Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Aion nowy gracz jaki set do PVE?

oscarx7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.Gram w aiona od około 3 tygodni serwer Barus.Gram magiem (czarodziej) i levelowałem sobie,chodziłem na różne insty i mam już prawie ten 65 lvl (będzie za 2 dni) i teraz chciałbym się dowiedzieć jaki set mam mieć do PVE gdzie go zdobyć lub kupić.Interesuje mnie tylko PVE nie chcę itemków do pvp.Jak możecie piszcie mi dokładnie bo jak już wyżej napisałem jestem nowy i nie ogarniam jeszcze tych wszystkich skrótów itd.Dzięki :)

Edit: frakcja  Elios  (jeśli to ma znaczenie )

Opublikowano

Jest  60 cholernych stron do zobaczenia by znaleźć odpowiedź ale nie!  zróbmy kolejny temat w którym jakiś frajer odpisze jakiemuś frajerowi .

Opublikowano

Pogadam z moderatorami działu, aby zmodyfikować regulamin tego działu, ponieważ 1-2x w tygodniu pojawiają się identyczne pytania, a ja wiecznie muszę odsyłać ludzi do postów, w których są odpowiedzi. 

Co do pytania autora - Nie będę dokładnie wyjaśniać, ponieważ odpowiedzi na Twoje pytania zostały udzielone kilka ładnych razy w tematach niżej. 
Zapraszam do przejrzenia wszystkich tematów z tej, jak i kolejnej strony, a szczególnie te z nazwami sugerującymi pytania od początkujących graczy.
Tam jest absolutnie wszystko wyjaśnione.

Przykładowe tematy, które warto odwiedzić, a resztę doszukasz samemu.

http://www.mpcforum.pl/topic/1564353-czy-klasy-w-aionie-s%C4%85-zbalansowane/
http://www.mpcforum.pl/topic/1558232-zbi%C3%B3r-pyta%C5%84-zaklinacz/#entry13164141
http://www.mpcforum.pl/topic/1558109-kt%C3%B3r%C4%85-cz%C4%99%C5%9B%C4%87-setu-ac-najpierw-kupi%C4%87-i-inne/#entry13164028
http://www.mpcforum.pl/topic/1540983-sety-pvepvp-stygmaty-zarobek-alchemia-itp/#entry13033069
http://www.mpcforum.pl/topic/1539065-frakcje-i-exp/#entry13015791

Opublikowano

Dzięki za odopowiedzi ostatni raz użyłem tego działu zamiast się cieszyć ,że możecie komuś pomóc to jeszcze  wonty bo tematów takich już było 100.Velkoz Nikt Ci nie każe odsyłać do postów po prostu nie odpisuj skoro tak Ci to przeszkadza.djor frajerem to może jesteś ty.Temat cls

Opublikowano

Ludzie nie potrafią szukać :) To jest ich największa wada. 
Nie tylko mnie to przeszkadza, a głównie to ja zajmuję się działem Aion, więc odpowiadam i odsyłam. 
Zajrzeć 3 tematy niżej to żaden problem. 

Opublikowano

Ponadto, to Ty powinieneś być szczęśliwy, że możesz wykorzystać wiedzę, którą podzielili się tutaj inni, a nie być zdenerwowanym, gdyż ktoś odesłał Cię do tematów, w których były identyczne pytania + ich rozwinięcia.
Pan kolega chyba nie rozumie idei forów. 

Opublikowano

@djor @Velkoz21

Każdy użytkownik może założyć swój osobny temat, nawet jeśli podobny, a nawet taki sam problem, został już wcześniej poruszony. Autor może mieć dodatkowe pytania lub chce mieć pewność, że jego problem zostanie potraktowany indywidualnie i otrzyma najbardziej aktualne informacje. Takie zasady panują na całym forum, nasz dział nie jest wyjątkiem. Jeśli ktoś uważa, że coś jest nie tak, to powinien na ten temat porozmawiać z Global Moderatorem lub Adminem. Ale na pewno proszę nie próbować wprowadzać nowych zasad na własną rękę i odstraszać tym nowych użytkowników. Nowy użytkownik tak naprawdę nie musi znać wszystkich zasad panujących na forum, a tym bardziej subiektywnych odczuć jednostek.

