Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo intrygująco wygląda ta prezentacja. Z pewnością będzie to jeden z niewielu serwerów na który wpadnę z ciekawością. Szkoda tylko, że na start serwera trzeba czekać tak długo ale może będzie warto :)

Właśnie tak chcieliśmy, aby wyglądała. Intrygująco, zachęcająco i oryginalnie. Cieszymy się, że przypadła Ci do gustu. ;)

Co do daty startu - być może dalibyśmy radę wystartować tydzień wcześniej, ale wolimy dać sobie te 7 dni więcej i na spokojnie wszystko przygotować, potestować, tak, aby na starcie nie było żadnych problemów. :)

P.S. Prawdopodobnie 13 maja w piątek odpalimy beta testy serwera gotowego w 85-90%. Będziemy eliminować wszystkie błędy, które mamy nadzieję pomożecie nam wychwycić. Beta testy być może będą otwarte dla wszystkich, będziemy Was informować na bieżąco. 

5465845486.png

• Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serdecznie polecam, serwer prowadzi profesjonalista, który się na zna rzeczy po większych projektach takich jak: MCWG, LifeHard. No i jest nasz @.happi. , grafika miodzio, tak samo jak inne jego bannery i grafiki - pozazdrościć. Miejmy nadzieje że wszystko pójdzie po waszej myśli i uda się jakoś wystartować bez żadnych problemów ;) Dodatkowo w skład administracji wchodzi najlepszy developer DragoPeeLL, który również zna się na rzeczy i nie jednym projektem zachwycił nas na MPC. @Risen. miejmy nadzieje że robisz to wszystko na poważnie, bo masz u boku tych ludzi, których ci właśnie potrzeba do osiągnięcia sukcesu.  B)

Życzę powodzenia chłopaki i cierpliwości do rozkręcenia serwera, wierze że na pewno wam się to uda bo mając takie zaplecze posiadacie nieograniczone możliwości! ;) 

Opublikowano

Odświeżam.

Jest weekend majowy, ze względu na przeróżne wyjazdy nie wstawiamy żadnych informacji, ale od środy ciśniemy z informacjami nt. serwera tutaj i na naszym fanpage. ;)

Mamy już prawie 800 wyświetleń prezentacji. Fajnie, że jest takie zainteresowanie. Mamy nadzieję, że przełoży się to na ilość graczy na serwerze. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Odświeżam.

Wróciłem do domu z jednego wyjazdu, pomiędzy drugim, który mnie czeka, z pewnością wstawimy Wam kilka informacji, od jutra lecimy z większą ilością informacji o nowościach, dropie etc. Stay tuned! ;)

5465845486.png

Opublikowano

Pewnie wbije ale szkoda , że easyhc zacytuje mądre słowa ,,Serwerów izihc jest więcej niż graczy w minecraft"

Powiem tak, myśleliśmy nad EasyHC/Hardcorem na 1.9, ale uznaliśmy, że dopóki większe serwery nie przejdą na tę wersję, to nie będzie większego zainteresowania.

Odpalimy na znanej nam wersji 1.7, pewnie którąś z kolejnych edycji wrzucimy na 1.9 z własną paczką, póki co zostajemy na 1.7. ;)

Pozdrawiam!

5465845486.png

Opublikowano

avaterys będzie?!
To ja też 
szkoda ze murasa nie ma xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
a tak btw polecam jeżeli bd avatarys i bd reklamy u większych/mniejszych yt to serwer powinien wypalić
i pytanko, jaka to czcionka?  w tekstach? @.happi.
#.happi.

Opublikowano

avaterys będzie?!

To ja też 

szkoda ze murasa nie ma xDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

a tak btw polecam jeżeli bd avatarys i bd reklamy u większych/mniejszych yt to serwer powinien wypalić

i pytanko, jaka to czcionka?  w tekstach? @.happi.

#.happi.

Dzięki wielkie za opinię i do zobaczenia na serwerze! :)

Muras już nie żyje od dłuższego czasu, ma dziewczynę, zakochany jest i w ogóle. Ja jako że jestem za brzydki, żeby mieć dziewczynę, to się w klocki bawię. :D

Odpowiadając na pytanie dotyczące czcionek, w prezentacji @.happi. użył:

• Bebas
  • Roboto Thin
  • Lato Bold
  • Bebas Neue Light

Wszystkie dostępne za darmo w internecie z tego co wiem. Miłej zabawy, tylko nie kopiujcie kropka w kropkę naszej prezentacji... :D

5465845486.png

Opublikowano

Odświeżam.

Wróciłem do domu z jednego wyjazdu, pomiędzy drugim, który mnie czeka, z pewnością wstawimy Wam kilka informacji, od jutra lecimy z większą ilością informacji o nowościach, dropie etc. Stay tuned! ;)

no ja też czekam na piątek, na zlot programistów B) Mam nadzieje że jedzenie sponsorujesz Ty.

