Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat do kosza

Gość Lajk™

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zła binka pewnie :v

Miałem ten problem co UP... Ale!

Dziś przysiadłem... Wyczyściłem sobie freebsd'a z plików terenzo. Zostawiłem tylko bazę w backup i questy w backup.
Pobrałem pliki z tego tematu, wypakowałem na serwerze, podmieniłem sobie questy, nadałem im uprawnienia z powrotem no i odbudowałem. Potem klienta ściągnąłem, wypakowałem wkleiłem paczuszkę, wypakowałem roota, zmieniłem IP w zmiennej no i spakowałem, podmieniłem. Na koniec odpaliłem i wszedłem na serwer. Efekt ?

14d6d7cfd0f649b09f14f841bd13e5c0.png

Opublikowano

Zła binka pewnie :v

Miałem ten problem co UP... Ale!

Dziś przysiadłem... Wyczyściłem sobie freebsd'a z plików terenzo. Zostawiłem tylko bazę w backup i questy w backup.

Pobrałem pliki z tego tematu, wypakowałem na serwerze, podmieniłem sobie questy, nadałem im uprawnienia z powrotem no i odbudowałem. Potem klienta ściągnąłem, wypakowałem wkleiłem paczuszkę, wypakowałem roota, zmieniłem IP w zmiennej no i spakowałem, podmieniłem. Na koniec odpaliłem i wszedłem na serwer. Efekt ?

14d6d7cfd0f649b09f14f841bd13e5c0.png

Ale z Ciebie wariat!
Opublikowano

ostatnio robilem normalnie server na tych plikach, jedynie co to mialem taki blad ze w grze pojawialy sie zolcie zamiast itemkow... kompilowanie binki tak jak ktos tam wczesniej pisal ze trzeba zrobic,nic nie dala

tak wiec dzisiaj probowalem to zainstalowac od nowa:

maszyna od terenzo

wybieram network bridged adapter [hamachi]

startuje maszyne po czym wpisuje passy root 123456

rm /var/db/mysql/account/string.ibd

rm /var/db/mysql/player/string.ibd

/etc/rc.d/netif restart

sysinstall  - edycja tak jak opisuja w poradnikach czyli

• ethost.
  • nic
  • ip normalna koncowka
  • 4.2.2.3
  • ip koncowka 100
  • 255.0.0.0

potem ee /etc/rc.conf

enter przy #, escape, dwa razy A

/etc/rc.d/netif restart

/start

4

i co? nie moge sie zalogowac nawet do zasranej filezilli zeby moc wrzucic te pliki... juz naprawde nie mam pojecia co robie zle probowalem wpisywac w filzezilli koncowke normalna/koncowke 100 i wgl tego serwa nie widzi, a wczesnije nie mialem z tym problemow 

juz naprawde mam tego dosc... [poczatkujacy]

jakies pomysly? [server tylko dla mnie wiec portmap mi nie potrzebny, poki co]

Opublikowano

potem ee /etc/rc.conf

enter przy #, escape, dwa razy A

/etc/rc.d/netif restart

/start

4

Ja zrobiłem sobie serwer na tych plikach godzinę temu. Wszystko zrobiłem ale tego co teraz napisałes co dałem w cytat nie robiłem i jakoś mi działa.

Po zrobieniu dobrze sysinstall wpisałem /etc/rc.d/netif restart a potem /start i grałem :)

Ja nawet przy robieniu serwera tylko dla siebie używam hamachi i portmapa i mam pewność, że się połączę.

Jeśli nie potraficie zrobić serwera na tych plikach to korzystajcie z tego poradnika https://www.youtube.com/watch?v=xqF8hVEgFWM

Opublikowano

wczesniej server robilem tak samo jak opisalem wczesniej i dzialalo normalnie [za wyjatkiem tych zolci zamiast itemkow], dzisiaj probowalem na rozne sposoby odpalac i wielkie gowno... rowniez robilem bez portmapa,

moglbys udostepnic tego portmapa co masz tyle ze bez twojego ip? bo szukalem tez dla pewnosci roznych portmapow ale wiekszosc albo trojany albo linki wygasly albo porty nie takie jak trzeba -,- ... w tym linku co podales tez portmap wygasl ;/

i czy jest jakies minimum ramu na tworzenie tego serva? czy to ma jakies znaczneie jesli gram sam?

Opublikowano

Lajk,a na tych plikach jak mam usunąć lv obok nicku najlepiej w kliencie 

to tylko w src, wymień silnik i git.

Opublikowano

dlaczego podczas wybierania postaci wywala (koledze) do menu logowania nawet się pasek nie ładuje o ***j tu chodzi ? porty mam odblokowane rooty zmienione sysser nic mu nie pokazuje normalnie czarna amba :O a jak na moim (tam gdzie jest włączony serwer na hamachi) to normalnie się loguje wszystko gra i hula albo problem z klientem albo z czymś innym bo to wręcz nie możliwe że może go wywalać kiedy wybierze postać a mnie nie  

A jak chce spolszczenie to już wgl nie działa bo nawet jak ja się chce zalogować to nie moge bo wywala mnie z całej gry podczas logowania

Opublikowano

dlaczego podczas wybierania postaci wywala (koledze) do menu logowania nawet się pasek nie ładuje o ***j tu chodzi ? porty mam odblokowane rooty zmienione sysser nic mu nie pokazuje normalnie czarna amba :O a jak na moim (tam gdzie jest włączony serwer na hamachi) to normalnie się loguje wszystko gra i hula albo problem z klientem albo z czymś innym bo to wręcz nie możliwe że może go wywalać kiedy wybierze postać a mnie nie  

A jak chce spolszczenie to już wgl nie działa bo nawet jak ja się chce zalogować to nie moge bo wywala mnie z całej gry podczas logowania

Na hamachi src nie funga.

Opublikowano

Na hamachi src nie funga.

Co nie funga :yay:

Kolega na moje pliczki z sursem wbija normalnie B)

Metińczyk z Krew_Ma%C5%82py.jpg i Ko%C5%9B%C4%87_Palca.png

Opublikowano

W sumie to fajnie że coś zrobiłeś ale przydałoby się napisać co się zrobiło po stronie game/db/binki ponieważ niektórzy wolą sobie swoją wrzucić.

na mpc jest kod to że mają k***a lenia to już nie wina lajka 

Wystarczy ruszyć dupsko i skompilować nic trudnego

:v :v :v

Opublikowano

W sumie to fajnie że coś zrobiłeś ale przydałoby się napisać co się zrobiło po stronie game/db/binki ponieważ niektórzy wolą sobie swoją wrzucić.

Jak czytam niektóre tematy to ja bym całkowicie wywalił poddzial pliki serwerowe i zostawił tylko czyste z 2008r xD

IDcncno.png

Opublikowano

Jak czytam niektóre tematy to ja bym całkowicie wywalił poddzial pliki serwerowe i zostawił tylko czyste z 2008r xD

Na dniach, gdy wrzucę aktualizacje dam nowy silnik i tam podam całą specyfikacje ;)

Nie wątpliwe jest że wrzucę też src :p

Opublikowano

@up już to słyszałem

POSTY: [50] [75] [100] [150] [200] [250] [300] [350] [400] [450] [500] [550] [600] [650] [700] [750] [800] [850] [900] [950] [1000]

1817914831025941486533.png

Ważne !   Pisząc/Odpisując wpisz w poście @Pesi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...