Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak jakaś kobieta nie chce, żeby zwracać się do niej droga to mogę tania.... bądź człowieku miły to Ci się jeszcze oberwie... A wracając do tematu sama piszesz jakby były tylko creativy i freebuildy, więc no halo biorę pod uwagę wszystkie tryby, na jednych się bardziej odczuwa Pay2Win, a na innych mniej. Twój przykład dotyczący dostępu do WorldEdita to jest naprawę dużo jeżeli chcesz zbudować coś większego ;) I nie chodzi o to kto szybciej buduje czy wolniej, z WorldEditem można naprawdę o wiele więcej zdziałać i na przykład wycofać co się zrobiło źle albo przesunąć cały budynek czy zamienić klocki, a to jest w ciul wiele dla budowniczego...

Jest różnica między prowadzeniem dyskusji w sposób kulturalny, a traktowaniem swojego rozmówcy w sposób arogancki i bezczelny. Ty najwyraźniej nie potrafisz zauważyć, kiedy tę cienką granicę przekraczasz. Pisanie do kogoś "moja droga" to zbyt wielke spoufalanie się. Pisanie "moja tania" podchodzi już pod obrażanie kogoś. Zastanów się nad tym na przyszłość.

@topic Serwerów minecraft jest na całym świecie dziesiątki tysięcy. Niemal na każdym coś się sprzedaje, żeby serwer mógł się sam utrzymać. Gdyby Mojang miał sprawdzać wszystkie serwery funkcjonujące na rynku, musiałby zatrudnić do tego cały sztab ludzi. Organizacyjnie nie jest w stanie tego przeprowadzić. Dodatkowo to właśnie na takich serwerach są rozwijane nowe tryby i to dzięki nim minecraft utrzymuje swoją popularność wśród graczy. Wyegzekwowanie sprzedaży wyłącznie dodatków kosmetycznych spowodowałby upadek dużej części serwerów, a co za tym idzie minecraft straciłby wielu graczy i potencjalnych przyszłych graczy, a chyba nie do końca o to Mojangowi chodzi.

W moich oczach nakładanie opłaty wstępnej na wszystkich graczy to ostateczność. Wolę, jak każdy gracz może wejść na serwer za darmo i za darmo pograć sobie na wybranym trybie.

Nie mam potrzeby się nad tym rozwodzić, ale uważam, że bierzesz to "droga, tania" na siłę do siebie, a jako inteligenta osoba wiesz ile w tym było sarkazmu i że druga wypowiedź była ogólnikowa  :) W takim tempie "bez spoufalania się" dojdziemy do absurdu, gdzie na forum będziemy pisać "Szanowna Pani - Szanowny Panie". Nie miałem i nie mam zamiaru Cię obrażać, ale trochę masz rację, bo owszem jako osobę pracującą przy serwerowni, która sprzedaje (xyy) jak wiadomo vipy, itemy, kase oraz dopalacze traktuję Twoje zdanie z lekkim uprzedzeniem. A już na pewno nie na równi ze zwykłymi graczami czy budowniczymi, w których imieniu próbowałaś przemawiać. Gdybyś przeczytała EULA wiedziałabyś, że masz trochę więcej możliwości, bo możesz sprzedawać eventy czy buffy, ale takie które zakupuje się dla wszystkich graczy (na przykład na określony czas lub na stałe). Można też dać "pasek" dowolnych dotacji, gdzie po jego osiągnięciu (określona kwota) wszyscy na serwerze skorzystają z nowych funkcji, które za te pieniądze zostaną wprowadzone. Także abonament miesięczny to tylko jedna "z" możliwości, ale nie jedyna :)

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Się zaczęło. Teraz dosyć dużo serwerów poupada. No ale akcja zaczęła się 2 lata temu było już zaakceptowanie Euli, co właściwie dla wszystkich twórców serwerów to tylko pliczek  w którym trzeba było napisać true. Teraz się to zmieniło. 

Opublikowano

­

Się zaczęło. Teraz dosyć dużo serwerów poupada. No ale akcja zaczęła się 2 lata temu było już zaakceptowanie Euli, co właściwie dla wszystkich twórców serwerów to tylko pliczek  w którym trzeba było napisać true. Teraz się to zmieniło. 

Racja. Te największe w pierwszej kolejności - każdy je zgłosi

Chcesz mnie dodać do znajomych na jakies platformie spolecznosciowej? Prosze!
Steam : można zobaczyć na mojej stronie na mpc... Origin: KubaAnPlayPL , XBOX LIVE : ellon03
Jeżeli masz platformę której nie wymieniłem typu UPLAY - napisz na priv :)

10 20 30 40 50 60 70 80 90 100 300 500 1000

Opublikowano

Wątpie, że zablokują jakikolwiek serwer polski.

