasz na typowym serwerze metina i masz tak: dungeon 1/2/3/4 z takimi samymi zadaniami np;

-znajdź potwory i je pokonaj

-zniszcz metina

-dropnij pieczec odblokuj cos tam

-zabij mini bossa

-zabij bossa

nie piszesz tak GWAŁCĄC ciągle ten sam schemat i zadania? a tu miało to polegać na tym, że trafisz mniejszą ilość lokacji i szybciej ukończysz dunga. WTF xD

system łowienia, to chyba większość z was chciała sobie fishbota po prostu stawiać to ja się nie dziwię, bo on jest bardzo prosty i duuużo graczy pisało mi, że jest najlepszym jaki kiedykolwiek się pojawił w metinie.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

@Sielu

Takie pytanie do Ciebie, czy serwer na tym etapie już będzie stał tak jak jest, czy opłaca się jeszcze drobne sugestie/propozycje pisać na forum serwera z nadzieją, że zostaną wprowadzone?

Bo jak na razie nie zamierzam przestawać grać z cichą nadzieją, że przybędzie nowych graczy bo serwer jest dobry.

Opublikowano

Bardzo duzym błędem było to, ze mimo zgłaszania dość wcześnie po starcie ze z bossów dropią w sumie same yangi to naprawa zajeła zbyt długo, tzn zamiast sprawdzić cały drop i poprawić to trwało to ponad tydzien, ktoś Ci zgłosił na dungu 65lv słabo szakty leca poprawiłeś ale nie zrobiłeś tego na innych dungach mimo ze było tak samo, i błąd polegał na tym, ze ludzie przez ponad tydzien meczyli się zeby coś wydrpić z bossów bo w 90% leciały same yang a naprawa została zrobiona zbyt późno, kiedy to naprawiłeś/poprawiłeś to ludzie ktorzy wcześniej się meczyli by coś osiągnąc poczuli się pokrzywdzeni bo oni zbijali 5 bossów dla 1 ulepka, a po poprawce ktoś wbił i z 5 bossów miał 5 ulepków+perły itp, gdyby poprawka była wprowadzona zaraz po starcie nie byłoby tego problemu.

Ogólnie ten patch wiele zepsuł w sensie ze wprowadziłeś nieprzemyślany patch i chyba sie z tym zgodzisz, pozniej cofka a cofka to coś co najbardziej odrzuca mimo, ze któtka i nie wpływajaca zbytnio na gre ale samo słowo "cofka"

Nastepnym powodem były rajdy ok na innych serwera wyglada to tak samo, zabij mooby, zbij metina etc ale na innych serwerach nie musisz go powtarzać az tak duzo razy (biolog) jeśli juz nastawiłeś się ze tak ma być to chociaz klucze powinny być łatwiej dostepne np z metinów czy bossów.

'

No i oczywiście ta sytuacja z Karoliną troche namieszała.

No i tyle, było jak było, wyszło jak wyszło, poprostu projekt mimo, ze dopracowany to nie wypalił, zdarza się

@@ Duzo tez rzeczy odwlekałeś ktoś Ci zgłaszał bład mówiłeś jutro naprawie, pozniej było po jutrze etc

jak z poprawą dropu z bossów i metinów, pisałes jutro wielki patch nawet rozpisaliście eventy jakie będą po patchu, ludzie czekali na patch i eventy a ostatecznie weszło to tydzien później jeszcze z prezentem w postaci cofki.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

@Sielu

Takie pytanie do Ciebie, czy serwer na tym etapie już będzie stał tak jak jest, czy opłaca się jeszcze drobne sugestie/propozycje pisać na forum serwera z nadzieją, że zostaną wprowadzone?

Bo jak na razie nie zamierzam przestawać grać z cichą nadzieją, że przybędzie nowych graczy bo serwer jest dobry.

na chwile obecną nic nie planuję robić przy tym serwerze ;/

Bardzo duzym błędem było to, ze mimo zgłaszania dość wcześnie po starcie ze z bossów dropią w sumie same yangi to naprawa zajeła zbyt długo, tzn zamiast sprawdzić cały drop i poprawić to trwało to ponad tydzien, ktoś Ci zgłosił na dungu 65lv słabo szakty leca poprawiłeś ale nie zrobiłeś tego na innych dungach mimo ze było tak samo, i błąd polegał na tym, ze ludzie przez ponad tydzien meczyli się zeby coś wydrpić z bossów bo w 90% leciały same yang a naprawa została zrobiona zbyt późno, kiedy to naprawiłeś/poprawiłeś to ludzie ktorzy wcześniej się meczyli by coś osiągnąc poczuli się pokrzywdzeni bo oni zbijali 5 bossów dla 1 ulepka, a po poprawce ktoś wbił i z 5 bossów miał 5 ulepków+perły itp, gdyby poprawka była wprowadzona zaraz po starcie nie byłoby tego problemu.

