Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Bardzo mało fpsów na dobrym sprzęcie

SzachMatt

Pytanie

Opublikowano

Witam, niżej od razu piszę moją specyfikacje komputera:

GPU: GTX 970 od Gigabyte
CPU: Intel Core i5 4460
Zasilacz: Aerocool PGS VX-550
RAM: Crucial Ballistix Tactical 8GB 1600MHz CL8

Na takim sprzęcie w grach takich jak np. CS:GO, The Forest, Garry's Mod itp. powinno być bez problemu 300 fpsów na ultra (tak miałem na początku w cs'ie), no może poza Forestem, tam powinno być z 60fpsów. W tych grach mam ok 20-40 fpsów i nie mam pojęcia dlaczego. W The Forest nie zależnie od ustawień mam 15-25 fpsów. W ARK: Survival Evolved mam ok 5 fpsów nie zależnie od ustawień. Nie mam pojęcia dlaczego, na początku myślałem że przełącza sie GPU na integre ale raczej nie. 

Ten problem mam tylko w niektórych grach, w l4d2 mam spokojnie 100fpsów+ na ultra, to samo w bf3, ac:syndicate i Fifie 15 oraz 16.

Bardzo licze na pomoc, jest to dla mnie na prawde ważne gdyż komputer kupiłem z 10 miesięcy temu.

Pozdrawiam i z góry dziękuje za każdą odpowiedź.

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wyłącz synchronizacje pionową w ustawieniach karty graficznej sądze że powinno to zwiększyć fps'y

Gdzie mogę to wyłączyć, jeśli dałbyś radę pomóc? :)

Opublikowano

Dobra już załatwiłem sprawe, w The Forest fps teraz 50-65 także wielkie dzięki! Szacunek za to, niestety w cs'ie już 15fpsów :( Dzięki za szybką odpowiedź ale pomógłbyś mi jeszcze z tymi grami?  :)

Opublikowano

Sprawdzałeś temperatury? Stało się coś szczególne zaraz przed tym jak zaczęły się te problemy? Instalacja czegoś, grzebanie w konfiguracji?

Opublikowano

Sprawdzałeś temperatury? Stało się coś szczególne zaraz przed tym jak zaczęły się te problemy? Instalacja czegoś, grzebanie w konfiguracji?

Właśnie nie stało się praktycznie nic, stało się to z dnia na dzień. Wieczorem grałem na 300 fpsach w cs'a a nazajutrz spadek do 40. Na botach jest dużo gorzej, Przy 10 botach jest ok 5-30 fpsów. 

I co dziwne drastyczny spadek nie jest w każdej grze. Tak jak pisałem w temacie ten problem mam w niektórych grach, w l4d2 mam spokojnie 100fpsów+ na ultra, to samo w bf3, AC:Syndicate i Fifie 15 oraz 16.

Teraz odpaliłem cs'a, turniejowy na botach, mapa mirage. W pierwszej rundzie mam 100-120fpsów przy temperaturach GPU:35-37 i CPU1:37-44. W następnej rundzie fpsów mam już 15-25 ale temperatury wciąż te same

Opublikowano

Pobierz program Game Booster i zobacz czy przez ten program jak odpalisz CS'a będziesz nadal miał po 5-10 fpsów i jak możesz wejdź w Menedzer Zadań --> Wydajność i zrób mi Scree'na

76561198375594763.png

Opublikowano

Witaj, spróboj wyczyścić PC, w obudowie i w windowsie. w tym 2 to ci pomogę! :)

1. Wejdz w mój komputer ( wszystkie dyski które tam masz zdefragmentuj )

2. Nacisnij Logo windows + R na klawiaturze i wpisz msconfig następnie Rozruch, Opcje zaawansowane i ustaw tam najwięcej rdzeni ile posiadasz ( bo windows domyślnie pracuje na 1 przez to możesz mieć lagi )

3. Pobierz CCleaner i wyczyśc PC

4. Usuń stare gry,programy

To wszystko dzięki!

Subskrybuj mój kanał! :)

SpeedekAndJendrzej

Opublikowano

Witaj, spróboj wyczyścić PC, w obudowie i w windowsie. w tym 2 to ci pomogę! :)

1. Wejdz w mój komputer ( wszystkie dyski które tam masz zdefragmentuj )

2. Nacisnij Logo windows + R na klawiaturze i wpisz msconfig następnie Rozruch, Opcje zaawansowane i ustaw tam najwięcej rdzeni ile posiadasz ( bo windows domyślnie pracuje na 1 przez to możesz mieć lagi )

3. Pobierz CCleaner i wyczyśc PC

4. Usuń stare gry,programy

To wszystko dzięki!

Subskrybuj mój kanał! :)

SpeedekAndJendrzej

Punkt 2,3 i 4 nie zadziałał, a propos czyszczenia PC to robie to regularnie. Potem napisze czy defragmentacja coś pomoże. Sprawa pilna a ja od paru miesięcy bez zmian.

Opublikowano

Hah bo to trzeba sobie skonfigurowac wszystko.

Nawet w 1.6 mozesz miec klatki i t@ sama sytuacje :)

Opublikowano

Defragmentacja nic nie dała.

Hah bo to trzeba sobie skonfigurowac wszystko.
Nawet w 1.6 mozesz miec klatki i t@ sama sytuacje :)

Co masz na myśli?

Opublikowano

Sprawdź w menadżerze zadań > Wydajność, czego masz największe zużycie, jeżeli procesor, niewykluczone, że się przegrzewa, należałoby przeczyścić komputer i nałożyć nową pastę termoprzewodzącą, poza tym sprawdź stan sterowników (to prędzej jest problemem przy tej zależności od gier)

= SygnaturA =

Made by... ME. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...