@oscarx7

Trafiłeś akurat na dwóch nieco opryskliwych osobników. Nie bierz tego do siebie. Nie robisz nic złego.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

@djor @Velkoz21

Każdy użytkownik może założyć swój osobny temat, nawet jeśli podobny, a nawet taki sam problem, został już wcześniej poruszony. Autor może mieć dodatkowe pytania lub chce mieć pewność, że jego problem zostanie potraktowany indywidualnie i otrzyma najbardziej aktualne informacje. Takie zasady panują na całym forum, nasz dział nie jest wyjątkiem. Jeśli ktoś uważa, że coś jest nie tak, to powinien na ten temat porozmawiać z Global Moderatorem lub Adminem. Ale na pewno proszę nie próbować wprowadzać nowych zasad na własną rękę i odstraszać tym nowych użytkowników. Nowy użytkownik tak naprawdę nie musi znać wszystkich zasad panujących na forum, a tym bardziej subiektywnych odczuć jednostek.

@oscarx7

Trafiłeś akurat na dwóch nieco opryskliwych osobników. Nie bierz tego do siebie. Nie robisz nic złego.

Dzięki ;) No to jednak zostanę na forum,mam już ten 65 lvl i teraz muszę tylko się dowiedzieć jak fajnie zbierać ac itd.Set abbys cieżko zdobyć?Widzę dużo legionów,którzy wymagają własnie tego seta i zastanawiam się czy własnie taki set starać się załatwić

Opublikowano

Ac zdobywasz w górnej reshancie robiąc misje tygodniowe oraz w akaron z instancji (laboratorium...), czy gdzieś jeszcze można nie wiem ale jeżeli się da to ktoś zaraz dopisze.

Set za abbys czyli mówiąc inaczej set za punkty otchłani (jak chcesz sprawdzić ile ich masz to "p --> ranga" i to są te żółte punkty), możesz kupić w Akademii Kaisinela (do akademii możesz dostać się przez sanctum jak idziesz od teleportu to przed schodami skręć w lewo tam jest taka statua i przez nią wchodzisz, żeby dostać się do npc które mają ten set musisz skręcić w lewo i iść prosto), do tego setu będą Ci potrzebne punkty abyss które możesz zdobyć zabijając asmodian czyli w skrócie asmo, zabijając niektóre moby (ale mało za nie leci) oraz wykonując instancje pvp czyli Dredgion sadhytrasę legionu jormunganda, pole bitwy kamar, bastion stalowego muru (SWB) oraz runatorium, jeżeli o czymś zapomniałem to proszę o dopisanie. Nie wiem jak wygląda sytuacja z niektórymi instancjami pve, ponieważ nie chodzę na nie. Do setu jeszcze będzie Ci potrzebny "Medal z mithrilu" na który masz 3 questy codzienne w Akaron, 3 w Signii (jak w Signii będziesz leciał transportem lotniczym to lewy dół tam są te questy), można je jeszcze zdobyć na instancjach pve/pvp oraz na siege czyli masowym pvp, który jest w wyznaczonych godzinach (tutaj je masz https://timetable.aioninfo.eu/siege ), nie patrz tylko na te co odbywają się o godzinie 18-19. 

Myślę, że rozpisałem to tak, żebyś mógł zapamiętać najważniejsze rzeczy.

P.S. Czy ciężko zdobyć ten set? Ciężko nie tylko potrzeba na to czasu, set jest jeszcze ograniczony rangami jak coś, więc zanim wbijesz oficera z dwiema gwiazdkami to chyba prościej będzie kupić set na żołnierza rangi 1. W patchu 5.3 jak coś wchodzi nowy set więc te medale już Ci nie będą potrzebne dlatego nie bój się ich tracić.

Opublikowano

Dzięki,o to mi chodziło wszystko ładnie napisane,dokładnie,że nawet ktoś kto kompletnie gry nie ogarnia teraz to zrozumie leci kilka like.Będę jeszcze pisał w tym temacie,więc proszę o nie zamykanie

Opublikowano

Ponadot set oficera2(star2) nie różni się niczym od setu dla soldiera1.
Tzn... zależy jak na to patrzeć. Set dla stara2 ma statystykę typu "silent ressist", która działa na zasadzie "magic ressist" ale tylko w przypadku jednej umiejętności, a nie tak jak magic ressist - wszystkie. 
Nie da się tego zauważyć, gdyż klasy magiczne mają sporo magical accuracy/celności magicznej, więc tak, czy owak - zazwyczaj zostaniesz uciszony.

