Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Failed to get game data from the server - ban?

Mr.Burn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taką cichą nadzieję, że jest to ich błąd.

Chcieli wykrywać boty poprzez sprawdzanie kto porusza się za szybko (wyskakuje komunikat o byciu pasażerem).

Teraz każdy, czy botujący, czy nie z włączoną grą poruszał się szybciej niż wartość ustawiona przez producentów. (rower, samochód, komunikacja miejska i podmiejska)

Ich maszyna sprawdzająca graczy zgłupiała i uznaje każdą taką postać za bota i banuje.

Zje*@li sprawę i teraz gracze mają problem.  T_T

To jest tylko moje przypuszczenie - proszę nie brać moich słów jako podstawę do tego co się dzieje z naszymi kontami.

Pieprzysz głupoty... ban jest z wielu czynników ;)

• Szybkie (>10km/h) i długie poruszanie się w tej samej prędkości
  • Zbyt szybkie wykonywanie akcji między łapaniem pokemonów oraz odsyłaniem ich do profesorka
  • Dziwnie długi czas on-line
  • Zbyt duża ilość zmienianych lokalizacji
  • Używanie starych botów które nie pozorowały się na urządzenia mobilne
  • Brak nicku oraz teamu na wysokim lvlu

I wieeeele wieeeeele innych ;)

• Odpowiedzi 129
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czyli można wyłapać bana jak powiedzmy nikt nie używał żadnych wspomagaczy a np. często poruszał się komunikacją miejską i miał w tle odpalone pokemony żeby coś przykładowo złapać po drodze? 

Bez sensu.

PS. Pisał ktoś już odwołanie od bana? Wystarczy napisać coś w stylu, że składam odwołanie, od samego początku nie używałem żadnej aplikacji trzeciej itd. i to wystarczy? Czy co jeszcze trzeba pisać?

Możesz sobie pisać jak chcesz, support i tak będzie odpowiadał po swojemu, a Ty będziesz przepytywany jak przez gestapo. Zanim do czegoś dojdziecie to pewnie z tydzień minie, jeśli raczą odpisać (na co nie liczyłbym w szybkim czasie, ponieważ zapewne już dostali od groma takich wiadomości, a liczy się kolejność).

Opublikowano

Jak wiecie że bociliście to nie ma sensu nawet pisać do nich bo się tylko zbłaźnicie i czas stracicie.

Pisać można tylko w sytuacji jak wiecie że na danym koncie nigdy żaden bot/sniper nie był odpalany, ani nie telepaliscie się bez umiaru przez fake GPSa.

Ja w sumie żałuję jednego konta, które na Noxie biegając tylko po Wawie zrobiłem sobie na ~25 lvl (nigdzie się nie telepałem w NOXie tylko starałem się jak człowiek/rowerzysta poruszać i maks kilka godz. dziennie), no ale mnie podkusiło i na jedną nockę kiedyś bota zapuściłem co mi na 31 lvl wbił i później sniperem w 1 dzień nałapałem trochę fajnych poków (tak z tydzień przed pierwszą falą banów) - no po prostu głupota bo trochę czasu poświęciłem na nie i mogłem je nie bocić.

Później już grałem normalnie, ale i tak je zbanowali permem.

No cóż podejrzewam że raczej większość kont wyłapią, ale fakt bardzo nieładnie z ich strony że gracz nie ma jasnej informacji z jakiego powodu nie może się zalogować, tym bardziej że zbanowali też graczy grających bez przekrętów, tylko z telefonu/tableta. No ja bym się za to mocno wkurzył.

EDIT:

Nowe konto (tylko 1) zacząłem sobie bocić, ale tylko u siebie w mieście - oczywiście w celach testowy rzecz jasna hehe... ;)

Ustawiłem wolną jazdę rowerkiem do 18km/h (bez żadnego snipera itp., evolucje/transfer itp. ręcznie będę robił), zobaczymy ile dni tak podziała.

Generalnie to przez to całe kantowanie to mi gra zbrzydła grać to w to mi się już odechciało, a bocić zacząłem bo mi w mieście wszystkie gymy 2 kolesi (31lvl i 33lvl) zajęło.

No cóż fakt że takie kantowanie to strasznie psuje grę. :( Ale pocieszające jest że już ich w gymach nie ma pewnie też perma dostali hehe... ;)

Opublikowano

C***a prawda że to perm ban. Na telefonie sie nie moge zalogować a jak próbuje kilka razy na bluestacku to wczytuje konto.

No ja na 1 koncie tak miałem wczoraj że po restarcie routera (zmienił IP) to mogłem się na nie zalogować na NOXie i zbierać z pokeStopów i łapać poki. Dzisiaj znowu mam ten śmieszny obrazek i nie mogę się na nie zalogować (ale na szczęście nie napis "Failed....") - co to może być? Jakaś inna odmiana Perma czy coś?

Na innych jest "Failed...." - to raczej perm bo zmiana IP nie pomogła w ich przypadku.