Co do serwera, czy wszystkie crasher'y i inne gówna są zabezpieczone? 

Opublikowano

Odświeżam.

no ja też czekam na piątek, na zlot programistów B) Mam nadzieje że jedzenie sponsorujesz Ty.

Co do serwera, czy wszystkie crasher'y i inne gówna są zabezpieczone? 

Wszystko sponsoruje @.happi., bo robi gruby hajs na grafikach!

Jeśli chodzi o crashery, to pracujemy nad tym cały czas, żeby gra była stabilna i żaden rak, robak i temu podobne nie psuły Wam gry. 

P.S. @XawierStudio aka. Kamil też nam dużo pomógł jeśli chodzi o crashe i generalnie zabezpieczenia - dzięki! :)

P.S. 1000 wyświetleń prezentacji w 5 dni - jest moc! :D

XgGQVHp.png

5465845486.png

Opublikowano

@Risen. za hajs z grafik to ja sobie MacBooka z Retiną kupuje, a nie jakieś zloty w kefcu. B)

@MrFretko Tak jak Avaterys wymienił wcześniej, wszystkie czcionki można pobrać z internetu. Wielu grafików ich używa, 2 sumie nie dziwię się. ^^

Postaram się ogarnąć reklamy u youtuberów głównie tych mniejszych (pieniądze z nieba ani z photoshopa nie lecą, hihi).

Dodatkowo mogę dodać, że pracujemy obecnie nad dosyć dużym dodatkiem który będzie wpływał na rozgrywkę. Tak jak w prezentacji - easyhc na którym nie będzie nudno. :-)

Opublikowano

@Risen. za hajs z grafik to ja sobie MacBooka z Retiną kupuje, a nie jakieś zloty w kefcu. B)

A no tak, bierz 15" w najbogatszej wersji za 10.000 zł, bo nas kuhwa stać.  B)

Polecamy polubić nasz profil na facebook'u - tam pojawiają się na bieżąco informacje o serwerze. :)

P.S. Już pewne osoby o nas wspominały w innych tematach, że i tak padniemy dzień po starcie, że i tak nie wypali. Chyba komuś pali się grunt pod nogami i ma ból dupy, bo zainteresowanie serwerem jest ogromne za co zresztą Wam dziękujemy. ;)

Na stronie http://4crafters.pl/ licznik ile dokładnie pozostało do otwarcia. 

5465845486.png

Opublikowano

@.happi.

"Jeśli chodzi o crashery, to pracujemy nad tym cały czas, żeby gra była stabilna i żaden rak, robak i temu podobne nie psuły Wam gry. 

P.S. @XawierStudio aka. Kamil też nam dużo pomógł jeśli chodzi o crashe i generalnie zabezpieczenia - dzięki!  :)"

hahahhahahaha

Polecam serwer, strasznie doswiadczona administracja (happi najlepszy grafik) avaterys dobry programista, a ten 3, nie znam go (ale jest dobry) !

Opublikowano

Nie mam żadnych praw do tej domeny, ani nazwy "4Crafters", ale przypał trochę robić serwer na już trochę wypromowanej marce.

Nie lepiej jest wymyśleć coś nowego? Serio aż tak ograniczony umysł nie pozwala wymyśleć innej nazwy?

Serwer o takiej nazwie, gdzie grało po 100 ludzi non-stop miałem już 3-2 lata temu.

Opublikowano

Nie mam żadnych praw do tej domeny, ani nazwy "4Crafters", ale przypał trochę robić serwer na już trochę wypromowanej marce.

Nie lepiej jest wymyśleć coś nowego? Serio aż tak ograniczony umysł nie pozwala wymyśleć innej nazwy?

Serwer o takiej nazwie, gdzie grało po 100 ludzi non-stop miałem już 3-2 lata temu.

Domena w momencie gdy ją rejestrowałem była wolna, w bazie WHOIS nawet nie pokazało, że kiedykolwiek była zarejestrowana. Sorry, trzeba było odnowić ją.

Poza tym aktualni gracze Minecrafta nie pamiętają tego co 3 lata temu było, tym bardziej, że z tego co patrzę na filmikach na YT, to serwer frakcji był. ;)

Polecam serwer, strasznie doswiadczona administracja (happi najlepszy grafik) avaterys dobry programista, a ten 3, nie znam go (ale jest dobry) !

Dzięki, Otek!

5465845486.png

Opublikowano

Czekam na www bo pierwszy raz mam okazje widzieć taki projekt, który dotyczy MC a nie posiada tysiecy elementów z samej gry jako grafiki. I like it.

Zobaczy się jak to będzie z wykonaniem i może kiedyś sobie zagram na serwerze jak bede na tyle zdesperowany aby włączyć minecrafta.

