Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ludzie z tego działu POWSTAŃCIE

selweron

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

Zawsze jakaś odskocznia od anime, ale o ile jestem przyzwyczajony, że w "Dżapani" małe dziewczynki wojują świat, to tutaj  się nie mogę jakoś przyzwyczaić, że one 12 lat mają (@chaterchater - pomocy, pedofil się we mnie budzi, co począć? Tylko k***a nie pisz, że dziecko xD )

Dopiero 10 odc.

Edytowane przez Pitbull_

106071453484304291456.jpeg

• Odpowiedzi 877
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

@indywidualistaA

Zawsze jakaś odskocznia od anime, ale o ile jestem przyzwyczajony, że w "Dżapani" małe dziewczynki wojują świat, to tutaj  się nie mogę jakoś przyzwyczaić, że one 12 lat mają (@chaterchater - pomocy, pedofil się we mnie budzi, co począć? Tylko k***a nie pisz, że dziecko xD )

Dopiero 10 odc.

Czy one ci wyglądają na 12? xD Bo mi nie, także nie widzę problemu xD

btw. ten opening w 2 sezonie lekko ssie w porównaniu 1... Tak samo dub lekko zmieniony/

OST jest nawet spoko, chyba bede musiał gdzieś go poszukać...

Edytowane przez indywidualistaA

gfgdf

Opublikowano (edytowane)

Ktoś wie skąd mogę pobrać One Piece w paczkach począwszy od pierwszego odcinka ?

Oczywiście z polskimi napisami.

Edytowane przez Etaus
Opublikowano (edytowane)

@Etaus

Raczej nigdzie... na zwykłych torrentach jakbyś znalazł to byś z 2-3 tygodnie jedną paczkę pobierał, bo albo słabo seedują, albo nie robią tego wcale (słaniałbym się ku drugiemu). Mógłbyś też ściągnąć z Nyaa.se ( https://www.nyaa.se/?page=view&tid=750264&showfiles=1 ) , ale wtedy napisów musiałbyś szukać oddzielnie na ANSI (sprawdziłem i są jedynie do ~ 400 odcinka). Tak więc najrealniejszym sposobem (ale i najbardziej czasochłonnym) będzie:

a) wtyczka do przeglądarki (mam chrome więc nie wiem jak z innymi) Video Downloader Professional i pobieranie odcinka po odcinku z onepiece.wbijam.pl

b ) pobranie programu Download Accelerator Plus (DAP) i robienie tego samego (i z tej samej strony co wyżej) tylko, że możesz sobie dodać odcinków na zapas i je pobrać w dowolnej chwili (ale nadal opiera się to na zasadzie: wchodzisz w odcinek -> wybierasz player, który DAP obsługuje -> kopiujesz bezpośredni link playera do programu - itd.)

Jakby jeszcze diff-anime.pl istniało (wróc... nadal udostępniało do pobrania odcinki, bo strona działa) to mógłbyś stamtąd pobrać (sam z tej strony prawie wszystkie odcinki pobrałem) 

Edytowane przez Pitbull_

Opublikowano

No szkoda ,robię dokładnie tak jak opisałeś w podpunkcie a ,ale na dłuższą metę będzie to raczej trochę wkurzające.

Również używałem kiedyś diff-anime do ściągania animców bo był szybki dostęp,jeden klik i już ,a teraz trzeba się pierdzielić z wtyczkami...

Opublikowano

MKVstrip do masowego usuwania ścieżek. polecam

Szukałem tego, ale jakoś znaleźć nie mogę :/

To jest wtyczka/modyfikacja do MKVTool

wrzucamy do folderu z odcinkami, obok musi być też mkvmerge.exe no i postępujemy zgodnie z instrukcją :D

zapisać jako .bat

@echo off

title MKVstrip

cls

set /p MM=This batch script will strip unwanted audio/subtitle tracks from ALL .mkv files in the directory it is run from. The changes will be made to copies of the files and the originals will remain untouched. For this reason, please make sure you have enough disk space for the output files. Continue? (Y/N):

IF '%MM%' == 'Y' GOTO AS

IF '%MM%' == 'y' GOTO AS

IF '%MM%' == 'N' GOTO EN

IF '%MM%' == 'n' GOTO EN

:AS

echo.

set /p AT=Type the track ID(s) of the audio track(s) you would like to KEEP, seperated by commas. For multiple tracks, enclose the entire statement in quotes (to KEEP ALL type a, or to view track IDs type i):

