Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Muras331

Kto to wpadł do prezentacji, sam Muras, hehe! Dzięki za opinię i do zobaczenia na starcie. Koniecznie wpadnij zobaczyć co ciekawego (lub nie) można zrobić po prawie dwuletniej przerwie... ;)

Dostępny jest już serwer TeamSpeak 3 pod adresem: ts.4Crafters.pl - zapraszamy do rozmów, w razie jakichkolwiek dłuższych pytań czy propozycji również zapraszamy, pogadamy. ;)

fiZAUfK.png

5465845486.png

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

"TO SERWER AVATERYSA I MURASA TO I TAK PADNIE PO TYGONIU!"

Aż dziwne, że nie ma tej gówno burzy, jak kiedyś, a szkoda, pośmiałbym się xDDD

Wbije, na pewno, ale i tak nie będę grał xD

Serwer nawet, nawet 2/10, siema! xD

Jaki tydzień. Ja pamiętam, że edycje padały zaledwie po 2 dniach.  xD

~~

Jestem sceptycznie nastawiony do tego serwera ze względu na dwie osoby z administracji, wątpię, że się zmieniły, ale wejdę na serwer i napiszę szczegółową opinię. Co do samej prezentacji - zawiera wszystko co powinna, grafika jest OK, informacje też, cała prezentacja jest bardzo dobra, jak na serwer Minecraft.

Jedyne co mi się nie spodobało w publikacji to "duża ilość graczy" - serwer nawet nie wystartował. Napisanie "to nie będzie zwykły <izihc> taki jak większość teraźniejszych serwerów. U nas znajdziecie wiele dodatków dzięki którym rozgrywka będzie ciekawsza" to jakiś żart. Załóżmy, że macie jedyny taki serwer, bla bla bla, dlaczego nie pochwalicie się w tym prezentacji? Czy to po prostu takie "napiszemy to, bo tak to przyczepią się"? Pytanie retoryczne, ale jak chcecie to odpowiedzcie.

~~

@Risen. czytałem cały temat. To dla mnie tylko wymówka, bo tak czy siak ci ludzie mogą to skopiować.

Opublikowano

"TO SERWER AVATERYSA I MURASA TO I TAK PADNIE PO TYGONIU!"

Aż dziwne, że nie ma tej gówno burzy, jak kiedyś, a szkoda, pośmiałbym się xDDD

Wbije, na pewno, ale i tak nie będę grał xD

Serwer nawet, nawet 2/10, siema! xD

Jaki tydzień. Ja pamiętam, że edycje padały zaledwie po 2 dniach.  xD

~~

Jestem sceptycznie nastawiony do tego serwera ze względu na dwie osoby z administracji, wątpię, że się zmieniły, ale wejdę na serwer i napiszę szczegółową opinię. Co do samej prezentacji - zawiera wszystko co powinna, grafika jest OK, informacje też, cała prezentacja jest bardzo dobra, jak na serwer Minecraft.

Jedyne co mi się nie spodobało w publikacji to "duża ilość graczy" - serwer nawet nie wystartował. Napisanie "to nie będzie zwykły <izihc> taki jak większość teraźniejszych serwerów. U nas znajdziecie wiele dodatków dzięki którym rozgrywka będzie ciekawsza" to jakiś żart. Załóżmy, że macie jedyny taki serwer, bla bla bla, dlaczego nie pochwalicie się w tym prezentacji? Czy to po prostu takie "napiszemy to, bo tak to przyczepią się"? Pytanie retoryczne, ale jak chcecie to odpowiedzcie.

Odwołując się do ostatniej części Twojego posta, odpowiedzieliśmy na to pytanie już wcześniej. Nie wstawiliśmy tego do prezentacji, bo chcemy Was zaskakiwać powoli wstawiając w postach kolejne informacje, jak i na samym otwarciu serwera. ;) Wróć do posta na pierwszej stronie. Pisaliśmy tam, że gdybyśmy wstawili wszystkie nasze ciekawe rozwiązania, to do startu już połowa serwerów by sobie je "użyczyła". :)

Start już 20 maja (piątek) o godzinie 19:00. Zapamiętać, zanotować! ;)

Dokładny licznik naturalnie na: http://4crafters.pl - odliczamy! :D

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. czytałem cały temat. To dla mnie tylko wymówka, bo tak czy siak ci ludzie mogą to skopiować.

