Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zostanę technikiem - Fatal

xFatal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 140
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tematy, które są nieaktywne przez okres 14 dni zostaną przeniesione do archiwum i będą tam dalej dostępne, jednak nie będzie można w nich odpowiadać.

j

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zacznijmy od tego, że nie masz prawa wymagać argumentowania czyjejś wypowiedzi. Twój regulamin tematu jest nie etyczny i jedynie mogę Cię wyśmiać.

ETC. Nie polecam tego użytkownika, pod względem niedbałości, braku stosownej wiedzy, a także stosunku do drugiej osoby. Typowy chłopiec na posyłki.

Opublikowano

Technik fatal. Hehehehhe to jedna wielka porażka ty nic nie umiesz .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

Generalnie prezentacja ładna (za to +), jakąś wiedzę posiada, można polecić.

@1361622928-U485574.pngofftopic

Zacznijmy od tego, że nie masz prawa wymagać argumentowania czyjejś wypowiedzi. Twój regulamin tematu jest nie etyczny i jedynie mogę Cię wyśmiać.

ETC. Nie polecam tego użytkownika, pod względem niedbałości, braku stosownej wiedzy, a także stosunku do drugiej osoby. Typowy chłopiec na posyłki.

@1361622928-U485574.pngApplause gdybyś zapoznał się z regulaminem lokalnym to wiedział byś że nie jest to jego regulamin a regulamin lokalny, dostępnym pod tym linkiem : http://www.mpcforum.pl/topic/1310575-regulamin-lokalny-dzia%C5%82u-teamspeak-wsp%C3%B3%C5%82praca-na-serwerze/#entry11180290

Opublikowano

Nieznajomość regulaminu szkodzi.

Twoją wypowiedzią nic nie wniosłeś do tematu, a nawet się trochę ośmieszyłeś :)

@Odświeżam

@CycekTeam

Nie mam zamiaru odpowiadać na twoje żałosne zaczepki :)

Po prostu ci jest smutno z pewnego powodu.

Opublikowano

Nieznajomość regulaminu szkodzi.

Twoją wypowiedzią nic nie wniosłeś do tematu, a nawet się trochę ośmieszyłeś :)

@Odświeżam

Jak to nic nie wniosłem do tematu każdy co będzie chciał abyś mu pomógł musi wiedzieć że twoje doświadczenie jest bardzo słabe .

Odkąd pamiętam, zawsze chciałem być gangsterem. Dla mnie bycie gangsterem było lepsze niż bycie prezydentem Stanów Zjednoczonych.

Opublikowano

attachicon.giffatal tech.png

Cześć, mam na imię Aleksander.

Moimi zainteresowaniami są głównie informatyką, sport i mechanika. Teamspeakiem zajmuję się od 3 lat.

attachicon.gifPOMOGE PRZY.png

• Instalacji oprogramowania na Linux'ie
  • Instalacji botów 
  • Zabezpieczeniu serwera teamspeak
  • Tworzeniu strony www
  • Tworzeniu forum
  • Tworzeniu desingu teamspeak'a
  • Ustawianiu permisji
  • Licencji NPL
  • Prostej grafice (bannery, loga itp.)

attachicon.gifoczekuje.png

• Polecenia mnie
  • Miłej atmosfery
  • Dostępu do maszyny
  • Stabilnej maszyny

attachicon.gifkontakt.png

źródła: flaticon.com

Uwaga !

2. Użytkownik nie może umieszczać postów, które nie wnoszą nic do tematu lub całkowicie od niego odbiegają oraz tych, które powielają istniejące już odpowiedzi. Nie może również zamieszczać treści niepomocnej czy wprowadzającej w błąd i narażającej na koszty. Ponadto jest zobowiązany do argumentowania swojej wypowiedzi. 
Tabela Kar - Spam | OFF-Topic | Uciążliwy trolling

BlackLista [Osoby którym nie pomagam]

@kombor99

Screen #1 Prosi o pomoc. [Oferując zapłatę]

GTpNCP3.jpg

Screen #2 Kopiuje 1:1 Mojego teamspeak'a.
Jego TS

I4G4kc2.jpg
wDjjHHA.jpg

Mój TS

yVLIL9w.jpg

Screen #3 Odbiera mi uprawnienia po czym banuje na serwerze.

yYLTjaV.jpg

Screen #4 Kopiuje moją prezentacje i podpisuje ją pod siebie :)

Hm.. to są jakieś żarty? 