Przekonasz się niebawem ;)

W każdym razie wystarczy własna paczka/jeden wpis w hosts i noł problem.

Opublikowano

Tylko u Nas się tak kombinuje, za granicą to nie do pomyślenia :P Po za tym jest opcja odblokowania serwera po dogadaniu się z Mojangiem i spełnieniu wymogów EULA ;D

Opublikowano

Tylko u Nas się tak kombinuje, za granicą to nie do pomyślenia :P Po za tym jest opcja odblokowania serwera po dogadaniu się z Mojangiem i spełnieniu wymogów EULA ;D

Dopóki nie zostanie zablokowany jakikolwiek serwer w Polsce to wszyscy dalej będą mieć gdzieś tą EULĘ :p

Ciekawe co by się stało, gdyby zawalić im ten Google Form spamem D:

Opublikowano

na holenderskim serwerze pikanetwork można sobie kupić seta prot 20 mieczyk sharp 20 i jesteś niezniszczalny :/

No i jaka to sprawiedliwość ? Że jedni mają za dużo kasy i wydają na prywatne serwery które i tak kiedyś upadną, a pozostali muszą się nacieszyć tym co mają ?

Opublikowano

na holenderskim serwerze pikanetwork można sobie kupić seta prot 20 mieczyk sharp 20 i jesteś niezniszczalny :/

No i jaka to sprawiedliwość ? Że jedni mają za dużo kasy i wydają na prywatne serwery które i tak kiedyś upadną, a pozostali muszą się nacieszyć tym co mają ?

Dokładnie... i każdy kto na tym zarabia będzie Ci wciskał irracjonalnymi argumentami, że to sprawiedliwie i przecież ostrość 20 w te czy wewte nie robi różnicy przecież :P

Opublikowano

Od dzis wlaczam sie czynnie przeciwko wykorzystywaniu dzieciakow na pseudo serwerach minecraft.

Wersja premium daje naprawde wielki mozliwosci, i w dodatku za darmo.

Opublikowano

Od dzis wlaczam sie czynnie przeciwko wykorzystywaniu dzieciakow na pseudo serwerach minecraft.

Zanim ktoś się przyczepi do użytych słów. W "za darmo" jak rozumiem chodzi o to, że za Premium płaci się raz i można dożywotnio wykorzystywać na każdym serwerze, nie trzeba się bawić z launcherami, skin changerami i innym gównem, które wirusuje komputer :) Ma się masę ciekawych możliwości, więc dla tych co wydają na VIPy i dają się wykorzystywać polecam jednorazowo zainwestować ciut więcej (lub poczekać na promocję) i kupić zamiast tego Premium. Płaci się raz i z głowy ;D

Opublikowano

Zanim ktoś się przyczepi do użytych słów. W "za darmo" jak rozumiem chodzi o to, że za Premium płaci się raz i można dożywotnio wykorzystywać na każdym serwerze, nie trzeba się bawić z launcherami, skin changerami i innym gównem, które wirusuje komputer :) Ma się masę ciekawych możliwości, więc dla tych co wydają na VIPy i dają się wykorzystywać polecam jednorazowo zainwestować ciut więcej (lub poczekać na promocję) i kupić zamiast tego Premium. Płaci się raz i z głowy ;D

Lub kupić taniej na allegro :D 

Opublikowano

Jeden wpis tutaj i juz zostalem usuniety z listy znajomych, bo komus sie nie podoba ze jestem przeciw

wykorzystywaniu naiwnosci mlodych graczy, ktorzy daja sie nabierac na super dodatki za realna kase.

Poteguje to tylko moje zaangazowanie w walce z naciagaczami w Polsce.

Opublikowano

Jeden wpis tutaj i juz zostalem usuniety z listy znajomych, bo komus sie nie podoba ze jestem przeciw

wykorzystywaniu naiwnosci mlodych graczy, ktorzy daja sie nabierac na super dodatki za realna kase.

Którzy mają frajdę z tego że utrudniają innym grę, właściciele mają frajdę bo zarabiają, duże serwery też nie mało zarabiają...

Opublikowano

Którzy mają frajdę z tego że utrudniają innym grę, właściciele mają frajdę bo zarabiają, duże serwery też nie mało zarabiają...