Lepiej niż skopiują po starcie. Teraz mamy się czym pochwalić przynajmniej. ^^

W sumie nie teraz, ale na starcie. xD

Opublikowano

Nie mogę się doczekać startu!

Świetna prezentacja, serwer dobrze się zapowiada.

Polecam

Wielkie dzięki za opinię. My również nie możemy się doczekać startu.

A za świetną grafikę dziękuj @.happi. ;)

P.S. Jeszcze dziś wrzucimy informacje dotyczące "konfiguracji edycji" tj. co z potkami, netherem, ile po starcie gildie etc. :)

5WHZgpX.png

2000 wyświetleń prezentacji. Dzięki! <3

5465845486.png

Opublikowano

Wczoraj omawialiśmy jeszcze parę rzeczy i postanowiliśmy, że konfigurację edycji wrzucimy dzisiaj.

Cieszy mnie to, że wiele osób chwali prezentację. ^^

Startujemy już za prawie tydzień!

Myślę, że dzień/dwa przed startem serwera wrzucimy jakiś filmik informujący o serwerze, taka prezentacja w formie wideo. :P

Opublikowano

Witamy!

Obiecane informacje dotyczące konfiguracji edycji:

• potki do craftingu wyłączone, możliwość kupienia ich w sklepie za monety (informacje o systemie ekonomii już wkrótce);
  • ograniczenie koxów do 5 sztuk, refili do 20 sztuk;
  • nether wyłączony (być może włączymy tydzień-dwa po starcie, przedmioty z niego będą do kupienia w sklepie za serwerową walutę);
  • kity 24 godziny po starcie;
  • ochronka na start 10 minut;
  • beacony wyłączone.

Uwaga! Lista ta będzie zmieniania/uzupełniana. Wszystko może ulec jeszcze zmianie - to tylko nasze propozycje. Jeśli macie jakieś sugestie - piszcie! ;)

5465845486.png

Opublikowano

Cieszy mnie limit koxów jak i refili bo to wielki +

Mam nadzieję, że potki typu Siłka 2 są off i są dopuszczalne tylko 1.

Wszystko się prezentuje na prawdę ciekawie i tylko czekać na start.

Opublikowano

Siłek prawdopodobnie w ogóle nie będzie. Według nas psują rozgrywkę. :)

5465845486.png

Opublikowano

Odświeżam.

Do startu pozostał już tylko tydzień! Startujemy rzecz jasna 20 maja o 19:00 (piątek). :)

Wrzucamy Wam również bardzo ważną informację - drop na serwerze:

3DvdX9W.png

5465845486.png

Opublikowano

Dokładnie mam takie samo zdanie. Z siłkami to gra nie ma sensu ;)

Opublikowano

Fajnie, że mamy podobne zdanie. Już zdecydowaliśmy, siłek nie będzie. A co sądzisz o dropie? Jest okej?

P.S. Kolejna bardzo ważna informacja. Prezentujemy Wam itemy na gildie:

3Hq8hLV.png

Jeśli chodzi o ryby - bez spiny, szansa na ich złowienie będzie znacznie zwiększona. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Duże te wymagania, ale przynajmniej nie będzie pseudo-gildii.

Właśnie o to nam chodziło, żeby start był jak najdłuższy, jak najbardziej emocjonujący. Dłuższe zbieranie itemków = większe wyzwanie = większe poszanowanie jak już gildie się stworzy = więcej czasu spędzanego na serwerze. :)

Spokojnie sobie poradzicie, drop jest stosunkowo duży, połowę z tych itemów z samego kopania wydropicie, tak jak wspomniałem, szansa na złowienie ryby jest znacznie zwiększona, więc dla tych "silniejszych" ekip założenie gildii to i tak kwestia chwili... ;)

5465845486.png

Opublikowano

Fajnie, że mamy podobne zdanie. Już zdecydowaliśmy, siłek nie będzie. A co sądzisz o dropie? Jest okej?