Ogólnie ten patch wiele zepsuł w sensie ze wprowadziłeś nieprzemyślany patch i chyba sie z tym zgodzisz, pozniej cofka a cofka to coś co najbardziej odrzuca mimo, ze któtka i nie wpływajaca zbytnio na gre ale samo słowo "cofka"

Nastepnym powodem były rajdy ok na innych serwera wyglada to tak samo, zabij mooby, zbij metina etc ale na innych serwerach nie musisz go powtarzać az tak duzo razy (biolog) jeśli juz nastawiłeś się ze tak ma być to chociaz klucze powinny być łatwiej dostepne np z metinów czy bossów.

'

No i oczywiście ta sytuacja z Karoliną troche namieszała.

No i tyle, było jak było, wyszło jak wyszło, poprostu projekt mimo, ze dopracowany to nie wypalił, zdarza się

Dużo czynników na to wpłynęło, tak jak pisałem, nie miałem profitów z roboty. Jestem taką osobą, która.. gdy ma to robi i się do tego przykłada, ale gdy jest inaczej, to robię mimo własnej woli i przekłada się to niestety w czasie.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie oszukumy się,Sielu jest dobry w robieniu haxów,i to tyle jeśli chodzi o metina.Nie powinien sie brac za tworzenie sewerów bo brak mu doświadczenia.Jeśli chodzi o Karoline zostawie bez komentarza.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Nie oszukumy się,Sielu jest dobry w robieniu haxów,i to tyle jeśli chodzi o metina.Nie powinien sie brac za tworzenie sewerów bo brak mu doświadczenia.Jeśli chodzi o Karoline zostawie bez komentarza.

Pozdrawiam.

Gdyby brakowało mi doświadczenia to nawet bym serwera nie zrobił, tworzenie serwera != rozgrywce..

Zacznijcie myśleć sami, bo jak widać autorytetem niektórych jest osoba która od 10 lat nie potrafiła i dalej nie potrafi wybrać się do logopedy.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pozdrawiam.

O jakiej karolinie wy wszyscy pierdolicie w tym temacie? :O

Opublikowano

Tak jak już pisałem ,serwer ma ogromny potencjał, trzeba go wyszlifować, odpalić na nowo z inną nazwą i zrobić pierdzielną reklamę.

Zanim Go odpalisz na nowo, to przewertuj całe forum co ludzie lubią, co jest wkurzające, co jest z*******e i gdzie są błędy. 

Na start serwa dajesz SM ze starego serwera dla ludzi którzy zainwestowali na starym serwie i zaczęli na nowo na nowym..

Nie wiem, naprawdę nie wiem jak Ci pomóc @Sielu , ale pomyśl trochę popracuj a na pewno będzie miazga. :)

149208901.png

Opublikowano

Pozdrawiam.

Gdyby brakowało mi doświadczenia to nawet bym serwera nie zrobił, tworzenie serwera != rozgrywce..

Zacznijcie myśleć sami, bo jak widać autorytetem niektórych jest osoba która od 10 lat nie potrafiła i dalej nie potrafi wybrać się do logopedy.

Gdybyś takowe doświadczenie posiadał,Itarius nie byłby padającym gównem.

Ps.W ogóle po c**j Ty mieszsz spawacza do tego?Wszędzie gdzie są jakiekolwiek hejty na każdym "syf sewerze" admini piszą że ludzie słuchają S.ab.ala . Człowieku! grałem na tym waszym chłamie,zrobiliście gówno i tyle w temacie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak jak już pisałem ,serwer ma ogromny potencjał, trzeba go wyszlifować, odpalić na nowo z inną nazwą i zrobić pierdzielną reklamę.

Zanim Go odpalisz na nowo, to przewertuj całe forum co ludzie lubią, co jest wkurzające, co jest z*******e i gdzie są błędy. 

Na start serwa dajesz SM ze starego serwera dla ludzi którzy zainwestowali na starym serwie i zaczęli na nowo na nowym..