Opublikowano

Czytam tak tą prezentację i opinie użytkowników no i widzę, że serwer na prawdę ma szansę wypalić.
Dodatkowo paczka BlazingPack która ograniczy cheaterów do minimum. Tylko pogratulować za czas włożony w ten projekt.

Widzimy się na starcie.

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Czekam na www bo pierwszy raz mam okazje widzieć taki projekt, który dotyczy MC a nie posiada tysiecy elementów z samej gry jako grafiki. I like it.

Zobaczy się jak to będzie z wykonaniem i może kiedyś sobie zagram na serwerze jak bede na tyle zdesperowany aby włączyć minecrafta.

Dzięki za opinię. Strona WWW będzie dostępna 2-3 dni przed startem. :)

Czytam tak tą prezentację i opinie użytkowników no i widzę, że serwer na prawdę ma szansę wypalić.

Dodatkowo paczka BlazingPack która ograniczy cheaterów do minimum. Tylko pogratulować za czas włożony w ten projekt.

Widzimy się na starcie.

Pozdrawiam! :)

Co do paczki, to nadal się zastanawiamy co z tym zrobić. Przed startem jeszcze prawdopodobnie będzie konferencja dotycząca serwera i na niej zdecydujemy czy chcecie paczkę czy nie. Możecie też w tym temacie się wypowiadać na jej temat. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Tak według mnie na pewno dzięki paczce będzie o wiele wiele wiele mniej odpałów na serwerze co już jest plusem. Paczkę ponoć da się ominąć ale też na pewno nie będzie tego miał każdy a wykryć raczej ominiętą paczkę BlazingPack to nie problem.

Tak według mnie lepiej gdyby była paczka np. z takiego powodu, że teraz są wersje minecrafta takiego, że w paczce są pochowane huzunki itp. a wykryć je to jest cud albo na prawdę zrobi to tylko osoba co edytuje paczki.

Opublikowano

Tak według mnie na pewno dzięki paczce będzie o wiele wiele wiele mniej odpałów na serwerze co już jest plusem. Paczkę ponoć da się ominąć ale też na pewno nie będzie tego miał każdy a wykryć raczej ominiętą paczkę BlazingPack to nie problem.

Tak według mnie lepiej gdyby była paczka np. z takiego powodu, że teraz są wersje minecrafta takiego, że w paczce są pochowane huzunki itp. a wykryć je to jest cud albo na prawdę zrobi to tylko osoba co edytuje paczki.

Co do paczki, to jeszcze nad nią myślimy.

Dlatego nie weźmiemy byle kogo na rangę Helpera, kto pozwoli latać z czitami na serwerze.

Opublikowano

Tak jak wspomniał @.happi. nad paczką ciągle myślimy, ale na 99% nie będzie jej na pierwszej edycji, na kolejnych już raczej tak. Chcemy, aby jak najwięcej osób weszło i zobaczyło serwer. Jak komuś będzie zależało, to na kolejnych edycjach pobierze paczkę, ale już przynajmniej będzie wiedział co oferujemy. :)

Jeszcze w temacie rekrutacji na Helpera - będzie takowa przeprowadzona przed startem, poinformujemy Was w temacie jak i na facebook'u.

5465845486.png

Opublikowano

Prezentacja bardzo zachęca, dobra ekipa, tylko EasyHC... bardzo duzo jest takich serwerów jak ten, tak czy inaczej zachęcam do zagrania i sam na pewno zagram.

713582.gif         Liczba postów zebranych na koncie:
                                       25 50 75  100 125 150 175 200 250 500 1000 2000+

[Jeżeli pomogłem daj +]

[nic na tym nie tracisz]

Opublikowano

Prezentacja bardzo zachęca, dobra ekipa, tylko EasyHC... bardzo duzo jest takich serwerów jak ten, tak czy inaczej zachęcam do zagrania i sam na pewno zagram.

Dzięki za opinię. @.happi. bardzo się starał przy robieniu prezentacji. Fajnie, że wszystkim się podoba. :)

Co do trybu - taki wybraliśmy, bo jest najpopularniejszy. Być może kiedyś 4Crafters przerodzi się w sieć, to w sumie bardzo możliwe i inne tryby też będą. ;)

5465845486.png

Opublikowano

Co do paczki, to jeszcze nad nią myślimy.

Dlatego nie weźmiemy byle kogo na rangę Helpera, kto pozwoli latać z czitami na serwerze.

No wiadomo, że byle kogo się nie bierze ale nie wszystkie cheaty da się wykryć nawet na znanych polskich serwerach np. PvP nie potrafią tego wykryć. Sam posiadam paczkę z cheatami której jeszcze nikt podczas sprawdzania nie wykrył ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...