Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj od dłuższej chwili przeglądam kod, a po wejściu w pierwszy lepszy link mogę Ci nakreślić, że "Twoja" strona wywołuje istny spam query.

Skoro już używasz phpFastCache to rób to wszędzie.

Widzę tutaj totalną podstawę i nawet panel z naszego słynnego forum.

Hm... to teraz w każdej podstronie będzie trzeba wpisywać dane query i tworzyć nowe połączenie?

Użyj jednej klasy, a nie dwóch.

No człowieku stwórz jedną główną konfigurację i tam to wszystko wpisuj, a do połączenia query zrób funkcję, którą będziesz wywoływał gdy będzie Ci potrzebna.

Według mnie wszystko zostało tu zrobione na odpierdol nic godnego uwagi albo jest to po prostu denny zlepek syfu, który jest w sieci.

ps. Od kiedy ten śmieszkowy panel należy do Borygarda czy jak mu tam?

Witaj,

Postaram się poprawić większość rzeczy, które wymieniłeś. Odnośnie samego kodu: Tak jak wspomniałem na początku, stronami zajmuję się od jakiegoś czasu, i nie uważam się za jakiegoś wybitnego "pisarza". Swoją przygodę dopiero zaczynam. A skoro zaczynam, to trochę dziwne, żeby ta strona była "The best". Przyjmę krytykę, bo innego wyboru nie mam, ale nie spodziewałem się, że ktoś skomentuje moją ciężką pracę jako gównianą, bądź zrobioną na "odpierdol". Skoro twierdzisz, że moja ciężka praca to "denny zlepek syfu", to niech tak będzie.

Ten "śmieszkowy" panel należy do Borygarda od momentu, gdy Multivitamin porzucił projekt. A pytanie trochę bez sensu, bo wystarczyło wejść w odpowiedni temat.

The best nigdy nie będzie, nie chodzi tutaj o to tylko o całościowy projekt bo skoro go realizujesz, wydajesz updaty to dla mnie jest bardzo dziwne, że już po takim czasie nikt Ci tego nie napisał. Strona w tym momencie nie jest do użytku bo jest masa błędów, dzięki którymi serwer można łatwo wyłączyć (Port query). Krytyka pomaga wiem sam po sobie. Nie twierdzę tak po prostu jest drogi kolego. Przyłóż się popraw wszystko i wtedy coś wstawiaj.

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witaj od dłuższej chwili przeglądam kod, a po wejściu w pierwszy lepszy link mogę Ci nakreślić, że "Twoja" strona wywołuje istny spam query.

Skoro już używasz phpFastCache to rób to wszędzie.

Widzę tutaj totalną podstawę i nawet panel z naszego słynnego forum.

Hm... to teraz w każdej podstronie będzie trzeba wpisywać dane query i tworzyć nowe połączenie?

Użyj jednej klasy, a nie dwóch.

No człowieku stwórz jedną główną konfigurację i tam to wszystko wpisuj, a do połączenia query zrób funkcję, którą będziesz wywoływał gdy będzie Ci potrzebna.

Według mnie wszystko zostało tu zrobione na odpierdol nic godnego uwagi albo jest to po prostu denny zlepek syfu, który jest w sieci.

ps. Od kiedy ten śmieszkowy panel należy do Borygarda czy jak mu tam?

Wiesz @1361622928-U485574.pngK-Scripts. taka już jest społecznosc tego forum zakupią cos lub dostaną od osób trzecich zaraz przypisują sobie jako własnosc by udostępnić za darmo na jakis forach lub po prostu sprzedawać na lewo 

Taka już jest ta nasza Polska Cebulandia.

Opublikowano

A czy wiadomo kiedy zostanie zmienione to "spam query" :)?

W tym updata ma byc to zrobione ;]

Chcesz żeby szybko ci odpowiedział ?

-Napisz @zxkalen

Pomogłem ci ?

-Zostaw Like

76561198043616385.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie,

We wstępie chciałem przeprosić Was za brak informacji o kolejnym updacie.

Właśnie się wziąłem za przepisywanie strony od zera. Jako pierwszy poleciał index.php. Poniżej, w spoilerze możecie zobaczyć, jak strona główna teraz wygląda. 

