Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Wersja strony: 0.2 już jest! Zachęcam do pobrania jej i testowania! Możliwość pobrania z pierwszego postu.

Błędy, poprawki etc. proszę zgłaszać. Doświadczonych Back-end'owców proszę o krytykę, a całą resztę o opinie!

Dziękuję za wyrozumiałość, a zarazem przepraszam za taką długą przerwę.

do tej strony było by fajnie jak było by nadawanie rang lub w tym lista banów + rankingi 

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witajcie,

Wersja strony: 0.2 już jest! Zachęcam do pobrania jej i testowania! Możliwość pobrania z pierwszego postu.

Błędy, poprawki etc. proszę zgłaszać. Doświadczonych Back-end'owców proszę o krytykę, a całą resztę o opinie!

Dziękuję za wyrozumiałość, a zarazem przepraszam za taką długą przerwę.

do tej strony było by fajnie jak było by nadawanie rang lub w tym lista banów + rankingi 

Ten update miał na celu utworzyć solidne podstawy. Jeśli strona się przyjmie, nie będę ukrywał, że może się pojawić to, o czym wspomniałeś. :)

Opublikowano

Właśnie wydałem aktualizacje 0.2.1. Co zostało zmienione/poprawione?

• Poprawiony system zarządzania treścią. Teraz można dowolnie edytować te pola, które są do zmiany,
  • Zmieniono pokazujące się błędy przy wykonywaniu funkcji.
  • Dodano możliwość zmiany loginu.

Standardowo pliki można pobrać w poście głównym.

Zachęcam do komentowania/oceniania strony.

Pozdrawiam

Opublikowano

Tak jak mówiłem wcześniej, wypowiem się jak projekt trochę postoi.

Prezentuje się ładnie, fajnie, że projekt jest dalej rozwijany i funkcje są dodawane.

Nie wiem jak z bezpieczeństwem, gdyż w kod nie patrzałem tak dokładnie, ale skoro jak narazie nikt nie płacze, że mu coś wywaliło, to chyba jest okej :v

Życzę powodzenia i oby tak dalej :)

Desktop - Procesor: Intel i7-7700k 4.20Ghz  | Karta Graficzna: EVGA Geforce GTX 1070 | RAM: 16GB 

Laptop - Procesor: Intel i5-8250U 2.5Ghz | Karta Graficzna: Radeon 530 | RAM: 8GB

Opublikowano

Tak jak mówiłem wcześniej, wypowiem się jak projekt trochę postoi.

Prezentuje się ładnie, fajnie, że projekt jest dalej rozwijany i funkcje są dodawane.

Nie wiem jak z bezpieczeństwem, gdyż w kod nie patrzałem tak dokładnie, ale skoro jak narazie nikt nie płacze, że mu coś wywaliło, to chyba jest okej :v

Życzę powodzenia i oby tak dalej :)

Dzięki za opinię. Tak jak wspomniałem wcześniej, bardzo mi zależy na komentarzach na temat całego projektu, gdyż w ten sposób mogę wyłapywać jakieś błędy. Ja nie robię tego dla siebie, tylko z myślą o innych :P

Opublikowano

Jak dla mnie wygląd strony trochę jest brzydki, ale + za newsy połączone z bazą danych, a nie w plikach. Ale też zobaczyłem błąd przy linkach prawie w ogóle nie działały

Opublikowano

Jak dla mnie wygląd strony trochę jest brzydki, ale + za newsy połączone z bazą danych, a nie w plikach. Ale też zobaczyłem błąd przy linkach prawie w ogóle nie działały

Wygląd, to już kwestia gustu. Jednym się podoba, drugim nie :P

Jeśli uznacie, że wygląda zniechęca, popracuję nad nim. Jakie linki nie działały dokładnie?

Opublikowano

Jeśli uznacie, że wygląda zniechęca, popracuję nad nim. Jakie linki nie działały dokładnie?

Malutkie błędy w linkach Panelu Admina mianowicie końcówki ".php" 

Nie potrzeba tu dużej wiedzy aby to dopisać ale taka mała uwaga abyś uzupełnił dla osób które nie potrafią :D 

Pozdrawiam

Opublikowano

Malutkie błędy w linkach Panelu Admina mianowicie końcówki ".php" 

Nie potrzeba tu dużej wiedzy aby to dopisać ale taka mała uwaga abyś uzupełnił dla osób które nie potrafią :D

Pozdrawiam

Nie są to błędy. Użyłem tutaj pliku konfiguracyjnego .htaccess, który jest używany przez apache. Umożliwia on przechodzenie między podstronami bez wymaganego rozszerzenia. Po co komu wiedzieć, czy plik jest .html, czy .php? 