IF '%AT%' == 'i' GOTO ID

IF '%AT%' == 'a' GOTO SSNA

IF '%AT%' == 'A' GOTO SSNA

:SS

echo.

set /p ST=Type the track ID(s) of the subtitle track(s) you would like to KEEP, seperated by commas. For multiple tracks, enclose the entire statement in quotes (if none are present or to REMOVE ALL then type n, or to keep all type a):

IF '%ST%' == 'n' GOTO NS

IF '%ST%' == 'N' GOTO NS

IF '%ST%' == 'a' GOTO ASS

IF '%ST%' == 'A' GOTO ASS

:WS

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" --atracks "%AT%" --stracks "%ST%" "%%i"

echo.

Echo The process is complete. The stripped files are located in the "output" folder.

pause

exit

:SSNA

echo.

set /p ST=Type the track ID(s) of the subtitle track(s) you would like to KEEP, seperated by commas. For multiple tracks, enclose the entire statement in quotes (if none are present or to REMOVE ALL then type n, or to keep all type a):

IF '%ST%' == 'n' GOTO NANS

IF '%ST%' == 'N' GOTO NANS

IF '%ST%' == 'a' GOTO NASS

IF '%ST%' == 'A' GOTO NASS

:NA

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" --stracks "%ST%" "%%i"

echo.

Echo The process is complete. The stripped files are located in the "output" folder.

pause

exit

:NANS

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" --no-subtitles "%%i"

echo.

pause

exit

:NS

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" --atracks "%AT%" --no-subtitles "%%i"

echo.

pause

exit

:ASS

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" --atracks "%AT%" "%%i"

echo.

pause

exit

:NASS

echo.

md output

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -o output/"%%i" "%%i"

echo.

pause

exit

:ID

echo.

for %%i in (*.mkv) do mkvmerge -i "%%i"

echo.

pause

GOTO AS

:EN

exit

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano (edytowane)

Ja p******e... tyle lat z GOM playerem, a wczoraj jakaś aktualizacja weszła i nie chce mi napisów czytać, K***A... teraz, albo inny player, albo szukać jak to naprawić...

#edit

@indywidualistaA - chyba czas przesiąść się na PotPlayer'a... :/

Edytowane przez Pitbull_

Opublikowano

Ja p******e... tyle lat z GOM playerem, a wczoraj jakaś aktualizacja weszła i nie chce mi napisów czytać, K***A... teraz, albo inny player, albo szukać jak to naprawić...

#edit

2017

a ludzie nadal używają innych odtwarzaczy niż mpchc xD

52126142219396245817.jpeg

Opublikowano

Wybiera się ktoś na Tsuru ?

Ja się wybieram

"Samogwałt to przyjemność, sam gwałt to już kara"

Opublikowano

#edit

2017

a ludzie nadal używają innych odtwarzaczy niż mpchc xD

Nic nie poradzę, że na moim rzęchu c*****o działa, poza tym dla mnie jest mało wygodny...

Opublikowano

Nic nie poradzę, że na moim rzęchu c*****o działa, poza tym dla mnie jest mało wygodny...

Coś tu się nie dodaje, przecież ten player działa bez szwanku nawet na tostownicy.

Aby nie zapomniałeś doinstalować jakiś kodeków? :D

Co do wygody - kwestia gustu.

Po wielu latach używania nie zamieniłbym go na żaden inny player.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Wam też się coś dzieje [albo coś nie tak u mnie] że na shinden`ie albo anime odcinki nie ważne tylko co klikniecie avast zaczyna płakać i wszystko blokuje ?

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Wam też się coś dzieje [albo coś nie tak u mnie] że na shinden`ie albo anime odcinki nie ważne tylko co klikniecie avast zaczyna płakać i wszystko blokuje ?

Nie dziwię się, tyle gówien na obu stronach się pojawiło, że taki beznadziejny antywirus jak avast zaczyna krzyczeć. Pewnie wykrywa jakieś reklamy jako malware.

Mimo to polecam avasta odinstalować.

QtiV6xY.gif

Opublikowano (edytowane)

Noo nie powiem co do avast`a się zgodzę,tylko teraz dochodzi kwestia [bynajmniej w moim przypadku] że już mniejsza o avast`a nawet jak wyłącze,i będę chciał wejść na te dwie strony,

to nie ważne co nacisne od razu inne/inna karta się od razu załącza,tu już nawet kurde adblock nie pomaga! mimo że kilka dni temu jeszcze tak nie było

Edytowane przez BornVillain

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​