Dziwi mnie tylko dlaczego wczoraj mogłem na nie wejść po zmianie IP zniknął na jakiś czas ten obrazek a dzisiaj znów blokuje mi konto. :(

EDIT:

Właśnie mój eksperyment z nowo boconym kontem się skończył: "Failed to get game data from the serwer."  hehe.... no  ładnie ledwie 2 dni pożyło konto (wczoraj kilka godz. i dzisiaj kilka bocenia), ledwo do 13 lvl doszło. Żadnego telepania tylko zbieranie pokemonów i pokestopy (prędkość 18km/h). No fakt jakby boty miały możliwość ustawienia zmiennej prędkości np od 3-18km/h (gdzie minimalna prędkość była by w zasięgu pokestopów i podczas łapania poków, a max pomiędzy to może by konto dłużej pożyło).

Opublikowano

C***a prawda że to perm ban. Na telefonie sie nie moge zalogować a jak próbuje kilka razy na bluestacku to wczytuje konto.

No ja na 1 koncie tak miałem wczoraj że po restarcie routera (zmienił IP) to mogłem się na nie zalogować na NOXie i zbierać z pokeStopów i łapać poki. Dzisiaj znowu mam ten śmieszny obrazek i nie mogę się na nie zalogować (ale na szczęście nie napis "Failed....") - co to może być? Jakaś inna odmiana Perma czy coś?

Na innych jest "Failed...." - to raczej perm bo zmiana IP nie pomogła w ich przypadku.

Dziwi mnie tylko dlaczego wczoraj mogłem na nie wejść po zmianie IP zniknął na jakiś czas ten obrazek a dzisiaj znów blokuje mi konto. :(

Nie mam pojęcia ale wiem na 100% że to nie perm z tego względu że mój kumpel ma to samo a on ma chyba 14 lv i też nigdy botów ani nic nie odpalał. Ale nie mogłem mu jakoś tego naprawić. Może coś im padło i wyjebało konta czy coś. Nie wiem, ale nikt tego nie potwierdził że to perm bany wiec na razie to tylko pomówienia.

graphic.png

Opublikowano

EDIT:

Właśnie mój eksperyment z nowo boconym kontem się skończył: "Failed to get game data from the serwer."  hehe.... no  ładnie ledwie 2 dni pożyło konto (wczoraj kilka godz. i dzisiaj kilka bocenia), ledwo do 13 lvl doszło. Żadnego telepania tylko zbieranie pokemonów i pokestopy (prędkość 18km/h). No fakt jakby boty miały możliwość ustawienia zmiennej prędkości np od 3-18km/h (gdzie minimalna prędkość była by w zasięgu pokestopów i podczas łapania poków, a max pomiędzy to może by konto dłużej pożyło).

Walking speed to tylko jeden z czynników, które mogą sprawdzać. Miałeś ustawione symulowanie jakiegoś urządzenia mobilnego (model, android etc.)? To samo z throwami, zmieniłeś na randomowe/ludzkie, czy zostawiłeś na difulotwych, gdzie zawsze rzuca excellent + curve? Ile pokemonów/pokestopów na 24h robiłeś? 

Opublikowano

Nie mam pojęcia ale wiem na 100% że to nie perm z tego względu że mój kumpel ma to samo a on ma chyba 14 lv i też nigdy botów ani nic nie odpalał. Ale nie mogłem mu jakoś tego naprawić. Może coś im padło i wyjebało konta czy coś. Nie wiem, ale nikt tego nie potwierdził że to perm bany wiec na razie to tylko pomówienia.

Ciula wiesz. To są permy.. tyle że po prostu ich system banuje uczciwych jak i tych nieuczciwych graczy :P

Opublikowano

Dzisiaj kolejne konto poszło się je...ać. :(

Wczoraj działało jak sprawdzałem na tablecie, a od tyg. nie było ruszane ani bocone itp. (z ponad tydz. temu przestałem je bocić).

No to nie mam juz żadnego działjącego heh..

Opublikowano

Ja nie wiem co wy używacie za boty albo co wyprawiacie na nich, ja dobijam 36lvl bot chodzi od momentu jak wracam z pracy czyli od około 17 do rana 8 godzina,wychodząc do pracy bota wyłączam. W bocie mam ustawienia na pozorowanie mojego telefonu w tym przypadku (Asusa), prędkość poruszania mam ustawioną na 40km/h. Bota ustawiłem na swoją miejscowość rusza mi dosłownie z pod bloku w obrębie 5000metrów, exp waha mi się od 34k do 45k na godzinę, żadnych softów nie otrzymuje i żadnego bana nie mam. Przed zmianą API na poke sniperze wyłapałem sobie 5 Dragonite obecnie po 3k cp i 5 snorlaxów po 2,4k cp wszystkie 80%+ IV, do tego na sniperze połapałem wszystkie poki jakie są oczywiście po za legendarnymi czyli w pokedexie brakuje mi 4 pokemonów. Od czasu zmiany API wgl nie korzystam już z pokesnipera czy jakiegokolwiek skakania na fakegps oraz zmieniłem bota. Jedynie co jeszcze używam to bluestack gdzie zawsze po pracy około godzinki zajmuje mi przejęcie 10gymów w mojej miejscowości żeby dziennie te 100 monet sobie odebrać. Bota używam PoGoBot. Więc nie rozumiem jak wy możecie łapać te bany że wam się pojawia komunikat failed to get game data from the server, zapewne musicie używać jakiś botów które nie pozorują waszych telefonów albo waszego modelu niema w możliwościach pozorowania w bocie ba musicie dalej używać poke snipera i skaczecie jak bałwany po różnych krajach łapiąc okazy, ustawiacie boty na kraje zagraniczne żeby wam się exp zgadzał na godzinę, nie macie ustawionych poprawnie botów z transferowaniem i ewolucją ( u mnie najwięcej candy na pokemonie nie przekracza 300 ciastek ponieważ jak tylko jest możliwość bot mi poki ulepsza i transferuje, a u nie których to po 5 tysięcy ciastek np na weedle można w tel zobaczyć śmiech, jak dostajecie softa to bot wam na momencie go zdejmuje gdzie po chwili znowu wchodzi soft i tak w kółko wiec konto pod pada strasznie w takim przypadku. Także jak ktoś używa bota z głową to raczej niema o co się martwić no chyba że niantic oficjalnie zacznie banować albo wprowadzi jakiś up date który na amen zablokuje boty.