Haha ech te pseudo technicy.. 

Żałosne podanie, nie potrafisz nic od siebie wnieść oraz nie znasz ogarniętej podstawy zabezpieczeń w całej sieci linuxa, nawet nie potrafisz dobrze skonfigurować firewalla -.- stosujesz gotowe zabezpieczenia i myślisz że to czyni Ciebie technikiem? 

Wskazujesz błędy innych, a nie widzisz swoich także teraz ja Ci pokażę nieco, że nie czyni Ciebie to technika tylko pseudo technika z zlepionymi tematami na mpc:

Instalacji oprogramowania na Linux'ie
Instalacji botów 
Zabezpieczeniu serwera teamspeak
Tworzeniu strony www
Tworzeniu forum
Tworzeniu desingu teamspeak'a
Ustawianiu permisji
Licencji NPL
Prostej grafice (bannery, loga itp.)

A więc tak, każdy to potrafi bo to co tu dałeś, znajduje się WSZYSTKO na aktualnym forum zwany mpcforum! 

Co do licencji TS3 NPL, każdy kto chce i kto ma chęci na lickę, to sam sobie wyśle zgłoszenie. 

Prosta grafika, stary tutaj tyle grafik jest na mpc więc proste grafiki są również tu. Jeśli nie wierzysz, sprawdź ;)

A teraz najlepsza kwestia:

Polecenia mnie
Miłej atmosfery
Dostępu do maszyny
Stabilnej maszyny

Polecenia Ciebie hahaha ale jaja xD na to trzeba zasłużyć..

Stabilnej maszyny ahahaha teraz kwestia stabilności..

Każdą maszynę, nawet VPSa z mintshosta można ustabilizować tylko trzeba wiedzieć:

1. Jak zrobić stabilizacje 

2. Jak tworzyć poprawnie filtrowania i odrzucenia wszelkich niechcianych pakietów

3. Jeśli oferujesz stawiania forum czy stron, zadbaj o bezpieczne połączenie SSL z TLSv1.2 bądź ewentualnie TLSv1.0

4. Jeśli już chcesz by maszyna była stabilna na uptime ponad 30 dni bez lagów, bez złośliwych pingów itp zadbaj o procesy, zabijania niechcianych procesów i wiele instancji oraz co najważniejsze użycie pamięci SWAP jest bardzo przydatna ;)

5. Jeśli to dedyk, zadbaj o porządne partycjonowanie.

A Ty nie potrafisz tego ogarnąć, kojarzę Ciebie i znam Twoje umiejętności, stąd taki komentarz a nie inny.. 

Nie mam za złe, że chcesz pomóc innym, ale proszę o jedno, nie oczekuj tego, czego sam nie potrafisz dać oraz nie potrafisz zasłużyć i tylko wymagasz i oczekujesz.. 

Jako z niewielu tutaj osób z mpc mogę pochwalic się stabilnością i uptime TS3 na mintshoście ( VPS) przed migracją serwerów który jest widoczny na screenach:

Screen uptime TS3 przed migracją

Screen uptime VPS przed migracją

P.S. Nie promuję serwa itd., oczywiście mam pakiet losty lecz to typowe dla takiego uptime i miałem ludzi na TSie itd ;d 

Teraz kwestia jeszcze bezpieczeństwa:

1. Masz stronę podatną na ataki, które oferuje każdy botnet więc strona padnie w niecałą minutę.

2. Nie masz skonfigurowanego jak wcześniej wspomniałem bezpiecznego połączenia SSL a jeśli nie wiesz po co to jest to weź poczytaj zanim napiszesz głupoty

3. Jeśli ten Twój TS3 jest z tych screen'ów to żałuj że masz na net-speaku TSa, jeszcze masz pakiet losty więc już to świadczy o brak stabilności i lukach w filtrowaniu, którego sam nie zrobisz bo nie postawisz na VPSie bo wiesz że w mig wywalą Ci jak to bywało dawniej ;) 

4. TS3 podany na exploity.

Więc jak oferujesz bezpieczeństwo, to zadbaj wpierw o swoje bezpieczeństwo a potem oferuj i oczekuj od innych ;)

No nic, chyba to co tutaj napisałem jest to świadome, uzasadnione. Zapewne wielu hejterów się tutaj znajdzie ale kij z tym..