Aby włączyć działanie tego pliku, należy przejść do plików apache, a następnie przejść do sites-available/default, znaleźć linijkę: AllowOverride None i ustawić na:  AllowOverride All . Po wszystkim zrestartować apache i powinno wszystko działać.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@kopyciaak

Linki można zauktalizować ? (po updaty forum nie ma linków do pobrania ;/)

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

Opublikowano

W poście głównym zaktualizowałem linki do pobrania stron. Ponadto chciałbym podziękować wszystkim za takie zainteresowanie nimi. Wszystkie dotychczasowe strony, które były tu prezentowane, przekroczyły liczbę pobrań: 1000.

Pozdrawiam!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Strona komponuje się znakomicie :) Tylko mnie ciekawi skąd pozyskać dane do logowania do panelu administratora :D 

Opublikowano
Dnia 8.06.2017 o 18:13, !х5rnι napisał:

Strona komponuje się znakomicie :) Tylko mnie ciekawi skąd pozyskać dane do logowania do panelu administratora :D 

Dziękuję za ocenę.

Dane do logowania:

login: admin 

haslo: test

Pozdrawiam!

Opublikowano
15 minut temu, Mizumi napisał:

3DwpKrOaQdC8jBWhzB2f6w.png

Wirusik :)

Wszystkie pliki, które udostępniam, są bezpieczne i nie posiadają wirusów.

Hosting, z którego można pobrać pliki ma tendencję do wyświetlania reklam w czasie pobierania. Z tego, co widzę, to została ona uznana jako "wirus".

Opublikowano

Wywala mi błąd podczas logowania, nie wiesz o co chodzi? 

Że nie znaleziono strony:_:

Opublikowano
8 minut temu, krystekkk2 napisał:

Strona bardzo fajna ale szkoda że nie ma panelu rang i podglądu serwera :[ Jedyny duży minus. Jak go dorobisz to będzie kozacko :D

Postaram się dodać podgląd serwera w kolejnej aktualizacji. Nie jestem w stanie teraz stwierdzić, kiedy ona nadejdzie. Muszę zaliczyć najpierw egzaminy w szkole.

4 minuty temu, !х5rnι napisał:

Wywala mi błąd podczas logowania, nie wiesz o co chodzi? 

Że nie znaleziono strony:_:

Jeśli stronę wgrałeś na vps'a, to musisz w pliku konfiguracyjnym apache włączyć pliki .htaccess. 

Opublikowano
1 minutę temu, kopyciaak napisał:

Postaram się dodać podgląd serwera w kolejnej aktualizacji. Nie jestem w stanie teraz stwierdzić, kiedy ona nadejdzie. Muszę zaliczyć najpierw egzaminy w szkole.

Jeśli stronę wgrałeś na vps'a, to musisz w pliku konfiguracyjnym apache włączyć pliki .htaccess. 

A możesz powiedzieć gdzie go uruchomić? :/ Mało obeznany jestem w takim typie spraw ;d 

Opublikowano

Krok 1.      

sudo vi /etc/httpd/conf/httpd.conf

powoduje otworzenie pliku konfiguracyjnego. Ścieżka zależna od systemu.

Krok 2.

Należy odnaleźć linijkę: 

AllowOverride None

I podmienić na:

AllowOverride All

Krok 3.

Restart apache

sudo service apache2 restart

Opublikowano
17 godzin temu, kopyciaak napisał:

Krok 1.      

sudo vi /etc/httpd/conf/httpd.conf

powoduje otworzenie pliku konfiguracyjnego. Ścieżka zależna od systemu.

Krok 2.

Należy odnaleźć linijkę: 

AllowOverride None

I podmienić na:

AllowOverride All

Krok 3.

Restart apache

sudo service apache2 restart

Nie mam folderu httpd :P Debian 8 mam :D

EDIT.

Już naprawiłem i działa :D 

Telegram: @krystekkk2
TS3: Teamalko.pl
Mail: [email protected]
GG: 61392960

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czyżby pod PHP 7+ nie działa ?

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_escape_string() in C:\xampp\htdocs\login.php:16 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\logowanie.php(6): require_once() #1 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\login.php on line 16

Opublikowano
20 godzin temu, raxoooo napisał:

Czyżby pod PHP 7+ nie działa ?

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_escape_string() in C:\xampp\htdocs\login.php:16 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\logowanie.php(6): require_once() #1 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\login.php on line 16

Niestety tak.

W jeszcze nie udostępnionej aktualizacji projektu, zostało to już zmienione pod nowszą wersję.

Opublikowano

Witam czy jest możliwosc jeszcze dodania panelu rang i jak to zrobic i czy ktos wie jak i czy ktos by pomogl bym byl wdzieczny mam stronke a tylko tego brakuje prosze o pomoc

Opublikowano

Aktualizacje projektu nie będą już udostępniane na tym forum. Osoby zainteresowane stroną, odsyłam do wiadomości prywatnej, w której otrzymacie odpowiednie informacje. Nie będę tu przedstawiał powodów, dlaczego tak, a nie inaczej.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...