Nie wiem, naprawdę nie wiem jak Ci pomóc @Sielu , ale pomyśl trochę popracuj a na pewno będzie miazga. :)

Na chwile obecną nie mam żadnych planów co do tych plików itd.

Dzięki za pozytywne myśli, ale wiesz jak jest :D

Pozdrawiam.

Gdybyś takowe doświadczenie posiadał,Itarius nie byłby padającym gównem.

Ps.W ogóle po c**j Ty mieszsz spawacza do tego?Wszędzie gdzie są jakiekolwiek hejty na każdym "syf sewerze" admini piszą że ludzie słuchają S.ab.ala . Człowieku! grałem na tym waszym chłamie,zrobiliście gówno i tyle w temacie.

Pozdrawiam.

Ty chyba oceniasz stan z bety gdy pierwszy start nam nie wyszedł z powodu błędu.. xD

Zresztą, nie mam zamiaru ci tłumaczyć, bo nie zrozumiesz, zbyt trudne to dla ciebie, żegnam.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Pozdrawiam.

Kolejny fan Spawacza. Pewnie masz takie samo doświadczenie jak twój idol czyli żadne.

Opublikowano

Witajcie!

Jako, że na serwerze gra jeszcze "garstka" osób, postanowiłam urozmaicić Wam rozgrywkę. 
Jak wiadomo osoby te grają dla zabawy, więc inna rozrywka też się przyda smile.png 

W dniu jutrzejszym, tj. 26 listopada około godziny 19:00 włączę wejście na Mapę Eventową (Pierścień Teleportacji - Mapa Eventowa).
Czekają tam na Was respy rud oraz roślin. 

W dniu jutrzejszym, około 21:00 włączę również Event Wędkarski!

W dniu dzisiejszym włączyłam raty (exp, drop, yang) w wysokości 30% na +/- 24h. 

Tak prezentuje się Mapa Eventowa:
583884eed7ed6_Screenshot2016-11-2519-33-

Zapraszam zainteresowanych i powodzenia w wyzbieraniu tego! xD

Opublikowano

Sielu taka malutenka sugestia

zrobiles mase dobrej roboty ale

ludkow wk... ze metin to nie rpg i tylko jedynie o to biega

dobra chca niech maja zrob DWA/DWIE mozliwe drogi rozwoju

gwalt spacji              |

-   kto co lubi i chce

misje jak do tej pory |

balans % na mozliwosci z tego lub owego ...problem jak bardzo bedzie trzeba tu kombinowac zeby ani jedni ani drudzy japy niedarli bo:

(to tylko przyklad)

- on w 2h wylowil SM na..... i moze

- maniaczyl 2h w DT i ma........

rozwiazan tyle ilu pomyslodawcow

powodzenia bo to czego nie mozna powiedziec o servie/kliencie  nawet gdy cos bylo spaprane  to i tak jako calosc to jednak dzialalo .....gdzie indziej niestety ale nie

na reszcie produkcji wieczne tlumaczenie

- przerwa bo bug

- przerwa bo dd... i temu podobne

- aktualizacja

- .... wiele innych pierdol

podsumowujac

zacznij zgarniac kase ZA

SZKOLENIE konkurencji bo DAAAALLLEEEKO odstaja i nikt ( choc troche zaznajomiony nawet posiadajacy blade pojecie ,ALE jednak) nie powie ze  spaprales

naprawde blado wypadaja inne produkcje

Opublikowano

A po mojemu to wszystko było w porządku poza jednym- koniecznością robienia misji aby wejść na kolejną mapę.

Warto było by zostawić misje jako rzecz opcjonalną- ale dać za nie w nagrodę stałe bonusy, które po zsumowaniu odpowiadałyby wartościom przedmiotów do pvp z IS. I gracz mialby wtedy wybor, łowić te 20 karasi w zamian za 5% na luda czy po prostu kupić coś w IS. Dodatkowo rozryszałoby to rynek.

Świetnie rozwiązane były natomiast skille- grając czułem się jak na starym PL-u, gdzie każda z postaci miała swoje plusy i minisy. Teraz na większości serwerów pvp jest bez sensu, bo dziala tylko jeden bonus- ten na ludzi. Reszta praktycznie bezwartosciowa bo kazdy ma identyczne eq.

Opublikowano

A po mojemu to wszystko było w porządku poza jednym- koniecznością robienia misji aby wejść na kolejną mapę.