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Moimi zainteresowaniami są głównie informatyką, sport i mechanika. Teamspeakiem zajmuję się od 3 lat.

• Instalacji botów 
  • Tworzeniu strony www
  • Tworzeniu forum
  • Ustawianiu permisji
  • Licencji NPL

• Polecenia mnie
  • Miłej atmosfery
  • Dostępu do maszyny
  • Stabilnej maszyny

Uwaga !

2. Użytkownik nie może umieszczać postów, które nie wnoszą nic do tematu lub całkowicie od niego odbiegają oraz tych, które powielają istniejące już odpowiedzi. Nie może również zamieszczać treści niepomocnej czy wprowadzającej w błąd i narażającej na koszty. Ponadto jest zobowiązany do argumentowania swojej wypowiedzi. 

@kombor99

GTpNCP3.jpg

Jego TS

I4G4kc2.jpg
wDjjHHA.jpg

Mój TS

yVLIL9w.jpg

yYLTjaV.jpg

Hm.. to są jakieś żarty? 

Żałosne podanie, nie potrafisz nic od siebie wnieść oraz nie znasz ogarniętej podstawy zabezpieczeń w całej sieci linuxa, nawet nie potrafisz dobrze skonfigurować firewalla -.- stosujesz gotowe zabezpieczenia i myślisz że to czyni Ciebie technikiem? 

Wskazujesz błędy innych, a nie widzisz swoich także teraz ja Ci pokażę nieco, że nie czyni Ciebie to technika tylko pseudo technika z zlepionymi tematami na mpc:

Instalacji botów 
Tworzeniu strony www
Tworzeniu forum
Ustawianiu permisji
Licencji NPL

A więc tak, każdy to potrafi bo to co tu dałeś, znajduje się WSZYSTKO na aktualnym forum zwany mpcforum! 

Co do licencji TS3 NPL, każdy kto chce i kto ma chęci na lickę, to sam sobie wyśle zgłoszenie. 

Prosta grafika, stary tutaj tyle grafik jest na mpc więc proste grafiki są również tu. Jeśli nie wierzysz, sprawdź ;)

Polecenia mnie
Miłej atmosfery
Dostępu do maszyny
Stabilnej maszyny

Każdą maszynę, nawet VPSa z mintshosta można ustabilizować tylko trzeba wiedzieć:

2. Jak tworzyć poprawnie filtrowania i odrzucenia wszelkich niechcianych pakietów

3. Jeśli oferujesz stawiania forum czy stron, zadbaj o bezpieczne połączenie SSL z TLSv1.2 bądź ewentualnie TLSv1.0

4. Jeśli już chcesz by maszyna była stabilna na uptime ponad 30 dni bez lagów, bez złośliwych pingów itp zadbaj o procesy, zabijania niechcianych procesów i wiele instancji oraz co najważniejsze użycie pamięci SWAP jest bardzo przydatna ;)

A Ty nie potrafisz tego ogarnąć, kojarzę Ciebie i znam Twoje umiejętności, stąd taki komentarz a nie inny.. 

Nie mam za złe, że chcesz pomóc innym, ale proszę o jedno, nie oczekuj tego, czego sam nie potrafisz dać oraz nie potrafisz zasłużyć i tylko wymagasz i oczekujesz.. 