ON9gRYV.png

vApyPlR.png

NSRo2BD.png

96FJYBa.png

Poprawki, jakie zaszły:

• Statystyki serwera zostały zmienione. Zamieniłem własne klasy w klasy bootstrap - .panel , co świadczy o tym, iż teraz statystyki są w pełni responsywne.
  • Oferta Serwera. Tutaj również podmieniłem klasy na bootstrap. Teraz przy urządzeniach mobilnych będzie widoczny tekst np. przy UpTime Serwera ( Wcześniej przycinało i w ogóle nie było tekstu ).
  • zmieniona kolorystyka mediów,
  • zmieniony wygląda stopki.
  • poprawiona optymalizacja strony. ( Mniejsze zużycie pamięci )

Na chwilę obecną mogę Wam pokazać tylko to. Wziąłem się za to dopiero dzisiaj. Na dniach udostępnię kolejne SS'y mojej pracy.

TODO:

• Poprawienie spam query,
  • wygląd podstron.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! :)

Opublikowano

Witajcie,

We wstępie chciałem przeprosić Was za brak informacji o kolejnym updacie.

Właśnie się wziąłem za przepisywanie strony od zera. Jako pierwszy poleciał index.php. Poniżej, w spoilerze możecie zobaczyć, jak strona główna teraz wygląda. 

ON9gRYV.png

vApyPlR.png

NSRo2BD.png

96FJYBa.png

Poprawki, jakie zaszły:

• Statystyki serwera zostały zmienione. Zamieniłem własne klasy w klasy bootstrap - .panel , co świadczy o tym, iż teraz statystyki są w pełni responsywne.
  • Oferta Serwera. Tutaj również podmieniłem klasy na bootstrap. Teraz przy urządzeniach mobilnych będzie widoczny tekst np. przy UpTime Serwera ( Wcześniej przycinało i w ogóle nie było tekstu ).
  • zmieniona kolorystyka mediów,
  • zmieniony wygląda stopki.
  • poprawiona optymalizacja strony. ( Mniejsze zużycie pamięci )

Na chwilę obecną mogę Wam pokazać tylko to. Wziąłem się za to dopiero dzisiaj. Na dniach udostępnię kolejne SS'y mojej pracy.

TODO:

• Poprawienie spam query,
  • wygląd podstron.

Dziękuję za uwagę i pozdrawiam! :)

Do pingu polecam funkcję round

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Utworzyłem ankietę, w której możecie głosować nad wydaniem update 0.1 do projektu.

Jakie poprawki?

• responsywność w 99%,
  • poprawiony spam query,

Pozdrawiam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Soooon ....

Witajcie,

Na dniach zostanie udostępniony update projektu - update 0.1. Co zostało dodane? Zmienione? Poprawione?

Zmiany/Poprawki - Strona Główna:

1.Tło strony głównej zostało zmienione na inne,

2.Nawigacja strony, tzw. przyklejany panel, na pierwszy rzut oka nie został zmieniony, lecz po najechaniu na odnośnik, to zostało zastąpione pojawianie się dolnego borderu,              backgroundem, który lepiej wygląda,

3.Statystyki Serwera/Oferta serwera:

​       -> ​Własne klasy zostały zastąpione klasami z Boostrap: "Table", który jest responsywny dla każdego urządzenia.

-> poprawiona przejrzystość,
       -> inne ułożenie,

4.Media społecznościowe:

-> poprawiona :hover ( zmiana koloru po najechaniu ),

5.Zmniejszenie stopki.

Zmiany/Poprawki - Podgląd Serwera :

1.Zmniejszenie stopki.

Zmiany/Poprawki - Lista Banów:

1. Zmieniony wygląd,

2. Dalej pracuję.

Zmiany/Poprawki - Lista Użytkowników:

1. Poprawiona tabela wyświetlanych użytkowników, wyśrodkowanie tekstu,

2. Zmniejszenie stopki.

Odnośnie całej strony:

1. Została poprawiona responsywność w 99%,
  2. Poprawiony spam query ( dzięki K-Scripts, oraz Arturowi  )).

Poniżej udostępniam parę screenów:

Strona dla komputerów/Laptopów:

rzWec0P.jpg

IerYuvE.png

NwBfWc7.png

y05icL6.png

x0CBnPN.png

vFRJJCG.png

Strona dla urządzeń mobilnych:

bM2mbWs.pngvp2nKAc.pngYM1H8sT.png
8UJZarD.pngZMLf9ll.pngu6zH3JQ.png

Gratulacje dla wytrwałych. Mam nadzieję, że ktoś skorzysta.

Pozdrawiam i do zobaczenia! 
Opublikowano

Looool ta nowa wersja to kosmos. Dobra robota ziomek!

Dziękuję za miły komentarz :)

Odnośnie strony:

Potrzebuję 1 / 2 osób, które przetestują stronę. Osoby zainteresowane zapraszam do wiadomości prywatnej.

Pozdrawiam!

Opublikowano

Projekt - update 0.1

Witajcie. W końcu mogę Wam udostępnić update. Osobom, które czekały, bardzo dziękuję. 