Warto było by zostawić misje jako rzecz opcjonalną- ale dać za nie w nagrodę stałe bonusy, które po zsumowaniu odpowiadałyby wartościom przedmiotów do pvp z IS. I gracz mialby wtedy wybor, łowić te 20 karasi w zamian za 5% na luda czy po prostu kupić coś w IS. Dodatkowo rozryszałoby to rynek.

Świetnie rozwiązane były natomiast skille- grając czułem się jak na starym PL-u, gdzie każda z postaci miała swoje plusy i minisy. Teraz na większości serwerów pvp jest bez sensu, bo dziala tylko jeden bonus- ten na ludzi. Reszta praktycznie bezwartosciowa bo kazdy ma identyczne eq.

Było kilka takich rzeczy (w sumie nadal są bo serwer ciągle działa) które po prostu nie przyjęły się do norm metina. (trzymać spację większość by chciała)

Nie ma co już gadać o tym :D co będzie dalej to się okaże.

Regulamin sygnatur

Opublikowano

tak jak pisalem z Toba w grze//Senat
troche motywacji i odrobine jeszcze checi w postaci REKLAMY, a SERWER by wrocil do ladu.
Masz sielu wielu fanow, wszyscy wiemy jak bardzo jestes dobry w tym co robisz i czym sie zajmujesz. Uwierz mi ze ludzi bylo by sporo ale jesli WAM SIE NIE CHCE to i nie dziwcie sie ze ludzi ni slychu ni widu.

001ec5cb680b285a.png?1425487560063

Opublikowano

Było kilka takich rzeczy (w sumie nadal są bo serwer ciągle działa) które po prostu nie przyjęły się do norm metina. (trzymać spację większość by chciała)

Ale się upierdziales z ta spacją.zrozum,ze polegles przez to ze nas zmusiles do mówienia kopania itd. Trzeba bylo zrobić tak jak radzą inni. Chcesz to mówisz,kopiesz i masz z tego bonusy. Nie chcesz to "trzymasz spacje".dlaczego potencjalny gracz ma spędzać czas w grze tak jak ty mu narzucasz. Powinien mic wybór. Chciales serwer po swojemu to masz. I masz również tryb single Player. Jesteś krok do przodu ;)
Opublikowano

Ale się upierdziales z ta spacją.zrozum,ze polegles przez to ze nas zmusiles do mówienia kopania itd. Trzeba bylo zrobić tak jak radzą inni. Chcesz to mówisz,kopiesz i masz z tego bonusy. Nie chcesz to "trzymasz spacje".dlaczego potencjalny gracz ma spędzać czas w grze tak jak ty mu narzucasz. Powinien mic wybór. Chciales serwer po swojemu to masz. I masz również tryb single Player. Jesteś krok do przodu ;)

*łowienia :D

przecież ja nikogo nie zmuszałem do gry i spędzania czasu na serwerze pls xD tylko stwierdzam oczywisty fakt? za misje były ulepki eq exp, równie dobrze mogłem zrobić cięzkie moby itd a eq only is :) więc to też takie gadanie, że robiło się je bez bonusów. Nie ważne jakie bonusy by były za te kopanie,łowienie itd, bo i tak by płakali i odeszli zrozum, było w ciul kuponów SM za łowienie i co? płakało (nie wszyscy rzecz jasna) dużo osób, że łowienie do dupy xD

trudno już było minęło :D

Regulamin sygnatur

Opublikowano

*łowienia :D

przecież ja nikogo nie zmuszałem do gry i spędzania czasu na serwerze pls xD tylko stwierdzam oczywisty fakt? za misje były ulepki eq exp, równie dobrze mogłem zrobić cięzkie moby itd a eq only is :) więc to też takie gadanie, że robiło się je bez bonusów. Nie ważne jakie bonusy by były za te kopanie,łowienie itd, bo i tak by płakali i odeszli zrozum, było w ciul kuponów SM za łowienie i co? płakało (nie wszyscy rzecz jasna) dużo osób, że łowienie do dupy xD

trudno już było minęło :D

Nie musieli odchodzić -.-, największym problemem był brak komunikacji z graczami, jedyne info jakie było to: "Przerwa techniczna za XXmin, potrwa do XXmin"

Karolina do tego nie powinna dać się sprowokować flOw'owi i nie powinno być czegoś w stylu że jest Karolina na TS, ja do niej jakieś pytanie typu "Kiedy będzie sielu/ można na chwile?" a ona że ma "urlop"... było to w pierwszym tygodniu gdzie tak naprawdę są najważniejsze wcześnie wykryte błędy które nie były odkryte na becie

7093cd1682ac4b8bgen.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...