Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Temat do kosza

Gość Lajk™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc!
Pliczki zainstalowane na VPS, 
Zainstalowane wszystko nawet bez 1 błędu - baza działa.
Navicat łączy się, dodałem swoje konto wszystko jest super.
Klient 40k pobrany i rooty edytowane, ale cały czas mam "błąd podczas łączenia z serwerem".
A koło channeli pisze "Wyłączony", wpisuje /start w konsole i serwer się pięknie odpala, bez błędów.
Co robię źle? 

• Odpowiedzi 277
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chciałem użyć tych plików na bsd 10 . Wszystko dobrze ustawione, symlinki się zgadzają, liby wygrane ale serwer się nie odpala. Po wpisaniu ps nie ma wgl procesów serwera a logi są puste . Się ktoś o co może chodzić ?

2Ih6ff4.png

Opublikowano

Chciałem użyć tych plików na bsd 10 . Wszystko dobrze ustawione, symlinki się zgadzają, liby wygrane ale serwer się nie odpala. Po wpisaniu ps nie ma wgl procesów serwera a logi są puste . Się ktoś o co może chodzić ?

Na dniach dostosuje te pliki pod wersje 10+.

Opublikowano

Na 9.0 64 bit ruszą normalnie ?

2Ih6ff4.png

Opublikowano

Na 9.0 64 bit ruszą normalnie ?

Powinny.

Opublikowano

są to pliki gotowe do odpalenia czy wymagają jeszcze czegoś do wgrania i kompilacji ? 

Opublikowano

@Lajk™, zostawiłeś jakieś "niespodzianki" w tych plikach? :D

#Edit. Takie pytanie od ciemnoty :D Da radę odpalić serwer na source na hamachi? (Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że nie działa)

#Edit 2 Up Poszukaj w temacie, bo lajku podesłał source.

Opublikowano

#Edit. Takie pytanie od ciemnoty :D Da radę odpalić serwer na source na hamachi? (Gdzieś mi się rzuciło w oczy, że nie działa)

Tak da się.

Opublikowano

Starałem się usunąć wszystko co tu było.. a od siebie nic nie zostawiam bo po co?

Polecam tylko kod wymienić bo troszkę syfny.. ;p

Opublikowano

NIE source nie jest kompatybilne z hamachi chyba ze sobie fixa zrobisz na to a nikt jeszcze nigdzie tego fixa nie dał.

no chyba ze sam sie chcesz połączyć to tak ale nikt obcy nie wbiję bo nie działa to.

Opublikowano

NIE source nie jest kompatybilne z hamachi chyba ze sobie fixa zrobisz na to a nikt jeszcze nigdzie tego fixa nie dał.

no chyba ze sam sie chcesz połączyć to tak ale nikt obcy nie wbiję bo nie działa to.

http://www.mpcforum.pl/topic/1581926-mo%C5%BCliwo%C5%9B%C4%87-logowania-si%C4%99-na-serwer-hamachi-sf-40k/

Albo zmień nazwę binki na metin2.bin odpal Głowę sury z prawami admina i lecisz ;_; 

Opublikowano

Jakie błędy m.in. zostały poprawione? Jakaś krótka lista please.

POSTY: [100] [200] [300] [400] [500] [600] [700] [800] [900] [1000]

Opublikowano

Jakie błędy m.in. zostały poprawione? Jakaś krótka lista please.

Ojej.. teraz to jej nie wyrwe, wiem że moby z 0hp, błędy związane z silnikiem i kilka innych groźnych błędów wyeliminowałem.

nie jestem w stanie ci powiedzieć co dokładnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Już pobieram i zara zobaczymy co tam jest obym sie nie zawiódł .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc!

Pliczki zainstalowane na VPS,

Zainstalowane wszystko nawet bez 1 błędu - baza działa.

Navicat łączy się, dodałem swoje konto wszystko jest super.

Klient 40k pobrany i rooty edytowane, ale cały czas mam "błąd podczas łączenia z serwerem".

A koło channeli pisze "Wyłączony", wpisuje /start w konsole i serwer się pięknie odpala, bez błędów.

Co robię źle?

Podeślij Syslog, start.log, sysser z ch1.

Skoro koło chaneli pokazuje "Wyłączony" to coś jest nie tak (mam nadzieję, że dograłeś łatkę, którą Lajk dodał w pierwszym poście)

Pliczki ładnie śmigają :D

Przez swoją głupotę miałem kilka problemów, ale czasem warto użyć mózgu :v

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czesc, kod udostepniasz czy raczej niechętnie ^^ ? Chodzi mi o czysty kod z tym co zostało zrobione przez Ciebie pod tym db/game. Bo linka nie ma do tamtego src z tematu, pozdrawiam.

EDIT.

Ewentualnie jakas lista zmian by sie zdala, zeby mozna sobie samemu dograc i skompilowac :)

Opublikowano

x

¸„»°'´¸„»°'´  (づ◔ ͜ʖ◔)づ  `'°«„¸`'°«„¸

`'°«„¸¸„»°'´¸„»°'´`'°«„¸¸„»°'´`'°«„¸`'°«„¸¸„»°'`

Opublikowano

pliki same w sobie nic ciekawego , ale nie polecam robić na tym serwera jako iż pale fajnych dziurek znalazłem :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Beda dzialac diffy z game34083?

Nie, to jest game na podstawce source game 40250 :v 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam klienta z linku oraz patch i pliki wrzucone na serwer lecz pokazuje "Zostaniesz polaczony z serwerem" ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...