P.S. Kolejna bardzo ważna informacja. Prezentujemy Wam itemy na gildie:

3Hq8hLV.png

Jeśli chodzi o ryby - bez spiny, szansa na ich złowienie będzie znacznie zwiększona. ;)

Drop jak najbardziej mi się podoba. Nie będzie takiego czegoś, że 5minut i już każdy ma po 3 sety 4/3 itemki na gildie wszystkie i wgl.

Takie pytanie jaki będzie border mapy i czy będzie on powiększany co parę dni czy zostanie ciągle taki sam.

Będzie generator stone i obsa czy tylko stone?

Duże te wymagania, ale przynajmniej nie będzie pseudo-gildii.

ma to swoje zalety :P Nie będzie gildi już godziny po starcie, więc będzie można robić krety itp.

Żeby coś osiągnąć trzeba nad tym popracować :)

Opublikowano

Hah. Nie sądzisz że 1.7 jest już przestarzałe??? 1.7.10 to jeszcze rozumiem... Albo jak komuś się nie podoba >1.8.0 bo Notch tego nie robił. Ale 1.7??? Przecież na tym prawie nikt nie gra. A serwer z wieloma dodatkami to właśnie EasyHc, a ty piszesz że serwer nie jest EasyHc bo ma wiele dodatków. W dodatku slotów trochę mało. Ja bym dał z 200/300.

server-icon.png  EndiMC.pl - serwer minecraft 1.21.5 |Survival| |Gildie| |Slimefun| |Terralith|

Serwer aktywny od ponad 8 lat

Dołącz już dzisiaj do naszej społeczności!

Opublikowano

Hah. Nie sądzisz że 1.7 jest już przestarzałe??? 1.7.10 to jeszcze rozumiem... Albo jak komuś się nie podoba >1.8.0 bo Notch tego nie robił. Ale 1.7??? Przecież na tym prawie nikt nie gra. A serwer z wieloma dodatkami to właśnie EasyHc, a ty piszesz że serwer nie jest EasyHc bo ma wiele dodatków. W dodatku slotów trochę mało. Ja bym dał z 200/300.

1.7.10 to wciąż 1.7. :-)

Większość graczy nie przesiada się na 1.9 ze względu na większe serwery, my tak samo.

Jeśli chodzi o dodatki to są te najbardziej znane typu stoniarki ale jest również pewien system przez co aż tak nudno nie będzie.

Opublikowano

Powiedz mi po co ma być na starcie 200/300 slotów? Może nie będzie owej ilości osób na serwerze... jak sewer będzie zapełniony na 150 slotach to na pewno administracja powiększy sloty do tych 200-300.

Opublikowano

Powiedz mi po co ma być na starcie 200/300 slotów? Może nie będzie owej ilości osób na serwerze... jak sewer będzie zapełniony na 150 slotach to na pewno administracja powiększy sloty do tych 200-300.

Dokładnie tak jak wspomniał @xAdr1an tak naprawdę nie wiemy jakie będzie zainteresowanie serwerem. Mamy nadzieję, że duże, ale biorąc pod uwagę jak duża jest konkurencja, to może być różnie, dlatego startujemy od tych 150 slotów. W razie potrzeby jesteśmy gotowi od strony infrastruktury przyjąć około 300 graczy bez lagów i sloty będą po prostu zwiększane. ;)

Wyżej też padło pytanie czy będą obsydianarki - tak, będą i stoniarki i obsydianarki w jednym generatorze. Będzie to działało tak, że stawiasz sobie generator i na nim blok, który chcesz, żeby był generowany. :)

Przypominamy, startujemy już w najbliższy piątek (20 maja) o 19:00. Wszystko już prawie gotowe, na dniach powinien pojawić się obszerny film prezentujący serwer. :)

5465845486.png

Opublikowano

Jaki border mapy i czy będzie powiększany z większą ilością graczy czy będzie stały?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...