Opublikowano

Robie sobie te dzienne Q na ceramiczne medale,ale to są 3 me dale dzienne nie mam pojęcia czy dam rade kupic taki set sama zbrojka to 95 medali a pkt otchłani mam 45k

Opublikowano

Robie sobie te dzienne Q na ceramiczne medale,ale to są 3 me dale dzienne nie mam pojęcia czy dam rade kupic taki set sama zbrojka to 95 medali a pkt otchłani mam 45k

Wypisałem Ci gdzie lecą więc, nie wiem jak możesz robić 3 dziennie, na Twoim poziomie myślę ze 6-9 możesz wydropić na spokojnie, 6 z dziennych i proponuje chodzić w górnej reshancie do twierdz na instancje w sensie Kysis, Krotan, Miren, instacje bardzo banalne a medal zawsze dostaniesz (no chyba, że twierdze nie są Twojej rasy tylko przeciwnej to wtedy nie możesz wejść na instacje). Punkty otchłani również spokojnie zdobędziesz po prostu chodź codziennie na dredgiony, jormurgandy i runathorium (jak idziesz sam to i tak przeważnie jest przegrane ale zawsze te parę tysięcy punktów zdobędziesz). Zresztą kto Ci powiedział, że eq w Aionie zdobędziesz z dnia na dzień, Aion to gra w którą trzeba grać kilka miesięcy, może nawet lat, żeby coś osiągnąć  :D

Opublikowano

Wchodze na te dungi i widze,że Elyosi tylko stoja a asmodianie ostro nabijaja pkt i i z takiego dunga mam 1,5k-2k ap

Edit:Na razie byłem na runhantorium/ i trasa legionu.To można wchodzić o określonych godzinach ?

EDIT:Dredigony już chyba nie moge chodzić bo widze ostatni jest na max 65 lvl a ja mam 66

EDIT:Teraz za runhantorium dostałem 950 ap

Opublikowano

Dlatego napisałem, że jak idziesz sam to w większości jest przegrana, ponieważ jak możesz zauważyć Ty w drużynie jesteś z randomami i najczęściej trafiacie na premade team z którym nie macie szans dlatego ludzie stoją afk. 

Tak, na runatorium codziennie jeden raz a na trase 2 razy. Tutaj masz godziny -----> https://timetable.aioninfo.eu/dredgion

Yep, Dredgiony są max do 65 w patchu 5.1 ma wejść nowy Dredgion ale to dopiero 19 października.

Opublikowano

1:Zbieram BM na seta,który będzie najlepszy pod PVE?/Póżniej każdy set za BM bd mógł sprzedać za AP?

2:Mam 1400 Antycznych monet na co warto je wymienić?

3:Mam 600 ceramicznych monet na co warto je wymienic?

Opublikowano

Mam te 9400 Antycznych monet,który set mam kupić najlepszy do PVE widze są 2 rodzaje Tunika i Przepiękna tunika i szczerze nie wiem czy różnica jest tylko w wyglądzie czy w statach (są prawie identyczne) a ceny jednakowe

Opublikowano

Różnica jest w bonach, w jednej czegoś masz mniej a w drugiej tego masz więcej i to są chyba obrona fiz. i zrównoważenie magii czyli obrona magiczna/tłumienie magii (jak to się mówi dobrzy tłumacze :D ). Nie wiem co będzie lepszym wyborem, ja zawsze brałem zrównoważenie magii bo nie wiedziałem co to znaczy ^^. A co do wyglądu to możesz go sprawdzić kombinacją "ctrl" + "lewy przycisk myszy" 

Opublikowano

I w tym secie już moge sobie spokojnie grać do tego setu za AP? Obecnie mam 170k i powoli to nabijam ranga żoł 1 i teraz mam 100 pkt chwały a trzeba aż 17k chyba na oficera

Opublikowano

Bardziej mi zależy na secie do PVE lubię śmigać na instancje bić bossy itd dopiero póżniej chcę PVP czyli kupuję set za AC i jest on do expa i set za AP,który będzie do PVP.Jeszcze tylko prośiłbym o jakieś info na jakie insty chodzić (nawet te solowe),gdzie mógłbym zarobić kinah,i dalej już chyba sobie poradzę temat będzie do zamknięcia ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...