Jako z niewielu tutaj osób z mpc mogę pochwalic się stabilnością i uptime TS3 na mintshoście ( VPS) przed migracją serwerów który jest widoczny na screenach:

P.S. Nie promuję serwa itd., oczywiście mam pakiet losty lecz to typowe dla takiego uptime i miałem ludzi na TSie itd ;d 

1. Masz stronę podatną na ataki, które oferuje każdy botnet więc strona padnie w niecałą minutę.

2. Nie masz skonfigurowanego jak wcześniej wspomniałem bezpiecznego połączenia SSL a jeśli nie wiesz po co to jest to weź poczytaj zanim napiszesz głupoty

3. Jeśli ten Twój TS3 jest z tych screen'ów to żałuj że masz na net-speaku TSa, jeszcze masz pakiet losty więc już to świadczy o brak stabilności i lukach w filtrowaniu, którego sam nie zrobisz bo nie postawisz na VPSie bo wiesz że w mig wywalą Ci jak to bywało dawniej ;)

Więc jak oferujesz bezpieczeństwo, to zadbaj wpierw o swoje bezpieczeństwo a potem oferuj i oczekuj od innych ;)

No nic, chyba to co tutaj napisałem jest to świadome, uzasadnione. Zapewne wielu hejterów się tutaj znajdzie ale kij z tym..

Kolego tylko że ja nie prowadzę żadnego swojego TS ani strony od ok. 3 miesięcy xD A poza tym z tobą nigdy nie współpracowałem ani cię nie kojarzę.

Po krótkim researchu dowiedziałem się że jesteś od cycka. Ale i tak cię szanuje za to że chciało ci się pisać tak rozbudowaną opinie :)

"Polecam poczytać lekturkę na mój temat, jest tego pełno w necie.." - @kamil2321 a co mnie interesuje twoje życie takich jak ty było wielu, robię swoje ludzie, z którymi współpracowałem są zadowoleni i tego się trzymajmy.

Opublikowano

• Instalacji botów 
  • Tworzeniu strony www
  • Tworzeniu forum
  • Ustawianiu permisji
  • Licencji NPL

• Polecenia mnie
  • Miłej atmosfery
  • Dostępu do maszyny
  • Stabilnej maszyny

Uwaga !

@kombor99

GTpNCP3.jpg

Jego TS

I4G4kc2.jpg
wDjjHHA.jpg

Mój TS

yVLIL9w.jpg

yYLTjaV.jpg

Hm.. to są jakieś żarty? 

Instalacji botów 
Tworzeniu strony www
Tworzeniu forum
Ustawianiu permisji
Licencji NPL

Polecenia mnie
Miłej atmosfery
Dostępu do maszyny
Stabilnej maszyny

Kolego tylko że ja nie prowadzę żadnego swojego TS ani strony od ok. 3 miesięcy xD A poza tym z tobą nigdy nie współpracowałem ani cię nie kojarzę.

Po krótkim researchu dowiedziałem się że jesteś od cycka... Ale i tak cię szanuje za to że chciało ci się pisać tak rozbudowaną opinie  :)

Kolego czytaj ze zrozumieniem dobrze? w spoilerze wskazujesz na swojego TSa w spoilerze, strona istnieje i jesteś tam jako niby technik a to, że już nie prowadzisz TSa to inna kwestia.. i jak wspomniałem nie masz zabezpieczonej jak wielu innych.. 

Co do współpracy i kojarzenia mnie, mnie nigdy nie będziesz kojarzyć i jeszcze nie współpracowałem z Tobą ale widziałem jaki miałeś angaż w te serwery, które miałeś pod opieką i każde były fatalne ;)

Bądź spokojny, nie Ty jeden jesteś w gronie pseudo techników..

Ja wskazuję błędy pseudo techników, którzy piszą takie podania podobne do Twoich, że niby oferują tamto i tamto a w praktyce sami nie potrafią nic uzyskać od siebie i nic od siebie nie dają prócz czasu, bo jak wspomniałem wyżej, wymieniłem Ci najważniejsze Twoje błędy jak i innych.. 

Tak ogólnie mówiąc, nie jestem od Cycka, a to że Cycka znam to inna kwestia.

Nie wiesz o mojej osobie a już piszesz że niby jestem jako posłaniec.

Polecam poczytać lekturkę na mój temat, jest tego pełno w necie.. 

Moje argumenty, które przedstawiłem i udowodniłem są raczej dość istotne, a jeśli będziesz prowadzić serwer TS3 to wtedy jednak udowodnisz to, że na gotowych tematach z mpc nie zajdziesz daleko.. 

P.S. Ja szanuję każdego, nawet wrogów. To nie są pociski na twoją osobę, tylko świadomość że daleko Ci jeszcze do prawdziwego technika i oczekiwań od innych.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...