Opublikowano

Potwierdzam informacje o banie :)

Dzisiaj o 3 w nocy dostałem maila:

Trainer,

Your account has been terminated.  Use of any other third-party software or app, including but not limited to scripts/apps, applications used to falsify your location, emulators, modified or unofficial software, and/or accessing Pokémon GO clients or backends in an unauthorized manner is considered cheating.

If you believe your account has been terminated in error, you may fill out this form.  Please consider your account permanently terminated unless we reply back to your appeal.

- NianticOps

Opublikowano

Też to dostałem i jest to śmieszne, ponieważ w nim jest napisane, że się używało tego i tamtego i jeżeli chce się dać odwołanie od bana trzeba wypełnić wniosek. A za przeproszeniem - ku**a co ja wypełniałem? Prośbę o przyczynę? Z tego wychodzi, że oni nigdy nie odbanują bo ile razu złożycie wniosek o unbana oni do was wyślę email o tym, że jeżeli chcesz się odwołać masz złożyć wniosek ....

Sygnaturk_aaxnprw.png

Opublikowano

Tak ogólnie to najbardziej zabawne są te płacze gdy ktoś wie co robił, ale mimo to pisze "jej dostałem bana, za co, jak ja zostałem skrzywdzony przez los, dlaczego mnie to spotkało, nie wiem co zrobić ze swoim życiem, jak mnie nie odbanują to skoczę z mostu... bla bla bla" bo tak to mniej więcej wygląda u ludzi którzy bocili i byli przekonani że będą gonić wypakowanymi kontami i całe miasto będzie ich. Prosta sprawa, trzeba się pogodzić z banem jak się oszukiwało, nie ma co pisać do supportu i bajki wymyślać, bo oni nie są frajerami i nie odblokują kogoś kto bocił w najlepsze.A co zabawniejsze jeszcze, że niektórzy zachowują się jakby to wychodzili uczciwie te 1000km, złapali uczciwe 50 000 pokemonów czy ile kto miał... a to przecież bot się męczył i pracował na te "przyjemności" a człowiek nawet dupy z domu nie ruszył za pokemonami. (oczywiście to nie dotyczy osób z tego forum tylko, ale również z innych, bo na jednym widziałem takie maksymalne płaczki jakby całe życie przegrali, tracąc bocone konto). Niektórzy myślą też przykładowo "ale za co dostałem bana, ja tylko na 5 minut użyłem fake gps żeby złapać dragonite, snorlaxa, laprasa, kaczke z porem i kangaskana", tylko kogo to gówno obchodzi tam w Niantic, użył oszustwa na chwilę, traci konto i sprawa jest prosta. Jak mnie ban dopadnie to będę miał to w dupie, bo mnie już znudziły te pokemony i to na maxa (choć jedno konto nie tknięte przez bota, które obecnie już ma 26lvl nadal trzymam, może kiedyś zagram znowu - tak jestem tym co podołał i wychodził tyle, nałapał pokemonów na mieście aby wbić taki lvl, a grałem na tym koncie przed polską premierą).

Opublikowano

Też to dostałem i jest to śmieszne, ponieważ w nim jest napisane, że się używało tego i tamtego i jeżeli chce się dać odwołanie od bana trzeba wypełnić wniosek. A za przeproszeniem - ku**a co ja wypełniałem? Prośbę o przyczynę? Z tego wychodzi, że oni nigdy nie odbanują bo ile razu złożycie wniosek o unbana oni do was wyślę email o tym, że jeżeli chcesz się odwołać masz złożyć wniosek ....

A czemu mają Ci dać unbana? Doskonale wiesz, że bocileś i oni też to wiedzą ;)

Jest napisane wyraźnie, że jeśli uważasz, że konto zostało zbanowane niesłusznie to możesz pisać o unbana.

No, a w Twoim przypadku jest zbanowane słusznie bo złamałeś regulamin gry.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...