Zmiany/Poprawki - Strona Główna:

1.Tło strony głównej zostało zmienione na inne,

2.Nawigacja strony, tzw. przyklejany panel, na pierwszy rzut oka nie został zmieniony, lecz po najechaniu na odnośnik, to zostało zastąpione pojawianie się dolnego borderu, backgroundem, który lepiej wygląda,

3.Statystyki Serwera/Oferta serwera:​​ ​

-> ​Własne klasy zostały zastąpione klasami z Boostrap: "Table", który jest responsywny dla każdego urządzenia.

-> poprawiona przejrzystość,

-> inne ułożenie, 

4.Media społecznościowe:

-> poprawiony :hover ( zmiana koloru po najechaniu ),

5.Zmniejszenie stopki.

Zmiany/Poprawki - Podgląd Serwera :

1.Zmniejszenie stopki.

Zmiany/Poprawki - Lista Banów:

1. Zmieniony wygląd,

2. Dodano wiersz: Osoba banująca,

3. Zmieniony wygląd tabeli.

Zmiany/Poprawki - Lista Użytkowników:

1. Poprawiona tabela wyświetlanych użytkowników, wyśrodkowanie tekstu,

2. Zmniejszenie stopki.

3. Zmieniony wygląd tabeli.

Podstawowe informacje odnośnie konfiguracji strony, znajdziecie w pliku czytaj!.txt w folderze ze stroną. Za nim zaczniecie zadawać pytania, zajrzyjcie Tam.

Proszę pamiętać o tym, iż jest to pierwszy update i nie ostatni. A błędy, które mogą wystąpić, będą poprawiane z biegiem czasu, w kolejnych update'ach.

Podgląd całej strony znajdziecie tutaj: http://188.68.238.39/index.php

Download:  usuniety

Skan: https://www.virustotal.com/pl/file/771b85a5ac97845f005b76432ebcbcabcc6a0772b842b23fa434ae4c909a5a64/analysis/1475347483/

Jeśli strona Wam się spodoba, nie zapomnijcie zostawić komentarza.. To na prawdę motywuje! :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@kopyciak nie działa link do dema. Jeśli chodzi o samą stronę jest ładna i przejrzysta polecam.

Wiem, że nie działa link do dema. Jest to spowodowane tym, że wygasła mi maszyna. Możliwe, że na dniach ją opłacę, nie wiem. 

Dziękuję za opinię na temat strony.

Pozdrawiam

Opublikowano

@kopyciak nie działa link do dema. Jeśli chodzi o samą stronę jest ładna i przejrzysta polecam.

Wiem, że nie działa link do dema. Jest to spowodowane tym, że wygasła mi maszyna. Możliwe, że na dniach ją opłacę, nie wiem. 

Pozdrawiam

Link : http://164.132.227.27/demo/

Opublikowano

Pozdrawiam

Link : http://164.132.227.27/demo/

Dziękuję. :)

Opublikowano

@TheLanselot

Witaj,

Utworzyłem ankietę, w której można głosować na temat wydania update'u 0.2. Jakieś zainteresowanie jest. 

Wracając do projektu:

Sam projekt ma wiele pobrań. Z ponad 70 pobrań, otrzymałem raptem parę komentarzy. Nie wiem, co mam poprawiać, wprowadzać. Na chwilę obecną to mogę się pokusić, by poprawić trochę design - wygląd Strony.

A co przez ten cały czas robiłem?

1. Pracowałem nad wizytówką.
  2. Zacząłem pracować nad innym szkieletem Strony. Nie chce więcej tutaj pisać na ten temat. Zobaczymy po prostu, co czas przyniesie. Jak zwykle się nie zawiedziecie.

Prośba:

Osoby znające dobrze bibliotekę ts3phpframework, proszę o kontakt na PW: http://www.mpcforum.pl/user/1345161-kopyciaak/

Dziękuję i Pozdrawiam

Opublikowano

Witajcie,

Właśnie pracuję nad nową stroną. Chciałbym poznać Wasze opinie odnośnie tego, co dla Was przygotowałem, co poprawić, dodać. Chciałbym również zaznaczyć, iż to, że tworzę nową stronę nie znaczy, że projekt 1 nie będzie aktualizowany.

Poniżej podsyłam 2 screeny z wyglądem nowej strony. Wszystko to co widnieje na zdjęciach, może ulec zmianie.

Nsj4uLn.png

0oVXTM5.png

Opublikowano

Szykuję się to juz chyba Twój drugi dobry projekt, oby więcej takich. Pozdrawiam

Dziękuję. Zobaczymy, co czas przyniesie ;)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...