Duże serwery P2W tak naprawdę nie mają najmniejszych problemów z utrzymaniem, to tylko wypuszczany przez nie mit by więcej hajsu ciągnąć. W miesiąc pracy takiego serwera są w stanie opłacić maszyny na przynajmniej rok czy dwa lata do przodu. Cała reszta hajsu zwykle leci nawet nie dla załogi (bo biedacy myślą, że serwer ledwo ciągnie i dają się robić za frajer), a dla małej grupy head super uper mega giga peta adminów czy czasami tylko dla samego właściciela i to de fakto tu spływa niemały hajs.

I zanim ktoś zacznie hejtować, że tak nie jest: BYŁEM, WIDZIAŁEM, PRACOWAŁEM, więc wiem o czym mówię.

Opublikowano

@Człowiek VAC

KEK. Jakbym nie miał wiedzy to bym w tym nie robił.

350(nie Vanilla + 20 plug) + mysql + Strona + TS3 na 8 GB. <=== Za to powinni wywozić na Syberie . Skoro masz takie przykre wspomnienia to się nie dziwie że masz takie stanowisko odnośnie Euli.  :)

Moze nastepnym razem zrezygnuj z "autorskich pluginow" jak nie umiesz ich zoptymalizowac. 

PS. Oczywiście że otworze serwer, jeżeli jesteś cebulą zareportuj mnie.

jasne, podaj ip tylko

@SlimaKCode

Naprawde na 8 GB jesteś w stanie pomiescic strone , mysql , 100 slotów i ts ? 

Az chciałbym zobaczyć płynność tego..

Noo jeżeli ustawisz 50 MB na slot. To powinno się udać.

A teraz tak na poważnie podkreślam jeszcze raz : " Mówię tu rzecz jasna o serwerze który jest chodź trochę podobny do tych z prawdziwego zdarzenia."

Aaaa no i reklama dolicz kolejne min.150 zl

Jasne ze na 8gb pojdzie.

2k16 dalej przeliczaja sloty na ram xDDDDD

U mnie na lobby wychodzilo 25,6 na slot w takim razie i jakos serwer plynnie dzialal (animacja scoreboarda nie zacinala sie tak samo jak inni gracze) przy ataku botow (bez proxy zeby bylo szybciej) z 2 komputerow. 

Przeciez procesor jest nie wazny, tylko ram! #twojalogika

@antyblezur 

fajne, juz jeden report polecial

u5niwrQ.png

Opublikowano

Duże serwery P2W tak naprawdę nie mają najmniejszych problemów z utrzymaniem, to tylko wypuszczany przez nie mit by więcej hajsu ciągnąć. W miesiąc pracy takiego serwera są w stanie opłacić maszyny na przynajmniej rok czy dwa lata do przodu. Cała reszta hajsu zwykle leci nawet nie dla załogi (bo biedacy myślą, że serwer ledwo ciągnie i dają się robić za frajer), a dla małej grupy head super uper mega giga peta adminów czy czasami tylko dla samego właściciela i to de fakto tu spływa niemały hajs.

I zanim ktoś zacznie hejtować, że tak nie jest: BYŁEM, WIDZIAŁEM, PRACOWAŁEM, więc wiem o czym mówię.

Duze serwery z łatwością opłacą serwer? Pfff Bylem technikiem na jednym z najwiekszych easysurvivali(kiedys okolo 500 graczy teraz mają po 100) takie serwery bardzo dużo zarabiają(3k na 2 tygodnie to raczej dużo)

Opublikowano

c

Czyzby wszystkie juz pseudo serwery gdzie wykorzystuje sie dzieciaki zostaly zreportowane ??

Jakbym miał na tyle czasu to bym raportował, ale niestety nie mam, więc stąd ten temat :P Po za tym jak ostatnio patrzyłem te większe zagraniczne serwery zostały zmuszone do zmiany polityki i pójścia na kompromis z Mojangiem :D

Opublikowano

To np z czego maja sie utrzymac servery z dotacji ktorych nie dostana np u mnie bedzie tak kupujesz svipa masz set 5/5 miecz 5/3/3vto gracz tez moze wygrac ten zestaw na eventach i innych rzeczach np w skrzyniach jak w csgo

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

Co do tego trzeba pamiętać że to regulamin nie każdy i tak go będzie przestrzegał.

Co do tego trzeba pamiętać że to regulamin nie każdy i tak go będzie przestrzegał.

3b15e266660738b8gen.png

Opublikowano

To np z czego maja sie utrzymac servery z dotacji ktorych nie dostana np u mnie bedzie tak kupujesz svipa masz set 5/5 miecz 5/3/3vto gracz tez moze wygrac ten zestaw na eventach i innych rzeczach np w skrzyniach jak w csgo

I ile taki zestaw kosztuje ? 15zł ?? 

No wiadomo. Dlatego administracja zacznie wyciągać konsekwencje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...